נועם שחם כתב:
אדום נחמד כתב:
אתה לא מסוגל להעריך גאונות של אדם גם אם השתמש בה לטובת כוחות האופל? למה?
ואתה אולי לא, אבל אני כן עושה לו הנחות בדיוק מהסיבה שציינתי קודם. הוא לא כופה את עצמו, אין לו פרסומות בערוץ 2, והוא לא פונה לאנשים מסכנים בבתי חולים (עד כמה שאני יודע). יותר מזה, בכל מקום יורדים עליו שהוא שרלטן. אז אם אחרי כל זה באים אליו אנשים, כמה כבר אפשר לבוא אליו בטענות?
להיות אדם חסר בושה ונטול עכבות מוסריות זו לא גאונות. זריף לא גאון. הוא טוב בלנצל מצוקה של אנשים וטיפשות, אבל זה לא בגלל איזו חריפות יתר.
ואתה טועה לגבי נושא הפרסומות. הוא לא מפרסם בערוץ 2 אבל הוא מפרסם בעיתונות ובמקומונים פרסומות שכוללות הרבה מידע שקרי לגבי הטיפולים שלו.
גם אם אני מסכים איתך שהוא חסר בושה נטול עכבות (כמו שאמרתי, תמיד יש הסיכוי שהוא שכנע את עצמו שהוא מסוגל לעזור), הוא עדיין הצליח עשרות מונים יותר משאר השרלטנים שמתיימרים לעשות מה שהוא עושה. אז כן, הוא גאון. הוא כריזמטי בטירוף, והוא כנראה גם יודע מה הוא עושה.
לא אמרתי שהוא לא מפרסם בכלל. רק לא במדיה המקובלת. לא ראיתי פרסומות שלו גם בידיעות או מעריב.
אז הוא משלם שקל וחצי בשביל מודעה בגל גפן או מקומות אחר. עדיין, כמות החשיפה השלילית שהוא מקבל בכל המדיה המקובלת הוא עצום ביחס לאיזו מודעה שברור שהיא שקרית בעיתון של ראש העין.
ושוב, אתה טוען שהוא מנצל טיפשות של אנשים. אני אומר שאנשים טיפשים מרשים לעצמם להיות מנוצלים. יש גבול עד כמה אפשר להאשים אותו בזה.