לירון האדום כתב:
apu כתב:
עזוב שטויות ותראה את זה בראייה רחבה של החיים שלך,
3 שנים זה המון זמן, אתה באמת רוצה להיתקע באיזה חור ולהריץ צחוקים על כמה אתה לא רוצה להיות שם או להיות בבית ולהתחיל בלימודים ובגיל 21-22 כבר להיות עם תואר?
תסתכל נטו על עצמך, ותעשה מה שאתה חושב שיהיה טוב לך ואל תתבייש מאף אחד.
כמעט כל מי שנשאל אחרי צבא (לפחות ממה שאני שמעתי) אם היו מחזירים אותו לגיל 18 הוא מתגייס אומר "בחיים לא".
ואו, כמה שטויות כתבת.
ברור שכל מי שעבר את הצבא לרוב יגיד לך שלא בא לו לחזור לצבא.
אבל יותר מזה, לי אישית גם לא בא לחזור לאקדמיה (לאחר שסיימתי את התואר), אבל כן בא לי לחזור לדרום אמריקה לטיול של אחרי צבא, הגיוני לא?
אבל תשאל אחרת- תשאל את כל מי שהיה לוחם האם בדיעבד הוא מרוצה מכך שבחר להיות לוחם ?
תשאל אותו אם בדיעבד אם מחזירים את הגלגל אחורה האם הוא הולך לקרבי או לג'וב ושם תגלה תשובות אחרות ממה שרשמת.
אם הינו מדינה מתוקנת אנשים בגיל 22 שהשתמטו מצה"ל ולא מסיבות בריאותיות\ת"ש לא היו מוצאים מקום עבודה.
אתה מדבר מתוך אגואיזם מגעיל, יש מצב שכמה מאותם לוחמים הצילו לך את החיים בדיעבד מבלי שיש לך מושג בכלל.
תסלח לי אבל להקיא מתגובה של אנשים כמוך, לך תהיה חרדי בבני ברק.

לא הבנת, השאלה היא האם מחזירים אותם לגיל 18 הם עושים צבא או משהו אחר. אם אני מחזיר אותך אתה הולך לאקדמיה או עושה משהו אחר?
רוב התשובות שאני קיבלתי, כאמור, "בחיים לא".
אין בעיה עם מה שאתה אומר, זאת דרך אחת להסתכל על זה, רק שכמעט ואין אנשים ש"משתמטים", רוב מוחלט מהם משוחררים ע"י צה"ל ע"פ חוק.
הדרך האחרת להסתכל על זה, והיותר הגיונית לטעמי, היא שאם היינו "מדינה מתוקנת", צה"ל היה צבא מקצועי, מספיק עם הקומבינות.
אתה יכול לקרוא לזה אגואיזם מגעיל, מבחינתי זה הגיון, ליחיד צריכה להיות אפשרות בחירה על מה הוא רוצה לעשות, לא רלוונטי בכלל מי הציל מי.
לחרדים בבני ברק תאמין לי יש פינה חמה של שנאה אצלי בלב, על המון דברים, אבל צבא ממש לא אחד מהם.