תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 13:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1773 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 60  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רן בן שמעון
הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 19:46 
pogi כתב:
תאורייה היא דבר נחמד שעוזר לנו לפעמים לברוח מהבעיות שלנו לתוך מציאות פקטיבית שאנחנו יוצרים
לא מזמן נזכרתי שאת אותם דיבורים על בנייה שמענו פעם בצד השני של הכביש והיינו צוחקים עליהם . כל כישלון היו מתרצים במכבי בכך שהם עסוקים ב"בנייה לטווח ארוך" כאילו מדובר בסולל בונה. הנה החלפנו בתפקידים.
למי שלא זוכר, בעונת 97/8 היה לנו מאמן בשם אלי כהן. הוא קיבל את הקבוצה עם תקציב עלוב ולאחר ששנה קודם היא ניצלה מירידה בשנייה האחרונה. כמעט כל הקבוצה התחלפה ועם הכסף שהיה לו הוא הביא חלוצים כמו שטרית וסימרוטיץ, קשרים כמו דרסליה ומאסטרוביץ ואף העלה מספר שחקנים מהנוער ביניהם גרשון. הקבוצה הזו לא שיחקה כדורגל גדול אבל כדורגל יעיל והפסידה את האלפות במחזור האחרון לקבוצת הכוכבים שהייתה לבית"ר (פישונט, שאלוי, סביליה, אבוקסיס וכו') . אלי כהן לא היה קוסם, הוא פשוט בנה קבוצה בצורה נכונה והביא בתקציב הנתון את השחקנים המתאימים לעמדות המתאימות .זה הכל. בעונת הדאבל של קשטן - אותו דבר. אמנם הקבוצה לא עברה תהפוכה באותו סדר גודל אך עדיין היה מהפך והוא הוא הביא שחקנים מתאימים למשבצות החסרות- קשר שינהל את האמצע ברמה של ראצ'וניצ'ה, חלוץ ברמה של חרזי ומגן שמאלי ברמה של אנטבי. הוא לא הביא במליון שקל שוער נוסף לאלימלך ולא הביא חבורה של שחקנים בינוניים כדי לשתף אותם פעם באף פעם. התוצאה- דאבל.
אני לא טוען פה שזו קטסטרופה אם לא נתמודד על האליפות. אני כן טוען שזו תקלה רצינית שצברנו כל כך מעט נקודות עד כה, שעפנו מאירופה ושבנינו סגל בצורה כ"כ לא נכונה.
חיבור וזמן לא יהפכו את סאשה לקשר העושה משחק שאנחנו צריכים, הם לא יעשו את ליאור לוי מגן שמאלי יותר טוב ממה שהוא היום וגם לא ישפרו בצורה קיצונית את זגורי וגם לא את מסיקה, רן יצחק והשאר. השחקנים שהגיעו לא מספיק טובים ולא כולם מתאימים למה שאנחנו צריכים וזו הסיבה לתוצאות עד עכשיו, לא זמן לא בנייה ולא חיבור. כדורגל זה משחק פשוט וברגע שקבוצה בנויה נכון ויש לה שחקנים טובים היא מנצחת, לא מסובך.
אבל, האשמה לא נופלת רק על בן שמעון, לכל מועדון רציני צריך להיות מנהל מקצועי שייקבע מדיניות לטווח ארוך. מכבי התחילו שנה שעברה ואני באמת מקווה שזה יגיע גם אלינו. לא יכול להיות שכל מאמן שמגיע לשנה-שנתיים יעשה כל העולה על רוחו ללא שום בקרה ובסוף ההנהלה תבכה שנגמר הכסף.

לגבי התקציב של מכבי, אין לי ספק שהסדר הניהולי החדש שם משפיע בצורה קיצונית ולא רק הכסף. אני מזכיר שגם בשנים הקודמות תחת גולדהרד ושניידר ואפילו תחת לוני הם היו עם תקציבי ענק והתוצאות היו בתחת. כל הכסף לא שווה כלום אם אין תכנון נכון ולדעתי זה הרבה בזכות קרויף . אם היה לנו מנהל מקצועי ברמתו וההתנהלות שלנו בכלל הייתה מקצועית יותר אין לי ספק שהיינו מגיעים להישגים גם בתקציב הנוכחי (שלמרות כל הדיבורים כאן הוא ממש לא נמוך).

אבל מה קרויף עושה שם? מתווה דרך, מדיניות רכש, אני מניח שגם שיטת משחק בגדול. זה בדיוק ההוכחה לכך שהדרך חשובה. גם אצלו בשנה הקודמת לקח זמן עד שהעניינים התיישרו.
ואם כבר נגעת באלי כהן ב-98, למה לא הזכרת את בן שמעון עם ק"ש?
ואני אחזור בפעם המאה, היו טעויות בבניית הקבוצה. אני לא יודע מה היו האלטרנטיבות והמגבלות הכספיות, אבל אין ספק שהיו גם טעויות. אבל לגבי להיות עם עוד נקודות היום, אז זה פחות קריטי כרגע ומספיק ששכטר ודמארי מתפקדים ב-80% יכולת וכנראה שהיית היום עם עוד 5-7 נקודות. זה לאו דווקא קשור לסאשה או זגורי. לא יודע לגבי סאשה, זגורי שחקן שיש לו הרבה לאן להתפתח ויכול להיות שעוד שנה תדבר עליו אחרת ותשמח שהוא אצלך. ושוב, אני לא רואה אלטרנטיבות ישראליות יוצאות דופן בשוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 19:54 
אין לדורטמונד שום דבר מיוחד בשיטה ובסגנון
הם משחקים 4-2-3-1 כמו המון קבוצות בעולם היום
יש להם פשוט שחקנים מעולים שעושים את זה יותר טוב מרוב הקבוצות. את חלקם הם הביאו במחירי מציאה, ועל חלקם הם שפכו כספים.

ולצערי, גם הם, לא יסחבו למעלה.

והאמת שגם להם עוקצים שחקנים עם כל מיני סעיפי שחרור, בהעברות חופשיות, או במחירי זנות כי נשארה להם שנה בחוזה והם לא רוצים להאריך, קצת כמו בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 19:59 
אתה יודע, לא צריך משהו מיוחד. צריך משהו פשוט ולעשות אותו בצורה מושלמת. בעיני זו המשמעות של אימון ברמה גבוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 20:03 
19 כתב:
יש להם פשוט שחקנים מעולים שעושים את זה יותר טוב מרוב הקבוצות. את חלקם הם הביאו במחירי מציאה, ועל חלקם הם שפכו כספים.

והאמת שגם להם עוקצים שחקנים עם כל מיני סעיפי שחרור, בהעברות חופשיות, או במחירי זנות כי נשארה להם שנה בחוזה והם לא רוצים להאריך, קצת כמו בהפועל.

לא צריך להיות רדיקלים, דורטמונד יש שיטה מאוד ברורה של לחץ מאסיבי בכל חלקי המגרש, כושר גופני יוצא דופן וגם שחקנים מאוד מוכשרים שעלו לא מעט כסף. אבל השיטה שלהם והייחוד שלהם בא מהלחץ ומהמהירות בא הם משחקים, בניגוד להפועל נניח שמתמסרים הרבה על שטחים לא גדולים מדי וככה שולטים על הקצב אבל גם נופלים לשבלונה, דורטמונד מגיעים עם הכדור מאוד מהר למעלה, הרבה פעמים גם בכדורים ארוכים ומהירים שאליהם הם רצים בצורה מאוד שיטתית ואז גם אם הם לא מגיעים לכדור הם יוצרים לחץ מטורף על כל הגנה.
לדעתי זה מן שכלול של הכדורגל הארגנטינאי\דרום אמריקאי בפרט של לשחקן כמה שיותר למעלה, כמה שיותר מהר, רק מבוצע באיכות פי אלף.
כדי לשבור שבלונה של הנעת כדור מעייפת אתה צריך אקס פקטורים על המגרש שיכולים לעשות את הדריבל ולפתוח את השטח אבל כרגע בצד הזה זה עדיין לא מתחבר לגמרי, הגנתית, מלבד המשחק האחרון ובעיקר במחצית השניה (המחצית הראשונה כל התקרבות שלהם הייתה עקב איבוד של איליץ') יש מבנה ברור של קו אחורי חזק שמאוד קשה לחדור.
צריך מעבר יותר מהיר מהגנה להתקפה ולהכניס גם יותר כדורי עומק גם אם הם לא יהיו מדויקים רק כדי ליצור לחץ על היריב. (דוג: לשלוח כדור לאזור החוץ של רחבת ה16 של היריבה) שם אפשר לעשות לחץ מאוד יעיל ולפתוח הרבה שטחים - משהו שדורטומונד מבצעים הרבה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 20:03 
אוגוסטוס, כמה משחקים שלהם ראית בשלוש השנים האחרונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 20:08 
Roman כתב:
19 כתב:

לא צריך להיות רדיקלים, דורטמונד יש שיטה מאוד ברורה של לחץ מאסיבי בכל חלקי המגרש, כושר גופני יוצא דופן וגם שחקנים מאוד מוכשרים שעלו לא מעט כסף. אבל השיטה שלהם והייחוד שלהם בא מהלחץ ומהמהירות בא הם משחקים, בניגוד להפועל נניח שמתמסרים הרבה על שטחים לא גדולים מדי וככה שולטים על הקצב אבל גם נופלים לשבלונה, דורטמונד מגיעים עם הכדור מאוד מהר למעלה, הרבה פעמים גם בכדורים ארוכים ומהירים שאליהם הם רצים בצורה מאוד שיטתית ואז גם אם הם לא מגיעים לכדור הם יוצרים לחץ מטורף על כל הגנה.
לדעתי זה מן שכלול של הכדורגל הארגנטינאי\דרום אמריקאי בפרט של לשחקן כמה שיותר למעלה, כמה שיותר מהר, רק מבוצע באיכות פי אלף.
כדי לשבור שבלונה של הנעת כדור מעייפת אתה צריך אקס פקטורים על המגרש שיכולים לעשות את הדריבל ולפתוח את השטח אבל כרגע בצד הזה זה עדיין לא מתחבר לגמרי, הגנתית, מלבד המשחק האחרון ובעיקר במחצית השניה (המחצית הראשונה כל התקרבות שלהם הייתה עקב איבוד של איליץ') יש מבנה ברור של קו אחורי חזק שמאוד קשה לחדור.
צריך מעבר יותר מהיר מהגנה להתקפה ולהכניס גם יותר כדורי עומק גם אם הם לא יהיו מדויקים רק כדי ליצור לחץ על היריב. (דוג: לשלוח כדור לאזור החוץ של רחבת ה16 של היריבה) שם אפשר לעשות לחץ מאוד יעיל ולפתוח הרבה שטחים - משהו שדורטומונד מבצעים הרבה)

תיארת כרגע אחד לאחד גם את המשחק של ריאל מדריד, ושל פורטו, ושל עוד קבוצות. קבוצה גדולה מטבע הדברים משחקת מהר, כי יש לה שחקנים שמסוגלים לזה, ולוחצת על היריבות שלה.
אין יותר מדי מה לחדש בכדורגל, משחק פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 20:18 
ראיתי אולי 10. לא המון.
בכל המשחקים מאוד התרשמתי. יש לאיכות השחקנים בהחלט משמעות גדולה ובמידה מסוימת קשה לעשות הפרדה.
אני מתקשה להבין את ההתעקשות לבטל את כל הנושא של הטקטיקה, התיאום ושיטת משחק או איך שלא תקרא לזה.
אז אני מסכים שהאיכות של השחקנים יותר חשובה. אוקיי. זה מצב נתון כרגע ונכון שהיו טעויות בבניית הסגל.
במצב נתון ל"שיטה" יש חשיבות גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 20:26 
בסדר, ואני לא מבין את ההתעקשות לעשות מהכדורגל איזה משהו מסובך, תיאורטי, שלא לומר פילוסופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 20:34 
אין פה שום דבר מסובך או פילוסופי, אבל יישום של שיטת משחק כלשהי דורש אימון, תרגול, משמעת, תיאום, וכמובן שיכולת אישית וזה דבר לא פשוט. לכן אני ואתה לא מאמנים, כנראה.
החכמה היא לא להגיד שצריך כך או אחרת, אלא לגרום לשחקנים לעשות את מה שאתה מתכוון תוך ניצול של מקסימום היכולת הפוטנציאלית שלהם. הן כיחידים והן כקבוצה.
אני חושב שזה לא פשוט בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 20:40 
redrony כתב:
pogi כתב:
תאורייה היא דבר נחמד שעוזר לנו לפעמים לברוח מהבעיות שלנו לתוך מציאות פקטיבית שאנחנו יוצרים
לא מזמן נזכרתי שאת אותם דיבורים על בנייה שמענו פעם בצד השני של הכביש והיינו צוחקים עליהם . כל כישלון היו מתרצים במכבי בכך שהם עסוקים ב"בנייה לטווח ארוך" כאילו מדובר בסולל בונה. הנה החלפנו בתפקידים.
למי שלא זוכר, בעונת 97/8 היה לנו מאמן בשם אלי כהן. הוא קיבל את הקבוצה עם תקציב עלוב ולאחר ששנה קודם היא ניצלה מירידה בשנייה האחרונה. כמעט כל הקבוצה התחלפה ועם הכסף שהיה לו הוא הביא חלוצים כמו שטרית וסימרוטיץ, קשרים כמו דרסליה ומאסטרוביץ ואף העלה מספר שחקנים מהנוער ביניהם גרשון. הקבוצה הזו לא שיחקה כדורגל גדול אבל כדורגל יעיל והפסידה את האלפות במחזור האחרון לקבוצת הכוכבים שהייתה לבית"ר (פישונט, שאלוי, סביליה, אבוקסיס וכו') . אלי כהן לא היה קוסם, הוא פשוט בנה קבוצה בצורה נכונה והביא בתקציב הנתון את השחקנים המתאימים לעמדות המתאימות .זה הכל. בעונת הדאבל של קשטן - אותו דבר. אמנם הקבוצה לא עברה תהפוכה באותו סדר גודל אך עדיין היה מהפך והוא הוא הביא שחקנים מתאימים למשבצות החסרות- קשר שינהל את האמצע ברמה של ראצ'וניצ'ה, חלוץ ברמה של חרזי ומגן שמאלי ברמה של אנטבי. הוא לא הביא במליון שקל שוער נוסף לאלימלך ולא הביא חבורה של שחקנים בינוניים כדי לשתף אותם פעם באף פעם. התוצאה- דאבל.
אני לא טוען פה שזו קטסטרופה אם לא נתמודד על האליפות. אני כן טוען שזו תקלה רצינית שצברנו כל כך מעט נקודות עד כה, שעפנו מאירופה ושבנינו סגל בצורה כ"כ לא נכונה.
חיבור וזמן לא יהפכו את סאשה לקשר העושה משחק שאנחנו צריכים, הם לא יעשו את ליאור לוי מגן שמאלי יותר טוב ממה שהוא היום וגם לא ישפרו בצורה קיצונית את זגורי וגם לא את מסיקה, רן יצחק והשאר. השחקנים שהגיעו לא מספיק טובים ולא כולם מתאימים למה שאנחנו צריכים וזו הסיבה לתוצאות עד עכשיו, לא זמן לא בנייה ולא חיבור. כדורגל זה משחק פשוט וברגע שקבוצה בנויה נכון ויש לה שחקנים טובים היא מנצחת, לא מסובך.
אבל, האשמה לא נופלת רק על בן שמעון, לכל מועדון רציני צריך להיות מנהל מקצועי שייקבע מדיניות לטווח ארוך. מכבי התחילו שנה שעברה ואני באמת מקווה שזה יגיע גם אלינו. לא יכול להיות שכל מאמן שמגיע לשנה-שנתיים יעשה כל העולה על רוחו ללא שום בקרה ובסוף ההנהלה תבכה שנגמר הכסף.

לגבי התקציב של מכבי, אין לי ספק שהסדר הניהולי החדש שם משפיע בצורה קיצונית ולא רק הכסף. אני מזכיר שגם בשנים הקודמות תחת גולדהרד ושניידר ואפילו תחת לוני הם היו עם תקציבי ענק והתוצאות היו בתחת. כל הכסף לא שווה כלום אם אין תכנון נכון ולדעתי זה הרבה בזכות קרויף . אם היה לנו מנהל מקצועי ברמתו וההתנהלות שלנו בכלל הייתה מקצועית יותר אין לי ספק שהיינו מגיעים להישגים גם בתקציב הנוכחי (שלמרות כל הדיבורים כאן הוא ממש לא נמוך).

אבל מה קרויף עושה שם? מתווה דרך, מדיניות רכש, אני מניח שגם שיטת משחק בגדול. זה בדיוק ההוכחה לכך שהדרך חשובה. גם אצלו בשנה הקודמת לקח זמן עד שהעניינים התיישרו.
ואם כבר נגעת באלי כהן ב-98, למה לא הזכרת את בן שמעון עם ק"ש?
ואני אחזור בפעם המאה, היו טעויות בבניית הקבוצה. אני לא יודע מה היו האלטרנטיבות והמגבלות הכספיות, אבל אין ספק שהיו גם טעויות. אבל לגבי להיות עם עוד נקודות היום, אז זה פחות קריטי כרגע ומספיק ששכטר ודמארי מתפקדים ב-80% יכולת וכנראה שהיית היום עם עוד 5-7 נקודות. זה לאו דווקא קשור לסאשה או זגורי. לא יודע לגבי סאשה, זגורי שחקן שיש לו הרבה לאן להתפתח ויכול להיות שעוד שנה תדבר עליו אחרת ותשמח שהוא אצלך. ושוב, אני לא רואה אלטרנטיבות ישראליות יוצאות דופן בשוק

1. אתה עושה פה ערבוב בין שני מושגים- "דרך" ו"בנייה"- זה ממש לא אותו הדבר . דרך זה משהו שצריך וחייב להיות והוא יכול להיעשות תוך כדי תנועה. הוא לא חייב לבוא על חשבון תוצאות ויכולת.
אני אוסיף ויאמר שגם כרגע אני לא בטוח שהתחלנו בדרך. יושב עכשיו סקאוט ובודק שחקנים לשנה הבאה? יש מדיניות רכש חדשה? אני לא חושב. בשנה הקודמת לקח להם זמן להיות מה שהם עכשיו אבל עדיין הם היו בצמרת הגבוהה כשרק אנחנו דגדגנו אותם.
2.בן שמעון בתקופת ק"ש - מצטער אבל אני לא רואה בזה דבר חוץ מפוקס שקורה אחת ל10 שנים. סך הכל תפס עונה שבה אף קבוצה גדולה לא הייתה דומיננטית וגנב אליפות. אי אפשר להקביל את ק"ש בשום מצב להפועל ת"א או יתר הגדולות ואני בספק אם הסגל שהצליח שם היה מספיק בשבילנו.
3. זה שהנקודות פחות קריטיות אצלך כרגע זה יפה, אבל קבוצת כדורגל נמדדת על נקודות. זו השיטה איך שלא תסובב את זה גם אם ממש בא לך לשנות את החוקים. שוב, אני לא אומר שזה אסון אם לא ניקח אליפות או נדביק את מכבי. אבל, כמות הנקודות אותה צברנו עד עכשיו + ההדחה המוקדמת מאירופה מעידה על בעיות רציניות מאוד שיש בקבוצה ולבוא ולהגיד שזה בגלל "בנייה" וחוסר חיבור לא יפתור אותן . אם הקבוצה הייתה טובה מספיק הנקודות היו באות, הקבוצה כרגע לא טובה מספיק אז הנקודות לא באות. לוגיקה פשוטה.
4. "עוד עונה אני אדבר על זגורי אחרת"- אולי, אבל אז היה אפשר להביא אותו בעוד עונה ולחסוך את המשכורת השנה. על יותר מידי שחקנים אני שומע את המשפט הזה- גורדנה, שכטר, זגורי. שחקנים אתה מחתים על פי יכולתם הנוכחית . לא על פי מה שהם היו או מה שהם אולי יהיו. אתה גם מחתים אותם כדי שיהיו טובים עכשיו ולא שנה הבאה. זגורי כרגע לא מספק את הסחורה וזו השורה התחתונה. מה שיהיה שנה הבאה לא אני ולא אתה יכולים לדעת וזה גם לא משנה.

דרך אגב, אני מדגיש שאני שמחתי מאוד שרב"ש הגיע וכן החזקתי ממנו . הוא יותר טוב מאבוקסיס ויתר העילויים של שנה שעברה ועל זה אין ויכוח.
ועדיין, התמונה האופטימית שמציירים פה כבר חצי שנה כאילו עלינו על המסלול והכל ורוד ממש לא מדויקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 22:19 
pogi כתב:

1. אתה עושה פה ערבוב בין שני מושגים- "דרך" ו"בנייה" - זה ממש לא אותו הדבר . דרך זה משהו שצריך וחייב להיות והוא יכול להיעשות תוך כדי תנועה. הוא לא חייב לבוא על חשבון תוצאות ויכולת.
אני אוסיף ויאמר שגם כרגע אני לא בטוח שהתחלנו בדרך. יושב עכשיו סקאוט ובודק שחקנים לשנה הבאה? יש מדיניות רכש חדשה? אני לא חושב. בשנה הקודמת לקח להם זמן להיות מה שהם עכשיו אבל עדיין הם היו בצמרת הגבוהה כשרק אנחנו דגדגנו אותם.
2.בן שמעון בתקופת ק"ש - מצטער אבל אני לא רואה בזה דבר חוץ מפוקס שקורה אחת ל10 שנים. סך הכל תפס עונה שבה אף קבוצה גדולה לא הייתה דומיננטית וגנב אליפות. אי אפשר להקביל את ק"ש בשום מצב להפועל ת"א או יתר הגדולות ואני בספק אם הסגל שהצליח שם היה מספיק בשבילנו.
3. זה שהנקודות פחות קריטיות אצלך כרגע זה יפה, אבל קבוצת כדורגל נמדדת על נקודות. זו השיטה איך שלא תסובב את זה גם אם ממש בא לך לשנות את החוקים. שוב, אני לא אומר שזה אסון אם לא ניקח אליפות או נדביק את מכבי. אבל, כמות הנקודות אותה צברנו עד עכשיו + ההדחה המוקדמת מאירופה מעידה על בעיות רציניות מאוד שיש בקבוצה ולבוא ולהגיד שזה בגלל "בנייה" וחוסר חיבור לא יפתור אותן . אם הקבוצה הייתה טובה מספיק הנקודות היו באות, הקבוצה כרגע לא טובה מספיק אז הנקודות לא באות. לוגיקה פשוטה.
4. "עוד עונה אני אדבר על זגורי אחרת"- אולי, אבל אז היה אפשר להביא אותו בעוד עונה ולחסוך את המשכורת השנה. על יותר מידי שחקנים אני שומע את המשפט הזה- גורדנה, שכטר, זגורי. שחקנים אתה מחתים על פי יכולתם הנוכחית . לא על פי מה שהם היו או מה שהם אולי יהיו. אתה גם מחתים אותם כדי שיהיו טובים עכשיו ולא שנה הבאה. זגורי כרגע לא מספק את הסחורה וזו השורה התחתונה. מה שיהיה שנה הבאה לא אני ולא אתה יכולים לדעת וזה גם לא משנה.

דרך אגב, אני מדגיש שאני שמחתי מאוד שרב"ש הגיע וכן החזקתי ממנו . הוא יותר טוב מאבוקסיס ויתר העילויים של שנה שעברה ועל זה אין ויכוח.
ועדיין, התמונה האופטימית שמציירים פה כבר חצי שנה כאילו עלינו על המסלול והכל ורוד ממש לא מדויקת.

1. אני מדבר על בנייה ודרך של המאמן לגבי שיטת משחק וסגל שחקנים. כל מה שאתה אומר לגבי כל המערכת המקצועית, אני האחרון שאתווכח איתך. סקאוטינג זה רק אחת הדוגמאות, וכל מה שתגיד לגבי איך שהקבוצה הזו מתנהלת אני אסכים איתך. מה שכן, בן שמעון הוא כרגע מאמן ומעליו אכן צריך להיות מישהו שמנהל את המערכת המקצועית. אין ביננו גרם ויכוח בנקודה הזו

2. מה זאת אומרת פוקס? הקבוצה הזו לקחה אליפות, לא הגיעה לאירופה. שאתה אומר 10 שנים, אתה מתכוון 25. אני מסכים שהיו לו מסביב את התנאים התומכים כמו חוסר ביריבה, אבל עדיין, הוא לקח קבוצה, שיחק בשיטת משחק שמתאימה בול לשחקנים ועשה אליפות גדולה, בטח בשביל מועדון כמו ק"ש. לא צריך לזלזל בזה לשנייה.

3. אני לא מתכוון לשנות את החוקים ואל תעשה כאן דמגוגיה. תאמין לי, שאני הולך הביתה הרבה יותר מבסוט אחרי שמנצחים 0:1 במשחק מחורבן מאשר שמפסידים או עושים תיקו אחרי שמשחקים טוב. לבוא באוגוסט, אחרי שהקבוצה יחד חודש ולהגיד על אירופה כשלון, זה סתם. ברור שהיה כשלון נקודתי במשימה להעפיל לאירופה, אבל זה גם היית יכול להגיד אם היו משחקים נגד באיירן מינכן והיו מפסידים. אז נכון, פאנדורי היא לא מינכן, אבל הפועל באותם שלבים לא היו מוכנים כנראה לעבור קבוצה כמו פאנדורי שכנראה היתה מספיק טובה בשביל להעיף את הפועל.הם בטח ברמה של הקבוצות שהפועל עברו בשנתיים ובשנה שלפני כן.
אני גם עכשיו לא טוען שהקבוצה טובה וברור לי שזה עוד רחוק ממה שאני רוצה לראות. אני כן טוען שאני רואה התקדמות ורואה טביעת אצבע חיובית של מאמן. אני יכול להכנס איתך לדיון ארוך שלפעמים הטווח הארוך בא על חשבון הקצר ועוד כל מיני דברים שלא נראה לי שאצליח לשכנע אותך בהם עכשיו ואני גם לא ממש מעוניין. בשורה התחתונה, גם אני קיוויתי שהפועל יהיו כרגע עם עוד נקודות, לצערי לא הסתייע. זה לא מאוד הפתיע אותי, כי ציפיתי ל 3-4 חודשים קשים.

4. ברור שאני ואתה לא יכולים לדעת מה יהיה בשנה הבאה. לגבי מי כן אפשר? אם טב"ח היה נשאר היית יכול להתחייב לי שהוא יהיה יותר טוב מזגורי?
שאני מסתכל על שחקן אני בוחן אותו גם לפי הפוטנציאל שלו ומה אני חושב שאפשר יהיה להפיק ממנו עם הכוונה נכונה וכאשר הקבוצה כולה תהיה טובה יותר.
לקחו את רמזי ספורי בשנה שעברה, שהקבוצה הזו לא ידעה בכלל איך לעמוד על המגרש והחליטו שהוא לא טוב, לא שווה, לא ברמה. זו סתם דוגמא כמובן ויכול להיות שבאמת לא ייצא ממנו כלום, אבל בשביל שייצא, צריך לתת לו לשחק. אולי בהפועל, אולי בקבוצה אחרת. לפעמים לשחקן כזה לוקח שנתיים עד שהוא מתחיל לתת תוצרת. ככה בונים, בטח שכרגע אין לך את האמצעים הכלכליים להביא שחקנים יקרים. אותו כנ"ל זגורי. הבעיה היא במי שחשב שהוא מביא איזה ורמוט או משהו כזה ופה אני חולק עליך בגדול. אתה מחתים שחקנים גם בשביל שהם יהיו טובים עכשיו, אבל גם שחקנים שאולי לא יהיו טובים עכשיו אבל יש להם פוטנציאל להיות טובים בעוד שנה או שנתיים ואז תרוויח אותם. רצית דרך, סקאוטינג? בבקשה. אל תסתור את עצמך.

אני בסוף בוחן את ההצלחה של הפועל לפי שני פרמטרים: הראשון זה כמובן הישגים והשני זה מה הקבוצה הזו מוציאה מעצמה ביחס לפוטנציאל שלה.
בעונה הספציפית הזו, ידעתי שאליפות או התמודדות עליה זו מטרה משנית במקרה הטוב. לקחת קבוצה שלא ידעה לעמוד על המגרש ולעבור מהגנה להתקפה ולהעביר אותה לשיטת משחק חדשה לגמרי זה דבר שלוקח זמן. אתה יכול לזלזל בזה עד מחר. זה מה שאני מאמין בו. עשו טעויות בבנייה של הסגל. המאמן עשה פה ושם טעויות בהרכבים וחילופים (ההרכב נגד פאנדורי בבלומפילד זו אחת מהן) ואני מאמין שהוא עוד יעשה. הוא לא מושלם. אבל הוא בעיניי איש המקצוע הכי טוב בארץ ואני לא ממש רואה לו מתחרים. אין מאמן אחד בארץ שאני יכול להגיד לך אותו אני רוצה. תן לזמן לעשות את שלו. שנה, לא יותר. אני מאמין שזה ישתלם בגדול, אלא אם יפרקו פה את הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 22:24 
סמל אישי של המשתמש
19, יש נקודה אחת שתוקעת את כל התאוריה שלך.
אותן קבוצות שקונות את השחקנים הכי טובים, גם משקיעות בצוות מקצועי איכותי.
עכשיו תשאל מה יותר חשוב, והתשובה היא לחלוטין לא חד משמעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2013, 23:45 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:

זר ברמה של זהבי זה זר שלוקח משכורת 400 אלף יורו כמו זהבי ושווה את זה כמו זהבי. לא זרים עם רקורד בדיחה ב-120 אלף יורו. ואני אתקן אותך כי אתה טועה, וגם את אל דודרניו על הדרך (שכשאני אמרתי בקיץ שבן שמעון בונה גרסה משונמכת של קריית שמונה, הוא טען בתוקף שעם שכטר, דמארי וגילי אנחנו נפרוץ כל בונקר גם בלי קישור ובלי מגנים. איפה זה היה בדיוק בארבעת המשחקים מתוך תשעה שלא כבשנו?). במקום הסגל המופרך שיש לנו עכשיו עם כמעט 30 שחקנים, היה יכול להיות לנו סגל עם של 20 שחקנים עם הרכב ראשון הרבה יותר איכותי. רק היה צריך לוותר על ההחתמות של עמוס, צ'קול, אנטבי, מסיקה, פדידה ויצחק. במקום זה לשים להוסיף את כל הכסף לתקציב של זגורי וסאשה ולהביא שחקנים יותר טובים.

א. ורמוט חזר לשחק במחזור השלישי, ככה שהפסד ותיקו מאופס אתה יכול להוריד, ואנחנו "רק" עם 2 מ 7. השניים האלו זה בית"ר ורעננה, את הבונקר הבית"רי פרצת כמה וכמה פעמים, ואני ממש לא זוכר מה היה מול רעננה. אני אבל שוב אומר שברגע ששלושתם אתה תוכל לפרוץ כל בונקר, אז אולי יהיו תקלות פה ושם אבל זה הכדורגל.
ב. מעולם לא אמרתי שלא צריך היה להשקיע יותר בזרים, רק שאלתי כמה כסף בדיוק היה לרכש? אני אומר כבר הרבה זמן שהקטע הזה של לקנות בזול ולמכור לאירופה זה מתאים לקבוצה קטנה, אנחנו צריכים להבין שאנחנו קבוצה גדולה והכסף אומנם יגיע מאירופה אבל מהצלחה מקצועית שם.
ג. אמרתי שהשנה אתה קבוצה יותר טובה משנה שעברה, ואני לא חושב שאתה טוען אחרת, הסגל יותר מאוזן ועדין מה שאמרתי שיהיה הבעיה שלך נשאר, הקשר ליד הגרזן, סאשה (וכאן את צודק הוא נחמד אבל לא זה) וגורדנה פשוט לא מספיק טובים. להשקיע בזר הזה ובזר הנוסף (עבדורחימי) בהחלט היה הופך אותך לקבוצה טובה יותר.

ועוד משהו, לגבי מכבי,
שנה שעברה הם הגיעו למחזור ה 9 עם מאזן 8:1 יותר טוב מאשר השנה, אז את ההשוואות האלה עם זהבי ובלי זהבי זה לא רציני.
אין ספק שזהבי שידרג אותם כי עד הגעתו שיחקו שם רפי דהנים וריף פרצים. אבל אני לא זוכר פה אדם אחד שבחלון העברות בינואר לא ידע שהם
הולכים לקחת אליפות, כי כמו השנה הם פשוט היו יותר טובים, זהבי שדרג אותם, אבל ממש לא הפך אותם ל"מפלצת" שהם עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 00:04 
סמל אישי של המשתמש
אני נכנס טיפה מאוחר בויכוח כאן, אבל בנוסף לזהבי הגיע גם פליצה, שהוא היה טיפה יותר משמעותי מזהבי שנה שעברה (השנה זה סיפור אחד לגמרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 00:25 
IdanTheLittle כתב:
אני נכנס טיפה מאוחר בויכוח כאן, אבל בנוסף לזהבי הגיע גם פליצה, שהוא היה טיפה יותר משמעותי מזהבי שנה שעברה (השנה זה סיפור אחד לגמרי).

פריצה בעיקר חיסל את עטר
עד שפריצה הגיע לעטר היתה עונה מפלצתית עם 16 שערים בחצי עונה. אח"כ היו לו רק 6.
הבעיה של *כבי בחצי העונה הראשון היתה קישור מוגבל בגלל זה היא לא הצליחה לנצח שליש מהמשחקים שלה ואם לא עטר בכושר שיא הם היו מנצחים עוד פחות.
אם זהבי לא מגיע אליהם בינואר אני גם לא בטוח שהם לוקחים אליפות (עם פריצה או בלעדיו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 00:38 
סמל אישי של המשתמש
אבי כתב:
IdanTheLittle כתב:

פריצה בעיקר חיסל את עטר
הבעיה של *כבי בחצי העונה הראשון היתה קישור מוגבל בגלל זה היא לא הצליחה לנצח שליש מהמשחקים שלה ואם לא עטר בכושר שיא הם היו מנצחים עוד פחות.
אם זהבי לא מגיע אליהם בינואר אני גם לא בטוח שהם לוקחים אליפות (עם פריצה או בלעדיו)

הם היו לוקחים כי לא הייתה להם תחרות. אנחנו התרסקנו וחיפה לא באמת היוו איום. אבל כן, מי שנתן להם את האליפות זה זהבי ולא פריצה. מקישור אפור של אלברמן-לוגסי-ראדי (או במקום לוגסי אחד הפלופים שלהם בהתקפה, גונזלו וארנשאו) זה הפך לקישור מפחיד של אלברמן-ראדי-זהבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 01:37 
יובל כתב:
אבי כתב:
IdanTheLittle כתב:

פריצה בעיקר חיסל את עטר

הם היו לוקחים כי לא הייתה להם תחרות. אנחנו התרסקנו וחיפה לא באמת היוו איום. אבל כן, מי שנתן להם את האליפות זה זהבי ולא פריצה. מקישור אפור של אלברמן-לוגסי-ראדי (או במקום לוגסי אחד הפלופים שלהם בהתקפה, גונזלו וארנשאו) זה הפך לקישור מפחיד של אלברמן-ראדי-זהבי.

אני דווקא חושב שלוגסי שחקן לא רע בכלל. לא חושב שהוא היה הבעיה. אולי הוא לא שווה עדיין הרכב שם, אבל בוא נגיד שאם הוא היה אצלנו, אני עולה איתו לפני גורדנה ולפני סשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 09:18 
יובל כתב:
אבי כתב:
IdanTheLittle כתב:

פריצה בעיקר חיסל את עטר

כנראה אבל זה היה להם יותר קשה ויותר צמוד מאיך שזה נגמר בפועל
מספיק להסתכל על 3 הדרבים האחרונים. בלעדיו הדרבים האלה לא נגמרים כמו שהם נגמרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
מה זה כנראה היו לוקחים? הם היו לוקחים בלי בעיה, הם פשוט היו הרבה יותר חזקים וטובים מכל קבוצה אחרת, והעונה זה רק המשך לכך.
אין ספק שזהבי שידרג אותם, אבל להגיד שהוא הביא להם את האליפות שאתה אומר שבכל מקרה הם היו לוקחים גם בלעדיו? זה שוב לשקר לעצמך.
הפועל שנה שעברה נבנתה רע, מאוד רע, וצוות האימון שלנו היו רע כמו הבניה של הקבוצה, חיפה התרסקה בהתחלה ובעצם בזה הרגע נגמרה העונה,
כל מי שמספר דברים אחרת משקר לעצמו.
זהבי לא היווה כלום, מלבד שיפור לעומת לוגסי / דהן, אם בגלל זה שהוא יותר טוב מדהן האליפות שלהם חתומה עליו אז באמת תהיו לי בריאים, כי אתם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 21:32 
el dudernio כתב:
מה זה כנראה היו לוקחים? הם היו לוקחים בלי בעיה, הם פשוט היו הרבה יותר חזקים וטובים מכל קבוצה אחרת, והעונה זה רק המשך לכך.
אין ספק שזהבי שידרג אותם, אבל להגיד שהוא הביא להם את האליפות שאתה אומר שבכל מקרה הם היו לוקחים גם בלעדיו? זה שוב לשקר לעצמך.
הפועל שנה שעברה נבנתה רע, מאוד רע, וצוות האימון שלנו היו רע כמו הבניה של הקבוצה, חיפה התרסקה בהתחלה ובעצם בזה הרגע נגמרה העונה,
כל מי שמספר דברים אחרת משקר לעצמו.
זהבי לא היווה כלום, מלבד שיפור לעומת לוגסי / דהן, אם בגלל זה שהוא יותר טוב מדהן האליפות שלהם חתומה עליו אז באמת תהיו לי בריאים, כי אתם לא.

בשנה שעברה ראדי תרם לאליפות יותר מזהבי. שניהם שיחקו בערך על עמדת ה- 50-50.
השנה הגיע מאמן שאינו מתודולוגיה-בארסה והכניס פליימייקר מה שהוריד את ראדי אחורה. יותר משזהבי השתדרג העונה העמדה מתאימה יותר לכישוריו, כך שאם חו"ח יזכו באליפות החלק של זהבי יהיה בהחלט משמעותי.

אגב, מזכיר את ההערכה שככל שהעמדה של נאתכו קדמית יותר הוא מבריק יותר, רק שבניגוד לזהבי לא היה לו המזל לשחק בעמדה הטבעית שלו בבוגרים. ובניגוד לזהבי בעמדה זו יכל להגיע למה שדגמי כתב בצורה תמוהה על זהבי. הצלחה גדולה בליגת לוזון בקבוצה מלוטשת ומושקעת אינה הצלחה משמעותית, כשם שגרנט לא הצליח בפרמייר במבחנים האמיתים של בנית קבוצה, אלא התלהבות קרתנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2013, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
בספורט חמש פורסם שאת כל השערים של מכבי היא כבשה רק שערן זהבי על המגרש
כשהוא בחוץ הם עם אפס שערים העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2013, 23:52 
עייפתי , עייפתי , שיפסיק כבר להמציא את הכדורגל עם החילופים האלה, מה אתה עושה באימונים עם השחקנים האלה? ספורי צריך להיכנס לרוטציה זה חלק מהשינויים המחייבים, בטח על חשבונו של גורדנה שפשוט משחק 25 דקות עד שהוא מתחיל להתנשף ולתפוס תצד. כן לשחק התקפי עם פחות ״קשר גרזן״ זה לא בושה, בנאדו פתח היום עם ראיוס אבוחצירה אנדלובו ותורגמן, בשביל לשחק כדורגל התקפי צריך התקפה, עם התקפה כובשים שערים. מבחינתי שבוע הבא ספורי,ורמוט,זגורי,שכטר ודמארי בהרכב כשגרזיציץ קשר אחורי בודד. ביינתיים גם המאמן כושר שלו יושן בעמידה . תתעורר כבר , קצת כבוד לסמל ולאוהדים שכל שבוע נותנים תנשמה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 00:34 
תירגע..
ובנאדו מול מאמן טוב(לא שאני אומר שרן לא אומר מאמן טוב אבל היום הוא מאוד איכזב) וקבוצה טובה היה מקבל על זה בראש
אתה יודע מה אפילו עולה לי דוגמא.. המשחק שלהם נגד מכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: רן בן שמעון
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 00:39 
סמל אישי של המשתמש
The Fisherman כתב:
עייפתי , עייפתי , שיפסיק כבר להמציא את הכדורגל עם החילופים האלה, מה אתה עושה באימונים עם השחקנים האלה? ספורי צריך להיכנס לרוטציה זה חלק מהשינויים המחייבים, בטח על חשבונו של גורדנה שפשוט משחק 25 דקות עד שהוא מתחיל להתנשף ולתפוס תצד. כן לשחק התקפי עם פחות ״קשר גרזן״ זה לא בושה, בנאדו פתח היום עם ראיוס אבוחצירה אנדלובו ותורגמן, בשביל לשחק כדורגל התקפי צריך התקפה, עם התקפה כובשים שערים. מבחינתי שבוע הבא ספורי,ורמוט,זגורי,שכטר ודמארי בהרכב כשגרזיציץ קשר אחורי בודד. ביינתיים גם המאמן כושר שלו יושן בעמידה . תתעורר כבר , קצת כבוד לסמל ולאוהדים שכל שבוע נותנים תנשמה!

אין לך מושג.
אם רן יעלה עם ההרכב שאתה מציע קרית שמונה תפרק אותנו.
4-4-2 קלאסי,רק ככה ננצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 00:56 
סמל אישי של המשתמש
The Fisherman כתב:

וואו כמה צפוי היה שתקפיץ את האשכול הזה, מכביסט מסריח.
למה הוא עדיין כותב פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2013, 20:42 
אני אוהב אותו אנחנו משחקים טוב סוף סוף רואים כדורגל מהפועל
אבל רבאק מה זה החילופים האלה?
למה אתה מתעקש שרק לוי ודגני ישחקו על הקווים שהם לא איזה שחקנים יצירתיים או דריבליסטים? למה להזיז את זגורי מהעמדה שלו אם הוא הכי טוב על המגרש?
מה ההיגיון לשים את מלכה וזגורי בין האמצע לצד ולא בקו לצד המגנים? למה אתה משחק עם מלכה בצד ימין אם הוא
לא יודע לשחק שם ובצד שמאל הוא היה מצוין? למה אני לא מבין..
וגם הבלמים מתחילים להדאיג..
מבאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2013, 20:43 
ההצבה של צ'קול היום שקולה להכנסה של אנטבי בטדי.
עוד החלטה הזויה שפוגעת בקבוצה שממילא נראית זוועה העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2013, 20:44 
אדום כתב:

גם זה, אבל דגני לא נראה הרבה יותר טוב.
אה כן וגם מה שנתי גם הוסיף בנושא אחר
למה להתעקש לשחק עם שכטר חלוץ לצד דמארי ולא לשחק איתו בכנף

נערך לאחרונה על ידי אלון בתאריך 30 נובמבר 2013, 20:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2013, 20:45 
סמל אישי של המשתמש
רן בן שמעון הוא כשלון.
אולי צריך לתת לו זמן, אולי לא, אבל נכון להיום העובדות מדברות בעד עצמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2013, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
אלון כתב:
אדום כתב:

גם זה, אבל דגני לא נראה הרבה יותר טוב.

איך הוא יראה טוב אם הורגים לו ככה את הביטחון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1773 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: