סימרוטיץ כתב:
דגמי או שאתה לא מבין או שאתה לא רוצה להבין
השיטה של המרכזים היא שחיתות לשמה, כבר שנים שמנציחים את הריקבון הזה , כאילו הכדורגל הישראלי זה תופעת טבע ייחודית באנושות ורק בצורה הזו היא חייבת להתקיים
הכוח של המרכזים יעוף מן העולם וכך גם חלק גדול מהשחיתות, הקבוצות ידעו לתקן את דרכיהן ומי שלא אז כנראה אין לה מקום ותחדל מלהתקיים
אתה מדקלם את אריה מליניאק אתמול מחדשות הספורט ומתקרב לאייל ברקוביץ' שמגלם את הישראלי ההדיוט, שחי מקלישאות.
1. אין קומבינות ואין קומיסיון. המרכזים לא מקבלים שקל שמגיע לקבוצות. מה שהם מקבלים עבור הקבוצות זה מה שהם מעבירים אליהן. אם הקבוצות רוצות במכה, יקבלו במכה ואם הקבוצות רוצות בפעימות, הם יקבלו בפעימות. ואם הקבוצות רוצות הלוואה על החשבון, הן יקבלו הלוואה על החשבון.
2. האם צריך להצביע לאבי לוזון כדי לקבל את הסידור הזה? בטח, רק לאבי לוזון. אחרי הפרגוד אני יכול לכתוב על הפתק "נמרוד בוכמן" ולשלשל למעטפה וכולם יהיו בטוחים שאני מצביע לאבי לוזון. ככה זה בדמוקרטיה, ההצבעה היא חשאית. אף אחד לא אומר לך למי להצביע מהטעם הפשוט שאין בזה טעם.
3. האם אני חייב לקבל דרך המרכז ולא דרך הטוטו? ממש לא. אני יכול לבחור וזה לא יעלה לי בכלום, לא בסנקציה ולא בכסף ולא באובדן קומבינה... מה אומרת הצעת החוק? אתה לא יכול לבחור, אתה יכול לקבל רק מהטוטו. רגע, קודם היתה לי בחירה ועכשיו אני משועבד למונופול. רגע, לא בגלל זה רצו לפרק את המרכזים, כי הם מונופול?
4. אני בקשיים - כלומר הקבוצה - ואני צריך שיעזרו לי. אין לי חברת הלבשה כי הם רוצים ממני הרבה כסף, אין לי ביטוח ל-500 שחקנים כי תזרימית אין לי כסף כדי לשלם בבת אחת, ואין לי גם אפשרות לסגור עם ספונסר כי הוא לא יכול לקבל ממני קבלה על תרומה. האם למועצת ההימורים יש הסכם הוזלה עם חברות לציוד ספורט? האם מועצת ההימורים קשורה ב'הראל', או ב'אליהו' או באיזה שהיא חברת ביטוח שמוכנה לבטח ספורטאים לפי חוק הספורט? ורגע, מי יקבל את התרומה במקומי שם ויעביר להם קבלה?
5. הקמתי קבוצה. בשנתיים הראשונות עד שאקבל אישור ניהול תקין אני לא יכול לקבל שקל ממוסדות ציבוריים, וגם אז, מועצת ההימורים משלמת שנתיים קדימה. כלומר, הקמתי קבוצת נערים א', ורק אחרי שתי שנות פעילות אקבל עבורה תמיכה. נו, מה עושים, ומי סוגר את הפער הזה?
אז פעם חשבתי בדיוק כמוכם עד שראיתי את התמונה המלאה. המרכזים הם כמו אבא או כמו אמא. הם עושים לך את החתונה, הם עוזרים לך בדירה הראשונה, הם אפילו מממנים שכר לימוד באקסטרני או במכללה. וכן, יש קומבינה. בשביל כל זה אני צריך להוריד את הזבל ולרחוץ כלים. במרכזים אפילו את זה לא צריך לעשות...