תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 10:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דמי ניהול של קרן השתלמות (אקסלנס)
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 10:24 
סמל אישי של המשתמש
בדקתי לאחרונה וראיתי שאני משלם 1.3% (כן, פאק שלי, אני יודע)

לאחר דין ודברים הסכימו להוריד ל-0.9%.

שאלתי היא - האם להסתפק בזה / ללחוץ אותם עוד קצת / במידה ולא יסכימו לעבור לחברה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 10:29 
זו הזדמנות, לבחון גם רת התשואות ולעשות שופינג בין בתי ההשקעות המובילים למשל ילין לפידות ואלטשולר שחם (ספונסר של הנוער בכדורסל).

ואפשר להגיע לדמי נהול נמוכים יותר, וניהול טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דמי ניהול של קרן השתלמות (אקסלנס)
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 10:29 
dr.avi כתב:

שאלתי היא - האם להסתפק בזה / ללחוץ אותם עוד קצת / במידה ולא יסכימו לעבור לחברה אחרת.

קודם כל, תגיד להם כן. ותנסה לגרום להם לתת לך החזר רטרואקטיבי מתחילת השנה.

בשלב הבא:

אם נתנו לך החזר רטרואקטיבי מתחילת השנה - תחכה לשנת 2014 ואז תעשה שופינג בעוד 5 חברות, ותלך למי שנותן לך את דמי הניהול הכי נמוכים.
אם הם לא נתנו לך החזר רטרואקטיבי - תתחיל את השופינג מחר בבוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dr.avi כתב:

בשלב הבא:

אם נתנו לך החזר רטרואקטיבי מתחילת השנה - תחכה לשנת 2014 ואז תעשה שופינג בעוד 5 חברות, ותלך למי שנותן לך את דמי הניהול הכי נמוכים.

האם דמי הניהול הם חזות הכל ?

בני - ניסיתי פעם לבדוק את ההבדלים בין החברות מבחינת תשואות העבר.
אני יודע שהעבר וגם ההווה לא מצביעים על העתיד כך שזה בעייתי לבחור חברה על סמך בסיס זה.

לא הציעו החזר רטרואקטיבי. אמשיך בשבוע הבא את ההתדיינות עימם.

אם יורשה לי לשאול, כמה דמי ניהול אתם משלמים ובאיזה חברות ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 16:45 
dr.avi כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dr.avi כתב:

בשלב הבא:

אני יודע שהעבר וגם ההווה לא מצביעים על העתיד כך שזה בעייתי לבחור חברה על סמך בסיס זה.

1. לדעתי האישית, ביצועי העבר אינם מעידים כהוא-זה על ביצועי העתיד. יש גם מחקרים שמראים על זה. אבל, יש הרבה שחושבים אחרת ממני.
2. לדעתי, תסכים להצעה שלהם ובמקביל תתעקש על החזר רטרואקטיבי ותמשיך לנסות להוריד את דמי הניהול. אחרי שתסיים איתם, לך ותעשה שופינג בעוד 5 בתי השקעות גדולים, תגיד להם "באקסלנס אני משלם כך-וכך, תנו לי דמי ניהול יותר טובים ואני עובר אליכם".
3. כל הנ"ל בהנחה שיש לך לפחות כמה עשרות אלפי שקלים בקופות שלך. אם יש לך פחות מזה - חבל על המאמץ, זה כסף קטן. קח את ה-0.9% ואל תבזבז על זה את הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 17:09 
סמל אישי של המשתמש
1. לא יאמן, אנחנו מסכימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל, מתחת לאחוז זה בסדר.
בתקופה שאקסלנס השתחצנו ב"זה לא טוב, זה מצוין", הם היו עושקים אזרחים רגילים בדמי ניהול של 2%, בלי להתפשר.
מאז, התשואות שלהם לא משהו (לפני כן, היו להם שנתיים טובות), והם גם למדו להתפשר.
זה גם תואם את מה שנכתב למעלה - שמי שפועל על סמך תשואות העבר - טועה.
יחד עם כך, יש 'כלל אצבע' שבדרך כלל עובד: ככל שהקרן גדולה יותר, כך קשה יותר להביא תשואות, כי יכולת התימרון שלה היא קטנה יותר.
ואם נחזור להתחלה: לעמוד על המקח זה תמיד טוב עם הגופים הללו, בייחוד אם יש לך על מה (מספיק כסף) ועם מי להתמקח.
יכולת מיקוח גדולה יותר יש לאוכלוסיות עובדים, ואם אתה מצליח להתלבש על "דיל תעשייה אווירית" (רק דוגמא, אני לא יודע אם יש) שכזה, תשיג דמי ניהול נמוכים מאד.
אגב, יש גם קרנות השתלמות 'ענפיות' (סקטוריאליות), שמתנהלות כמלכ"ר, ושם דמי הניהול הם בסביבות ה-0.5% ומתחת לזה.
אם אתה שכיר ששייך לסקטור שיש לו קרן השתלמות - תוכל להצטרף לקרן כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 19:12 
סמל אישי של המשתמש
מחזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 20:18 
סמל אישי של המשתמש
אני יכול להגיד שכאשר הזדהיתי כנציג ועד מורים היחס אליי השתנה פלאין וקיבלתי את ההנחה שרציתי עבור כל חדר המורים שלי ואפילו החזר שנה וחצי רטרואקטיבית+הרצאה על הרכב הפנסיה לחדר המורים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 20:29 
סמל אישי של המשתמש
עוד שבועיים~ יש לי פגישה בנוגע לקרן השתלמות, אצלנו בעבודה זה אחרי חצי שנה עבודה.
שם החברה שקבעו איתי פגישה זה "תמורה " . הם בעצם החברה שאצלה אני עושה את הקרן השתלמות ? או שהם נציגים ?
אני משאר שאני לא חייב לעשות אצלם .
ובכללי, מה אני יכול לצפות ? לדרוש ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 21:19 
dr.avi כתב:

אני עובד במיטב דש. העמלה של 0.9 זה מה שכל נציג רגיל יכול לעשות(בסמכותו). מעבר לזה זה מנהל מחליט(הנציג שואל את המנהל לא אתה). בסופו של דבר זה כמה כסף יש לך. ככל שיש לך יותר כסף אתה יכול לדרוש עמלה יותר נמוכה.

אני יודע שאצלינו מי שיש לו 100+ משלם 0.6-0.8.

נ.ב. שכח מהחזר רטרו, לא יתנו לך אלא אם כן יש לך קופות בסכומים גבוהים וגם אז זה רק אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 21:28 
RaPPeR כתב:
עוד שבועיים~ יש לי פגישה בנוגע לקרן השתלמות, אצלנו בעבודה זה אחרי חצי שנה עבודה.
שם החברה שקבעו איתי פגישה זה "תמורה " . הם בעצם החברה שאצלה אני עושה את הקרן השתלמות ? או שהם נציגים ?

תמורה זה סוכנות, מה שאומר שכנראה הדמי ניהול שלך יהיו קצת יותר גבוהים מאשר מי שבלי סוכן. מצד שני אם לחברה שלך יש הסכם עם הסוכנות לדמי ניהול מוגדרים מראש יתכן וזה שווה. אם רק עכשיו אתה מתחיל את הקרן והיא כנראה לא תהיה גבוהה מספיק, אז לך על זה(לרוב יש לחברות הסכמים
עם סוכנים, X לקוחות תמורת דמי ניהול אחידים לכולם).
אם אין הסכם כזה ואומרים לך דמי ניהול גבוהים, תעיף את הסוכנות ולך לאחד מבתי ההשקעות.

דרך אגב דמי הניהול המקסימאליים בקרן השתלמות הינם 2 אחוז שנתי על הצבירה (כל חודש 2% לחלק ל-12 כפול היתרה) ו-4 אחוז על ההפקדה, עמלה חד פעמית פר הפקדה.
על פנסיה זה 0.5 אחוז על הצבירה ו-6 על הפקדות.
על גמל זה 1.1 על הצבירה ו-4 על הפקדות.
כמובן שהשאיפה שהעמלות יהיו נמוכות מזה, אבל שוב זה תלוי רק בכמות הכסף שיש/אין לך

מבחינת תשואות, יש את אתר גמל נט שאפשר להשוות קופות גמל שונות(אני לא יודע אם גם קרנות פנסיה וקרנות השתלמות), וכמובן מקורות אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
RaPPeR כתב:

תמורה זה סוכנות, מה שאומר שכנראה הדמי ניהול שלך יהיו קצת יותר גבוהים מאשר מי שבלי סוכן. מצד שני אם לחברה שלך יש הסכם עם הסוכנות לדמי ניהול מוגדרים מראש יתכן וזה שווה. אם רק עכשיו אתה מתחיל את הקרן והיא כנראה לא תהיה גבוהה מספיק, אז לך על זה(לרוב יש לחברות הסכמים
עם סוכנים, X לקוחות תמורת דמי ניהול אחידים לכולם).
אם אין הסכם כזה ואומרים לך דמי ניהול גבוהים, תעיף את הסוכנות ולך לאחד מבתי ההשקעות.

דרך אגב דמי הניהול המקסימאליים בקרן השתלמות הינם 2 אחוז שנתי על הצבירה (כל חודש 2% לחלק ל-12 כפול היתרה) ו-4 אחוז על ההפקדה, עמלה חד פעמית פר הפקדה.
על פנסיה זה 0.5 אחוז על הצבירה ו-6 על הפקדות.
על גמל זה 1.1 על הצבירה ו-4 על הפקדות.
כמובן שהשאיפה שהעמלות יהיו נמוכות מזה, אבל שוב זה תלוי רק בכמות הכסף שיש/אין לך

מבחינת תשואות, יש את אתר גמל נט שאפשר להשוות קופות גמל שונות(אני לא יודע אם גם קרנות פנסיה וקרנות השתלמות), וכמובן מקורות אחרים.

תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 00:27 
סתם כי בא לי אדום כתב:

לא נכון.
דמי הניהול המקסימליים בקרן השתלמות הם 2% מהצבירה וזהו. אסור לה לגבות דמי ניהול מההפקדות.
להלן הסבר באתר כלל ביטוח:

https://www.clalbit.co.il/faq/Pages/def ... 16e653deb4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 00:51 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

לא נכון.
דמי הניהול המקסימליים בקרן השתלמות הם 2% מהצבירה וזהו. אסור לה לגבות דמי ניהול מההפקדות.
להלן הסבר באתר כלל ביטוח:

https://www.clalbit.co.il/faq/Pages/def ... 16e653deb4

נכון, התבלבלתי עם גמל, שם זה 4 אחוז על הפקדות ו 1.1 על הצבירה. זה דרך אגב ירד ל 1.05 ב-2014 ונמצא במגמת ירידה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 14:27 
סמל אישי של המשתמש
RaPPeR כתב:

מקומות עבודה לא אוהבים לעבוד מול הרבה קרנות השתלמות, כי זה עושה להם בלאגן.
לכן, הם נוטים ליצור התקשרות עם 'מנהל הסדרים' שהוא בעצם סוכן/ משווק של מוצרים פיננסיים (במקרה הזה, קרנות השתלמות).
וכך, במקום להעביר את הכספים לעשרות גופים שונים ומשונים, המעסיק פועל מול 'מנהל הסדרים' אחד, שהוא האחראי לניתוב הכספים לקרנות ההשתלמות השונות, על פי בחירת העובד.
צריך לזכור כי כל מנהל הסדרים הוא בעצם משווק של קרנות השתלמות, ולכן, לא תמצא אצלו את כל המבחר הקיים בשוק, אלא רק את הקרנות שהוא מקבל מהן עמלה.
(במאמר מוסגר: זה לא צריך להיות יותר יקר לך, אולי אפילו להיפך, כי את העמלה שלו הוא לוקח מן היצרן של קרן ההשתלמות ולא ממך).
בפגישה כזאת אני מעריך שהסוכן יציג בפניך כמה קרנות השתלמות, על היתרונות והחסרונות שלהן. לרבות דמי הניהול.
אני מציע לך לרשום היטב את הדברים, לבקש לקבל הצעה מסודרת, ולא לחתום או להתחייב על כלום.
תגיד לסוכן שתחזור אליו תוך שבוע.
קח את ההצעה הביתה, תבדוק ותשווה, תתייעץ גם עם עובדים ותיקים יותר בחברתך.
אני משוכנע שיש ביניהם כאלה שעשו בדיקה מקיפה בנושא ויוכלו לייעץ לך מה כדאי לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
איך אני בתור הדיוט(במקרה שלי אידיוט) אמור להבדיל בין החברות ?
אני די זורם עם מה שהבחור שהמעביד שלי הביא ואף פעם לא עצרתי בכלל לבדוק מה יורד לי ולאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
בקרן פנסיה מגדל מקפת אישית אני משלם 1.2% מתוך דמי הגמולים, 0.23% מתוך סך הנכסים.
זה טוב ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 14:53 
dr.avi כתב:
בקרן פנסיה מגדל מקפת אישית אני משלם 1.2% מתוך דמי הגמולים, 0.23% מתוך סך הנכסים.
זה טוב ?

כן, זה מצוין.
אלה דמי ניהול נמוכים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 15:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dr.avi כתב:
זה טוב ?

כן, זה מצוין.

תודה :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 15:23 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:
אני די זורם עם מה שהבחור שהמעביד שלי הביא ואף פעם לא עצרתי בכלל לבדוק מה יורד לי ולאן

לא קשור אלייך,
קרנות פנסיה/השתלמות וקופות גמל,
הם מוצרים נוראים!
הם גם מאוד לא שקופים ומאוד לא ברורים.
משימה לא פשוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 15:38 
KingAlpaca כתב:
r200 כתב:

לא קשור אלייך,
הם מוצרים נוראים!
משימה לא פשוטה.

קישקוש מקושקש.
אל תקשיב לו, אין לו מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 16:24 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:

קרן השתלמות הוא מוצר פשוט. פשוט הרבה יותר מ'מוצרים פנסיוניים' אחרים.
למען האמת, קרן השתלמות הוא בכלל לא מוצר פנסיוני.
קרן השתלמות היא חיסכון שמנוהל על ידי בית השקעות/חברת ביטוח על פי מדיניות מוצהרת.
ניתן למשיכה למטרת השתלמות (אף אחד כמעט לא עושה את זה, אם נתעלם מקרנות השתלמות של מורים, שהן מוצר שונה), ואחרי שש שנים מתחילת החיסכון - ניתן למשיכה לכל מטרה (או, בעברית, הקרן נזילה).
רוב הכספים בקרנות ההשתלמות מושקעים בקרנות השתלמות המוגדרות 'כלליות'. כלומר, יש להן מדיניות השקעה זהה פחות או יותר לאחרות. בדר"כ - כ-30% במניות, והיתרה במוצרים אחרים.
יש קרנות או מסלולים בתוך קרנות לאנשים חובבי סיכון (שמשקיעות יותר במניות) או לשונאי סיכון (שמשקיעות פחות במניות או בכלל לא).
אני אתייחס כאן בעיקר לקרנות הכלליות.
הפרמטר הראשון להשוואה, כפי שכבר צויין, הוא דמי הניהול. התקרה בחוק, כאמור, היא 2% מהצבירה.
אתה יכול לבדוק את דמי הניהול בדו"ח שנשלח אליך מהקרן. הקרן מחויבת לשלוח דו"ח מצומצם כל רבעון, ודו"ח מפורט אחת לשנה.
הפרמטר השני הוא תשואות העבר. יש כל מיני אתרים שמאפשרים השוואה, אבל האובייקטיבי הוא זה של משרד האוצר - הגמלנט (http://gemelnet.mof.gov.il/views/dafmakdim.aspx).
תסתכל על התשואות של הקרן בשלוש ובחמש השנים האחרונות.
נמשיך בטבלה של הגמלנט:
פרמטר שלישי הוא מדד שארפ (גם הוא מצוי בטבלת הגמלנט). מבלי לסבך אותך - הוא מעיד על היכולת של מנהלי הקרן להשיג תשואה ביחס לסיכון שהם לוקחים. ככל שהנתון גבוה יותר - כך הם טובים יותר.
פרמטר רביעי הוא גודל הקרן. ההנחה היא כי קרן שיש בה יותר כספים מתקשה להביא תשואה, כי קשה לה להזיז כספים בשוק בזריזות. קרן קטנה היא יותר גמישה.
פרמטר חמישי - הצבירה בקרן. קרן שיש לה צבירה חיובית היא קרן שמצטרפים אליה אנשים. צבירה שלילית - עזיבה.
שוב, כמו הפרמטר הרביעי - לא עיקרון ברזל, אבל יתן לך אינדיקציה לגבי מה שאנשים אחרים עושים.
עד כאן לבינתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 16:27 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
r200 כתב:

קרן השתלמות הוא מוצר פשוט. פשוט הרבה יותר מ'מוצרים פנסיוניים' אחרים.
למען האמת, קרן השתלמות הוא בכלל לא מוצר פנסיוני.
קרן השתלמות היא חיסכון שמנוהל על ידי בית השקעות/חברת ביטוח על פי מדיניות מוצהרת.
ניתן למשיכה למטרת השתלמות (אף אחד כמעט לא עושה את זה, אם נתעלם מקרנות השתלמות של מורים, שהן מוצר שונה), ואחרי שש שנים מתחילת החיסכון - ניתן למשיכה לכל מטרה (או, בעברית, הקרן נזילה).
רוב הכספים בקרנות ההשתלמות מושקעים בקרנות השתלמות המוגדרות 'כלליות'. כלומר, יש להן מדיניות השקעה זהה פחות או יותר לאחרות. בדר"כ - כ-30% במניות, והיתרה במוצרים אחרים.
יש קרנות או מסלולים בתוך קרנות לאנשים חובבי סיכון (שמשקיעות יותר במניות) או לשונאי סיכון (שמשקיעות פחות במניות או בכלל לא).
אני אתייחס כאן בעיקר לקרנות הכלליות.
הפרמטר הראשון להשוואה, כפי שכבר צויין, הוא דמי הניהול. התקרה בחוק, כאמור, היא 2% מהצבירה.
אתה יכול לבדוק את דמי הניהול בדו"ח שנשלח אליך מהקרן. הקרן מחויבת לשלוח דו"ח מצומצם כל רבעון, ודו"ח מפורט אחת לשנה.
הפרמטר השני הוא תשואות העבר. יש כל מיני אתרים שמאפשרים השוואה, אבל האובייקטיבי הוא זה של משרד האוצר - הגמלנט (http://gemelnet.mof.gov.il/views/dafmakdim.aspx ).
תסתכל על התשואות של הקרן בשלוש ובחמש השנים האחרונות.
נמשיך בטבלה של הגמלנט:
פרמטר שלישי הוא מדד שארפ (גם הוא מצוי בטבלת הגמלנט). מבלי לסבך אותך - הוא מעיד על היכולת של מנהלי הקרן להשיג תשואה ביחס לסיכון שהם לוקחים. ככל שהנתון גבוה יותר - כך הם טובים יותר.
פרמטר רביעי הוא גודל הקרן. ההנחה היא כי קרן שיש בה יותר כספים מתקשה להביא תשואה, כי קשה לה להזיז כספים בשוק בזריזות. קרן קטנה היא יותר גמישה.
פרמטר חמישי - הצבירה בקרן. קרן שיש לה צבירה חיובית היא קרן שמצטרפים אליה אנשים. צבירה שלילית - עזיבה.
שוב, כמו הפרמטר הרביעי - לא עיקרון ברזל, אבל יתן לך אינדיקציה לגבי מה שאנשים אחרים עושים.
עד כאן לבינתיים.

תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:

לא רלוונטי בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 17:53 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dr.avi כתב:
זה טוב ?

כן, זה מצוין.

אמרתי לך גם בפרטי, במיטב דש, מי שיש לו קרן פנסיה מעל 100 אלף יכול לשלם 0.19 על ההפקדה+על הצבירה.
דרך אגב, לעובדי מדינה זה 0.45 בלי קשר לסכום הקרן.

אבל את כל זה צריך להסדיר עכשיו. למשל מי שמעל גיל 52 לא ייקחו אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 20:08 
dr.avi כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
dr.avi כתב:

בשלב הבא:

אומנם מחקרים תתיאורטים טוענים דתשואות העבר לא מלמדות על העתיד, אבל כשאתה רואה שישנם קופות שבאופן עיקבי הינן בעלות תשואה גבוהה יותר, אפשר להניח שימשיך בעתיד.

למשל ילין לפידות ואלטשולר שחם שהינן בבעלות פרטים כאשר הבעלים בעלי נסיון רב בשוק ההון ומעורבים באופן פעיל בהשקעות, נושאות תשואה גבוהה יותר באפן עקבי. לאומת זאת גופים כמו אקסלנס או חברות הביטוח שמנוהלות ע"י "פקידים" מנוהלים בשיטה של להיות בסדר ולהיות כמו כולם, והתשואות פחות טובות.

באתר משרד האוצר, הממונה על שוק ההון תוכל למצוא מנוע חיפש שמשווה בין הקופות.

אני מסכים כי כיוון שאנחנו כבר באוקטובר שווה לנסות לקבל החזר רטרואקטיבי בגין השנה ההאחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
1. לא, אי אפשר להניח, זאת הנקודה.
2. ואיך התשואה הזאת הושגה, אתה יודע?
3. אהבתי את ההפרדה בין שחם ולפידות לאחרים, איזה איש מכירות עשה עליך עבודה טובה,
אם זה היה נכון, אז גם זה היה בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 20:51 
KingAlpaca כתב:
r200 כתב:

לא קשור אלייך,
הם מוצרים נוראים!
משימה לא פשוטה.

למה קרן פנסיה הוא מוצר נורא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
מהשאלות שלא מתאימות לפורום,
קצרה היריעה מלהכיל,
אבל יש המון חומר באינטרנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: