תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 09:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: איך עושים כסף?
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
כעקרון ההגיון פשוט: לקנות בזול ולמכור יקר
השאלה איפה מוצאים כאלו מציאות

יש שקנו נדל"ן בארץ לפני 5-6 שנים ומוכרים כעת במחירים לא הגיוניים
יש ששקנו דירות במוסקבה ב-1991 בגרושים (50 מ"ר 12.000$) וכעת על גג העולם

למי שחושב שהמציאות האלו חלפו כיום מהעולם-טועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
האשכול המתסכל בתולדות הפורום, לדורותיו...

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
Hapoelphile כתב:
האשכול המתסכל בתולדות הפורום, לדורותיו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 15:20 
סמל אישי של המשתמש
nirog כתב:
כעקרון ההגיון פשוט: לקנות בזול ולמכור יקר
השאלה איפה מוצאים כאלו מציאות

יש שקנו נדל"ן בארץ לפני 5-6 שנים ומוכרים כעת במחירים לא הגיוניים
יש ששקנו דירות במוסקבה ב-1991 בגרושים (50 מ"ר 12.000$) וכעת על גג העולם

למי שחושב שהמציאות האלו חלפו כיום מהעולם-טועה

אז לקנות בית בפיליפינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 15:34 
סמל אישי של המשתמש
עמי נאווי כתב:
האמת שזה אף פעם לא הסתדר לי.
ההיטק הישראלי מציע תנאים מעולים ובצורה קבועה בעשור האחרון יש מחסור בעובדים.
אני עד עכשיו לא מבין איך לא כולם הולכים להכשרות מקצועיות או תואר בתחום הזה. זה אחד התחומים הכי טובים ביחס של מאמץ לשכר.

מהסיבה הפשוטה והבנאלית, שכסף זה לא הכל בחיים.
בסוף עשיר הוא השמח בחלקו והחיים המודרניים בריכוזי האוכלוסין העירוניים מקשים מאוד על האפשרות להיות שמח בחלקך.
לחיות במרחב פתוח בבית שבנית בעצמך ולאכול ירקות מהגינה שלך ופירות מהעצים שלך. זה החלום. ולעזאזל קולנוע במרחק סביר או שאר בונוסי הנוחות שהעיר מציעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 16:08 
סמל אישי של המשתמש
תעשיית ההייטק היא אמנם מקום מתגמל אבל שקרי.
אתה יכול להיות בלי תואר (לפעמים גם בלי הכשרה מקצועית ספציפית) ולהרוויח סכומים יפים מאוד שיספיקו לך בערך לכלום.
הבעיה היא לא בהכנסות, הבעיה היא בהוצאות. אדם מסתכל על התלוש שלו ורואה שבמקום 12/15/18 אלף נשאר לו שלושת רבעי במקרה הטוב ושני שליש במקרה הפחות טוב. וזה רק על מיסים.
יוקר המחיה זה לא מושג פיקטיבי, בטח כשמנסים לגדל ילדים בארץ הזו. אוכל, חשמל, מים, דלק, הלבשה וביגוד,ביטוחי בריאות, גנים לילדים, טיטולים, מגבונים, פרפומריה, ביטוח לרכבים (2 כי שני ההורים עובדים), טסט וטיפולים לרכבים - כל אלו מצטברים להוצאות לא שפויות. וזה עוד בלי משכנתא וביטוח למשכנתא והלוואות שלוקחים כדי להעמיד סכום ראשוני לפני המשכנתא או לשיפוץ הדירה או לקניה של רכב או לסגירה של המינוס או השם יודע למה עוד.
לחסוך ? לעשות כסף ? אני מעריך שלמעלה ממחצית האנשים בסביבה שלי בעבודה חושבים איך הם מצליחים להעביר את החודש עם כמה שפחות נזקים ושלא יהיו הוצאות פתאומיות, כשהחסכון לרוב יוצא על החופשה השנתית עם הילדים.

לא עושים כסף רק מלעבוד, זה בטוח. הפתרון הוא לשלב עבודה "רגילה" עם יזמות כלשהי (סטארט אפ פרטי או עם מספר מצומצם של חברים) על רעיון שיש לו ביקוש ושיכול להכניס הרבה כסף.
האופציה הנוספת היא להתחפף מכאן למקום שבו תרוויח בערך אותו דבר אבל תוציא הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
לחיות במרחב פתוח בבית שבנית בעצמך ולאכול ירקות מהגינה שלך ופירות מהעצים שלך. זה החלום. ולעזאזל קולנוע במרחק סביר או שאר בונוסי הנוחות שהעיר מציעה.

החלום שלך אולי.
החלום שלי (לפחות היום, אולי בעתיד זה ישתנה...) זה לקום בבוקר, ללכת פחות מחצי קילומטר לבית הקפה הקרוב, שיציאה לקולנוע לא תהיה אירוע שצריך להוציא בשבילו אוטו/לשלם לרכבת ישראל 40 שקלים, שבשביל להגיע למשחק של הפועל, או בעצם כל בילוי במרכז אני לא אצטרך להתכונן ולצאת שעה-שעתיים לפני אותו אירוע.
שהפאב הכי קרוב לא יהיה במרחק של 4-5 קילומטרים (הערכה גסה)
שתהיה לי יותר מ2-3 אופציות למסעדות בטווח ה3-4 קילומטר הקרובים, שאם בא לי ללכת לקנות כל דבר שהוא אני לא אצטרך לנהוג לשם.

אגב, אני עוד גר בפרדס חנה, זה לא בדיוק שיא הפריפריה, בית בפחות ממיליון שקל באזור זה בית קטן יחסית בשכונות של קצה פרדס חנה/דירה באזורים קצת יותר "נחשבים", כל השאר גבוה יותר (באזור שלי זה כבר מתקרב ל2 מיליון), לא בדיוק מה שתיארו פה, בבקעת הירדן, בגליל ובגלבוע תוסיף על זה עוד כמה קילומטרים לכל דבר.

ואני ממש מבין את מי שרוצה את השקט הזה, גם אני אשמח כמה שבועות בשנה לגור ככה רחוק מהכל. אבל זה ממש לא מה שהייתי רוצה לעשות כל השנה.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 18:31 
קודם כל הייטק זה לא מקום שעושים בו הרבה כסף אלא כסף טוב , אבל בהייטק לרוב אתה חי בשביל הכסף ואז עולה השאלה הפילוסופית "בשביל מה אתה חי" ?
לשבת כל היום במשרד מול מחשב בדרך כלל לא מתגמל ודי שוחק, יש כאלו שזה מתאים להם אבל הרוב די שונאים את העבודה שלהם וזה אחד הדברים הכי לא בריאים שיש אחרי זה בחיי המשפחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 19:59 
סמל אישי של המשתמש
באיזה מדינה הכי כדאי להשתקע בשביל לעשות כסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 22:15 
סמל אישי של המשתמש
נכון, לא כולם יכולים מסתדרים עם מחשבים או רוצים לעבוד בזה. הגיוני. מה שלא הגיוני זה שעדין הביקוש הוא אדיר יחסית להיצע.
חוץ מזה, יש פה כמה דעות קדומות:

פרימו לוי כתב:
בסוף עשיר הוא השמח בחלקו והחיים המודרניים בריכוזי האוכלוסין העירוניים מקשים מאוד על האפשרות להיות שמח בחלקך.
אפשר לגור מחוץ לעיר, ועדין לעבוד בהייטק. למעשה, אפשר אפילו לא לצאת מהבית.
יש מקומות (לדוגמא: HP) שברמת ההגדרה והתכנון לא בונים מספיק מקום במשרדים לכלל העובדים - חלקם צריך לעבוד חלק מהזמן מהבית.
בארה"ב זה אפילו נפוץ עוד יותר.

סימרוטיץ כתב:
לשבת כל היום במשרד מול מחשב בדרך כלל לא מתגמל ודי שוחק
אתה מושפע יותר מדי מסרטים. לשבת כל היום מול מחשב? לא מכיר כזה דבר. יש כל הזמן פגישות, יש טלפונים,
יש הפסקות קפה וסיגריה עם החבר'ה, יש פעילות חברתית. יש ימים שאני יושב אולי 3-4 שעות מול המחשב שלי.

kobster כתב:
הבעיה היא לא בהכנסות, הבעיה היא בהוצאות. אדם מסתכל על התלוש שלו ורואה שבמקום 12/15/18 אלף נשאר לו שלושת רבעי במקרה הטוב ושני שליש במקרה הפחות טוב. וזה רק על מיסים.
בכסף שאשתי מרוויחה (משכורת ממוצעת, פחות או יותר), היא מקיימת את שנינו, הכל כולל הכל. ואנחנו גרים במרכז, נוסעים ב2 מכוניות שדי זוללות דלק,
נוסעים לפחות פעם בשנה לחו"ל, ומשלמים משכנתא. כל הכסף שאני מרוויח, משכורת הייטק, אנחנו מצליחים לחסוך.

סימרוטיץ כתב:
בהייטק לרוב אתה חי בשביל הכסף ואז עולה השאלה הפילוסופית "בשביל מה אתה חי" ?
מה????

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 22:42 
עמי נאווי כתב:
זו התחלה. תבוא עם אשתך לבנק עם 300 שלך ו300 שלה, ויש לכם 50% משכנתא לדירה במרכז.

לקנות דירה בתחילת הדרך זו אחת הטעויות הכי גדולות.
אתה תמיד תקנה דירה גדולה מהצרכים שלך - כי למה לקנות 3 חדרים? הרי עוד מעט יהיה ילד ואז צריך מינימום 4 חדרים ואז תשלם המון ריבית במשך שנים על משכתנתא.
אנחנו גרים בשכירות בדירה שמתאימה לצרכים שלנו - כשהיינו זוג גרנו ב 2.5 חדרים וכיום עם ילד (ועוד אחד בדרך) עברנו ל 4 חדרים.
במקביל קנינו 2 דירות בב"ש (באותו מחיר שציינת למעלה) ואנחנו משכירים אותן והן משלמות לנו את השכ"ד בדירה שלנו וככה אפשר לחסוך בצד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
בכסף שאשתי מרוויחה (משכורת ממוצעת, פחות או יותר), היא מקיימת את שנינו, הכל כולל הכל. ואנחנו גרים במרכז, נוסעים ב2 מכוניות שדי זוללות דלק,
נוסעים לפחות פעם בשנה לחו"ל, ומשלמים משכנתא. כל הכסף שאני מרוויח, משכורת הייטק, אנחנו מצליחים לחסוך.

מופנה לעמי נאווי (פאק בציטוט)

סליחה שאני נכנס לך לכיס, אבל נשמע קצת הזוי מה שאתה מספר. משכורת ממוצעת נניח שזה 8 או 10 אפילו ? (אתה לא חייב לענות, סתם בשביל התאוריה)אתה רוצה להגיד לי שממשכורת כזאת אתם גרים במרכז, משלמים את כל החשבונות, מחזיקים שתי מכוניות, משלמים משכנתא ועוד טיסים לחו"ל?

ההורים שלי באשדוד, עם חצי מההוצאות שתיארת, בקושי שורדים. לרדת לאילת פעם ב5 שנים קשה להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 19:08 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
קודם כל הייטק זה לא מקום שעושים בו הרבה כסף אלא כסף טוב , אבל בהייטק לרוב אתה חי בשביל הכסף ואז עולה השאלה הפילוסופית "בשביל מה אתה חי" ?
לשבת כל היום במשרד מול מחשב בדרך כלל לא מתגמל ודי שוחק, יש כאלו שזה מתאים להם אבל הרוב די שונאים את העבודה שלהם וזה אחד הדברים הכי לא בריאים שיש אחרי זה בחיי המשפחה

כמה עבודות שאתה מכיר עושים ״בשביל הנשמה״ או ״בשביל מטרה נעלה״?
הרוב המוחלט של האנשים עובדים רק בשביל להתקיים. Life sucks.

אני כבר עובד כמה שנים בהייטק, ונחמד לי, למרות שעדיין לא תרמתי לאנושות בצורה זו או אחרת דרך העבודה (רק לכיסים של כל מיני מנכ״לים חלקלקים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
IdanTheLittle כתב:
סימרוטיץ כתב:

אני כבר עובד כמה שנים בהייטק, ונחמד לי, למרות שעדיין לא תרמתי לאנושות בצורה זו או אחרת דרך העבודה (רק לכיסים של כל מיני מנכ״לים חלקלקים).

אתה לא בן 18?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 19:46 
עמי נאווי כתב:

kobster כתב:

חכה קצת, ליצן. חכה. משפטי יאיר לפיד יוצאים לך פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 19:50 
סמל אישי של המשתמש
גם אני חסכתי 70 אחוז מהשכר עד שהיו לי ילדים. הילדים שוים כל שקל שאני לא חוסך כיום.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 19:59 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
אם אתה חייל משוחרר או שבקרוב תהיה אז בשנתיים הראשונות לשחרור אתה לא משלם מס עד תקרה גבוהה יחסית (ואחריה אתה משלם מס רק על היתר). תנצל את הזמן לפני השחרור כדי למצוא לך מקצוע שיכול להכניס סכום נחמד כל חודש ואל תבזבז אותו כמו כל אלו ששורפים 100K על טיול ויהיה לך הרבה מאד כסף שאיתו תוכל לעשות דברים.

זה רק בשנתיים הראשונות שאחרי שירות סדיר , או שזה תופס גם כשמשתחררים משירות קבע של שנתיים ומעלה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 20:03 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אם אתה חייל משוחרר או שבקרוב תהיה אז בשנתיים הראשונות לשחרור אתה לא משלם מס עד תקרה גבוהה יחסית (ואחריה אתה משלם מס רק על היתר). תנצל את הזמן לפני השחרור כדי למצוא לך מקצוע שיכול להכניס סכום נחמד כל חודש ואל תבזבז אותו כמו כל אלו ששורפים 100K על טיול ויהיה לך הרבה מאד כסף שאיתו תוכל לעשות דברים.

לדעתי זו עצה גרועה מאוד.
יש בחיים דבר יותר חשוב מהכסף, וזה הזמן שלנו. התקופה שלך כחייל משוחרר זו בדיוק התקופה שלך לנסוע לטיול ארוך בחו"ל, וזה הדבר הכי מהנה שאתה תעשה בחיים שלך.
אז נכון שיישארו לך כמה עשרות אלפי שקלים פחות, אבל החוויות שאתה תצבור והזכרונות שיישארו איתך אח"כ כל החיים - שווים פי אלף מהכסף הזה.

קודם כל, הוא לא ביקש להיות מאושר או להרוויח זמן, אלא ביקש כסף.
דבר שני, לא מתאים לך להחליט שהחיים נגמרים בגיל 24. אני יכול להעיד על עצמי שבכל שנה ב-6 השנים שאני משוחרר יכלתי לסוע לטיול בכל אורך שאבחר בלי שהחיים שלי יפגעו מזה, רק שהייתי עושה את זה מהכסף שאני חוסך לטווח קצר ולא מהכסף שהיה לי הכי קל להשיג. אם ללכת לקיצוניות, אני מכיר משפחות שלמות שלקחו חל"ת מעבודה לטייל בתאילנד ולמעשה עושות את זה כל 3-4 שנים.

אני חושב שעיקר הבעיה של רוב הצעירים, ואני הייתי ביניהם לתקופה מסוימת, היא שלא חוסכים מספיק, לא מתייחסים בכבוד הראוי להכנסה ולא מבינים שקצת ועוד קצת שווה הרבה.

בהנחה סבירה שכשאתה מתרגל לתנאים טובים יותר קשה לך לחזור אחורה, ולהוסיף לזה את הפטור ממס שמקבלים חיילים משוחררים- התקופה הכי משתלמת לחסוך, כלכלית ואישית, היא התקופה שאחרי הצבא. כל מה שהם צריכים זה לסחוב שנתיים אצל ההורים כדי לצאת מהשנתיים האלו עם חסכון של משהו באיזור ה150 אלף שקל נקי בלי להתכלב יותר מידי, שזה כבר סכום שאפשר להשקיע ולעשות ממנו אפילו ריבית יפה או לפתוח עסק קטן - ויותר חשוב מהכל, זה סכום שמעודד אותך להמשיך ולחסוך.

נכון, יש כאלה שיעדיפו לטוס כי זה משהו שהם ממש ממש רוצים - שיטוסו ויהנו.

ומה יש לעשות עם סכומים כאלה בגובה של פחות מחצי מליון שקל ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 20:08 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
לצאת מהצבא עם פלאפל או שניים על הכתפיים זו גם אחלה פתיחה, לא?
בכנות, בגילי הצעיר העבודה היחידה שאני חושב שאהיה מסוגל להרוויח בה בהתאם לכישוריי קשורה בלהיות מאבטח באיזה מקום חשוב, או במקרה הטוב במוסד יהודי/ישראלי בחול.

או למכור סמים

לצאת מקבע ארוך עם פחות משני פלאפלים זה הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות בטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2013, 21:02 
סמל אישי של המשתמש
לעשות קורס בניית אפליקציות.
אפליקציה של איך לגדל עיזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 00:05 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:
IdanTheLittle כתב:
סימרוטיץ כתב:

אתה לא בן 18?

18...+10...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 09:31 
סמל אישי של המשתמש
עמי נאווי כתב:

kobster כתב:

עמי אני לא מתכוון להיכנס לך לכיס, אבל נגיד שאתם לא נוסעים הרבה זה עדין כ 2000+ שקל לרכב כל חודש, תוסיך לזה 4000+ על שכ"ד, וזה כבר 8000+
תוסיף לזה 1000 שקל בחודש הטיול לחול, וזה כבר 9000 בנטו, שזה המשכורת הממוצעת במשק (והרבה יותר מהמשכורת החציונית). עבור שכר של 18000 אלף בברוטו אתה מקבל כ 12-13 אלף בנטו, כלומר נשאר לך עוד 3-4 אלף לחיות זה הרבה, ואפשרי אבל המשכורת של אישתך אם ככה היא הרבה הרבה מעל הממצוע,
תמונה
דר"א אני שוב לא ממתכוון להיכנס לכיס שלך ובאמת שתצליח ותהנה אבל אם אתה מרוויח את ה 5 נטו,
לפי מה שאתה אומר אתם בעשירון ה 8, שזה ממש לא מעמד ביניים.

דה רוסי כתב:
עמי נאווי כתב:
זו התחלה. תבוא עם אשתך לבנק עם 300 שלך ו300 שלה, ויש לכם 50% משכנתא לדירה במרכז.

לקנות דירה בתחילת הדרך זו אחת הטעויות הכי גדולות.
אתה תמיד תקנה דירה גדולה מהצרכים שלך - כי למה לקנות 3 חדרים? הרי עוד מעט יהיה ילד ואז צריך מינימום 4 חדרים ואז תשלם המון ריבית במשך שנים על משכתנתא.
אנחנו גרים בשכירות בדירה שמתאימה לצרכים שלנו - כשהיינו זוג גרנו ב 2.5 חדרים וכיום עם ילד (ועוד אחד בדרך) עברנו ל 4 חדרים.
במקביל קנינו 2 דירות בב"ש (באותו מחיר שציינת למעלה) ואנחנו משכירים אותן והן משלמות לנו את השכ"ד בדירה שלנו וככה אפשר לחסוך בצד.

אני לא יודע בן כמה אתה ומתי קנית את הדירות בב"ש,
אבל דירה חדשה (4 חדרים) בב"ש עולה כמליון שקל +- (באשקלון עולה כ 900), גם אם הצלחת ל"חסוך" חצי מליון ותגיד לי איך עשית אתה זה ללא כסף מההורים וכו', ככה שהיום זה לא אפשרי.
לכן נגיד וקנית ב 1.2 מליון 2 דירות 3 חדרים ישנות בשיכונים (בקרבת האוניברסיטה), ואתה משכיר אותם לסטודנטים (2 בכל דירה) אתה לא תקבל הרבה יותר
1500 לדייר (וזה אם אתה הכי יקר בב"ש בערך), ככה שאתה לא מקבל על שתי הדירות יותר מ6000 שקל. החזר המשכתא של 700000 אלף ל 25 שנה הוא
ערך 3000 + ביטוח משכנתא (וזה כשאני זול), ויש לך עוד דירת 4 חדרים במרכז לשלם, ככה שלא ברור לי איך זה משתלם.
מה גם שלאנשים הרבה יותר נוח לשלם "התחייבויות" מלחסוך עבור כאלו עתידיות, כי את התשלום על העכשיוית לא ניתן לדחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 12:52 
רועי כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

לדעתי זו עצה גרועה מאוד.
יש בחיים דבר יותר חשוב מהכסף, וזה הזמן שלנו. התקופה שלך כחייל משוחרר זו בדיוק התקופה שלך לנסוע לטיול ארוך בחו"ל, וזה הדבר הכי מהנה שאתה תעשה בחיים שלך.
אז נכון שיישארו לך כמה עשרות אלפי שקלים פחות, אבל החוויות שאתה תצבור והזכרונות שיישארו איתך אח"כ כל החיים - שווים פי אלף מהכסף הזה.

דבר שני, לא מתאים לך להחליט שהחיים נגמרים בגיל 24. אני יכול להעיד על עצמי שבכל שנה ב-6 השנים שאני משוחרר יכלתי לסוע לטיול בכל אורך שאבחר בלי שהחיים שלי יפגעו מזה, רק שהייתי עושה את זה מהכסף שאני חוסך לטווח קצר ולא מהכסף שהיה לי הכי קל להשיג. אם ללכת לקיצוניות, אני מכיר משפחות שלמות שלקחו חל"ת מעבודה לטייל בתאילנד ולמעשה עושות את זה כל 3-4 שנים.

אני חושב שעיקר הבעיה של רוב הצעירים, ואני הייתי ביניהם לתקופה מסוימת, היא שלא חוסכים מספיק, לא מתייחסים בכבוד הראוי להכנסה ולא מבינים שקצת ועוד קצת שווה הרבה.

בהנחה סבירה שכשאתה מתרגל לתנאים טובים יותר קשה לך לחזור אחורה, ולהוסיף לזה את הפטור ממס שמקבלים חיילים משוחררים- התקופה הכי משתלמת לחסוך, כלכלית ואישית, היא התקופה שאחרי הצבא. כל מה שהם צריכים זה לסחוב שנתיים אצל ההורים כדי לצאת מהשנתיים האלו עם חסכון של משהו באיזור ה150 אלף שקל נקי בלי להתכלב יותר מידי, שזה כבר סכום שאפשר להשקיע ולעשות ממנו אפילו ריבית יפה או לפתוח עסק קטן - ויותר חשוב מהכל, זה סכום שמעודד אותך להמשיך ולחסוך.

אתה נופל לטעות של רוב הצעירים היום. מזלזלים בכסף הקטן ולא מבינים שהוא יהפוך לכסף הגדול. אם תתכלכל נכון תוכל בלי למנוע מעצמך כלום להפוך את הסכום להרבה יותר גדול ממה שביקשת בתגובה שלך.
אם תציב לעצמך מטרה להגיע לגיל 28 עם חצי מיליון שקל, ותפרוט את זה לחלקים קטנים, אתה תראה שזה אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 12:56 
אני שוקל לקנות בית בהתנחלות ולחכות שהמדינה תפנה אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
מסכים עם לא תתפוס אותי
אסור לזלזל בכסף הקטן הוא מביא איתו כסף גדול יותר

ועוד טיפ בהמשך לעבודה...תמצא מקצוע, כמה שתהיה סגור על מה אתה רוצה לעשות בעתיד ותגיע לשם מהר יותר תוכל להתחיל להנות מהחיים

כמובן שאסור להשתעבד לשום דבר וגם במהלך הדרך חייבים למצוא את הדברים הקטנים שעושים לך טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
רועי כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

לדעתי זו עצה גרועה מאוד.

אתה נופל לטעות של רוב הצעירים היום. מזלזלים בכסף הקטן ולא מבינים שהוא יהפוך לכסף הגדול. אם תתכלכל נכון תוכל בלי למנוע מעצמך כלום להפוך את הסכום להרבה יותר גדול ממה שביקשת בתגובה שלך.
אם תציב לעצמך מטרה להגיע לגיל 28 עם חצי מיליון שקל, ותפרוט את זה לחלקים קטנים, אתה תראה שזה אפשרי.

לא הבנת את השאלה שלי.
אני שואל - נניח שאני לא טס, ועובד, וחוסך, (אני חתום קבע ואם לא תתפוצץ הבועה אז גם תהיה לי עבודה בשכר טוב אחרי הצבא)
ונניח שיש לי חסכונות ואני עובד מגיל 9
ונניח שאני מגיע בסביבות גיל 26-28 לסכומים האלה שנשמעים מאוד גדולים
השאלה שלי היא מה יש לעשות עם חצי מליון שקל היום.
זה נשמע סכום מאוד דמיוני ומרשים
אבל בסופו של דבר אי אפשר לעשות איתו כלום.
רכב נשמע לי כמו הוצאה לא הכרחית כשאין לך משפחה
שגם זוללת דלק וכסף
לקנות בית אפשר אולי בערד (בלי לזלזל חלילה. אני גר במושב בצפון השרון וערד נראה לי מאוד רחוק).
בטח ובטח שלא "להסתדר".
מה כסף נותן בסופו של דבר כשהוא לא בא בסכומים 7 ספרתיים ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 13:30 
חצי מיליון שקל קונה לך בית ב1.3-1.5 מיליון שקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 13:31 
19 כתב:

אם בא לך להיות עם חוב של מיליון שקלים על הראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

או שתפתח עסק להלוואות ותוך שנתיים יהיו לך מיליון וחצי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: איך עושים כסף?
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2013, 13:50 
zink כתב:
19 כתב:

אם בא לך להיות עם חוב של מיליון שקלים על הראש

וולקאם טו איזראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: