תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 11:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 157 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הרב עובדיה
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
כמות החוקים פעם היתה הרבה יותר קטנה מאשר היום. היה הרבה פחות לזכור. היום כמות החוקים מטורפת לגמרי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
דרך אגב,הדברים שהוא התיר הם חמורים ביותר. בגלל זה רבים בעדה החרדית רואים בו דמות מאוד שלילית.
העובדה שספרדים הולכים היום עם זקן קצוץ זה אך ורק הוא. איפה נשמע דבר כזה לפני שיהודי יקצץ בזקנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
Maor7 כתב:
אחד אדום כתב:
Maor7 כתב:
זה לא כמו פעם שכולם היו חכמים ולומדי תורה.

אל תאמין למה שאומרים לך, אף פעם רוב עם ישראל לא היה מורכב מתלמידי חכמים. למעשה דווקא בימינו אנו כנראה יש את אחוז תלמידי הישיבות הכי גבוה מכל הדורות. ועובדה שהציווי על עשית רב היא בפרקי אבות מלפני אלפיים שנה

הכוונה שלי היא שעם ירידת הדורות יש היום את תופעת המסורתיים לדוגמה. בעבר כולם היו לפחות דתיים גם אם לא חכמים גדולים, וידעו איך לנהוג ביום יום. היום אין את זה. היום חילוני שרוצה להתחזק צריך שידריכו אותו. היום בית מסורתי שלא בקיא בהלכות נידה הולך להתייעץ. והרב עובדיה יוסף הצליח לצבור סביבו קהל עצום שמוכן להקשיב לכל מילה שיוצאת לו מהפה ולקיים. ואת זה צריך לכבד ולהבין שכנראה כן יש משהו באדם הזה שהוא מעבר להתבטאויות שנויות במחלוקת והתנהגות ברברית לעיתים.

דבר ראשון יש ציווי עשה לך רב שלא קשור לתקופה
בניגוד למה שמצטייר ומלמדים את זה בבתי ספר דתיים, עם ישראל אף פעם לא היה בקיא בתורה ומי שרצה להקפיד על מצוות היה צריך הדרכה
הדורות לא פחתו, להיפך. היום גם הרבה יותר קל למצוא את כל פסקי ההלכה האפשריים לגבי נושאי מסוים בלי לשאול רב ישירות אלא את ד"ר גוגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
ונשבר לי לסנגר עליו, הנה מקטרג שלפחות יודע על מה הוא מדבר
http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=3606

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הרב עובדיה
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:17 
אחד אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
זהו, שגם לפני פנייתו לעולם הפוליטיקה, העיסוק ה"גאוני" שלו בהלכה לא מרשים אותי יותר מאחד שגדול בתשבצים.

כי אתה פשוט לא מכיר את התחום. אבל נניח אגאסי היה מת עכשיו, היית קורא על זה בכל כותרת ראשית בעולם גם אם אתה לא חובב טניס זה היה נוגע בך. כשג'ורג' בסט זצוקלל"א נפטר או כשאיינשטין נפטר אלפים התאבלו. גם אם בעיניך ובעיני הוא התעסק בשטויות עדיין היקף החומר שהוא התעסק בו וההשפעה הישירה שלו על חיים של אנשים היא בלתי נתפסת

מי שמתאבל על מוות של דמות מוכרת, שאינה קרובה אליו, הוא אדם משונה. אם זה הרב, אם זה ג'ון לנון ואם זה הית' לדג'ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:20 
אין לי בעייה עם זה אגב. גם שיהיה לך איכפת מאד מקבוצת כדורגל זה משונה בעיני חלקים גדולים מהאוכלוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:20 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
אחד אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
זהו, שגם לפני פנייתו לעולם הפוליטיקה, העיסוק ה"גאוני" שלו בהלכה לא מרשים אותי יותר מאחד שגדול בתשבצים.

כי אתה פשוט לא מכיר את התחום. אבל נניח אגאסי היה מת עכשיו, היית קורא על זה בכל כותרת ראשית בעולם גם אם אתה לא חובב טניס זה היה נוגע בך. כשג'ורג' בסט זצוקלל"א נפטר או כשאיינשטין נפטר אלפים התאבלו. גם אם בעיניך ובעיני הוא התעסק בשטויות עדיין היקף החומר שהוא התעסק בו וההשפעה הישירה שלו על חיים של אנשים היא בלתי נתפסת

מי שמתאבל על מוות של דמות מוכרת, שאינה קרובה אליו, הוא אדם משונה. אם זה הרב, אם זה ג'ון לנון ואם זה הית' לדג'ר.

ואם זה אוהד הפועל שהיה מוכר בקרב חבורה מצומצמת בקהל? רגש של בן אדם זה לא משהו רציונלי והגיוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:30 
19 כתב:
אחד אדום כתב:
Frank Serpico כתב:

גם אם זה רבין?
האבלות היא ברורה, גם במקרה שאין היכרות אישית, במיוחד כשמדובר במנהיג מסוג כלשהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: הרב עובדיה
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:34 
בר קולמוסא כתב:
19 כתב:
אחד אדום כתב:
Frank Serpico כתב:

גם אם זה רבין?
האבלות היא ברורה, גם במקרה שאין היכרות אישית, במיוחד כשמדובר במנהיג מסוג כלשהוא.

כן.
מי שבכה ואמר שהוא מרגיש שהוא איבד סבא הצחיק אותי ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
19 כתב:
אחד אדום כתב:
Frank Serpico כתב:

גם אם זה רבין?
אם רבין היה מת מהתקף לב אז לדעתי לא היתה לי התייחסות רגשית לכך. האבל שלי היה על הרצח הפוליטי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:40 
its-sick כתב:
בר קולמוסא כתב:
19 כתב:
אחד אדום כתב:
Frank Serpico כתב:

גם אם זה רבין?
אם רבין היה מת מהתקף לב אז לדעתי לא היתה לי התייחסות רגשית לכך. האבל שלי היה על הרצח הפוליטי.

אני חושב שאם הוא היה מת מהתקף לב במהלך תפקידו באותו העיתוי שבו הוא נרצח, היה הד ציבורי גדול. בטח גדול מזה שהיה מקבל לו היה נפטר בביתו כעשור לאחר מכן.
אין ספק שאנשים מרגישים קרבה למנהיגים שלהם, קרבה אישית. בטח אם הם מעריכים אותם. קצת מזכיר את מה שקורה עם "סמלים" בכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
Maor7 כתב:
אחד אדום כתב:
Maor7 כתב:
זה לא כמו פעם שכולם היו חכמים ולומדי תורה.

אל תאמין למה שאומרים לך, אף פעם רוב עם ישראל לא היה מורכב מתלמידי חכמים. למעשה דווקא בימינו אנו כנראה יש את אחוז תלמידי הישיבות הכי גבוה מכל הדורות. ועובדה שהציווי על עשית רב היא בפרקי אבות מלפני אלפיים שנה

הכוונה שלי היא שעם ירידת הדורות יש היום את תופעת המסורתיים לדוגמה. בעבר כולם היו לפחות דתיים גם אם לא חכמים גדולים, וידעו איך לנהוג ביום יום. היום אין את זה. היום חילוני שרוצה להתחזק צריך שידריכו אותו. היום בית מסורתי שלא בקיא בהלכות נידה הולך להתייעץ. והרב עובדיה יוסף הצליח לצבור סביבו קהל עצום שמוכן להקשיב לכל מילה שיוצאת לו מהפה ולקיים. ואת זה צריך לכבד ולהבין שכנראה כן יש משהו באדם הזה שהוא מעבר להתבטאויות שנויות במחלוקת והתנהגות ברברית לעיתים.

אני גם לא יודע עד כמה האמירות שמיוחסות לו הן באמת שלו.
בכל זאת ב20 השנה האחרונות הוא בעיקר מלמל ולא דיבר בצורה קוהרנטית ככה שאנשי החצר שלו יכלו בקלות להוציא הודעות שתואמות את האינטרסים שלהם תחת שמו.
הוא אף פעם לא היה הבעיה, ממה שזכור לי הוא דווקא היה מאוד ליברל יחסית בפסיקות שלו כל עוד היה ניתן להבין אותו, אלא המון המאכרים והבהמות שהקיף אותו בשנות זקנתו והמון הבהמות שנקרא עם ישראל שנהה אחרי המאכרים כאילו קיבל תורה מסיני.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:44 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
Kyahs כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:
קטע אדיר שקשור לעניין,
אתמול אשתי באה לקחת את הבן שלנו מהגן (גן דתי) שהוא נמצא בו עד 4 אחה"צ.
אשתי מגיעה ורואה את כל התינוקות בוכים (גילאי חצי שנה עד שנה),מסתכלת מתי ישן הילד לאחרונה ורואה שהוא ישן רק עד
11 וחצי בבוקר בעוד השעה קרוב ל4 אחה"צ.
היא פונה לגננת (אישה דתייה בת קרוב ל60) ושואלת אותה מה קרה ולמה הילד לא ישן ונראה עם עיניים כמו של שימי תבורי,והגננת ענתה לה שמרגע שהודיעו שהרב עובדיה נפטר במשך 3 שעות כל התינוקות בצהרון בכו יחד איתה,ולא הסכימו לישון.... :D
אשתי הבינה את העניין,לקחת את הילד מהר הביתה,השכיבה אותו,והוא נרדם תוך דקה אחרי שסיים את 3 שעות האבל....

לא מבין איך אתה צוחק, זה היה מרתיח אותי.

אני צוחק כי אני מבין את הבעיה הנקודתית שהייתה אתמול.
אפשר לחשוב כמה מקרים כאלה קורים.....
עוד הבוקר המנהלת של הגן באה לאשתי ואמרה לה תודה על זה שהיא הבינה את המצוקה שהייתה להן אתמול בעקבות המקרה.
ומה שהזוי הוא,שזה לא גן של ש"ס או גן של פרענקים,אלא גן של דתיים לייט,ועדיין הגננות במקום פשוט התאבלו כאילו אין מחר.

סתם מעניין לדעת, למה גן דתי?
אתה/אשתך דתיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
אם כבר מתעקשים להזכיר את הדברים הטובים, אפשר גם לציין את זה שהוא היה במיעוט הרבנים שנתנו לחיי אדם חשיבות גדולה יותר מאשר לפיסת אדמה כזאת או אחרת.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 13:57 
1 . יומיים אחרי יום כיפור, יום שני בבוקר, הרובע היהודי בירושלים. ההכרזה הרשמית על הראשון לציון, הרב הראשי הספרדי החדש, הרב יצחק יוסף. בדיעבד, טקס ההכתרה של הבן היה גם טקס הפרידה מהאב. זו הייתה ההופעה הפומבית האחרונה של הרב עובדיה יוסף. עד הרגע האחרון רחשו השמועות: יבוא או לא יבוא? בסוף בא, אבל כל כך חלש.
בית הכנסת העתיק רבי יוחנן בן זכאי היה צפוף מאוד כשהמכונית של הרב עצרה בחוץ, והוא ירד ממנה והועבר אל כיסא משרדי עם גלגלים, שעליו הסיעו אותו למקומו. הקהל שרגיל לקבל אותו בצהלה הוכה בהלם. הרב נראה כפוף, שפוף, כאוב. בקושי רב הצליח לדבר ולאחל שם לבנו הצעיר בהצלחה בתפקיד.

הפער בין עזרת הנשים לעזרת הגברים באירוע הזה היה גדול. אולי אפשר לומר שלמטה, בעזרת הגברים, נראתה ש"ס כפי שהיא, ובעזרת הנשים — כפי שהיא הייתה יכולה להיות. למטה, העסקנים של אריה דרעי התחככו בעסקנים של אלי ישי במבטים לא מפרגנים, רבים ציינו שהרב היוצא, הרב שלמה עמאר, לא הגיע אל הטקס של מחליפו בתפקיד בגלל המתיחות הרבה בצמרת ש"ס, ואחד מחברי מועצת חכמי התורה של ש"ס גם תקף בחריפות את נציג הבית היהודי שישב שם.

אבל לש"ס של מטה יש גם ש"ס של מעלה. ישבתי שם ליד עדינה בר שלום ורבקה צ'יקוטאי, שתי בנות של הרב. שתיהן דמעו כשאביהן הוסע פנימה לאולם על כיסא. "היינו פה לפני בדיוק 40 שנה", אמרו, "בהכתרה של אבא. כאן הרי מכתירים את כל הראשונים לציון. היינו עם אמא ז"ל, ישבנו כאן, וקנינו שמלה חדשה לכבוד האירוע, כדי שנוכל לברך באירוע המרגש הזה 'שהחיינו'".

שאלתי מה לדעתן החברה הישראלית חושבת על אבא שלהן. "אין ספק שלצד מאות האלפים שמעריצים אותו, יש גם רבים שהוא ממש לא כוס התה שלהם", אמרה עדינה. "הוא לא פוליטיקלי קורקט. יש בו צדדים עדינים אבל גם צדדים תקיפים, שהעליבו אנשים. בשבילי הוא בכלל לא הדמות הציבורית שלו, הוא משהו אחר לגמרי. הכי עממי ונגיש ומקסים שיש. תביני, את הילדות שלנו העברנו בשדרות רוטשילד פינת שינקין בתל־אביב, מחוברים מאוד להוויה הישראלית. אבא למד ולימד כל היום, ובערב היה יוצא עם אמא להליכה, וגם לאכול גלידה בדוכן קבוע שלהם. זה לא היה בית עשיר, אבל הייתה בו המון הכנסת אורחים ועזרה לכל מסכן ונזקק, ובעיקר — יהדות חמה ויפה".

אחותה רבקה הוסיפה: "תמונה אחת זכורה לי במיוחד מהילדות שלנו: אבא יושב ולומד בחדר, ואנחנו הילדים לומדים לריב בשקט. ככה רבנו, בלחישות, כדי לא להפריע לאבא ללמוד תורה. ילדות תמימה, של תורה וחסד. שום פוליטיקה".

רגע לפני שהטקס מתחיל בתרועת שופרות, עדינה נזכרת בעוד משהו: "בצהריים הוא היה מגיע הביתה לתת לנו ארוחת צהריים. הוא היה פותח את הרדיו ומאכיל אותנו. הוא השמיע לנו באופן קבוע את 'פינת הילד' ברשת א' ואחר כך את פינת התנ"ך שהגישה פרופ' נחמה ליבוביץ. הוא תמיד אמר לנו, הילדות: תקשיבו לה, תהיו כמוה, היא אישה מלומדת".

2. הרב עובדיה יוסף היה אחת הדמויות האהובות בישראל. הוא היה גם אחת הדמויות שעוררו הכי הרבה אנטגוניזם. ומעל הכל, הוא היה מדובר. נוכח. הילד שעלה מבגדד בגיל ארבע לא ירד לרגע מהכותרות הראשיות במדינה במשך כ־40 שנה. זה יישמע מוזר, אבל השפעתו המרכזית היא בכלל לא פוליטית. נכון, הוא היה מנהיגה הרוחני של ש"ס, אבל ההשפעה האמיתית והמכרעת שלו על חייהם של דתיים וחילונים לא עברה בשדה הפוליטי.

על הדתיים השפיע במפעל חייו, שעליו גם קיבל את פרס ישראל: החזרת עטרה ליושנה. כן, זו גם הייתה סיסמת הבחירות של ש"ס, אבל המשמעות המקורית של המושג היא הלכתית: הרב עובדיה יוסף שאף קודם כל להחזיר את כל היהודים אל המורשת שזנחו.

הוא כיתת את רגליו לכל רחבי הארץ כדי לדאוג למצוות הבסיסיות ביותר שנשכחו דווקא אחרי העלייה הגדולה של בני עדות המזרח ארצה: שבת, כשרות, תפילין. אבל מעבר לכך, הוא רצה לאחד ולחבר את כל הנוסחים והמנהגים של כל העדות תחת מסורת פסיקה אחת. בלשונו של בן־גוריון, הוא שאף לכור היתוך הלכתי. הוא נאבק אידיאולוגית ברבנים שניסו לשמר נוסחים עדתיים והקדיש את חייו כדי ליצור קודקס הלכה אחד ואחיד. בעוד דורות זה מה שייזכר, ולא הח"כים של ש"ס.

3 . ובעצם, גם ההשפעה שלו על הציבור החילוני בישראל הייתה אדירה. במלחמת יום כיפור הקדיש ימים ולילות להתרת עגונות המלחמה. זה היה פרויקט הלכתי אישי שלו, ובני הבית מספרים שהוא כתב את פסקי הדין שבהם קבע ודאית שהבעל נהרג, ובכה תוך כדי.

השפעה דרמטית נוספת שלו על החיים של כל ישראלי היא באי־ההתנגדות להסכמי אוסלו. יצחק רבין שיכנע את הרב בנחיצות הביטחונית של ההסכמים, ומפלגת ש"ס לא תמכה אבל נמנעה — וכך נוצר בכנסת רוב לאוסלו א'.

ההכרה שלו בהיתר המכירה במהלך שנת השמיטה ובגיור הצה"לי של חיילים יוצאי רוסיה נתנה מטרייה הלכתית יוקרתית לפרויקטים האלה, שהציונות הדתית לא מסוגלת לתת להם והחרדים לא מעוניינים לתת להם.

שלא לדבר על מהפכת האקדמיה החרדית שמשפיעה על מערכת ההשכלה הגבוהה באופן משמעותי. בתו עדינה בר שלום הייתה חלוצה בתחום והקימה את "המכללה החרדית" בעידודו הנמרץ. מה שהחל בקבוצה קטנה של אמהות שבאו עם תינוקות בעגלה, הפך למכללה עם אלפי סטודנטים וסטודנטיות שכבר מעניקה גם תואר שני. הרב אף היה מגיע לברך את הבוגרים כשקיבלו את התואר. הם עם כובע אקדמי שחור, הוא במצנפת.

גם ההקמה של בד"ץ בית יוסף הייתה מהלך מכריע בשוק המזון הישראלי. פעם הבשר הכשר למהדרין היה יקר, והבשר הכשר רק ברמה הבסיסית היה זול. הרב עובדיה יוסף — שנים לפני שהבד"ץ שהקים הפך לאימפריה מסועפת — רצה ששחיטה ספרדית מהודרת גם תהיה זולה עבור משפחות שאין להן כסף.

ויש עוד השפעה שלו על החיים של ישראלים חילוניים רבים: הוא עיצבן אותם.

4 . אבל לשם כך צריך לעבור אל הדרשות. מדי מוצאי שבת במשך עשרות שנים יצא הרב לבית הכנסת של היזדים בשכונת הבוכרים בירושלים. כבר כשפגש את מי שתהיה לימים רעייתו, מרגלית, אמר לה שתהיה מוכנה לכך שהוא ייצא ללמד תורה מדי ערב. זה היה שיעור תורה ארוך ועממי, מלא בדיחות ומשלים שבהם שזורות הלכות יומיומיות. שלום בית, גידול ילדים, הכל עלה על השולחן.

עם השנים המועדון הקטן שבו הרב הכיר כל אדם בשמו ובו ידעו איך בדיוק להכין לו את התה, הפך לשיעור התורה המשודר בעולם, עם נקודות לוויין בכל רחבי הארץ וגם בקהילות יהודיות בחו"ל. ופה השפה העממית החלה לסבך אותו. התבטאויות חריפות כלפי שופטים, חברי כנסת ומגזרים שלמים הובילו לסערות, חקירות ואף התנצלויות והבהרות. היו שנים שבהן נהגו לומר שעורכי העיתונים משאירים במוצאי שבתות משבצת ריקה בעמוד הראשון לקראת הפנינה השבועית.

האם ידע שהדברים פוגעים? האם תיכנן זאת מראש? מדוע בחר לעיתים להתנצל ולהבהיר ולעיתים לא? איני יודעת. אי־אפשר לומר שזה לא היה חלק מדמותו. אבל גם אי־אפשר לומר שזו הייתה חזות הכל.

5. מצחיק, אבל אחרי סוף הקדנציה כרב ראשי אמרו רבים שברור שהרב שלמה גורן יפרח, אבל מסכן הרב עובדיה יוסף, מה יהיה עליו? ואז קמה ש"ס והפכה את מי שהיה תלמיד חכם — למותג־על. הרבה מעל לדרעי, ישי ואטיאס, היה הרב לאחד האייקונים החזקים, המוכרים והפופולריים בישראל.

בפורים אפשר היה לראות מחוץ לביתו ילדים מחופשים לרב עובדיה, מגיעים לפגוש אותו בחג. אין רב שה"חרצופים" בערוץ 2 עשו לו חרצוף, אין רב שיש לו דמות ב"ארץ נהדרת". רק לו. בש"ס גינו כמובן את חילול הקודש הפרובוקטיבי, אבל בין השפם והזקן גם חייכו. אין על הרב שלנו. אפילו בליל שבת בטלוויזיה מחקים אותו.

6. האם הרב היה חרדי? תלוי את מי שואלים. בעיניי הוא היה סוג של תפר בין החרדיות לבין הדתיות והמסורתיות. היה מי שראה בכך גשר מבורך, היה מי שראה בכך קרבה מסוכנת.

לפני כמה שנים נכנסתי לבית הרב יחד עם נכד שלו, עדיאל צ'יקוטאי. עדיאל קיבל תעודת חייל מצטיין בסיום קורס מחשבים צה"לי והגיע מהטקס החגיגי בבסיס בצריפין לירושלים, לקבל את ברכת הסבא. הוא התקבל, כמו רבים רבים, בצ'פחות המפורסמות על הלחי ובברכות להצלחה בהמשך השירות.

רבקה צ'יקוטאי, אמא של עדיאל, שמנהל היום חברת סטארט־אפ קטנה, ניסתה להסביר לי כבר אז למה המעמד הזה לא מוזר כמו שהוא נראה מהצד. למה יש נימים דקים שמחברים את ש"ס לציונות, גם אם לא במובן הפורמלי המקובל. "אני אף פעם לא זוכרת שהגדרנו את עצמנו בבית כחרדים. גם לא הגדרנו את עצמנו כציונים־דתיים. הגדרנו את עצמנו כספרדים־דתיים".

7. לפני כמה שנים ראיינתי את הרב. ש"ס הייתה אז באופוזיציה, והרב זעק מול המצלמה של ערוץ 2 על הגזירות של ממשלת שינוי־מפד"ל, על קיצוצי הקצבאות, על הלנת שכר. "שרון לא רוצה אותם בכלל", אמר לי בראיון על טומי לפיד ועל הכוכב החדש דאז של הציונות הדתית, אפי איתם, שהתאחדו במפתיע. "הוא לא רוצה כאלה שותפים, הם מכריחים אותו". מבחינה פוליטית זה נשמע היום מוכר.

אבל הרגע הראשון בראיון לא שודר בטלוויזיה. כשנכנסתי לחדרו עמוס הספרים התיישבתי כמובן במרחק מה ממנו. "תתקרבי", הוא אמר, ואחרי שהתקרבתי סנטימטר בערך אמר: "תתקרבי שוב". בני הבית צחקו עליי. "איזה דיסטנס את שומרת מסבא, את לא מכירה אותו בכלל".

כנראה באמת לא הכרתי. התקשורת מגיעה במצבי קיצון וקצה, לא בשגרה. לכן לפני כמה שנים ניסיתי לעבור בבקרים בבית המפורסם ברחוב הקבלן 45 גם לא בימי משברים קואליציוניים ודרמות פוליטיות. בלי לחפש את אריה דרעי על המדרגות בפתח הבית. גיליתי שם מדי בוקר לפחות שתי משפחות שמגיעות מרחוק, מהפריפריה. דימונה, אופקים, ירוחם, קריית־שמונה.

הם קמו לפנות בוקר ובאו להצטרף לתפילת שחרית עם הרב כדי שיהיה סנדק בברית המשפחתית. הם שמו כיפה על הראש רק בכניסה לבית, ועם התינוק הרך נכנסו אל הרב נרגשים. בסוף הברית קרא הרב תמיד להורים לשיחה בחדר צדדי על חינוכו העתידי של הילד. הבקרים האלה גרמו לי להבין את סוד כוחה של ש"ס. הוא לא מגיע מהח"כים בחליפות היוקרתיות והעניבות החדשות המסתופפים שם בבוקר לתפילה, אלא מאישה שילדה לפני שמונה ימים בבית־שאן וקמה בארבע בבוקר כדי להגיע לבית ברחוב הקבלן.

8 . שאלת "היום שאחרי" הקדימה והפכה בתקופה האחרונה לשאלת "היום שלפני". קרבות הירושה פרצו בטרם עת, ומחנות שונים מנסים להכריז מבעוד מועד על היורש, על המרן הבא. מבלי להיכנס לשמות המועמדים, הדיון עצמו נראה מגוחך. כי לא מדובר בתפקיד טכני שניתן פשוט להעביר. מדובר ברב עם משנת חיים שצמח מלמטה וצבר אהדה והשפעה במשך עשרות שנים והגיע לבסוף לעמדה נדירה.

את מאות אלפי הקולות של ש"ס ניתן יהיה לנייד כמובן. הליכוד חושק מאוד בציבור המזרחי־מסורתי־ימני הזה, וגם הבית היהודי. נתניהו יודע שאולי ש"ס תתפלג לש"ס־דרעי וש"ס־ישי, ואחת מהן תסכים לתת לו אצבעות במליאה.

אבל לא בגלל זה ביקשו מאות אלפים בחודשים האחרונים להתעדכן כל דקה במתרחש בקומה השמינית של הדסה עין כרם. כשיצאתי מהדסה באחד הלילות, ראיתי רגע קטן כזה שמעיד על עוצמת האהבה: המאבטחים הדפו משפחות שהגיעו מרחוק כדי להתעניין במצבו, ואז גילו שגם המאושפזים והחולים עצמם נוהרים לקומה הזו, לבדוק מקרוב מה שלום הרב.

לכן כשמדברים על יורש צריך להבין שזה כמו לשאול מי יירש, להבדיל, את מייקל ג'קסון. מדובר באייקון, בפנומן, בתופעה. לא בג'וב שהתפנה ושאפשר לתפוס ולהגיד להמונים: הנה, עכשיו תעריצו מהר רב חדש.

כרגע נראה שכל מי שינסה להיכנס לנעליים, יגלה שהן פשוט נופלות לו בצעד הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 14:06 
בר קולמוסא כתב:
אני חושב שאם הוא היה מת מהתקף לב במהלך תפקידו באותו העיתוי שבו הוא נרצח, היה הד ציבורי גדול. בטח גדול מזה שהיה מקבל לו היה נפטר בביתו כעשור לאחר מכן.
אין ספק שאנשים מרגישים קרבה למנהיגים שלהם, קרבה אישית. בטח אם הם מעריכים אותם. קצת מזכיר את מה שקורה עם "סמלים" בכדורגל.

אולי, אבל אל תשווה את הטלטלה שגרם הרצח למקרה הנוכחי. זה לא היה מוות בשיבה טובה או על רקע בריאותי, זה היה רצח פוליטי על רקע מחלוקת עמוקה שמפלגת את הציבור בישראל קרוב ל-45 שנים. האמוציות לא נבעו בגלל פולחן אישיות לרבין או בגלל חסידי רבין. האמוציות נבעו מהנסיבות הפסיכיות של הרצח ומההלם על כך שהימין הקיצוני פעל לחיסול ראש הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 14:27 
סמל אישי של המשתמש
מנדלה, מי כתב את הטקסט הנ"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 18:12 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4438148,00.html

כמה זמן עבר עד שהם התחילו בשימוש הציני במוות שלו, יום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: הרב עובדיה
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 18:42 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
בר קולמוסא כתב:
19 כתב:
אחד אדום כתב:
Frank Serpico כתב:

גם אם זה רבין?

כן.
מי שבכה ואמר שהוא מרגיש שהוא איבד סבא הצחיק אותי ממש.

לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
Shacham כתב:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4438148,00.html

כמה זמן עבר עד שהם התחילו בשימוש הציני במוות שלו, יום?

עכשיו אני באמת לא רואה שום סיבה לכבד את מותו אם הם לא עושים את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 19:25 
סמל אישי של המשתמש
הם דווקא מכבדים את מותו בצורה הכי מדוייקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2013, 10:16 
שאלה למבינים -
מה בעצם הופך (פסיקה של) רב מסיום לגאון, ורב אחר לא? הרי בהרבה מקרים הפסיקות סותרות, דברים הפוכים ממש.
האם זה נקבע אך ורק ע"י כמות המאמינים שהולכים בסופו של דבר אחר אותן פסיקות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2013, 10:20 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
שאלה למבינים -
מה בעצם הופך (פסיקה של) רב מסיום לגאון, ורב אחר לא? הרי בהרבה מקרים הפסיקות סותרות, דברים הפוכים ממש.

אין פה באמת תשובה. הפסיקה של הרב עובדיה גם לא תקפה לדוגמה לחבדניקים או לאשכנזים מסוג אחר.
יש קבוצת האנשים, שבמקרה הזה נקראים הספרדים, שהמליכו על עצמם אדם מסויים ומרגע זה הם מקבלים את דעתו. אף אחד לא יכול להגיד אם זה נכון או לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2013, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
שאלה למבינים -

זה לא הפסיקה כמו מגוון של גורמים, כמו היקף הידע והיקף התשובות שלו. כמות האנשים שמקבלים אותו עליהם. כמות הרבנים שמקבלים אותו עליהם (בשיטת הפירמידה). הרי אף אחד לא באמת מסמיך את פוסק הדור, אבל בכל נקודת זמן בציבור הליטאי די ברור מי הוא הפוסק האחרון. הרב פיינשטין, הרב אליישיב וכולי
דווקא בפסיקות הציבור הספרדי היה יותר מפולג עד הרב עובדיה והוא יצר איזה סוג של אחידות הלכתית לכל בני עדות המזרח.
אגב, רב שמקל מסורתית נחשב ליותר חזק, כי זה יותר קשה (כח דהיתרא עדיף)

בכלל מדהים איך פעם רבנים ראשיים לישראל היו באמת גדולים בתורה והיום זה משהו פוליטי נטו (בחייאת, יונה מצגר רב ראשי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2013, 14:20 
אחד אדום כתב:
מנדלה, מי כתב את הטקסט הנ"ל

סיון רהב-מאיר
אחד אדום כתב:
skadiv כתב:
שאלה למבינים -

זה לא הפסיקה כמו מגוון של גורמים, כמו היקף הידע והיקף התשובות שלו. כמות האנשים שמקבלים אותו עליהם. כמות הרבנים שמקבלים אותו עליהם (בשיטת הפירמידה). הרי אף אחד לא באמת מסמיך את פוסק הדור, אבל בכל נקודת זמן בציבור הליטאי די ברור מי הוא הפוסק האחרון. הרב פיינשטין, הרב אליישיב וכולי
דווקא בפסיקות הציבור הספרדי היה יותר מפולג עד הרב עובדיה והוא יצר איזה סוג של אחידות הלכתית לכל בני עדות המזרח.
אגב, רב שמקל מסורתית נחשב ליותר חזק, כי זה יותר קשה (כח דהיתרא עדיף)

בכלל מדהים איך פעם רבנים ראשיים לישראל היו באמת גדולים בתורה והיום זה משהו פוליטי נטו (בחייאת, יונה מצגר רב ראשי)

לא מדויק.
יש הרבה רבנים שיודעים להקל (בדיוק כמו שיש הרבה רבנים שיודעים להחמיר).
מה שהיה מיוחד ברב עובדיה זה שגם היה לו ידע הלכתי עצום (בהזדמנות תפתחו 'יביע אומר', סדרת הספרים המפורסמת שלו, יש שמה אינסוף מקורות שהוא מביא והרוב זה מזיכרון) וגם רצון אמיתי לאחד את כל עמ"י תחת מערכת הלכתית אחת בלי להשתייך רק לציבור מסוים (הוא אמר שגם האשכנזים והתמנים צריכים להקשיב לפסיקותיו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2013, 05:05 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2131848
יוסי שריד:
ציטוט:
לא חברנו למעגלי המתפללים, ולא הצטרפנו לחבורות התהילים, כי לא רצינו להעמיד את אלוהים בניסיון: מה יקרה אם הרופאים לא יוכלו עוד לרפוא לו, ורק אלוהים וערוץ 2 יישארו ליד המיטה, רחמנא ליצלן.

"גדול הדור", ואוי לדור שזהו הגדול שלו. ומי שמייחס לו גדולה ותורה במקום אחד, ספק אם קרא דף מספריו: איך שולקים ביצה שנולדה ביום טוב, ושאר פתפותי ביצים, שאלות ותשובות הרות עולם.

אחרי מות - עד מאה ועשרים לפחות – נתקשה לומר קדושים. הוא לא היה קדוש בעינינו בחייו, ואין סיבה שיתקדש על ערש דווי. אנחנו לא משליכים לעת זיקנה ומחלה, כי מעולם לא אימצנו אותו אל חיינו. בנפול יריבנו למשכב לא נשמח, אך גם לא נסלח.

זה "המנהיג הרוחני" שרוחו רעה; שהשתלח בכל מי שאינו סר אל משמעתו, בכל מי שאינו ש"ס אסלי. עכשיו, כשבני משפחה ומקורבים רוקדים על הירושה, נסקור את שורת המקללה: גויים וערבים, כושים ונשים, מורים והומוסקסואלים, רפורמים וחילונים ודתיים שלא על פי עובדיה; נסקור ונזכור את הפוליטיקאים החרופים והשופטים המבוזים, ואת החיילים ששמרו בשבת ולא שמרו עליה, על כן נהרגו באשמתם. אין ציבור בארץ־רבה שלא ידע את נחת לשונו המשולחת, ופניו לא הולבנו ברבים.

זה האיש, שייסד את המפלגה הכי מושחתת בארץ, רבו נציגיה בבתי הסוהר. את ראש ראשיה זקף במגבעת בורסלינו, את קומתם – בחליפת ורסאצ'ה, ואת נתיניה הותיר בבלואיהם. בנים גידל ורומם, והם פשעו בנו. העטרה קידשה את האמצעים.

זה האיש, שהקים מערכת חינוך בדלנית, המרוששת את דעת תלמידיה ומעשירה את פרנסיה. זה האיש, שפיתח עסקי כשרות מניבים, המוצצים את לשד הצרכנים וממלאים את קופת המשפחה.

תמיד ישב ספון בבית המידות שלו, ולא בתוך עמו ישב. את מציאות החיים כאן הכיר מבעד למטפחת המבושמת של אנשי החצר, והמשרתים לא שירתו אלא את עצמם. והעולים אליו לרגל - נשיאים, ראשי ממשלות ושרים – לא עלו כדי לשמוע דעת תורה, כי אם להתחנף ולהיטפש בסטירת חיבובים כמעשה קונדס תורני.

גם הדרשות של מוצאי שבת בבית הכנסת הירושלמי היו לשנינה מרוב שנינות. לא בנחת נשמעו שם דברי חכמים, אלא ברוגזה ובליצנות, כאילו הדת היא רק פולקלור, סיפורי עם ומכתמים בלשון של שוק; וכאילו הרב עצמו הוא סטנדאפיסט לעת מצוא. קש וגבבה נתן מרן לצאן מרעיתו לאוכלה, מעולם לא הרביצם בנאות דשא, ולא ניהל אותם על מי מנוחות; מעולם לא העלה אותם בקודש אלא הורידם. ואת ילדי העסקנים היחסנים - קרובים לפינכה ומלחכיה – הסגיר, בגאווה עדתית, בידי הקנאות הליטאית.

הבאבא הוא בובה של המצאה: מנפחים אותה, מלבישים בשלמה, קושרים לה כתרים כקישוט, מושכים בחוטיה ושמים דברים בפיה: קודם אומרים לה מה לומר, ואחר כך משתאים למשמע חוכמתה. מרן אמר, מי יעז להמרות פה מפיק מרגליות בפרוטה. במרוצת השנים התברר, כי אין כאריה להפעיל את בובה־באבא לצרכיו, ואלי עוד יכול ללמוד איך מדובבים מהבטן בשפתיים חתומות.

איש מדון לכל הארץ, וגם לא מעט זדון: לנו הוא איחל מיתות חטופות ומשונות. לשולמית אלוני הבטיח מסיבה חגיגית במותה, ליהודים היתה אורה ושמחה. ואותי הוא בירך בסוף מר ונמהר, יימח שמי כ"עמלק" וזכרי כ"המן".

ואילו אנחנו, לעומתו, מאחלים לו שיבה טובה חרף מצבו ה"קשה מאוד אך יציב". ואם ישכון עפר אי פעם ככל בן־תמותה, כי אז נאחל לו לנוח בשלום על משכבו; וגם אנחנו ננוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2013, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
יוסי שריד:
ציטוט:
לא חברנו למעגלי המתפללים, ולא הצטרפנו לחבורות התהילים, כי לא רצינו להעמיד את אלוהים בניסיון: מה יקרה אם הרופאים לא יוכלו עוד לרפוא לו, ורק אלוהים וערוץ 2 יישארו ליד המיטה, רחמנא ליצלן.

"גדול הדור", ואוי לדור שזהו הגדול שלו. ומי שמייחס לו גדולה ותורה במקום אחד, ספק אם קרא דף מספריו: איך שולקים ביצה שנולדה ביום טוב, ושאר פתפותי ביצים, שאלות ותשובות הרות עולם.

אחרי מות - עד מאה ועשרים לפחות – נתקשה לומר קדושים. הוא לא היה קדוש בעינינו בחייו, ואין סיבה שיתקדש על ערש דווי. אנחנו לא משליכים לעת זיקנה ומחלה, כי מעולם לא אימצנו אותו אל חיינו. בנפול יריבנו למשכב לא נשמח, אך גם לא נסלח.

זה "המנהיג הרוחני" שרוחו רעה; שהשתלח בכל מי שאינו סר אל משמעתו, בכל מי שאינו ש"ס אסלי. עכשיו, כשבני משפחה ומקורבים רוקדים על הירושה, נסקור את שורת המקללה: גויים וערבים, כושים ונשים, מורים והומוסקסואלים, רפורמים וחילונים ודתיים שלא על פי עובדיה; נסקור ונזכור את הפוליטיקאים החרופים והשופטים המבוזים, ואת החיילים ששמרו בשבת ולא שמרו עליה, על כן נהרגו באשמתם. אין ציבור בארץ־רבה שלא ידע את נחת לשונו המשולחת, ופניו לא הולבנו ברבים.

זה האיש, שייסד את המפלגה הכי מושחתת בארץ, רבו נציגיה בבתי הסוהר. את ראש ראשיה זקף במגבעת בורסלינו, את קומתם – בחליפת ורסאצ'ה, ואת נתיניה הותיר בבלואיהם. בנים גידל ורומם, והם פשעו בנו. העטרה קידשה את האמצעים.

זה האיש, שהקים מערכת חינוך בדלנית, המרוששת את דעת תלמידיה ומעשירה את פרנסיה. זה האיש, שפיתח עסקי כשרות מניבים, המוצצים את לשד הצרכנים וממלאים את קופת המשפחה.

תמיד ישב ספון בבית המידות שלו, ולא בתוך עמו ישב. את מציאות החיים כאן הכיר מבעד למטפחת המבושמת של אנשי החצר, והמשרתים לא שירתו אלא את עצמם. והעולים אליו לרגל - נשיאים, ראשי ממשלות ושרים – לא עלו כדי לשמוע דעת תורה, כי אם להתחנף ולהיטפש בסטירת חיבובים כמעשה קונדס תורני.

גם הדרשות של מוצאי שבת בבית הכנסת הירושלמי היו לשנינה מרוב שנינות. לא בנחת נשמעו שם דברי חכמים, אלא ברוגזה ובליצנות, כאילו הדת היא רק פולקלור, סיפורי עם ומכתמים בלשון של שוק; וכאילו הרב עצמו הוא סטנדאפיסט לעת מצוא. קש וגבבה נתן מרן לצאן מרעיתו לאוכלה, מעולם לא הרביצם בנאות דשא, ולא ניהל אותם על מי מנוחות; מעולם לא העלה אותם בקודש אלא הורידם. ואת ילדי העסקנים היחסנים - קרובים לפינכה ומלחכיה – הסגיר, בגאווה עדתית, בידי הקנאות הליטאית.

הבאבא הוא בובה של המצאה: מנפחים אותה, מלבישים בשלמה, קושרים לה כתרים כקישוט, מושכים בחוטיה ושמים דברים בפיה: קודם אומרים לה מה לומר, ואחר כך משתאים למשמע חוכמתה. מרן אמר, מי יעז להמרות פה מפיק מרגליות בפרוטה. במרוצת השנים התברר, כי אין כאריה להפעיל את בובה־באבא לצרכיו, ואלי עוד יכול ללמוד איך מדובבים מהבטן בשפתיים חתומות.

איש מדון לכל הארץ, וגם לא מעט זדון: לנו הוא איחל מיתות חטופות ומשונות. לשולמית אלוני הבטיח מסיבה חגיגית במותה, ליהודים היתה אורה ושמחה. ואותי הוא בירך בסוף מר ונמהר, יימח שמי כ"עמלק" וזכרי כ"המן".

ואילו אנחנו, לעומתו, מאחלים לו שיבה טובה חרף מצבו ה"קשה מאוד אך יציב". ואם ישכון עפר אי פעם ככל בן־תמותה, כי אז נאחל לו לנוח בשלום על משכבו; וגם אנחנו ננוח.

שירה צרופה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2013, 10:52 
KID A כתב:
red in blood כתב:
יוסי שריד:
ציטוט:

שירה צרופה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 02:28 
סמל אישי של המשתמש
הדיעות שלי ושל שריד כל כך שונות,
אבל לאיש יש יכולת ביטוי מופלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 02:53 
ראשית, זה נכתב לפני שיוסף נפטר.
שנית, הגם ששריד רחוק מלהיות הפוליטיקאי הנערץ עלי, זה טור מופתי. אפשר לכבד את (או אולי לרחם על?) האנשים המתייפחים על מותו של יוסף אבל לא צריך לשקר לעצמנו ולא צריך לקשור לו כתרים שאין לו. הוא היה איש מדון. הוא היה איש "מנהיג" מגוחך שהוביל את הציבור שלו (ולא רק אותו) מבכי לדחי וחוזר חלילה.
וגם ל"גאונות" שלו אין להתרפש. "פתפותי ביצים" זאת דרך נאה לסכמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 157 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: