תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 22:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: /
הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 17:21 
סמל אישי של המשתמש
:COMMY:

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 07 פברואר 2014, 16:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לטייל בניו זילנד
הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
זו מדינה שלא רוצה שתטייל בה.
אתה ספציפית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
אתה ספציפית.

:BOW:
את מי בדיוק אתה שואל כמה זמן? אתה ענק :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 18:19 
חבר טוב היה שם חודש וחצי וחודש וחצי באוסטרליה
הוא היה בחלק הפחות מתוייר, והיה די לבד כל החודש וחצי והסתובב בטבע. הוא אהב מאד.

הוא לא יודע להעריך כמה כסף זה עלה, כי המשיך להכנס לו כסף מהארץ תוך כדי הטיול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 18:35 
הייתי שם ב-2004 אבל זה כל כך מזמן שאני לא זוכר הכול ...
הייתי כמעט חודשיים שם וחודשיים באוסטרליה ,ההבדלים ביניהם מדהימים
ניו זילנד הרבה יותר משעממת אבל המקום הכי מדהים שהייתי בעולם מבחינת יופי והייתי בהרבה מקומות .
אוסטרליה קצת פחות יפה אבל הרבה יותר מעניינת .
בכל מקרה אם אתה מגיע כבר לניו זילנד אתה חייב להגיע גם לאוסטרליה .
מבחינת עלויות הלך לי כמעט 50 אלף שקל בטיול של חצי שנה שכלל עוד כמעט חודשיים תאילנד .וזה היה לפני כמעט 10 שנים ככה שהיום בטוח המחירים שונים .
מה שהכי בטוח תיכנס לאתר למטייל ושם יענו לך על כל השאלות שלך

אסור לבנאדם אחד לספוג כל כך הרבה אושר. ואם כבר קרתה לו תאונה משמחת והוא אכן ספג אותו. מגיע לו שאלוהים יעניש. ככה לפחות אני חושב. אם העולם היה מקום צודק, ככה היה אמור להיראות היום שלי אתמול-(איתיגלאון בטור אחרי הניצחון בדרבי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 18:40 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:
עזרא כתב:
אתה ספציפית.

לא הבנתי את השאלה.
בגדול התכוונתי שהם לא ישמחו שפריאל יגיע לשם כתייר.
עם ישראלים אין להם בעיה,אבל פריאל זה כבר מוגזם.
אף עובד במודיעין של תחנת רכבת שם לא ישמח לשרת אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 18:54 
סמל אישי של המשתמש
-

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 07 פברואר 2014, 16:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 19:08 
המשתמש עמי נאווי. בפרטיות. לך על זה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 20:30 
סמל אישי של המשתמש
-

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 07 פברואר 2014, 16:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
מפלצת 4 כתב:
המשתמש עמי נאווי. בפרטיות. לך על זה!

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 03:03 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
Jugband כתב:
עזרא כתב:
אתה ספציפית.

לא הבנתי את השאלה.

גם אתה כוכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 04:18 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:
עזרא כתב:
Jugband כתב:
עזרא כתב:
אתה ספציפית.

לא הבנתי את השאלה.

גם אתה כוכב.

אני מבין שאתה מוצא קווי דימיון ביני לבין פריאל.
זה חמור מאוד מבחינתי.
עריכה: הבנתי.
הסמיילי על התגובה שלי,השאלה הרטורית על השאלה של פריאל שלרוב אלה גם שאלות רטוריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: לטייל בניו זילנד
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 08:19 
הייתי בניו זילנד עם אשתי לפני 3.5 שנים, חודש טיול עלה לשנינו בערך 40,000₪ כאשר כמעט חצי מזה הלך על הטיסות.

שלושה חודשים זה זמן מכובד ביותר לניו זילנד ואולי אפילו קצת הגזמה, אולי כדאי לך לפצל ולעשות חודש באוסטרליה.

ניו זילנד, אגב, כמו ש״רמזו״ פה אנשים זה לאוהבי טבע וטרקים. אם אתה כזה אז אין מקום יותר יפה מניו זילנד (לפחות על פי הדעה של אשתי ושלי כאשר בין הטיולים ששנינו עשינו בחיינו כיסינו לא מעט מהמקומות היפים בעולם).

בגזרת ההמלצות:
1. זמן נסיעה מומלץ - עכשיו! (אולי כבר קצת מאוחר מדי), הזדמנות הבאה היא במרץ אפריל, כאשר אוקטובר/נובמבר נחשבים עדיפים.
2. תתרכז באי הדרומי הוא יותר יפה , אבל בחודש אחד אפשר למצות אותו ככה שאין סיבה שלא תראה גם את הצפוני.
3. אם אתה בקטע של טרקים, בכל מקום שתיהיה בו תמצא משהו מעניין, הטרק הכי מפורסם בניו זילנד נקרא המילפורד (כן, הכינוי שלי על של הטרק הזה). זה טרק של 4 ימים, צריך להירשם אליו זמן רב מראש כי רק 40 מטיילים יכולים לצאת אליו בכל יום, עולה 200$ ניו זילנדי אבל בהחלט שווה את זה (שוב, ביני ובין אשתי עשינו את ארבעת הטרקים הנחשבים בעולם ולדעתנו המילפורד הוא מספר אחת).
4. בדרום מערב האי הדרומי יש חבל ארץ שנקרא הקטלינז. מזג באויר של הפכפך ולכן אתה תשמע תגובות מעורבות אם ליסוע לשם או לא, אם תיפול על יום יפה זה פשוט מדהים
5. חצי האי אוטגו, הזדמנות להסתובב בין אריות ים, כלבי ים ואולי אפילו פינגווינים כאילו היו עיזים בפינת ליטוף

יש לי עוד ואם תרצה אני אשמח לציין, מה שחשוב לזכור, ניו זילנד זה בעיקר בקטע של נופים וטיולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 12:12 
מילפורד כתב:
הייתי בניו זילנד עם אשתי לפני 3.5 שנים, חודש טיול עלה לשנינו בערך 40,000₪ כאשר כמעט חצי מזה הלך על הטיסות.

שלושה חודשים זה זמן מכובד ביותר לניו זילנד ואולי אפילו קצת הגזמה, אולי כדאי לך לפצל ולעשות חודש באוסטרליה.

ניו זילנד, אגב, כמו ש״רמזו״ פה אנשים זה לאוהבי טבע וטרקים. אם אתה כזה אז אין מקום יותר יפה מניו זילנד (לפחות על פי הדעה של אשתי ושלי כאשר בין הטיולים ששנינו עשינו בחיינו כיסינו לא מעט מהמקומות היפים בעולם).

בגזרת ההמלצות:
1. זמן נסיעה מומלץ - עכשיו! (אולי כבר קצת מאוחר מדי), הזדמנות הבאה היא במרץ אפריל, כאשר אוקטובר/נובמבר נחשבים עדיפים.
2. תתרכז באי הדרומי הוא יותר יפה , אבל בחודש אחד אפשר למצות אותו ככה שאין סיבה שלא תראה גם את הצפוני.
3. אם אתה בקטע של טרקים, בכל מקום שתיהיה בו תמצא משהו מעניין, הטרק הכי מפורסם בניו זילנד נקרא המילפורד (כן, הכינוי שלי על של הטרק הזה). זה טרק של 4 ימים, צריך להירשם אליו זמן רב מראש כי רק 40 מטיילים יכולים לצאת אליו בכל יום, עולה 200$ ניו זילנדי אבל בהחלט שווה את זה (שוב, ביני ובין אשתי עשינו את ארבעת הטרקים הנחשבים בעולם ולדעתנו המילפורד הוא מספר אחת).
4. בדרום מערב האי הדרומי יש חבל ארץ שנקרא הקטלינז. מזג באויר של הפכפך ולכן אתה תשמע תגובות מעורבות אם ליסוע לשם או לא, אם תיפול על יום יפה זה פשוט מדהים
5. חצי האי אוטגו, הזדמנות להסתובב בין אריות ים, כלבי ים ואולי אפילו פינגווינים כאילו היו עיזים בפינת ליטוף

יש לי עוד ואם תרצה אני אשמח לציין, מה שחשוב לזכור, ניו זילנד זה בעיקר בקטע של נופים וטיולים.

כמה הערות לגבי המצוטט:

1.זמן נסיעה דווקא בין שתי התקופות שהמלצת, כלומר דצמבר עד פברואר - הקיץ המקומי - הכי מומלץ. אמנם קצת יותר מבקרים, אבל זו התקופה הכי פחות קרה בשנה, ואלוהים יודע כמה קר יכול להיות בניו זילנד.
2. האי הדרומי אכן נחשב ליותר יפה, ובאמת אפשר להיות בו הרבה יותר מחודשיים. אין דבר כזה "למצות", זה תלוי בגישה של המטייל.
3. חבל הקטלינז הוא בדרום מזרח האי הדרומי, ולא בדרום מערב. אם כבר יש חלק שהוא 'בעייתי' מבחינת מזג אוויר, זה אכן החלק הדרום מערבי, שבו עשית את הטרק של מילפורד. שם באמת יורדים 8000 מ"מ גשם בשנה, ואם תפסת יום בלי גשם אתה בר מזל אמיתי.

לא הייתי מפצל זמן קצר לאוסטרליה כאשר מטיילים בניו זילנד. לאוסטרליה, כדי להתחיל לטעום ממנה ולהרגיש מה קורה, צריך הרבה יותר זמן, הייתי ממליץ החלק מחודשיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: לטייל בניו זילנד
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 12:40 
לגבי הקטלינז זה אכן בדרום מזרח, לא יודע למה כתבתי מערב...
לא ציינתי את זה אבל באיזור של המילפורד הוא האיזור הגשום בעולם (ככה לפחות טוענים אלו שגרים שם) ולטרקים באיזור צריך לצאת מוכנים להירטב (במרכז של שמורות הטבע שממנו יוצאים לטרקים באיזור יציעו שקית אטומה לשים בתיק, עולה איזה 5$ אבל ישאיר את כל מה שיש לך בתיק. יבש), אבל זה שווה את זה.
ההבדל לצורך העיניין בין הקטלינז לפיורדלנד (האיזור בדרום מערב האי) הוא היכולת לצפות מה יהיה, בפיורדלנד יורד גשם וזה ברור אבל גם לא ממש מפריע. בקטלינז, יום עם תחזית יפה יכול להפוך לגשום ואפרורי וזה יכול קצת לבאס שם.

לגבי התאריכים שציינתי, אני דוקא מכיר שלהיות בניו זילנד בשיא הקיץ שלהם זה לא להיט, ושעדיף לחפש את הקצוות שלו, במרץ ואפריל ממש לא היה קר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 17:43 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
Jugband כתב:
עזרא כתב:
Jugband כתב:
עזרא כתב:
אתה ספציפית.

לא הבנתי את השאלה.

גם אתה כוכב.

אני מבין שאתה מוצא קווי דימיון ביני לבין פריאל.
זה חמור מאוד מבחינתי.
עריכה: הבנתי.
הסמיילי על התגובה שלי,השאלה הרטורית על השאלה של פריאל שלרוב אלה גם שאלות רטוריות.

כל הכבוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2013, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
-

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 נובמבר 2013, 06:41 
בסביבות אלף דולר בחודש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2013, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
-

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 07 פברואר 2014, 16:06, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2013, 16:19 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע לגבי ניו זילנד
לגבי המזרח - זה כמו שתשאל כמה עולה חודש במזרח התיכון כשההבדלים ביוקר המחיה בין ישראל לשאר המדינות הם גדולים.
באופן כללי- הכי זולות הודו ונפאל (כ 500-600 דולר לחודש)
לאוס, ויאטנם וקמבודיה קצת יותר יקרות
ותאילנד עוד יותר (1000-1500 דולר, אם אתה לא משתגע עם מלונות וטיסות).

המחירים שכתבתי משוערים, נכונים ללפני שנה וחצי בערך ומבוססים על טיול "תרמילאים"- לא טסים כשלא חייבים וישנים בגסטהאוסים ולא במלונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: