תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 14:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 155 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re: היורדים החדשים
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 20:30 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
מבחינת היהודים כמובן, מצטער אם זה לא השתמע.

סליחה על האוף-טופיק, אבל מה זה אומר בדיוק, מה שכתבת?
היות ואתה קורא לעצמי יהודי אז מותר לך להתעלם מכל מה שאנשים אומרים על עצמם ולמחוק את הזהות שלהם בהינף יד?

אפשר להרגיש שייכות ללאום היהודי גם אם אתה אתאיסט או אנטי ציוני. זכותך גם לא להרגיש שייכות כזאת, אני לא בא להגדיר אותך. אני מתכוון מבחינה כוללת על העובדה שמעבר מפולין לישראל ומיידיש לעברית לא בהכרח אומר שאתה מתנתק מהזהות שלך, בעיקר כי אתה מרגיש שייכות ללאום/עם/דת היהודית, במיוחד אם אתה יהודי בתקופה שלפני ואחרי השואה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: היורדים החדשים
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 20:33 
סמל אישי של המשתמש
יש לא מעט ישראלים שחוזרים בשנים האחרונות לארץ. למעשה מספר החוזרים עולה על מספרם של היורדים.
הסיבות לכך מגוונות, בין השאר המצב הכלכלי (שבאירופה ובארה"ב הוא בקאנטים ובארץ למרות הקיטורים הכלכלה בצמיחה) וכן עלות החינוך היהודי בארה"ב - שנת לימודים לילד בבית ספר יסודי-פרטי-יהודי עולה כמו שנת לימודים אקדמית במרכז הבינתחומי בהרצליה...

בסופו של יום אני אומר - אל תברחו, תשנו! אל תגידו אי אפשר לשנות, הכל אבוד, הכל דפוק מהיסוד וכו'. זה ממש לא כך. הכי קל לוותר ולהתקפל. אין מקום מושלם בעולם ובכל מדינה שתבדקו תגלו פלוסים ומינוסים. פה לפחות זה החרא המוכר שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
מדינה שרצתה במותי
מה לעזאזל הקשר בין אנשים לפני שני דורות לאנשים היום?
גרמניה למשל היא בימינו המדינה שנלחמת בגזענות יותר מכל מדינה אחרת בעולם, דווקא בגלל מה שהיה שם אז. הן בחינוך, הן בחקיקה והן באכיפה, הלואי על כל מדינה אחרת להיות כמו גרמניה מבחינת היחס לגזענות.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 22:06 
Charlie כתב:
יש לא מעט ישראלים שחוזרים בשנים האחרונות לארץ. למעשה מספר החוזרים עולה על מספרם של היורדים.
הסיבות לכך מגוונות, בין השאר המצב הכלכלי (שבאירופה ובארה"ב הוא בקאנטים ובארץ למרות הקיטורים הכלכלה בצמיחה) וכן עלות החינוך היהודי בארה"ב - שנת לימודים לילד בבית ספר יסודי-פרטי-יהודי עולה כמו שנת לימודים אקדמית במרכז הבינתחומי בהרצליה...
...

אני לא יודע אם מספר החוזרים עולה על מספר העוזבים. הסיפורים המקובלים הם שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לא חוקרת את הנושא בצורה רצינית באמת (למרות שזה נושא קל למחקר).
אשר לנקודה השניה שלך, למה שמישהו ישלח את הילד שלו לבית ספר יסודי פרטי יהודי? איזה אחוז מיהודי ארה"ב עושה את זה? יש לי המון קולגות יהודים. אני לא חושב שאחד מהם שולח את הילד שלו לבית ספר פרטי יהודי. הם שולחים את הילד לSunday School (במקרה הטוב, בדר"כ אם הם דתיים), שעולה כמעט כלום, אם בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 22:12 
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

היות ואתה קורא לעצמי יהודי אז מותר לך להתעלם מכל מה שאנשים אומרים על עצמם ולמחוק את הזהות שלהם בהינף יד?

אפשר להרגיש שייכות ללאום היהודי גם אם אתה אתאיסט או אנטי ציוני. זכותך גם לא להרגיש שייכות כזאת, אני לא בא להגדיר אותך. אני מתכוון מבחינה כוללת על העובדה שמעבר מפולין לישראל ומיידיש לעברית לא בהכרח אומר שאתה מתנתק מהזהות שלך, בעיקר כי אתה מרגיש שייכות ללאום/עם/דת היהודית, במיוחד אם אתה יהודי בתקופה שלפני ואחרי השואה.

אבל אנחנו מדברים על תרבות ישראלית על כל מה שזה כולל ולא על תרבות יהודית. זה לא בדיוק אותו הדבר.
יש מליונים על מליונים של יהודים בארה"ב, שמרגישים את עצמם יהודים לא פחות ממך (ורובם רפורמים אז אני לא יודע אם אתה מחשיב אותם יהודים, אבל אני מניח שלרוב המהגרים לארה"ב ההבחנה הזאת לא ממש מפריעה) ושלא מחנכים את הילד על ברכי התרבות הישראלית. הילד, במקרה הטוב, יודע עברית בסיסית (כזאת שתעזור לו לעלות לתורה, אם הוא ירצה, ולבקר בארץ פעם ב20 שנה, לא לגור בארץ), יודע מה שהוא יודע על חגי ישראל, וחוץ מזה הוא אמריקאי לכל דבר.
זה לא מובן מאליו שאנשים שהחליטו להגר מישראל יתנו לילד חינוך ישראלי כולל שפה שלכאורה הילד כמעט ולא יצטרך להשתמש בה. עוד פעם, זאת בבסיסה התלבטות של "מה הסיכוי שעוד כמה שנים נרצה לחזור לארץ".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 22:32 
סמל אישי של המשתמש
מסתבר שבאמת לא הבנתי אותך, אופיסר.
אגב גם בקביעה שלך (יהודים שעלו מפולין לישראל נטולי רגש לאומי פולני) אתה לא ממש מדייק, אבל יש אולי מצב שבאמת מדובר במיעוט זניח (לא יודע, לא באמת בדקתי, אבל ממה שידוע על מהגרים באופן כללי בעולם דווקא אין סיבה לחשוב שאתה צודק).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
מפלצת 4 כתב:
Officer Barbrady כתב:
לפעמים אני לא מבין איך אנשים אינטילגנטים כאן נגררים אחרי אווירה שקרית.

http://www.haaretz.co.il/1.2130172

להמשיך לטמון את הראש בחול זה תמיד רעיון טוב.
כמו שכבר כתבו ואמרו אינסוף פעמים, הבעיה היא לא רק במספרים אלא במי האנשים שעוזבים.

אבל אם נתייחס למה שהארץ מצטט, זו בדיקה לא רצינית.
http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/ ... =201301231
הם מדדו כמה אנשים יצאו ב-2011 ולא נכנסו לארץ אחר כך יותר משנה.
כל הישראלים שאני מכיר כאן מבקרים בארץ לפחות פעם בשנה, בטח ובטח בשנה הראשונה שלהרבה אנשים היא יותר קשה, והרבה פעמים מערבת בירוקרטיות שמצריכות ביקורים בארץ.

אותו סיפור כמו נתוני האבטלה, בוחרים איזו שיטה עקומה למדוד ומציגים את זה כאמת.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ראיתי עכשיו את החלק השני של הכתבה (לא ראיתי את הראשון). סלחו לי, פשוט תת-רמה של כתבה.
מציגים את היורדים מהארץ כאנשים שקוראים להם "בוגדים" ו-"נפולת של נמושות". מתי הכינו את הכתבה הזאת, בשנת 1985? זה פשוט קישקוש!

יש לי מלא חברים שעזבו את הארץ (חלקם חזרו), מעולם הם לא נתקלו בתגובות כאלה. התגובות נעו בין אדישות לפירגון. כנראה שבשביל הרייטינג יגידו הכל. הכתבה הזאת שוב הזכירה לי למה אני לא רואה טלויזיה.

ועוד איך קיים.
אגב, ראה ערך ; שר האוצר.

19 כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

נראה לי שהוא מתכוון שהיהודים הפולנים לא ראו את עצמם כפולנים וכו'.

אז הוא טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 05:46 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

אמיר- מדינת ישראל היא מדינה ייחודית, היא המדינה היחידה לעם היהודי, מדינה לעם שעבר שואה בה ניסו להכחיד אותו.
מדינה שמוקפת אויבים שרוצים בחיסולה.
לכן כאשר ישראלי מאבד את הזהות שלו ועובר לגדל את ילדיו במדינה זרה זה חורה לי.
כאשר ישראלים נמצאים במצוקה, אם זה בעקבות אירוע בטחוני, אם זה בעקבות תאונה וכו', לרוב מדינת ישראל מתגייסת לעזרת אותם אנשים, אך אם זה צרפתים שנמצאים במצוקה צרפת לא תעזור להם.
כאשר טיילתי במשך 8 חודשים בד.אמריקה לאחר צבא, הבחנתי לא פעם ולא פעמיים את השוני בין הישראלים לאירופאים (לטובה ורעה כמובן), יש משהו שגם לאירופאים גרם "לקנא" בנו וזאת תחושת האחדות במיוחד בחו"ל, העזרה האחד לשני,
החגים שחוגגים יחד ועוד.

אין קשר לדת ו/או לתנ"ך, אני חילוני שלא אוכל כשר, אני גם לא מגדיר את עצמי ימני בדעותיי ואני בעד שלום עם הסובבים אותי שכולל על ויתורי שטחים.

מדינת ישראל היא המדינה היחידה שבה יש ליהודים רוב, זה נכון, אבל היא לא המדינה היחידה שיהודים חיים בה.
אבל מעבר לזה, אם הטענה שלך קשורה לעובדה שהיא מדינה יהודית (תהיה ההגדרה של זה מה שתרצה), אני לא מבין למה אתה מכיל את זה על נכדים של יורדים ולא על יהודים באופן כללי.
אני מניח שלא חורה לך יותר מדי שאלברט איינשטיין, וודי אלן ולארי דיוויד לא מדברים עברית, נכון?

נ.ב.
לא יודע על צרפתים באופן ספציפי, אבל יש מדינות שדואגות לאזרחים שלהם שמסתבכים בחו"ל די הרבה יותר טוב מישראל, ואני לא אומר שלא ראוי לאדם להכיר תודה על שירותים שהמדינה סיפקה לו (אם כי בגדול זה תמורה למיסים שאתה משלם) אבל עד כדי לדאוג שהנכדים שלך ידברו את אחת השפות הרשמיות במדינה הנ"ל?
נשמע לי טיפה מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 06:52 
סמל אישי של המשתמש
אחרי 6 שנים בחו"ל ועכשיו בגיל 21, יש לי הרבה מה לומר בעניין.
אבל בכללי קראתי פה שתי עמודים ויש לי שני דברים להגיד:
1.הדשא של השכן תמיד ירוק יותר.
2. זה מאוד תלוי בבן-אדם, באופי שלו, ובעוד הרבה גורמים שלא נלקחו בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 08:58 
סמל אישי של המשתמש
הפרק השלישי, על היחס של האנשים בארץ ליורדים. הם נוגעים בנקודה לא פשוטה, על מעבר לברלין עם כל ההיסטוריה של מה זה אומר להיות יהודי בברלין ולשמוע את השפה הגרמנית בכל מקום.
דן מרגלית, כהרגלו, עושה הכל בשביל להיות אדיוט ומנותק מהמציאות. איך שמחתם בתיקו

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1008242

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 09:26 
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

אמיר- מדינת ישראל היא מדינה ייחודית, היא המדינה היחידה לעם היהודי, מדינה לעם שעבר שואה בה ניסו להכחיד אותו.
כאשר ישראלים נמצאים במצוקה, אם זה בעקבות אירוע בטחוני, אם זה בעקבות תאונה וכו', לרוב מדינת ישראל מתגייסת לעזרת אותם אנשים, אך אם זה צרפתים שנמצאים במצוקה צרפת לא תעזור להם.
כאשר טיילתי במשך 8 חודשים בד.אמריקה לאחר צבא, הבחנתי לא פעם ולא פעמיים את השוני בין הישראלים לאירופאים (לטובה ורעה כמובן), יש משהו שגם לאירופאים גרם "לקנא" בנו וזאת תחושת האחדות במיוחד בחו"ל, העזרה האחד לשני,
החגים שחוגגים יחד ועוד.

אין קשר לדת ו/או לתנ"ך, אני חילוני שלא אוכל כשר, אני גם לא מגדיר את עצמי ימני בדעותיי ואני בעד שלום עם הסובבים אותי שכולל על ויתורי שטחים.

מדינת ישראל היא המדינה היחידה שבה יש ליהודים רוב, זה נכון, אבל היא לא המדינה היחידה שיהודים חיים בה.
אבל מעבר לזה, אם הטענה שלך קשורה לעובדה שהיא מדינה יהודית (תהיה ההגדרה של זה מה שתרצה), אני לא מבין למה אתה מכיל את זה על נכדים של יורדים ולא על יהודים באופן כללי.
אני מניח שלא חורה לך יותר מדי שאלברט איינשטיין, וודי אלן ולארי דיוויד לא מדברים עברית, נכון?

נ.ב.
לא יודע על צרפתים באופן ספציפי, אבל יש מדינות שדואגות לאזרחים שלהם שמסתבכים בחו"ל די הרבה יותר טוב מישראל, ואני לא אומר שלא ראוי לאדם להכיר תודה על שירותים שהמדינה סיפקה לו (אם כי בגדול זה תמורה למיסים שאתה משלם) אבל עד כדי לדאוג שהנכדים שלך ידברו את אחת השפות הרשמיות במדינה הנ"ל?
נשמע לי טיפה מוזר.

מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהיא מדינה יהודית, לא רק רוב יהודי, אלא גם שלטון יהודי.
כנראה שפספסת אותי או לא הבנתי אותי, אותו נכד\בן של יורד אשר אינו יודע מילה בעברית, יודע קצת על ישראל המדינה בה סבא וסבתא גרו בעבר עד גיל 22 למשל, אני לא כועס עליו, הוא לא אשם בכלום.
מי שאשם זה ההורים שלו שלא לימדו אותו את השפה העברית, שלא קישרו אותו למקום ממנו הם באו,
למקום בו הם בילו את שנותיהם היפות כצעירים, במקום בו יש להם חברים טובים ואף משפחה.
את כל זה הם לא נותנים לילד ועל זה אני מצר.
וכמו שאמרתי הדשא של השכן תמיד ירוק יותר, תמיד טוב יותר בגרמניה בארה"ב וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 09:27 
איר קנדה כתב:
אחרי 6 שנים בחו"ל ועכשיו בגיל 21, יש לי הרבה מה לומר בעניין.
אבל בכללי קראתי פה שתי עמודים ויש לי שני דברים להגיד:
1.הדשא של השכן תמיד ירוק יותר.
2. זה מאוד תלוי בבן-אדם, באופי שלו, ובעוד הרבה גורמים שלא נלקחו בחשבון.

למה שלא תרחיב? דווקא מעניין מה שאתה אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהיא מדינה יהודית, לא רק רוב יהודי, אלא גם שלטון יהודי.
כנראה שפספסת אותי או לא הבנתי אותי, אותו נכד\בן של יורד אשר אינו יודע מילה בעברית, יודע קצת על ישראל המדינה בה סבא וסבתא גרו בעבר עד גיל 22 למשל, אני לא כועס עליו, הוא לא אשם בכלום.
מי שאשם זה ההורים שלו שלא לימדו אותו את השפה העברית, שלא קישרו אותו למקום ממנו הם באו,
למקום בו הם בילו את שנותיהם היפות כצעירים, במקום בו יש להם חברים טובים ואף משפחה.

מדינת ישראל עושה את המייטב בשביל להפסיק להיות כזאת.
היא מסרבת לקבל החלטה להתנתק מ 3 מליון + של לא יהודים, כי כנראה שהאדמה יותר חשובה מהחזון.
בשביל לשמר את הדבר הזה היא משקיעה ים כסף במקומות לא נכונים ולוקחת ממך, האזרח הפשוט, מיסים שלא מאפשרים לך לחיות פה בכבוד.
ואז מי שיכול לעזוב (ולא נדבר על ללמה איך וכיצד) פשוט עוזב. אז נוצר מצב שהציבור העובד בארץ, קטן ביחס לכלל האוכלוסיה בארץ וכתוצאה מכך
בשביל להמשיך לממן את חוסר היכולת לקבל החלטה מעלים עוד מיסים כי יש פחות ידיים מפרנסות.
הבעיה היא שכתוצאה מזה עלות הדברים ממשיכה לעלות, וביחד עם המיסים נהייה פה יותר קשה ואז עוד אנשים יורדים וזה גלגל שמזין את עצמו, פשוט
כי אנחנו מסרבים לקבל החלטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 11:46 
להסיק את המסקנה הזו בלי לדעת את מס' היורדים זה קצת לא רציני. הרי 10 אלף או אפילו 30 אלף איש לא באמת משפיעים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 11:56 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
Charlie כתב:
...

אני לא יודע אם מספר החוזרים עולה על מספר העוזבים. הסיפורים המקובלים הם שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לא חוקרת את הנושא בצורה רצינית באמת (למרות שזה נושא קל למחקר).
אשר לנקודה השניה שלך, למה שמישהו ישלח את הילד שלו לבית ספר יסודי פרטי יהודי? איזה אחוז מיהודי ארה"ב עושה את זה? יש לי המון קולגות יהודים. אני לא חושב שאחד מהם שולח את הילד שלו לבית ספר פרטי יהודי. הם שולחים את הילד לSunday School (במקרה הטוב, בדר"כ אם הם דתיים), שעולה כמעט כלום, אם בכלל.

הקולגות שלך יהודים אמריקאים או יורדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 12:20 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
ליידיז אנד ג'נטלמן, שר האוצר:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

ושוב, תפסו אותו משקר.
מפתיע...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151900183224295&set=a.181211204294.122140.630709294&type=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 13:17 
ציטוט:
את כל זה הם לא נותנים לילד ועל זה אני מצר...

אני עוד פעם נותן לך את הדוגמא (הלא ממש חריגה) של המשפחה שלי. אנשים שבאו מפולין, בילו שם את שנותיהם היפות כצעירים (אני זורם איתך. לא תמיד השנים האלו יפות. לא שם ולא כאן), השאירו מאחור חברים טובים ואף משפחה. למען האמת בחלק לא מבוטל מהמקרים (כולל במשפחה שלי) הם אפילו שירתו בצבא המקומי. ואת כל התרבות הזאת שממנה הם באו, תרבות פולנית אמיתית, הם לא נתנו לילדים שלהם. כי הם עזבו את כל זה מאחור.
אנשים שבאמת עוזבים מדינה במטרה לא לחזור (ולדעתי זאת לא הסיטואציה הנפוצה עם ישראלים. רוב המהגרים מישראל עברו לחו"ל כדי לבדוק את השטח ובהדרגה החליטו להשאר) לא מרגישים כזה צורך חזק לגדל את הילד שלהם על ברכי התרבות שהם נטשו מאחור.
למשפחה שלי היה חשוב שסבתי תלמד עברית ולא היה חשוב שהיא תזכור את הפולנית שלה. אני יכול להבין מהגרים לארה"ב שמאוד חשוב להם שהילד ידבר אנגלית והרבה פחות חשוב להם אם הוא ידבר עברית (וכאמור, זה לא נפוץ).

וצ'רלי, הקולגות שלי הם יהודים אמריקאים. אני חושב שאחוז הישראלים לשעבר בארה"ב ששולחים את הילד שלהם לבית ספר יהודי לא יותר גבוה מאחוז היהודים שעושים את זה. סביר להניח שהוא יותר נמוך וששניהם באופן אבסולוטי נמוכים. יש לי לא מעט חברים ישראלים שגרים בארה"ב ואני לא מכיר ולו אחד מהם ששולח את הילדים שלו לבית ספר פרטי יהודי (מצד שני החברים שלי האלו לא דוסים. יכולים להיות שאצל הדוסים זה שונה). יש מהגרים מישראל, בדר"כ אלו שגרים בכפרים היהודים האלו שערוץ 10 מתמקד בהם, ששולחים את הילד שלהם לגנים ישראלים. מעולם לא גרתי בכפר שכזה אבל אני לא חושב שהגנים הישראלים האלו יקרים במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 13:38 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

החגים שחוגגים יחד ועוד.

נ.ב.
נשמע לי טיפה מוזר.

חורה לי שלארי דיוויד לא דובר עברית, אבל זה לא קשור לדיון פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 13:47 
גיא האדום כתב:
ציטוט:
את כל זה הם לא נותנים לילד ועל זה אני מצר...

אני עוד פעם נותן לך את הדוגמא (הלא ממש חריגה) של המשפחה שלי. אנשים שבאו מפולין, בילו שם את שנותיהם היפות כצעירים (אני זורם איתך. לא תמיד השנים האלו יפות. לא שם ולא כאן), השאירו מאחור חברים טובים ואף משפחה. למען האמת בחלק לא מבוטל מהמקרים (כולל במשפחה שלי) הם אפילו שירתו בצבא המקומי. ואת כל התרבות הזאת שממנה הם באו, תרבות פולנית אמיתית, הם לא נתנו לילדים שלהם. כי הם עזבו את כל זה מאחור.
אנשים שבאמת עוזבים מדינה במטרה לא לחזור (ולדעתי זאת לא הסיטואציה הנפוצה עם ישראלים. רוב המהגרים מישראל עברו לחו"ל כדי לבדוק את השטח ובהדרגה החליטו להשאר) לא מרגישים כזה צורך חזק לגדל את הילד שלהם על ברכי התרבות שהם נטשו מאחור.
למשפחה שלי היה חשוב שסבתי תלמד עברית ולא היה חשוב שהיא תזכור את הפולנית שלה. אני יכול להבין מהגרים לארה"ב שמאוד חשוב להם שהילד ידבר אנגלית והרבה פחות חשוב להם אם הוא ידבר עברית (וכאמור, זה לא נפוץ).
.

גיא תרשה לי לנחש שסבא וסבתא שלך בזמן שגרו בפולין ואפילו שירתו בצבא פולין, כל זה היה לפני 48 בזמן שלא היתה קיימת מדינה לעם היהודי, האם אני צודק?
העניין הפשוט הוא שאותם אלו שלא נולדנו בישראל ולא גרו בישראל ואין להם שום זיקה לישראל למעט העבודה שאותו אחד הוא יהודי - עליהם אני לא כועס, הם לא האשמים, "האשמים" אלו ההורים שלהם...
ולא אכפת לי שצרפתי שלמשל היגר לארה"ב לא יילמד את הבן שלו צרפתית או את המורשת הצרפתית.
אני לא מסתכל על אחרים, אני מסתכל על המדינה שלי.
איש איש בעיניו יעשה, גם זהבי וגם גרשון עשו מה שטוב להם, ואוהדי הפועל חלקם קוראים להם בוגדים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
לירון האדום כתב:

מדינת ישראל עושה את המייטב בשביל להפסיק להיות כזאת.
היא מסרבת לקבל החלטה להתנתק מ 3 מליון + של לא יהודים, כי כנראה שהאדמה יותר חשובה מהחזון.
בשביל לשמר את הדבר הזה היא משקיעה ים כסף במקומות לא נכונים ולוקחת ממך, האזרח הפשוט, מיסים שלא מאפשרים לך לחיות פה בכבוד.
ואז מי שיכול לעזוב (ולא נדבר על ללמה איך וכיצד) פשוט עוזב. אז נוצר מצב שהציבור העובד בארץ, קטן ביחס לכלל האוכלוסיה בארץ וכתוצאה מכך
בשביל להמשיך לממן את חוסר היכולת לקבל החלטה מעלים עוד מיסים כי יש פחות ידיים מפרנסות.
הבעיה היא שכתוצאה מזה עלות הדברים ממשיכה לעלות, וביחד עם המיסים נהייה פה יותר קשה ואז עוד אנשים יורדים וזה גלגל שמזין את עצמו, פשוט
כי אנחנו מסרבים לקבל החלטה.

הבעיה היא לא בהחלטה שמסרבים לקבל. כי לפני 15,20,25 שנה גם כן לא קיבלו שום החלטה ועדיין היה אפשר לחיות כאן בכיף.
אבל ברגע שעמישראל נחשף לחיי היומיום של הגויים ובמקביל החזירים המקומיים התחילו לעשות מה שטוב בעיניהם מול השלטון האימפוטנט במקרה הטוב ומשתף פעולה עם החזירים במקרה הרע, הפסיק להיות כאן נחמד.
נכון, ההחלטה היא חלק מהעניין, אך היא לא החלק המרכזי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 14:57 
סומך כתב:
zink כתב:
ליידיז אנד ג'נטלמן, שר האוצר:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

ושוב, תפסו אותו משקר.
מפתיע...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151900183224295&set=a.181211204294.122140.630709294&type=1

חבל שלא הבאת ציטוטים, אנשים לא יקראו.

ציטוט:

"אנחנו הגענו למצב שאם לא נעשה משהו, אנחנו עלולים לאבד דור שלם שעלול להסתכל על מדינת ישראל ולהגיד לעצמו - העסק הזה לא עובד. כי אם בשוודיה דירה עולה 30 משכורות, באנגליה, 70 משכורות ובישראל דירה עולה 138 משכורות, שזה פי שניים מהממוצע של מדינות ה-OECD, אז העסק לא עובד בשבילם".

" והם רואים, מפני שהם לא טיפשים, שמאותו זמן שמישהו משתלט על משרד השיכון, הוא מסדר בחינם דירות לציבור שלו. ואם מבקשים מהם לשלם 138 משכורות וגם לשלם 48% מס וגם להתגייס לצבא וגם לעבוד, וגם לעשות מילואים, והם גם רואים שמאלה שקיבלו דירות בחינם, אז זה גם לא עובד בשבילם, זה לא צודק, וגם משחרר אותם מההתחייבות לחיות פה.

נכון יאיר, משחרר אותם מההתחייבות לחיות פה.

ציטוט:
"למה לכעוס עליהם? הם נמצאים שם בלית ברירה. הם מאוד מתגעגעים לארץ. הם אוכלים חומוס במסעדה ישראלית. הם קולטים ערוץ 2. קוראים עיתונים ישראלים. בקיצור מאוד מתגעגעים לארץ.

למה לכעוס באמת יאיר? הם שם בלית ברירה.

ציטוט:
עד שלא נשנה את המדינה, עד שלא נוריד את המחירים ואת עלות הדיור, נייצר מקומות עבודה, נוריד מיסים מהמעמד הבינוני, עד שלא נעשה את כל זה אין לנו מה לבוא אליהם בטענות. אבל אם נעשה את כל זה תראו שהם יחזרו.

אין מה לבוא בטענות יאיר, כמו שאמרת, תשנה, והם יחזרו.

פח אשפה אפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2013, 23:22 
כלב, סמרטוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 06:27 
19 כתב:
אה, בעצם אי אפשר להגיד ליהודי שהוא לא חוזר. חוק השבות.
כל יהודי שרוצה לגור בישראל מקבל אזרחות.
אז שייקחו, ירצה לחזור? יקבל אוטומטית אחת חדשה.

+ סל קליטה. כי רק יהודים שהם לא ישראלים זוכים ליחס טוב מהמדינה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 07:48 
סמל אישי של המשתמש
זה בדיוק על מה שדיברו בפרק האחרון - למרות שהיא דוחקת בהם שוב ושוב לשוב ארצה, למדינה אין סל תמריצים אטרקטיבי להציע למי שעזבו לחו"ל כדי לחפש רווחה כלכלית.
לפי מה ששודר, כל תושב חוזר מחויב לשלם 10k שקל קנס במזומן לביטוח לאומי. הזוי

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1008492

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 09:58 
kobster כתב:
זה בדיוק על מה שדיברו בפרק האחרון - למרות שהיא דוחקת בהם שוב ושוב לשוב ארצה, למדינה אין סל תמריצים אטרקטיבי להציע למי שעזבו לחו"ל כדי לחפש רווחה כלכלית.
לפי מה ששודר, כל תושב חוזר מחויב לשלם 10k שקל קנס במזומן לביטוח לאומי. הזוי

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1008492

לא ידעתי את זה, אבל זה לא הזוי בכלל.
נהפוכו זה מבורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 10:01 
בטח מבורך , בטח.
מלא הגיון גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:37 
האמת שברמה העקרונית נושא הביטוח הלאומי, בייחוד לאנשים שהיגרו מישראל, הוא מורכב. אבל מה שאולי לא הובהר עד הסוף בכתבה זה שברמה הפרקטית קשה למצוא גוף יותר מבולגן ומטופש מהביטוח הלאומי וזה די מטריף אנשים שעזבו, ששוקלים לחזור, ו/או שלאחרונה חזרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:33 
סמל אישי של המשתמש
הממשלה שדדה ושודדת את ביטוח לאומי מאז שהחלה לשלם דרכו משכורות לעובדיה בתירוץ של "השלמת הכנסה".
אין לביטוח לאומי ערך לאנשים שרחוקים מהפנסיה, עבורם זה סתם מס. אפילו עד שאני אגיע לפנסיה ב"ל כבר יפשטו רגל.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 19:41 
הביטוח הלאומי הוא חשוב גם לצעירים יותר כי הוא קובע את הזכויות מבחינת ביטוח הבריאות. זה האופן שבו אנשים שמהגרים או חושבים על זה נתקלים במוסד המטופש הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 20:27 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
הממשלה שדדה ושודדת את ביטוח לאומי מאז שהחלה לשלם דרכו משכורות לעובדיה בתירוץ של "השלמת הכנסה".
אין לביטוח לאומי ערך לאנשים שרחוקים מהפנסיה, עבורם זה סתם מס. אפילו עד שאני אגיע לפנסיה ב"ל כבר יפשטו רגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 155 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: