redrony כתב:
שחר כתב:
החזקת כדור ולחץ זה סוג של יסודות, ב99 אחוז מהמועדונים חלק גדול מהאימון מוקדש לתרגילים די זהים של החזקת כדור ומן הסתם לחץ של השחקנים שרודפים אחרי הכדור, אף אחד לא ממציא או המציא את הגלגל במקרה הזה.
עכשיו ברור לך שההצלחה של 2 האלמנטים האלה קשורה הרבה יותר ליכולת אינדבדואלית, אם לשחקנים יהיה כושר טוב יותר, הלחץ יהיה אפקטיבי, אם לשחקנים תהיה טכניקה ברמה גבוהה, אז החזקת הכדור תהיה טובה יותר, פשוט עד כדי כך...
לא ממש מסכים, מפני שיש קבוצות שכשיטה לא משחקות ככה. קח את הפועל של העונה הקודמת. לא אומר שהיה סגל שחקנים מדהים, אבל סגל שבהחלט יכול ללחוץ את רב קבוצות הליגה. בפועל לא ראית את זה קורה כמעט למעט 2-3 משחקים. כנ"ל עונה לפני כן עם קשטן.
אבל זה לא רק לחץ. כל השיטה שברצלונה הכניסה לכדורגל שהיא החזקת הכדור כמטרה שמיושמת ע"י הרבה מאוד קבוצות שלאו דווקא יש להם את השחקנים הכי טובים.
תפיסה של כדורגל שבעזרתה קבוצה כמו ק"ש, עם סגל שחקנים בינוני, הצליחה לקחת אליפות. לא עם כדורגל גדול, אלא כדורגל שיטתי שאומר, הכדור אצלי, אני לא יכול לקבל גול. את הגול שלי בהתקפה אני כבר אשים. והם נראו ככה, קבוצה לא מלהיבה, בגלל שלא היה להם סגל איכותי מספיק והם היו חייבים לשחק כדורגל פאסיבי (לחץ בחלק המגרש של היריב הם לא עשו).
ברור שבסוף שחקנים עושים את ההבדל אבל מן הסתם, יש מלא דוגמאות של קבוצות עם סגל שחקנים טוב, שנכשלו.
אבל בקריית שמונה הם שיחקו על מתפרצות ומשחק מעבר מהיר, כלומר לחץ שיטתי רק ממחצית המגרש ויציאה למתפרצות, הכדור לא בדיוק היה אצלה רוב הזמן. כמו מוריניו בריאל.
גם הפועל של קשטן השתמשה בשיטה דומה (כל הגולים שלנו בניצחון 3-1 בדרבי למשל הגיעו או ממתפרצות או ממצב נייח). הפועל בעונה שעברה סוג של ניסתה לשחק בשיטה הזו, אבל לא עשתה לחץ גם כשהכדור הגיע לרחבה שלה.
יש עוד המון סוגים של לחץ, באיירן עשתה שנה שעברה לחץ מטורף, למרות שהוא לא היה מאוד טוטאלי, וקו ההגנה היה דיי נמוך, הוא היה מסודר וסגר את כל אופציית המסירה של מובילי הכדור (כולל סגירה של מנדג'וקוץ' על אופציית המסירה לשוער), והכריח את הקבוצה היריבה לשחק על כדורים ארוכים (בניסוח עדין, בדרך כלל זה היה להעיף את הכדור כמה שיותר ללמעלה לפני שחוטפים לי אותו), לא בדיוק מומלץ כשמולך משחקים ענקים כמו דאנטה ובואטנג, השנה הם עברו ללחץ הטוטאלי של גווארדיאולה.
ואם נחזור לדיון, אני לא בטוח שלא צריך ללמד סוג של לחץ בנוער, אבל אני חושב שלהגיד לחץ זה כוללני מדי, ולכן הגיוני ללמד אותו רק בגילאים מאוחרים.