מלכה לב אדום כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
כמה מהחברים הכי טובים שלי לא עברו ברית מילה. אף אחד מהם לא הרגיש בשום שלב "מושפל" או "נחות" או "חריג" בגלל זה(אחד מהם בדיוק ההפך), והיחיד מבינהם שהחליט לעשות את זה בעצמו בסופו של דבר עשה את זה רק בשביל שיוכל להתחתן בארץ.
ואפילו אם הוא כן יהיה בסביבה שבה יתייחסו אליו כ"חריג" כי לא שיכרו אותו בגיל 8 יום, חתכו לו את הזין ומצצו אותו, וישפילו אותו בגלל היותו "חריג"-אני מקווה שאם וכאשר יהיו לי ילדים הם ירגישו חריגים בחברה כזאת בכל מקרה. ובכל מקרה באיזשהו שלב "אבל כל האחרים עושים" יפסיק להיות נימוק לקבלת החלטות בקשר לילד. האם הגבול עובר ב"אבל כל ההורים האחרים קונים לילדים שלהם סיגריות", "כל ההורים האחרים לוקחים את הילדים שלהם לזונה בתור מתנת בר מצווה", "כל ההורים האחרים חותכים לילד שלהם את יד שמאל בגיל 5, מבשלים אותה ונותנים להם לאכול אותה", או "כל ההורים האחרים נותנים למישהו שהכשרתו החירורגית היא בעיקר פגאנית לשכר את הילד שלהם, לחתוך לו את הזין ולמצוץ ממנו את הדם, כשההצדקה העיקרית לנושא היא "מסורת"".
בקשר להאם לא לימול את הילד השני אחרי שהראשון כן עבר ברית מילה-אני חושב שתמיד אפשר לקוות שהילדים שלך והסביבה שלכם פשוט לא יהיו בעלי אובססיה לבולבולים ולא יראו ב"שלמות הבולבול" קריטריון משמעותי כל כך בשיפוט שלהם כלפי עצמם ואחרים.
1) מי שעושה ברית מילה כי כולם עושים הבעיה היא אצלו, והיא תהיה לא רק בנושא ברית.
2) אפשר לחשוב ממש שזה טקס של כת השטן. למצוץ ממנו את הדם? יש היום מיליוני מוהלים לא כולם מוצצים. יש היום אפשרות של רופא-מוהל. תראה איזה קטע אתה יכול לבחור שזה לא יהיה ברברי. לשכר את הילד? היום בכל המוצרים הטבעיים (עלק) שעוזרים לתינוקות עם גזים, שיניים וכו' יש כמות כזו או אחרת של אלכוהול גם זה נחשב לשכר אותם?
3) מה הדבר הבא? אישה ששותה קפה/אוכלת מיונז במסעדות בזמן הריון פוגעת בזכויות אדם? ומה לגבי הורים שמגלים שהעובר עם תסמונת דאון ובוחרים להפיל, גם הם פוגעים בזכויות אדם?
יש סיבות בעד ברית ויש סיבות נגד מכאן ועד פגיעה בזכויות אדם הדרך ארוכה.
1-"כי כולם עושים" והנגזרות שלה זאת הסיבה העיקרית שעולה מהאשכול הזה.
2-לתת לתינוק יין בתור חומר הרדמה זה לשכר אותו. מציצת הדם, כמו השימוש ביין, הם חלק מהטקס המסורתי שבשמו עושים את זה, וכן, ביסודו זה טקס ברברי לחלוטין. האלטרנטיבות הן אלטרנטיבות פחות ברבריות למשהו שהוא ברברי מהיסוד, ולא מוציאות את האלמנט הכי ברברי מהטרס-פציעה מכוונת של הילד כשהסיבה היחידה היא מסורת ו"כי כולם עושים את זה"(לא כולל המעטים שעושים את זה "בגלל סיבות רפאויות")
3-שני דברים פסולים לא הופכים זה את זה ללא פסול. השאיפה של הורה אמורה להיות פגיעה מינימאלית בילדים שלהם. זה שהאמא לא מסוגלת לשרוד 9 חודשים בלי קפה לא הופך פציעה מכוונת בילד ללגיטימית יותר.