pogi כתב:
1. אתה עושה פה ערבוב בין שני מושגים- "דרך" ו"בנייה" - זה ממש לא אותו הדבר . דרך זה משהו שצריך וחייב להיות והוא יכול להיעשות תוך כדי תנועה. הוא לא חייב לבוא על חשבון תוצאות ויכולת.
אני אוסיף ויאמר שגם כרגע אני לא בטוח שהתחלנו בדרך. יושב עכשיו סקאוט ובודק שחקנים לשנה הבאה? יש מדיניות רכש חדשה? אני לא חושב. בשנה הקודמת לקח להם זמן להיות מה שהם עכשיו אבל עדיין הם היו בצמרת הגבוהה כשרק אנחנו דגדגנו אותם.
2.בן שמעון בתקופת ק"ש - מצטער אבל אני לא רואה בזה דבר חוץ מפוקס שקורה אחת ל10 שנים. סך הכל תפס עונה שבה אף קבוצה גדולה לא הייתה דומיננטית וגנב אליפות. אי אפשר להקביל את ק"ש בשום מצב להפועל ת"א או יתר הגדולות ואני בספק אם הסגל שהצליח שם היה מספיק בשבילנו.
3. זה שהנקודות פחות קריטיות אצלך כרגע זה יפה, אבל קבוצת כדורגל נמדדת על נקודות. זו השיטה איך שלא תסובב את זה גם אם ממש בא לך לשנות את החוקים. שוב, אני לא אומר שזה אסון אם לא ניקח אליפות או נדביק את מכבי. אבל, כמות הנקודות אותה צברנו עד עכשיו + ההדחה המוקדמת מאירופה מעידה על בעיות רציניות מאוד שיש בקבוצה ולבוא ולהגיד שזה בגלל "בנייה" וחוסר חיבור לא יפתור אותן . אם הקבוצה הייתה טובה מספיק הנקודות היו באות, הקבוצה כרגע לא טובה מספיק אז הנקודות לא באות. לוגיקה פשוטה.
4. "עוד עונה אני אדבר על זגורי אחרת"- אולי, אבל אז היה אפשר להביא אותו בעוד עונה ולחסוך את המשכורת השנה. על יותר מידי שחקנים אני שומע את המשפט הזה- גורדנה, שכטר, זגורי. שחקנים אתה מחתים על פי יכולתם הנוכחית . לא על פי מה שהם היו או מה שהם אולי יהיו. אתה גם מחתים אותם כדי שיהיו טובים עכשיו ולא שנה הבאה. זגורי כרגע לא מספק את הסחורה וזו השורה התחתונה. מה שיהיה שנה הבאה לא אני ולא אתה יכולים לדעת וזה גם לא משנה.
דרך אגב, אני מדגיש שאני שמחתי מאוד שרב"ש הגיע וכן החזקתי ממנו . הוא יותר טוב מאבוקסיס ויתר העילויים של שנה שעברה ועל זה אין ויכוח.
ועדיין, התמונה האופטימית שמציירים פה כבר חצי שנה כאילו עלינו על המסלול והכל ורוד ממש לא מדויקת.
1. אני מדבר על בנייה ודרך של המאמן לגבי שיטת משחק וסגל שחקנים. כל מה שאתה אומר לגבי כל המערכת המקצועית, אני האחרון שאתווכח איתך. סקאוטינג זה רק אחת הדוגמאות, וכל מה שתגיד לגבי איך שהקבוצה הזו מתנהלת אני אסכים איתך. מה שכן, בן שמעון הוא כרגע מאמן ומעליו אכן צריך להיות מישהו שמנהל את המערכת המקצועית. אין ביננו גרם ויכוח בנקודה הזו
2. מה זאת אומרת פוקס? הקבוצה הזו לקחה אליפות, לא הגיעה לאירופה. שאתה אומר 10 שנים, אתה מתכוון 25. אני מסכים שהיו לו מסביב את התנאים התומכים כמו חוסר ביריבה, אבל עדיין, הוא לקח קבוצה, שיחק בשיטת משחק שמתאימה בול לשחקנים ועשה אליפות גדולה, בטח בשביל מועדון כמו ק"ש. לא צריך לזלזל בזה לשנייה.
3. אני לא מתכוון לשנות את החוקים ואל תעשה כאן דמגוגיה. תאמין לי, שאני הולך הביתה הרבה יותר מבסוט אחרי שמנצחים 0:1 במשחק מחורבן מאשר שמפסידים או עושים תיקו אחרי שמשחקים טוב. לבוא באוגוסט, אחרי שהקבוצה יחד חודש ולהגיד על אירופה כשלון, זה סתם. ברור שהיה כשלון נקודתי במשימה להעפיל לאירופה, אבל זה גם היית יכול להגיד אם היו משחקים נגד באיירן מינכן והיו מפסידים. אז נכון, פאנדורי היא לא מינכן, אבל הפועל באותם שלבים לא היו מוכנים כנראה לעבור קבוצה כמו פאנדורי שכנראה היתה מספיק טובה בשביל להעיף את הפועל.הם בטח ברמה של הקבוצות שהפועל עברו בשנתיים ובשנה שלפני כן.
אני גם עכשיו לא טוען שהקבוצה טובה וברור לי שזה עוד רחוק ממה שאני רוצה לראות. אני כן טוען שאני רואה התקדמות ורואה טביעת אצבע חיובית של מאמן. אני יכול להכנס איתך לדיון ארוך שלפעמים הטווח הארוך בא על חשבון הקצר ועוד כל מיני דברים שלא נראה לי שאצליח לשכנע אותך בהם עכשיו ואני גם לא ממש מעוניין. בשורה התחתונה, גם אני קיוויתי שהפועל יהיו כרגע עם עוד נקודות, לצערי לא הסתייע. זה לא מאוד הפתיע אותי, כי ציפיתי ל 3-4 חודשים קשים.
4. ברור שאני ואתה לא יכולים לדעת מה יהיה בשנה הבאה. לגבי מי כן אפשר? אם טב"ח היה נשאר היית יכול להתחייב לי שהוא יהיה יותר טוב מזגורי?
שאני מסתכל על שחקן אני בוחן אותו גם לפי הפוטנציאל שלו ומה אני חושב שאפשר יהיה להפיק ממנו עם הכוונה נכונה וכאשר הקבוצה כולה תהיה טובה יותר.
לקחו את רמזי ספורי בשנה שעברה, שהקבוצה הזו לא ידעה בכלל איך לעמוד על המגרש והחליטו שהוא לא טוב, לא שווה, לא ברמה. זו סתם דוגמא כמובן ויכול להיות שבאמת לא ייצא ממנו כלום, אבל בשביל שייצא, צריך לתת לו לשחק. אולי בהפועל, אולי בקבוצה אחרת. לפעמים לשחקן כזה לוקח שנתיים עד שהוא מתחיל לתת תוצרת. ככה בונים, בטח שכרגע אין לך את האמצעים הכלכליים להביא שחקנים יקרים. אותו כנ"ל זגורי. הבעיה היא במי שחשב שהוא מביא איזה ורמוט או משהו כזה ופה אני חולק עליך בגדול. אתה מחתים שחקנים גם בשביל שהם יהיו טובים עכשיו, אבל גם שחקנים שאולי לא יהיו טובים עכשיו אבל יש להם פוטנציאל להיות טובים בעוד שנה או שנתיים ואז תרוויח אותם. רצית דרך, סקאוטינג? בבקשה. אל תסתור את עצמך.
אני בסוף בוחן את ההצלחה של הפועל לפי שני פרמטרים: הראשון זה כמובן הישגים והשני זה מה הקבוצה הזו מוציאה מעצמה ביחס לפוטנציאל שלה.
בעונה הספציפית הזו, ידעתי שאליפות או התמודדות עליה זו מטרה משנית במקרה הטוב. לקחת קבוצה שלא ידעה לעמוד על המגרש ולעבור מהגנה להתקפה ולהעביר אותה לשיטת משחק חדשה לגמרי זה דבר שלוקח זמן. אתה יכול לזלזל בזה עד מחר. זה מה שאני מאמין בו. עשו טעויות בבנייה של הסגל. המאמן עשה פה ושם טעויות בהרכבים וחילופים (ההרכב נגד פאנדורי בבלומפילד זו אחת מהן) ואני מאמין שהוא עוד יעשה. הוא לא מושלם. אבל הוא בעיניי איש המקצוע הכי טוב בארץ ואני לא ממש רואה לו מתחרים. אין מאמן אחד בארץ שאני יכול להגיד לך אותו אני רוצה. תן לזמן לעשות את שלו. שנה, לא יותר. אני מאמין שזה ישתלם בגדול, אלא אם יפרקו פה את הקבוצה.