mbracha כתב:
סימרוטיץ כתב:
הבעיה המרכזית שלי במשחק של גורדנה זה ההחלטות שהוא מקבל וכמות הבלתי נתפסת של נגיעות בכדור לפני פעולה פשוטה, מול קבוצה כמו פ"ת זה עוד נראה סביר אבל מול קבוצה יותר טובה זה רק יזמין לנו מתפרצות, שילמד משני אלו שהיו לידיו בקישור איך עוצרים כדור ומוסרים מיד ולא קודם חושבים מה אני עושה עם הכדור 50 נגיעות ואז מסירה, בטח ובטח באזורים שהוא עושה זאת, אולי זה נראה מידי פעם יפה אבל רוב הזמן זה לא יעיל ופוגע במשחק של הקבוצה .
לא בפעם הראשונה שאני טוען שהבעיה של גורדנה היא בראש ולא בפרמטרים שתדמור נגע בהם, ומכאן נובע התסכול הגדול שיש משחקן כמהו,כלכך הרבה כישרון אבל דברים בסיסים כמו איפה עושים X ואיפה עושים Y , לשחרר את הכדור בנגיעה, להבין מה טוב למשחק הקבוצתי, לאן לרוץ איפה לעמוד ולרוץ בלי כדור, כל הפעולות האלו הוא לא שיפר מספיק.
אם יש תקווה זה העניין שאלו דברים שתמיד אפשר לתקן ועם נתונים כמו שלו הוא יכול להתפתח לשחקן מצויין אפילו מוביל.
אי אפשר לקחת נקודה על ציר ולדבר עליה, לוקחים כמה נקודות לאורך זמן ובוחנים את המגמה. בשנה שעברה כולם פה דיברו על הכושר הגופני הירוד של גורדנה, כנראה שהוא עבד בקיץ והבן אדם שורף את המגרש בלי סוף (וראו את זה לא רק מול פ"ת). מבחינת איבודי הכדור, צר לי לומר לך שאתה קצת תקוע על העונה שעברה, הוא לא מאבד המון כדורים, מי שמאבד אותם בד"כ זה בריאן (שדווקא לדעתי נתן משחק מצויין). האיבוד כדור היחיד של גורדנה שאני זוכר מול פ"ת הסתיים בספרינט שלו והוצאה של הכדור מהרגל של היריב החוצה. ולגבי קבלת ההחלטות, עדיין לוקה בחסר, אבל שיפור עצום משנה שעברה.
אז תסתכל על המגמה והשיפור העצום שעשה, תוסיף לזה את הדברים שכן יש לו (לאיזה קשר אחורי בליגה יש כזאת טכניקה?), את העובדה שהוא בן 23 בקושי ואת הרצון האדיר שלו להצליח ואתה מקבל דמות של שחקן-שחקן. וכמו שאמרו לפני - את אותם דברים אמרו על נאתכו וזהבי, את ההערכה שלהם הם קיבלו אחרי שעזבו.
הביקורת שלי כלפיו תמיד התמקדו במה שרשמתי, אני כן חושב שהוא עשה שיפור בנושאים אחרים אך מבחינתי הם פחות חשובים.
אני חושב שמה שהפוך שחקנים לגדולים אלו הדברים הקטנים וההתאמה שלהם לקבוצה בה הם משחקים, למזג את היכולות האישיות בתוך המשחק הקבוצתי ולא על חשבון (ניימאר כדוגמה)
גורדנה בהמון מקרים פשוט מקבל החלטות לא נכונות בעיקר כשהוא בלי הכדור ואלו ליקוים מרכזיים.
במקום לשחק בנגיעה הוא מתקדם עם הכדור עד השחקן שהוא מוסר לו, למה ?
הוא עושה המון פקקים באמצע והמון פעולות שתוקעות את שתף המשחק, חלק מזה אשם גם רב"ש שהציב אותו באגף שכנראה עדיין קשה לו להבין את התפקיד שם ולכן כל הזמן נכנס לאמצע, אומנם עשה כמה פעולות טובות ואיים על השער אך נגד קבוצות יותר טובות מפ"ת או סתם יצור פקק באמצע ישתק את האגף ויזמין מתפרצות אם ימשיך כך.
אני לא מסונוור מזה שהוא מחזיק מעמד יותר מ 60 דקות או בועט לשער כמה פעמיים ורץ אחרי שחקן להגנה , אלו דברים אלמנטריים שמצופים מכל שחקן.