תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 17:50

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הכסף ממועצת ההימורים: לקבוצות ולא להתאחדויות
הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2013, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
אני מבין לא נכון, או שתכלס זה אומר שאין יותר כח למרכזי הספורט?
http://sports.walla.co.il/?w=/156/2685441

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הכסף ממועצת ההימורים: לקבוצות ולא להתאחדויות
הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2013, 20:58 
זה אומר אסון מגזרת בני יהודה ומטה. אסון נוראי.

98 אחוזים מהקבוצות בחרו עד היום לקבל כסף דרך המרכז - והנחות כמות והלוואות וביטוחים - ו-2 אחוז בחרו לקבל ישירות. במקום לשמור על זכות הבחירה, המלחמה המטופשת של השרה לבנת בכדורגל הישראלי, תמוטט פה עשרות אגודות, ולא רק בכדורגל או כדורסל. אני רוצה לראות תא מועצת ההימורים מתמודדת עם 80 בקשות כל חודש למקדמה על חשבון ההקצבה כי יש בעיה תזרימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2013, 21:13 
טוב מאוד צעד ראשון להבראה של הענף החולה הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2013, 22:30 
מסתבר שזה רק בכדורגל ולא בכל ענפי הספורט.
אחר כך היא תגיד שזה לא אישי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2013, 22:31 
סמל אישי של המשתמש
עפר דגמי לעולם כתב:

98 אחוזים מהקבוצות בחרו עד היום לקבל כסף דרך המרכז - והנחות כמות והלוואות וביטוחים - ו-2 אחוז בחרו לקבל ישירות. במקום לשמור על זכות הבחירה, המלחמה המטופשת של השרה לבנת בכדורגל הישראלי, תמוטט פה עשרות אגודות, ולא רק בכדורגל או כדורסל. אני רוצה לראות תא מועצת ההימורים מתמודדת עם 80 בקשות כל חודש למקדמה על חשבון ההקצבה כי יש בעיה תזרימית.

טוב מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2013, 22:34 
עפר דגמי לעולם כתב:

אז שהקבוצות יתנהלו באופן בריא ולא יקחו הלוואות והקצבות על חשבון כסף שאין.
אני מכיר לפחות קבוצה אחת שקיבלה מידי חודש בערך 60 אחוז מההקצבות שהיתה אמורה לקבל בגלל כל מיני צינוורות שהכסף עבר בהן וכל אחד מהן גילח אחוז מסויים לא ידוע וללא כל שקיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 07:41 
שחר

יש לפעמים בעיות תזרים ויש קבוצות שמשלמות לשחקנים, לספקים ובעיקר למס הכנסה וביטוח לאומי. אז אם יש בעיית תזרים והן עמותות שלא יכולות להכנס למינוס, אז ךלסגור את הקבוצה? לשלוח אותה להוצאה לפועל?
יש הקצבה מהטוטו? המרכז מעביר הלוואה, בלי ריבית ובלי קשקושים, על חשבון ההקצבה. המרכז גם לוקח את הכסף ופורס אותו לפעימות כדי שקבוצות לא ישתוללו, קבוצות באמת קטנות. הטוטו יעביר הכל במכה.

לא הכל אתם יודעים. מעבר להכל, המרכז לא גוזר שום קופון בדרך. העובדה שהוא מרכז בידיו כסף גדול, מאפשרות לו לגייס גם תרומות שמגדילות את המאגר ומאפשרות עוד מרחב תמרון. תוציא את הכסף מהמרכזים, תמוטט את המועדונים הקטנים.
אם הפועל קטמון ומכבי קביליו יפו - שהן קבוצות אוהדים שקופות - בחרו ללכת למרכזים, סימן שהן הבינו מה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 08:38 
עפר דגמי לעולם כתב:
שחר

יש לפעמים בעיות תזרים ויש קבוצות שמשלמות לשחקנים, לספקים ובעיקר למס הכנסה וביטוח לאומי. אז אם יש בעיית תזרים והן עמותות שלא יכולות להכנס למינוס, אז ךלסגור את הקבוצה? לשלוח אותה להוצאה לפועל?
יש הקצבה מהטוטו? המרכז מעביר הלוואה, בלי ריבית ובלי קשקושים, על חשבון ההקצבה. המרכז גם לוקח את הכסף ופורס אותו לפעימות כדי שקבוצות לא ישתוללו, קבוצות באמת קטנות. הטוטו יעביר הכל במכה.

לא הכל אתם יודעים. מעבר להכל, המרכז לא גוזר שום קופון בדרך. העובדה שהוא מרכז בידיו כסף גדול, מאפשרות לו לגייס גם תרומות שמגדילות את המאגר ומאפשרות עוד מרחב תמרון. תוציא את הכסף מהמרכזים, תמוטט את המועדונים הקטנים.
אם הפועל קטמון ומכבי קביליו יפו - שהן קבוצות אוהדים שקופות - בחרו ללכת למרכזים, סימן שהן הבינו מה נכון.

במילים אחרות, המרכזים מאפשרים לעשות קומבינות..(וגם גובים עמלה על זה) עכשיו יהיה בעייתי לעשות את זה.
מה עושים כל העמותות האחרות בעולם או חל"צ אחרים שאין להם מרכזי ספורט? כולן מתמוטטות? ואם קבוצות לא יודעות איך להתנהל עם ההקצבות וצריכות מרכזי ספורט כדי שירסנו אותם, אז כנראה שמגיע להם להסגר.
אני לא יודע לאין נעלם הכסף בדרך, אצל ההתאחדות או במרכזים, אבל אתה יודע כמוני שלא הכל מגיע לקבוצות בחזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 11:53 
1. יש הבדל מהותי בין העברת הכסף באמצעות עמותות בשליטת בעלי עניין (ההתאחדות והמרכזים) לעומת גוף ציבורי ששייך למדינה (הטוטו).
העמותות יכולות לקרוס מחר בגלל גרעונות (הטענות של בן זקן שיש להן גם ביטוי בדוחות הכספיים של ההתאחדות), ולהתנהל כמעט איך שבא להן: נפוטיזם, משכורות, העברת כספים לחברות פרטיות שמנהלות את הקבוצות ללא כל דרישה לשקיפות וכו'...
הטוטו לעומת זאת לא יכול לקרוס כלכלית מכיוון שלמדינה יש אחריות כלפיו, הוא כפוף לחוק ולממונה על השכר במגזר הציבורי ככל גוף סטטוטורי, ניתן להגיש נגדו בג"ץ, והוא מחויב בסטנדרטים של העברת כספים ציבוריים.

2. אם המרכזים וההתאחדות נותנים שירותים ומגייסים כספים לטובת הקבוצות - שיציגו את העובדות ואני בטוח שזה יכול לשחק לטובתם בשיח הציבורי. יש סיבה שהם לא מפרסמים את הנתונים והיא כנראה קשורה לזה שהם משרתים יפה גם את המנגנונים שלהם עצמם. יש לי תחושה שלא מדובר באלטרואיזם, אבל אני אשמח לשמוע נתונים שישכנעו אותי אחרת.

3. ברמת המשבר הנוכחי לוזון טעה טעות חמורה בכך שאיים על הממשלה ש"נגורש מאירופה". זה מהלך לא לגיטימי שלא עושים אותו. אם אתה לא יודע לפתור את הבעיות שלך במסגרת הלגיטימית (מדינת ישראל), אל תלך לבכות לארגון בינ"ל כדי שהוא יאיים על המדינה. זו התנהגות של מלשינים וברגע שהוא עשה את זה - הוא הפסיד.

אם ההתאחדות הייתה מתנהלת באופן שמרני יותר, כראוי לגוף ציבורי המצב הקיים היה נשמר, אבל האנשים שם מתחו את החבל עד שהוא נקרע ועכשיו לצערם מתחילים לעבוד לפי הספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 13:44 
1. הם לא גובים עמלות. נהפוך הוא. למעשה, תורמים שרוצים לקבל קבלה על תרומה כדי להזדכות איפה שצריך, מעבירים את הכסף דרך מרכז מכבי/הפועל/בית"ר/אליצור/עוצמה ושות' כדי לקבל מהם את הקבלה כי האגודות לא מורשות בכך (ואני לא מדבר על השתיים וחצי קבוצות כדורגל שהן חברות).
2. הם כתבו לועדת השרים לחקיקה בדיוק את הדברים. שום דבר לא במחשכים. מדובר בגופים שבעצמם שחייבות בדין וחשבון.

הטוטו לא יכול לעשות את מה שעושים המרכזים וגם אם יוכל לבנות מנגנון שיחקה אחד לאחד את פעולות המרכזים, עד אז יתרסקו עשרות אגודות.

הדבר משול להחלטה שהתקבלה לפני מספר שנים על ידי נתניהו למנוע פדיון של קופות גמל חדשות עד גיל 60, כדי להבטיח גב פנסיוני, למרות שיש אנשים שחוסכים לחתונה של הבן או ללימודים של הבן. לא נעשתה שום פעולת מודיעין לפני החקיקה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 15:01 
1. ברור שהם לא לוקחים עמלות באופן רשמי..אבל איך תסביר שהאגודוות לא מקבלות אתכל ההקצבה מהמרכזים אלא רק חלק יחסי מהם?
לגבי תורמים, זה הרי קשקוש. רק בספורט יש עמותות שמקבלות תרומות? כשעמותות שמסייעות לנזקקים מקבלות תרומות, הן מקבלות אותם דרך מרכז הפועל?
2. יש פה כסף ציבורי שהולך בדרך לא דרך בלי שום שקיפות ועובר דרך הרבה ידיים, אפילו האגודות בעצמן לא יודעות לאן הולכת ההקצבה שלהן, אז איך אתה יכול להגיד שהכל נעשה בשקיפות?

הנה טעימה ממה שקורה עם ההקצבות והמרכזים ואולי גם יסביר למה בעיקר הקבוצות הקטנות כל כך תומכות בהמשך הקומבינה הזו..
http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/950/971.html

מה שאתה אומר בעצם, זה..למה לעשות דברים ישר?..שיתנו לנו לקמבן ולהסתדר כמו עכשיו ויעזבו אותנו בשקט...מי צריך עכשיו את כל השקיפות הזאת על הראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 15:43 
עפר דגמי לעולם כתב:
(ואני לא מדבר על השתיים וחצי קבוצות כדורגל שהן חברות).

4 הגדולות הן חברות. התל אביביות לפחות מדווחות את פעילות הנוער שלהן במסגרת העמותות. יש מעורבות של חברות פרטיות בקבוצות נוספות.

הטוטו צריך להעביר כסף למלכ"רים בלבד, וכאלה שקיבלו אישור ניהול תקין מרשם העמותות, מה שמבטיח לפחות את שקיפות הפעילות שלהן, אם לא התנהלות תקינה.
אם תקנון ההתאחדות מאפשר ניהול המלכ"ר על ידי חברה עסקית, אסור שהחברה תראה חצי שקל מהכסף של הטוטו. זה המינימום.

לדעתי טוב יעשה הטוטו אם יימנע מלהעביר כסף למלכ"ר שמנוהל על ידי חברה עסקית, אבל זה כבר למתקדמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 17:27 
מסכים מאוד עם shlez

אין שום סיבה לחלוקת כספי ציבור לארוגנים שאינם מלכ"רים.

לחילופין שידרשו מהגופים הללו דיווחים כספיים כמו שמדווחות חברות ציבוריות.

עד שאחד מהשתיים לא יקרה לא תיהיה כאן שקיפות.

ודגמי בתור עמותה שפועלת יותר משנה גם הפעול קטמון יכולה לקבל אישור ממס הכנסה לקבלת תרומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 18:39 
סמל אישי של המשתמש
shlez כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:

4 הגדולות הן חברות. התל אביביות לפחות מדווחות את פעילות הנוער שלהן במסגרת העמותות. יש מעורבות של חברות פרטיות בקבוצות נוספות.

הטוטו צריך להעביר כסף למלכ"רים בלבד, וכאלה שקיבלו אישור ניהול תקין מרשם העמותות, מה שמבטיח לפחות את שקיפות הפעילות שלהן, אם לא התנהלות תקינה.
אם תקנון ההתאחדות מאפשר ניהול המלכ"ר על ידי חברה עסקית, אסור שהחברה תראה חצי שקל מהכסף של הטוטו. זה המינימום.

לדעתי טוב יעשה הטוטו אם יימנע מלהעביר כסף למלכ"ר שמנוהל על ידי חברה עסקית, אבל זה כבר למתקדמים.

הטוטו הוא גוף ציבורי, מה שאומר שהוא לא מסוגל להעביר כספים לעמותות ללא אישור מנהל תקין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 19:48 
red in blood כתב:
shlez כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:

הטוטו הוא גוף ציבורי, מה שאומר שהוא לא מסוגל להעביר כספים לעמותות ללא אישור מנהל תקין.

עכשיו מה קורה אם קבוצה מחכה לאישור ניהול תקין שבגלל חופשות וחגים ועומס ניירת מתעכב בכמה שבועות? הטוטו לא ייתן לו. המרכז ייתן לו על החשבון. תבינו, רוב האגודות הן חובבניות. אפשר לסגור חצי מהם ואפשר גם לשלוח עשרות אלפי אוהדים לאהוד קבוצות גדולות. בקרוב במדינה הזו יהיו רוב האוהדים אוהדים של ברצלונה ולא של קבוצה ישראלית כי אין להם אלטרנטיבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 20:09 
עפר דגמי לעולם כתב:
red in blood כתב:
shlez כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:

עכשיו מה קורה אם קבוצה מחכה לאישור ניהול תקין שבגלל חופשות וחגים ועומס ניירת מתעכב בכמה שבועות? הטוטו לא ייתן לו. המרכז ייתן לו על החשבון. תבינו, רוב האגודות הן חובבניות. אפשר לסגור חצי מהם ואפשר גם לשלוח עשרות אלפי אוהדים לאהוד קבוצות גדולות. בקרוב במדינה הזו יהיו רוב האוהדים אוהדים של ברצלונה ולא של קבוצה ישראלית כי אין להם אלטרנטיבה

או פשוט שהן יעשו תקציבים בגודל הטבעי שלהן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 20:29 
אני לא מדבר על תקציב אלא על תזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 20:33 
עפר דגמי לעולם כתב:

אין בקרה תקציבית בדרך ?
ממתי צריך לשלם את הכסף בתחילת עונה ? בשביל מה יש ערבויות בבקרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
כל פיתרון שיישומו הינו בשיטת הזבנג וגמרנו גרוע.
הרבה מהטיעונים שמעלה כאן דיגמי נכונים ולא ניתן להתעלם מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 22:55 
סימרוטיץ כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:

אין בקרה תקציבית בדרך ?
ממתי צריך לשלם את הכסף בתחילת עונה ? בשביל מה יש ערבויות בבקרה

אני מדבר על קבוצות קטנות. אני מדבר על הקצבות של כמה עשרות אלפי שקלים לקבוצות שהתקציב שלהם כמה מאות אלפי שקלים. איזה בקרת תקציבים. תכניסו לראש שלכם שרוב הקבוצות בישראל, הרוב המוחלט הן קבוצות חובבים ונוער. יש רק 30 קבוצות מקצועניות ואלפים לא מקצועניות.
לטעמי קבוצות מקצועניות לא צריכות לקבל כסף ציבורי. שחקן מקצועני הוא לא עובד מדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 23:33 
סמל אישי של המשתמש
עפר דגמי לעולם כתב:
red in blood כתב:
shlez כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:

למנהל תקין דואגים לפני שהקודם נגמר.
זה גם אומר שגם אם זה מתעקב, זה לא יהיה ביותר מכמה שבועות במקרה הכי גרוע.
ואני מצטער, אם מישהו נדחה ולא מקבל אישור מנהל תקין, אין שום סיבה שיקבל תקציב מהטוטו, גם אם זה בדרך עוקפת דרך המרכזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 10:45 
הסיבה להשאיר את המרכזים זה כדי שיהיה גוף מממן לעמותות לא הוציאו בזמן מנהל תקין? טיעון קצת חלש. מנהל תקין זה לא טופס 20 לתרומות, זה פשוט מאוד להוצאה וכל מה שצריך זה להעביר דו"חות לרשם העמותות בטווח זמן סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 11:27 
סמל אישי של המשתמש
עפר דגמי לעולם כתב:
למעשה, תורמים שרוצים לקבל קבלה על תרומה כדי להזדכות איפה שצריך, מעבירים את הכסף דרך מרכז מכבי/הפועל/בית"ר/אליצור/עוצמה ושות' כדי לקבל מהם את הקבלה כי האגודות לא מורשות בכך (ואני לא מדבר על השתיים וחצי קבוצות כדורגל שהן חברות).

מה הקשר?
כדי לקבל תרומות צריך להוציא איזה טופס ממס הכנסה (טופס 46 או משהו עם שם דומה).
גם חברה (או יותר נכון חל"צ) וגם עמותה יכולות לקבל כזה אם יש להן אישורים בסיסיים כמו מסמכי התרגדות, אישור מנהל תקין וכדומה.
מה בדיוק מונע מהקבוצות הקטנות להגיש כמה טפסים שיש לכל ארגון?
למה שקביליו לא תקבל טופס 46 אחרי שתציג את כל האישורים?

כמו כן, הטופס היחיד שדרוש לצורך העניין שיכול איכשהו להיות שאין אותו זה אישור מנהל תקין, וכמו שכבר נכתב פה, מי שלא מצליח לעמוד בתנאי המאוד פשוט הזה באמת לא ממש חייב להיתמך על ידי הציבור.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 11:28 
דגמי או שאתה לא מבין או שאתה לא רוצה להבין
השיטה של המרכזים היא שחיתות לשמה, כבר שנים שמנציחים את הריקבון הזה , כאילו הכדורגל הישראלי זה תופעת טבע ייחודית באנושות ורק בצורה הזו היא חייבת להתקיים
הכוח של המרכזים יעוף מן העולם וכך גם חלק גדול מהשחיתות, הקבוצות ידעו לתקן את דרכיהן ומי שלא אז כנראה אין לה מקום ותחדל מלהתקיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 12:13 
סימרוטיץ כתב:
השיטה של המרכזים היא שחיתות לשמה, כבר שנים שמנציחים את הריקבון הזה , כאילו הכדורגל הישראלי זה תופעת טבע ייחודית באנושות ורק בצורה הזו היא חייבת להתקיים
הכוח של המרכזים יעוף מן העולם וכך גם חלק גדול מהשחיתות, הקבוצות ידעו לתקן את דרכיהן ומי שלא אז כנראה אין לה מקום ותחדל מלהתקיים

אתה מדקלם את אריה מליניאק אתמול מחדשות הספורט ומתקרב לאייל ברקוביץ' שמגלם את הישראלי ההדיוט, שחי מקלישאות.

1. אין קומבינות ואין קומיסיון. המרכזים לא מקבלים שקל שמגיע לקבוצות. מה שהם מקבלים עבור הקבוצות זה מה שהם מעבירים אליהן. אם הקבוצות רוצות במכה, יקבלו במכה ואם הקבוצות רוצות בפעימות, הם יקבלו בפעימות. ואם הקבוצות רוצות הלוואה על החשבון, הן יקבלו הלוואה על החשבון.
2. האם צריך להצביע לאבי לוזון כדי לקבל את הסידור הזה? בטח, רק לאבי לוזון. אחרי הפרגוד אני יכול לכתוב על הפתק "נמרוד בוכמן" ולשלשל למעטפה וכולם יהיו בטוחים שאני מצביע לאבי לוזון. ככה זה בדמוקרטיה, ההצבעה היא חשאית. אף אחד לא אומר לך למי להצביע מהטעם הפשוט שאין בזה טעם.
3. האם אני חייב לקבל דרך המרכז ולא דרך הטוטו? ממש לא. אני יכול לבחור וזה לא יעלה לי בכלום, לא בסנקציה ולא בכסף ולא באובדן קומבינה... מה אומרת הצעת החוק? אתה לא יכול לבחור, אתה יכול לקבל רק מהטוטו. רגע, קודם היתה לי בחירה ועכשיו אני משועבד למונופול. רגע, לא בגלל זה רצו לפרק את המרכזים, כי הם מונופול?
4. אני בקשיים - כלומר הקבוצה - ואני צריך שיעזרו לי. אין לי חברת הלבשה כי הם רוצים ממני הרבה כסף, אין לי ביטוח ל-500 שחקנים כי תזרימית אין לי כסף כדי לשלם בבת אחת, ואין לי גם אפשרות לסגור עם ספונסר כי הוא לא יכול לקבל ממני קבלה על תרומה. האם למועצת ההימורים יש הסכם הוזלה עם חברות לציוד ספורט? האם מועצת ההימורים קשורה ב'הראל', או ב'אליהו' או באיזה שהיא חברת ביטוח שמוכנה לבטח ספורטאים לפי חוק הספורט? ורגע, מי יקבל את התרומה במקומי שם ויעביר להם קבלה?
5. הקמתי קבוצה. בשנתיים הראשונות עד שאקבל אישור ניהול תקין אני לא יכול לקבל שקל ממוסדות ציבוריים, וגם אז, מועצת ההימורים משלמת שנתיים קדימה. כלומר, הקמתי קבוצת נערים א', ורק אחרי שתי שנות פעילות אקבל עבורה תמיכה. נו, מה עושים, ומי סוגר את הפער הזה?

אז פעם חשבתי בדיוק כמוכם עד שראיתי את התמונה המלאה. המרכזים הם כמו אבא או כמו אמא. הם עושים לך את החתונה, הם עוזרים לך בדירה הראשונה, הם אפילו מממנים שכר לימוד באקסטרני או במכללה. וכן, יש קומבינה. בשביל כל זה אני צריך להוריד את הזבל ולרחוץ כלים. במרכזים אפילו את זה לא צריך לעשות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
אין שום בעיה עם זה שיהיו מרכזים שיעזרו לקבוצות. יש לי בעיה עם זה שהכסף יגיע למרכזים במקום ישר לקבוצות.
למה שקבוצה לא תוכל להוציא קבלה על תרומה? אם יש לה אישור מנהל תקין, אין עם זה שום בעיה, ואם אין לה, אין שום סיבה שתקבל תרומה.

בנוסף, אין שום סיפור של שנתיים המתנה. אם קבוצה מוכיחה שהיא מתנהלת בצורה תקינה, היא רשאית לקבל אישור מנהל תקין אחרי שלושה חודשים אפילו.
וכן, עמותה צריכה להוכיח קודם כל שהיא תתנהל נכון עם כספי ציבור לפני שתקבל אותם. גם אם זה לוקח זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 12:44 
עפר דגמי לעולם כתב:
סימרוטיץ כתב:

אתה מדקלם את אריה מליניאק אתמול מחדשות הספורט ומתקרב לאייל ברקוביץ' שמגלם את הישראלי ההדיוט, שחי מקלישאות.

1. אין קומבינות ואין קומיסיון. המרכזים לא מקבלים שקל שמגיע לקבוצות. מה שהם מקבלים עבור הקבוצות זה מה שהם מעבירים אליהן. אם הקבוצות רוצות במכה, יקבלו במכה ואם הקבוצות רוצות בפעימות, הם יקבלו בפעימות. ואם הקבוצות רוצות הלוואה על החשבון, הן יקבלו הלוואה על החשבון.
2. האם צריך להצביע לאבי לוזון כדי לקבל את הסידור הזה? בטח, רק לאבי לוזון. אחרי הפרגוד אני יכול לכתוב על הפתק "נמרוד בוכמן" ולשלשל למעטפה וכולם יהיו בטוחים שאני מצביע לאבי לוזון. ככה זה בדמוקרטיה, ההצבעה היא חשאית. אף אחד לא אומר לך למי להצביע מהטעם הפשוט שאין בזה טעם.
3. האם אני חייב לקבל דרך המרכז ולא דרך הטוטו? ממש לא. אני יכול לבחור וזה לא יעלה לי בכלום, לא בסנקציה ולא בכסף ולא באובדן קומבינה... מה אומרת הצעת החוק? אתה לא יכול לבחור, אתה יכול לקבל רק מהטוטו. רגע, קודם היתה לי בחירה ועכשיו אני משועבד למונופול. רגע, לא בגלל זה רצו לפרק את המרכזים, כי הם מונופול?
4. אני בקשיים - כלומר הקבוצה - ואני צריך שיעזרו לי. אין לי חברת הלבשה כי הם רוצים ממני הרבה כסף, אין לי ביטוח ל-500 שחקנים כי תזרימית אין לי כסף כדי לשלם בבת אחת, ואין לי גם אפשרות לסגור עם ספונסר כי הוא לא יכול לקבל ממני קבלה על תרומה. האם למועצת ההימורים יש הסכם הוזלה עם חברות לציוד ספורט? האם מועצת ההימורים קשורה ב'הראל', או ב'אליהו' או באיזה שהיא חברת ביטוח שמוכנה לבטח ספורטאים לפי חוק הספורט? ורגע, מי יקבל את התרומה במקומי שם ויעביר להם קבלה?
5. הקמתי קבוצה. בשנתיים הראשונות עד שאקבל אישור ניהול תקין אני לא יכול לקבל שקל ממוסדות ציבוריים, וגם אז, מועצת ההימורים משלמת שנתיים קדימה. כלומר, הקמתי קבוצת נערים א', ורק אחרי שתי שנות פעילות אקבל עבורה תמיכה. נו, מה עושים, ומי סוגר את הפער הזה?

אז פעם חשבתי בדיוק כמוכם עד שראיתי את התמונה המלאה. המרכזים הם כמו אבא או כמו אמא. הם עושים לך את החתונה, הם עוזרים לך בדירה הראשונה, הם אפילו מממנים שכר לימוד באקסטרני או במכללה. וכן, יש קומבינה. בשביל כל זה אני צריך להוריד את הזבל ולרחוץ כלים. במרכזים אפילו את זה לא צריך לעשות...

אז לטענתך כל זה יכול להתקיים גם בלי שהכסף יעבור דר המרכזים לא ?
אם נשתמש באנלוגיה המופרכת שלך להורים, לא זכור לי שכסף שמגיע לזוגות צעירים עובר סינון אצל ההורים אם ההורים רוצים הם עוזרים ואם לא אז לא .
בקיצור יש אינטרס של המרכזים להחזיק בכסף הזה,והאינטרס המרכזי זה כוח, ואיך שלא תנסה להפוך את זה עד היום פשוט הוכח שהמרכזים מנהלים את המוסדות של הענף, לא סתם מרכז הפועל תומך ככה ומרכז ממכבי ככה ולפעמים מתאגדים כמו בכדורגל וכולם תומכים באבי לוזון ושטרן חלובה, סתם כי זה מה שבא להם להצביע.
יש כאן סחיטה מתמשכת ולפעמים סחיטה מרצון , בוא נראה מה יקרה שהכסף לא יעבור דרך המרכזים .
כל הטפילים יעלמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 12:51 
red in blood כתב:
אין שום בעיה עם זה שיהיו מרכזים שיעזרו לקבוצות. יש לי בעיה עם זה שהכסף יגיע למרכזים במקום ישר לקבוצות.
למה שקבוצה לא תוכל להוציא קבלה על תרומה? אם יש לה אישור מנהל תקין, אין עם זה שום בעיה, ואם אין לה, אין שום סיבה שתקבל תרומה.

בנוסף, אין שום סיפור של שנתיים המתנה. אם קבוצה מוכיחה שהיא מתנהלת בצורה תקינה, היא רשאית לקבל אישור מנהל תקין אחרי שלושה חודשים אפילו.
וכן, עמותה צריכה להוכיח קודם כל שהיא תתנהל נכון עם כספי ציבור לפני שתקבל אותם. גם אם זה לוקח זמן.

צר לי, אבל אתה לא מכיר את החוקים ואת דיני העמותה.
מהטוטו אתה מקבל רק אחרי שנתיים של פעילות, בכפוף לקבלת אישור ניהול תקין. יתכן ותקבל קודם לכן ניהול תקין בשביל לקחת כסף מהעירייה, אבל מהטוטו תקבל כסף רק לאחר שנתיים של פעילות. לא שנתיים מהרגע שאושרת כעמותה רשומה, אלא שנתיים מהרגע שבו עלתה קבוצת הכדורגל בגינה תקבל כסף - על הדשא. שלומר, אתה יכול להיות עמותה רשומה שמקבלת אישור מינהל תקין כלאחר יד, אתה יכול לתרום לקהילה, אתה יכול לקחת אליפויות, ומחר תקים במסגרת מחלקת הנוער שלך קבוצה נוספת. את הכסף עליה תראה שנתיים לאחר בעיטת הפתיחה במחזור הראשון בו היא תשחק.
על פי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה עמותה לא יכולה לתת קבלה לצרכי זיכוי במס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 13:03 
סימרוטיץ כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:
סימרוטיץ כתב:

אז לטענתך כל זה יכול להתקיים גם בלי שהכסף יעבור דר המרכזים לא ?
אם נשתמש באנלוגיה המופרכת שלך להורים, לא זכור לי שכסף שמגיע לזוגות צעירים עובר סינון אצל ההורים אם ההורים רוצים הם עוזרים ואם לא אז לא .
בקיצור יש אינטרס של המרכזים להחזיק בכסף הזה,והאינטרס המרכזי זה כוח, ואיך שלא תנסה להפוך את זה עד היום פשוט הוכח שהמרכזים מנהלים את המוסדות של הענף, לא סתם מרכז הפועל תומך ככה ומרכז ממכבי ככה ולפעמים מתאגדים כמו בכדורגל וכולם תומכים באבי לוזון ושטרן חלובה, סתם כי זה מה שבא להם להצביע.
יש כאן סחיטה מתמשכת ולפעמים סחיטה מרצון , בוא נראה מה יקרה שהכסף לא יעבור דרך המרכזים .
כל הטפילים יעלמו

המרכזים יישארו והם גם יקבלו כסף ציבורי. אין שום סכנה לקיומם, מכסימום למעמדם.
החקיקה לא נועדה לחסל את המרכזים. יתכן ויהיו קיצוצים במנגנונים - הלא שמנים יש לומר - אבל מרכז מכבי ימשיך לארגן מכביה ומרכז הפועל ימשיך לעזור לקבוצות שלו. מה שלא יהיה למרכזים זה כסף מיותר כדי לתמרן. מי שייפגע אלה רק קבוצות שלא אכפת להם לקבל מהטוטו, אבל כשהם צריכים עזרה, הם יקבלו גם מהרשות הפלשתינאית. המרכזים לא נלחמים על חייהם - זו הטעות - מי שנלחם פה על חייו אלה הקבוצות הקטנות ומבחינתם, לסגור את המרכז זה לסגור את הבנק בשכונה ולהעביר את החשבונות לבנק שמרוחק 30 קילומטר ממקום מגוריהם. לא נוח להם, הם לא מכירים את הפקידה, וסגן מנהל הסניף לא ייתן להם כבר הלוואה בלי ערבים.
כל אחד מת להיות צודק עד שזה מגיע לכיס שלו.
אף אחד לא מתאגד ובשנים שאני עוסק בקבוצת כדורגל, מעולם לא קיבלנו טלפון שיגיד לנו למי להצביע או גרוע מזה, שיאיים עלינו שאם לא נצביע, לא נקבל סיוע.

גם אני שמעתי את האגדות האלה, וגם הייתי חלק ממפיצי האגדות, עד שראיתי את הדברים במציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הכסף ממועצת ההימורים: לקבוצות ולא להתאחדויות
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 13:06 
סמל אישי של המשתמש
עפר דגמי לעולם כתב:
red in blood כתב:

צר לי, אבל אתה לא מכיר את החוקים ואת דיני העמותה.
מהטוטו אתה מקבל רק אחרי שנתיים של פעילות, בכפוף לקבלת אישור ניהול תקין. יתכן ותקבל קודם לכן ניהול תקין בשביל לקחת כסף מהעירייה, אבל מהטוטו תקבל כסף רק לאחר שנתיים של פעילות. לא שנתיים מהרגע שאושרת כעמותה רשומה, אלא שנתיים מהרגע שבו עלתה קבוצת הכדורגל בגינה תקבל כסף - על הדשא. שלומר, אתה יכול להיות עמותה רשומה שמקבלת אישור מינהל תקין כלאחר יד, אתה יכול לתרום לקהילה, אתה יכול לקחת אליפויות, ומחר תקים במסגרת מחלקת הנוער שלך קבוצה נוספת. את הכסף עליה תראה שנתיים לאחר בעיטת הפתיחה במחזור הראשון בו היא תשחק.
על פי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה עמותה לא יכולה לתת קבלה לצרכי זיכוי במס.

צר לי, אך אני מנהל עמותה (בעלת אישור מנהל תקין), אז אני מכיר את החוק.
אישור מנהל תקין אפשר אכן לקבל תוך פחות משנתיים.
אם הטוטו לא מעוניין לתת כסף לקבוצות במשך השנתיים הראשונות, זה עניין שלהם. שהקבוצה תקח הלוואה. אין שום סיבה שהקבוצה תקבל כספים שלא הועברו אליה. שהמרכזים ימשיכו לעזור כלכלית אם הם רוצים, אין שום סיבה שהכספים יועברו אליהם ולא לקבוצות.

אמרת קבלות, קבלות על תרומה אפשר בהחלט להוציא.
והם אכן לא מוכרות לצרכי מס, כי אי אפשר לקבל החזר מס על תרומה לעמותה.
מה לעשות.
אתה מדבר על לרמות את המס ולמצוא דרך עקיפה. זה עניין אחר, ועניין שלך לגמרי. שום דבר לא מונע ממך להמשיך ולחפש דרכים לרמות את המס, אבל השורה התחתונה היא שלא אמורים לקבל החזר מס על תרומה לעמותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: