עמי נאווי כתב:
kobster כתב:
הבעיה היא לא בהכנסות, הבעיה היא בהוצאות. אדם מסתכל על התלוש שלו ורואה שבמקום 12/15/18 אלף נשאר לו שלושת רבעי במקרה הטוב ושני שליש במקרה הפחות טוב. וזה רק על מיסים.
בכסף שאשתי מרוויחה (משכורת ממוצעת, פחות או יותר), היא מקיימת את שנינו, הכל כולל הכל. ואנחנו גרים במרכז, נוסעים ב2 מכוניות שדי זוללות דלק,
נוסעים לפחות פעם בשנה לחו"ל, ומשלמים משכנתא. כל הכסף שאני מרוויח, משכורת הייטק, אנחנו מצליחים לחסוך.
עמי אני לא מתכוון להיכנס לך לכיס, אבל נגיד שאתם לא נוסעים הרבה זה עדין כ 2000+ שקל לרכב כל חודש, תוסיך לזה 4000+ על שכ"ד, וזה כבר 8000+
תוסיף לזה 1000 שקל בחודש הטיול לחול, וזה כבר 9000 בנטו, שזה המשכורת הממוצעת במשק (והרבה יותר מהמשכורת החציונית). עבור שכר של 18000 אלף בברוטו אתה מקבל כ 12-13 אלף בנטו, כלומר נשאר לך עוד 3-4 אלף לחיות זה הרבה, ואפשרי אבל המשכורת של אישתך אם ככה היא הרבה הרבה מעל הממצוע,
דר"א אני שוב לא ממתכוון להיכנס לכיס שלך ובאמת שתצליח ותהנה אבל אם אתה מרוויח את ה 5 נטו,
לפי מה שאתה אומר אתם בעשירון ה 8, שזה ממש לא מעמד ביניים.
דה רוסי כתב:
עמי נאווי כתב:
זו התחלה. תבוא עם אשתך לבנק עם 300 שלך ו300 שלה, ויש לכם 50% משכנתא לדירה במרכז.
לקנות דירה בתחילת הדרך זו אחת הטעויות הכי גדולות.
אתה תמיד תקנה דירה גדולה מהצרכים שלך - כי למה לקנות 3 חדרים? הרי עוד מעט יהיה ילד ואז צריך מינימום 4 חדרים ואז תשלם המון ריבית במשך שנים על משכתנתא.
אנחנו גרים בשכירות בדירה שמתאימה לצרכים שלנו - כשהיינו זוג גרנו ב 2.5 חדרים וכיום עם ילד (ועוד אחד בדרך) עברנו ל 4 חדרים.
במקביל קנינו 2 דירות בב"ש (באותו מחיר שציינת למעלה) ואנחנו משכירים אותן והן משלמות לנו את השכ"ד בדירה שלנו וככה אפשר לחסוך בצד.
אני לא יודע בן כמה אתה ומתי קנית את הדירות בב"ש,
אבל דירה חדשה (4 חדרים) בב"ש עולה כמליון שקל +- (באשקלון עולה כ 900), גם אם הצלחת ל"חסוך" חצי מליון ותגיד לי איך עשית אתה זה ללא כסף מההורים וכו', ככה שהיום זה לא אפשרי.
לכן נגיד וקנית ב 1.2 מליון 2 דירות 3 חדרים ישנות בשיכונים (בקרבת האוניברסיטה), ואתה משכיר אותם לסטודנטים (2 בכל דירה) אתה לא תקבל הרבה יותר
1500 לדייר (וזה אם אתה הכי יקר בב"ש בערך), ככה שאתה לא מקבל על שתי הדירות יותר מ6000 שקל. החזר המשכתא של 700000 אלף ל 25 שנה הוא
ערך 3000 + ביטוח משכנתא (וזה כשאני זול), ויש לך עוד דירת 4 חדרים במרכז לשלם, ככה שלא ברור לי איך זה משתלם.
מה גם שלאנשים הרבה יותר נוח לשלם "התחייבויות" מלחסוך עבור כאלו עתידיות, כי את התשלום על העכשיוית לא ניתן לדחות.