kobster כתב:
הלוואי ויתפטרו, אבל זה אומר להודות בריש גלי בכישלון הקונספט של בעלות חלקית של אוהדים. הקונספט הזה נכשל ולמי שהיה צריך עוד הוכחות הגיעו אירועי הימים האחרונים (שעת המשחק,מחירי הכרטיסים וההיעדרות מהאירוע עם פוקיקום) ושמו אור לא מחמיא על הקשר בין ההנהלה לעמותה.
העמותה לא אשמה במה שקורה במועדון והכוח שלה להתעסק בדברים האקוטיים שואף לאפס. אני גאה בכל מה שהם עשו עד היום ומאוד הייתי רוצה לראות אותם ממשיכים לתפקד אבל כארגון אוהדים ולא כחלק מההנהלה.
אני חסיד גדול של בעלות אוהדים, או לפחות זכות וטו ובלימה, ופחות בניהול ישיר. (יש הקוראים לזה המודל הגרמני, אני לא קראתי שום חומר מסודר בנושא ולכן אני נמנע מל"תייג").
לכן אני לחלוטין לא מסכים עם ההצהרה שלך שהמודל הזה נכשל. בעיני המטרה העיקרית היא - מניעת שליטה עי גורם שלילי, ראה מקרה טביב, ואין דרך לממש זאת כשאתה לא חלק מההנהלה. אני רוצה הנהלה שמנהלת ועמותת אוהדים שעובדת איתה. כל אחד מאיתנו יש לו דעה לגבי המודל הניהולי (לפעמים גם יותר מדיעה אחת ....).
איך מתקנים את הליקויים ואת אי המעורבות הניהולית דה פאקטו שרמון כופה? אין לי פתרון קסם. אבל נראה לי שאיש המפתח הוא חגג. איתו צריך ללכת למודל ניהולי הרבה יותר מיקצועני ומאוייש עי פיגורות הרבה יותר מתאימות, כפי שחלק מעמיתי כתבו.
ברור לי שזה לא עי כיבוס הכביסה בתקשורת. רק בהידברות דיסקרטית - לדוגמה באתר הסגור של העמותה. יש מספיק חורשי רעתנו שמחפשים כל משפט בפורום הזה כדי להכפיש.
לא היתי נתפס למרה השחורה של חוסר שיתוף הפעולה. מנהיגות לא בונים בבכינות.
לצערי כמות האוהדים שהצטרפו לעמותה הספיקה לקנייה של 20% ולחוזה שמאפשר שליטה/מעורבות במידה מסוימת בלבד. בעיני המעורבות של העמותה בנוער היא אכן מלאכת קודש.
האידיאלי היה אם הינו מתחילים עם דף חדש כמו בכדורסל, אבל ברור שזה לא המצב. אלה מאיתנו שעושים השואה למעורבות והשפעת העמותה על הניהול בכדורגל עם עמותת הכדורסל, וכפועל יוצא מרימים ידיים, טועים ועושים חטא לעצמם.
ההצלחה בניהול הכדורסל רק מראה שזה אפשרי.
מציע לכולנו לא להתיאש ולהרים ידיים. היו קלקולים, יהיו עוד קלקולים והחשוב הוא לפתור את זה בלי לפגוע בהפועל.
לאלה שחושבים שתפקיד העמותה למצוא רוכש למועדון. בפירוש זאת לא תפקידה של העמותה. הנכס אינו שלה ההחלטה לא בידיה, היא גם לא יכולה לבוא ולתת איזה "אינסנטיב" כספי רציני למושכי החוטים הנוכחיים במועדון כדי שימכרו אותו למישהו.
גם כאן מודל מכבי הוא דוגמה - רק כשלוני הרים ידיים והבין שהוא חייב לצאת משם,
והיה רצון שלו לצאת, רק אז נמצא קונה.
לוני הרים ידיים משילוב של הפסדים כספיים אדירים שרוששו את הון המשפחה (הצליח לעשות קצת כסף, מהרבה כסף) וממחאת קהל ומירור החיים שלו עי הקהל ברמה מינורית בהרבה ממה שאוהדינו עשו בסילוק טביב. טביב עזב כי בזז מספיק והבין שיהיה קשה לבזוז עוד בעתיד , וכמובן מחאת האוהדים שכנראה באמת שיבשה לו את החיים.
אנחנו עוד לא התחלנו אפילו להתאושש מטראומת טביב, ולכן אני חושב שאנחנו עוד לא מוכנים לסיבוב נוסף.