dr.avi כתב:
רואה שחורות כתב:
איתי כתב:
אבו כובע אני בכנות חושב שסמים קלים פחות מסוכנים מאלכוהול,
ובאותה מידה שאני לא מגיע לעבודה שיכור, כך גם לא אגיע לעבודה מסטול, וכך רוב האנשים.
אם יגדירו בפשטות מהם האסור והמותר של הליגליזציה אני לא רואה סיבה שהיא תפגע בסדר היום של האנשים בישראל.
אגיד לך יותר מזה? אני לא מכיר אנשים שלא מעשנים כי זה לא חוקי. יש כאלו שלא מעשנים כי זה מסריח, כי זה יקר, כי זה לא מתאים לאורך החיים שלהם, כי הם פשוט לא נהנים מהאקט עצמו, אבל בודדים אלו שפגשתי שלא מעשנים נטו בשל חוסר החוקיות. אני גם חושב שהליגליזציה לא תהפוך את הסמים לרווחת הכלל, פשוט תקל על היומיום של אלו שגם ככה צרכו אותם.
אתה לא צריך לחשוב, יש מחקרים ויש עובדות ברורות. לקנאביס יש סגולות רפואיות מדהימות ומעט מאוד נזקים.
עיקר הנזקים נגרמים מהדרך בה אנו צורכים אותו - העישון, אבל לא מהמרכיבים של הצמח שעוזר לתפקוד לב ריאה, ללחץ דם ולשיכוך כאבים, וזאת מבלי להזכיר את הסגולות הפסיכולגיות שלו.
אם זה כ"כ בטוח, היית רוצה שהרופא שלך יעשן לפני שהוא בודק אותך ?
הגננת בגן ? המורה בכיתה ? נהג האוטובוס ? נהג הקטר ?
שמע, זה לא שחור או לבן, השאלה היא לא "האם אתה מעושן או לא?". יש המון גוונים אפורים והמון תחושות שונות שיכולות להיגרם (בטוח שאני לא מחדש לאף אחד כלום).
למשל ראיתי סרט על מעשן קבוע שהפסיק למשך חודש. בבדיקות התכופות שנערכו לו התוצאות היו הרבה פחות מרשימות מבחודש אחרי - בו חזר ועישן כל יום.
אם הרופא שלי חזר לפני שעה מהפסקת צהריים ושם הוא מצא לנכון לתת שאכטה אחרי הסנדוויץ' אז אני בטוח שלא רק שזה לא יפריע לי, הוא גם יהיה מחוייך יותר, רגוע יותר וקשוב יותר. מן הסתם מסטול אני לא אשמח לראות אותו.
בכל אופן, כשמדברים על לגליזציה מדברים על כזו שתשפר את אורח חיינו, וכזו שהניצול שלה יהיה בוגר ואחראי. מה זה אומר? שלא מעשנים בזמן העבודה, שלא מעשנים כשנוהגים וכו'... מן הסתם אלו סיכונים שיווצרו אם וכאשר תהיה פה כזאת, אבל הם בהחלט לא מספיקים לבדם בשביל לעצור את התהליך העולמי שמתרחש.
אם ביום יום הרופא שלי מעשן בזמנו הפנוי, ולעבודה הוא מגיע "מפוקס", אז לא רק שלא יהיה לי משהו רע להגיד על זה, אני גם אראה זאת בחיוב.