מילפורד כתב:
הייתי בניו זילנד עם אשתי לפני 3.5 שנים, חודש טיול עלה לשנינו בערך 40,000₪ כאשר כמעט חצי מזה הלך על הטיסות.
שלושה חודשים זה זמן מכובד ביותר לניו זילנד ואולי אפילו קצת הגזמה, אולי כדאי לך לפצל ולעשות חודש באוסטרליה.
ניו זילנד, אגב, כמו ש״רמזו״ פה אנשים זה לאוהבי טבע וטרקים. אם אתה כזה אז אין מקום יותר יפה מניו זילנד (לפחות על פי הדעה של אשתי ושלי כאשר בין הטיולים ששנינו עשינו בחיינו כיסינו לא מעט מהמקומות היפים בעולם).
בגזרת ההמלצות:
1. זמן נסיעה מומלץ - עכשיו! (אולי כבר קצת מאוחר מדי), הזדמנות הבאה היא במרץ אפריל, כאשר אוקטובר/נובמבר נחשבים עדיפים.
2. תתרכז באי הדרומי הוא יותר יפה , אבל בחודש אחד אפשר למצות אותו ככה שאין סיבה שלא תראה גם את הצפוני.
3. אם אתה בקטע של טרקים, בכל מקום שתיהיה בו תמצא משהו מעניין, הטרק הכי מפורסם בניו זילנד נקרא המילפורד (כן, הכינוי שלי על של הטרק הזה). זה טרק של 4 ימים, צריך להירשם אליו זמן רב מראש כי רק 40 מטיילים יכולים לצאת אליו בכל יום, עולה 200$ ניו זילנדי אבל בהחלט שווה את זה (שוב, ביני ובין אשתי עשינו את ארבעת הטרקים הנחשבים בעולם ולדעתנו המילפורד הוא מספר אחת).
4. בדרום מערב האי הדרומי יש חבל ארץ שנקרא הקטלינז. מזג באויר של הפכפך ולכן אתה תשמע תגובות מעורבות אם ליסוע לשם או לא, אם תיפול על יום יפה זה פשוט מדהים
5. חצי האי אוטגו, הזדמנות להסתובב בין אריות ים, כלבי ים ואולי אפילו פינגווינים כאילו היו עיזים בפינת ליטוף
יש לי עוד ואם תרצה אני אשמח לציין, מה שחשוב לזכור, ניו זילנד זה בעיקר בקטע של נופים וטיולים.
כמה הערות לגבי המצוטט:
1.זמן נסיעה דווקא בין שתי התקופות שהמלצת, כלומר דצמבר עד פברואר - הקיץ המקומי - הכי מומלץ. אמנם קצת יותר מבקרים, אבל זו התקופה הכי פחות קרה בשנה, ואלוהים יודע כמה קר יכול להיות בניו זילנד.
2. האי הדרומי אכן נחשב ליותר יפה, ובאמת אפשר להיות בו הרבה יותר מחודשיים. אין דבר כזה "למצות", זה תלוי בגישה של המטייל.
3. חבל הקטלינז הוא בדרום מזרח האי הדרומי, ולא בדרום מערב. אם כבר יש חלק שהוא 'בעייתי' מבחינת מזג אוויר, זה אכן החלק הדרום מערבי, שבו עשית את הטרק של מילפורד. שם באמת יורדים 8000 מ"מ גשם בשנה, ואם תפסת יום בלי גשם אתה בר מזל אמיתי.
לא הייתי מפצל זמן קצר לאוסטרליה כאשר מטיילים בניו זילנד. לאוסטרליה, כדי להתחיל לטעום ממנה ולהרגיש מה קורה, צריך הרבה יותר זמן, הייתי ממליץ החלק מחודשיים.