אמיר כתב:
לירון האדום כתב:
אמיר- מדינת ישראל היא מדינה ייחודית, היא המדינה היחידה לעם היהודי, מדינה לעם שעבר שואה בה ניסו להכחיד אותו.
מדינה שמוקפת אויבים שרוצים בחיסולה.
לכן כאשר ישראלי מאבד את הזהות שלו ועובר לגדל את ילדיו במדינה זרה זה חורה לי.
כאשר ישראלים נמצאים במצוקה, אם זה בעקבות אירוע בטחוני, אם זה בעקבות תאונה וכו', לרוב מדינת ישראל מתגייסת לעזרת אותם אנשים, אך אם זה צרפתים שנמצאים במצוקה צרפת לא תעזור להם.
כאשר טיילתי במשך 8 חודשים בד.אמריקה לאחר צבא, הבחנתי לא פעם ולא פעמיים את השוני בין הישראלים לאירופאים (לטובה ורעה כמובן), יש משהו שגם לאירופאים גרם "לקנא" בנו וזאת תחושת האחדות במיוחד בחו"ל, העזרה האחד לשני,
החגים שחוגגים יחד ועוד.
אין קשר לדת ו/או לתנ"ך, אני חילוני שלא אוכל כשר, אני גם לא מגדיר את עצמי ימני בדעותיי ואני בעד שלום עם הסובבים אותי שכולל על ויתורי שטחים.
מדינת ישראל היא המדינה היחידה שבה יש ליהודים רוב, זה נכון, אבל היא לא המדינה היחידה שיהודים חיים בה.
אבל מעבר לזה, אם הטענה שלך קשורה לעובדה שהיא מדינה יהודית (תהיה ההגדרה של זה מה שתרצה), אני לא מבין למה אתה מכיל את זה על נכדים של יורדים ולא על יהודים באופן כללי.
אני מניח שלא חורה לך יותר מדי שאלברט איינשטיין, וודי אלן ולארי דיוויד לא מדברים עברית, נכון?
נ.ב.
לא יודע על צרפתים באופן ספציפי, אבל יש מדינות שדואגות לאזרחים שלהם שמסתבכים בחו"ל די הרבה יותר טוב מישראל, ואני לא אומר שלא ראוי לאדם להכיר תודה על שירותים שהמדינה סיפקה לו (אם כי בגדול זה תמורה למיסים שאתה משלם) אבל עד כדי לדאוג שהנכדים שלך ידברו את אחת השפות הרשמיות במדינה הנ"ל?
נשמע לי טיפה מוזר.
מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהיא מדינה יהודית, לא רק רוב יהודי, אלא גם שלטון יהודי.
כנראה שפספסת אותי או לא הבנתי אותי, אותו נכד\בן של יורד אשר אינו יודע מילה בעברית, יודע קצת על ישראל המדינה בה סבא וסבתא גרו בעבר עד גיל 22 למשל, אני לא כועס עליו, הוא לא אשם בכלום.
מי שאשם זה ההורים שלו שלא לימדו אותו את השפה העברית, שלא קישרו אותו למקום ממנו הם באו,
למקום בו הם בילו את שנותיהם היפות כצעירים, במקום בו יש להם חברים טובים ואף משפחה.
את כל זה הם לא נותנים לילד ועל זה אני מצר.
וכמו שאמרתי הדשא של השכן תמיד ירוק יותר, תמיד טוב יותר בגרמניה בארה"ב וכו'...