אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אם אתה חייל משוחרר או שבקרוב תהיה אז בשנתיים הראשונות לשחרור אתה לא משלם מס עד תקרה גבוהה יחסית (ואחריה אתה משלם מס רק על היתר). תנצל את הזמן לפני השחרור כדי למצוא לך מקצוע שיכול להכניס סכום נחמד כל חודש ואל תבזבז אותו כמו כל אלו ששורפים 100K על טיול ויהיה לך הרבה מאד כסף שאיתו תוכל לעשות דברים.
לדעתי זו עצה גרועה מאוד.
יש בחיים דבר יותר חשוב מהכסף, וזה הזמן שלנו. התקופה שלך כחייל משוחרר זו בדיוק התקופה שלך לנסוע לטיול ארוך בחו"ל, וזה הדבר הכי מהנה שאתה תעשה בחיים שלך.
אז נכון שיישארו לך כמה עשרות אלפי שקלים פחות, אבל החוויות שאתה תצבור והזכרונות שיישארו איתך אח"כ כל החיים - שווים פי אלף מהכסף הזה.
קודם כל, הוא לא ביקש להיות מאושר או להרוויח זמן, אלא ביקש כסף.
דבר שני, לא מתאים לך להחליט שהחיים נגמרים בגיל 24. אני יכול להעיד על עצמי שבכל שנה ב-6 השנים שאני משוחרר יכלתי לסוע לטיול בכל אורך שאבחר בלי שהחיים שלי יפגעו מזה, רק שהייתי עושה את זה מהכסף שאני חוסך לטווח קצר ולא מהכסף שהיה לי הכי קל להשיג. אם ללכת לקיצוניות, אני מכיר משפחות שלמות שלקחו חל"ת מעבודה לטייל בתאילנד ולמעשה עושות את זה כל 3-4 שנים.
אני חושב שעיקר הבעיה של רוב הצעירים, ואני הייתי ביניהם לתקופה מסוימת, היא שלא חוסכים מספיק, לא מתייחסים בכבוד הראוי להכנסה ולא מבינים שקצת ועוד קצת שווה הרבה.
בהנחה סבירה שכשאתה מתרגל לתנאים טובים יותר קשה לך לחזור אחורה, ולהוסיף לזה את הפטור ממס שמקבלים חיילים משוחררים- התקופה הכי משתלמת לחסוך, כלכלית ואישית, היא התקופה שאחרי הצבא. כל מה שהם צריכים זה לסחוב שנתיים אצל ההורים כדי לצאת מהשנתיים האלו עם חסכון של משהו באיזור ה150 אלף שקל נקי בלי להתכלב יותר מידי, שזה כבר סכום שאפשר להשקיע ולעשות ממנו אפילו ריבית יפה או לפתוח עסק קטן - ויותר חשוב מהכל, זה סכום שמעודד אותך להמשיך ולחסוך.
נכון, יש כאלה שיעדיפו לטוס כי זה משהו שהם ממש ממש רוצים - שיטוסו ויהנו.