תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 00:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 372 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טבעונים
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 22:58 
גיא האדום כתב:
100%anti beitar כתב:
איך זה יכול להיות שבזמן שמתרחשת שואת בעלי חיים בכל רחבי העולם רוב האנשים מתעסקים בהאם טבעונים מעצבנים או לא?
האישו הוא בעלי החיים, לא משחקים של מי מוסרי יותר או פחות, ולא כמה מסכנים אנשים שדוחפים להם תמונות של הזוועות לעיניים (ואני אישית לא עושה את זה).

בכנות, אני עדיין לא לחלוטין מבין את תופעת הטבעונות. בעיני, מעבר לצמחונות ולצריכת מוצרי חופש, היקף הסבל שנותר לבעלי חיים נדמה לי מאוד מוגבל, כמעט זניח. אולי זה מוכיח את הטיעון על היחסיות של המוסר.

בני אדם לא צריכים להחליט מה זה סבל ומה לא סבל בשביל בעלי חיים אחרים, הם לא כלי משחק ולא רכוש, הם יצורים חיים בדיוק כמוני וכמוך. אין שום סיבה בעולם שבני אדם יגרמו אפילו טיפת סבל לבעלי חיים בשביל שתהיה להם ארוחת ערב קצת יותר טעימה, מעיל קצת יותר יפה או כל סיבה שלא תהיה (וברור שתעשיות המזון מהחי גורמות להרבה יותר מ"סבל זניח", גם "מוצרי חופש" - http://www.free.org.il/main/index.php?option=com_content&view=article&id=67&Itemid=88).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 04:09 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
Erling כתב:
אני לא חושב שיש כאן ניסיון "להחיל כללי מוסר אנושי על חיות באופן גורף". למיטב הבנתי, אף אחד מהמתדיינים פה לא מתכוון להעניש חיות על רצח חיות אחרות. לדעתי הנקודה היא אחרת – ההתייחסות לבעלי חיים באופן 'רחום' יותר (למשל להמנע עד כמה שניתן להיות שותף בתהליך הריגתם לצורך מאכל), למרות שככלל הם אכן טיפשים וחסרי שיפוט מוסרי.

אנאלוגיה ראשונית תהיה היחס שלנו לפעוטות, נאמר בני אדם בני שנתיים. אם פעוט יהרוג פעוט אחר, גם אם הוא אכן 'יתכוון' לכך, לא נעניש אותו. כלומר לא "נחיל כללי מוסר אנושי על פעוטות". עם זאת, למרות שפעוטות הם גם טיפשים וחסרי שליטה, הם בהחלט נמצאים תחת 'החיסיון המוסרי' שלנו. אף אחד לא מתכוון לאכול אותם, וגם להשתמש בהם לצורך רווח כלשהו (כמובן שההורים וכו' 'נהנים' מהם, אמרתי שזו אנאלוגיה ראשונית).

אני רואה שני דברים עיקריים שאפשר להגיד כנגד הטיעון שלי. ראשית שיש לגורי האדם פוטנציאל להפוך לבני אדם שלמים, ושנית שיש קשר רגשי חזק בינם לבין בני אדם הקרובים אליהם, שהוא מעבר לקשר בין אדם לבעל חיים. כמובן שאפשר להעלות עוד התנגדויות, אבל אלו ההתנגדויות שעלו לי עכשיו.

כעת בואו נדמיין מקרה נוסף – לזוג הורים נולד ילד עם פיגור עמוק ביותר. מצבו הוא כזה שלאור היכולות הרפואיות הקיימות, לא נראה שהוא יתקדם מעבר לרמה המנטלית של תינוק בן חצי שנה, והוא גם דורש טיפול יקר והשגחה צמודה בכל רגע. עכשיו, מדבר במשפחה קטנה, ולהורים אין אחים ואחיות. עם הזמן הסבים והסבתות נפטרים, ובגיל 25 ההורים נהרגים בתאונת דרכים. מובן שמטרתו של התרחיש הזה היא להראות שעכשיו אין גם מישהו שהאדם הזה מאוד יקר לו, וגם אם כן יש קרוב-רחוק שכזה, אני חושב שיהיה קשה להעלות כאן טיעון שהקרבה והאהבה הזאת שונה בהרבה מהאהבה ההדדית בין כלב לבעליו הישירים.

מה עכשיו? האדם הזה ממשיך להשאר בחיים, בגלל הירושה הגדולה של הוריו. אבל הוא גם ממשיך במצבו הטיפש, נטול הפוטנציאל, וללא אוהבים. למה שלא נאכל אותו? או אולי פשוט נזרוק אותו למיכל קומפוסט. אנשים רבים היו חושבים שזה בעייתי, למרות שההבדל בינו ובין בעל חיים 'עילי' במקרה הזה לא נראה לי גדול במיוחד. אגב, מי שאכן היה משתמש בו לצורך מאכל או רווח אחר, נשמע לי דווקא אדם עם השקפה מוסרית יציבה וקונסיסטנטית. אבל מי שמפריעה לו המחשבה הזאת, אבל בכיף אוכל פרה או כלב, שימשיך לחשוב על הנושא, אני חושב שזו סוגיה מעניינת.

בקיצור, אני לא רואה פה החלת מוסר אנושי על קהילת בעלי החיים, אלא פשוט יחס אמפתי ליצורים שהם חסרי אונים למדי, כמו שאנו נוהגים גם עם פרטים חלשים ביותר במין שלנו, שגם הם לא מסוגלים להתנהגות שאנו תופשים אותה כמוסרית.

[כמובן שגם אצלי יש בעיות. הטיעון שהצגתי עובד בעיקר עם בעלי חיים כמו חזירים, חתולים, שימפונזות ודולפינים. אבל מה עם דגי טונה? אני מודה שאני אישית רואה דגים כחצי הדרך לצמחים, ואני לא אמהר להגן על הפגיעה בהם. ומה עם דוגמאות יותר בעייתיות, כמו אלמוגים? ועם שימוש בדבורים לצורך יצירת דבש? אני החלטתי באופן שרירותי, כי אני לא מושלם ואין לי יכולת להקדיש זמן לבדיקה מדוקדקת של כל סוגייה, פשוט לא לאכול גם בעלי חיים שאני לא רואה סיבה אמיתית שלא לאכול אותם.]

בדיוק כך! לכן תמיד מצחיקים אותי טיעונים אידיוטיים מהסוג שהביא לפה יוגבאנד "לך תגיד את זה לכריש שאתה חס עליו, לפני שהוא טורף אותך". גם נמרים בסכנת הכחדה לא יהססו לטרוף אותנו, ובכל זאת אנחנו חסים עליהם ומגנים עליהם כאקט של מוסר ואפילו של חמלה.

אנחנו לא מנסים להשית את המוסר האנושי על כל ממלכת החי (נמר שטרף - ייכלא), אלא פשוט להגן על החי באמצעות המוסר האנושי (וגם קצת חמלה, שלעולם לא תזיק). ומי שנצמד לטיעונים של "מאז ומעולם וכו'" - אני עונה לו: המוסר האנושי איננו סטטי, הוא מתפתח ומשתנה - מה שהיה מקובל ואולי אפילו מוסרי רק לפני חמישים שנה, לא מקובל עוד כיום. מה שהיה מקובל ומוסרי לפני מאתיים שנה, לא מקובל עוד כיום. מה שהיה מקובל ומוסרי לפני חמשת אלפים שנה, בטח ובטח לא בהכרח מקובל עוד כיום.

הם יכולים להמשיך להצחיק אותך אבל ככה העולם עובד חמוד.
וזה שהתייחסת ספיציפית לכריש בדוגמה שהבאתי ולא הבנת את הרעיון של שרשרת המזון אז אתה עוד יותר מצחיק.
מעניין אם חייזרים, במידה וקיימים (וגם זו דוגמה לגזע שעלול להיות מעלייך בשרשרת), ירחמו עלייך כשיבואו לדלות אנרגיה מכדור הארץ. אני מנחש שלא.
האדם,בתור הגזע העליון בכדה"א, צריך להמשיך ולהרוג בע"ח על מנת להשיג מהם אנרגיה, ברמה שלא תפגע בכדור הארץ בצורה בלתי הפיכה. זה ההבדל בין ציד להריגה לצורך מאכל. זו הצהרה שכל בר דעת ייתן לך.
ואתה מוזמן להמשיך לאכול כמו ג'ירפה, באמת שלא מפריע לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 05:14 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:

בכיף. לא בטוח שאתה, עם כל הבשר האדום ושרשרת המזון שלך, תאריך הרבה יותר שנים ממני. מה שקצת מעמיד בספק את כל התיאוריות שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 05:17 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
Jugband כתב:

בכיף. לא בטוח שאתה, עם כל הבשר האדום ושרשרת המזון שלך, תאריך הרבה יותר שנים ממני. מה שקצת מעמיד בספק את כל התיאוריות שלך.

גם טבעון וגם נביא? אתה ממש מולטי טאלנט. איפה למדת לנבא ככה? ההרשמה פתוחה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 05:18 
סמל אישי של המשתמש
אגב, יכולות להיות שאנחנו לא יודעים ומתבצע גם רצח עגבניות בקנה מידה קולוסאלי, פשוט עדיין לא הגענו לרמה של הבנת מערכות המוסר של הירקות והפירות, הם הרבה יותר מתקדמים מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 05:46 
סמל אישי של המשתמש
hilarious

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 05:53 
סמל אישי של המשתמש
אבל אם נתעלם רגע מהקומידיאן המבדר, אני רוצה להתייחס רגע לנקודה אחת בכל זאת חשובה - אפשר בהחלט להניח שאצל האדם, לעומת טורפים בממלכת החי (והאדם איננו טורף, הוא מקסימום יכול להיחשב כאוכל כל, וגם פה הספק הוא גדול) אכילת הבשר היא יותר עניין תרבותי מאשר עניין פיזיולוגי-הכרחי. אכילת הבשר החלה כעניין של משאב תזונתי זמין יותר מאשר צורך הכרחי.

עובדה היא שלא קיים עוד טורף או אפילו אוכל כל בממלכת החי שלא מסוגל לעכל בקיבתו בשר חי. האדם, למרות מה שתטענו, עדיין לא מסוגל לעכל בקיבתו בשר חי של טרף שלא עבר תהליך של צלייה או בישול. כל שאר הטורפים ואוכלי הכל מסוגלים גם מסוגלים. קיבתם מסוגלת לזה באופן טבעי. האדם, באופן טבעי - לא. לכן האדם לא רק שאיננו טורף, אלא ספק אם הוא באופן טבעי נועד לאכול בשר כאוכל כל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 06:31 
סמל אישי של המשתמש
בני אדם לא היו טורפים מעולם, אנחנו אומניבורים, ויש הוכחות ארכיאולוגיות די מוצקות שאנשים קדמונים אכלו בשר לפני המצאת האש, כנראה שלא הרבה בשר, אבל כמו רוב (כל?) קופי האדם, היינו מסוגלים לעכל בשר חי (אגב, אנחנו עדיין יכולים לעכל בשר חי במידה מסויימת).
הטענה המובילה היום (אם כי למיטב ידעתי לא מדובר בקונצנזוס מוחלט) היא שגילוי האש הביא לשינויים במערכת העיכול האנושית כמו קיצור של מערכת העיכול ושינויים בהרכב הבקטריות שגרות לך בכיבה, מה שעזר לך בתחומים מסויימים (בעיקר בחסכון בדרישות הקלוריות) אבל מאד מאד הגיבלו את היכולות שלנו לאכול בשר בלתי מבושל.

לא שאני חושב שזה משהו שצריך להשפיע על ההחלטה של מישהו אם להיות צמחוני (למרות שזה דיון מעניין בלי קשר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 06:35 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
אבל אם נתעלם רגע מהקומידיאן המבדר, אני רוצה להתייחס רגע לנקודה אחת בכל זאת חשובה - אפשר בהחלט להניח שאצל האדם, לעומת טורפים בממלכת החי (והאדם איננו טורף, הוא מקסימום יכול להיחשב כאוכל כל, וגם פה הספק הוא גדול) אכילת הבשר היא יותר עניין תרבותי מאשר עניין פיזיולוגי-הכרחי. אכילת הבשר החלה כעניין של משאב תזונתי זמין יותר מאשר צורך הכרחי.

עובדה היא שלא קיים עוד טורף או אפילו אוכל כל בממלכת החי שלא מסוגל לעכל בקיבתו בשר חי. האדם, למרות מה שתטענו, עדיין לא מסוגל לעכל בקיבתו בשר חי של טרף שלא עבר תהליך של צלייה או בישול. כל שאר הטורפים ואוכלי הכל מסוגלים גם מסוגלים. קיבתם מסוגלת לזה באופן טבעי. האדם, באופן טבעי - לא. לכן האדם לא רק שאיננו טורף, אלא ספק אם הוא באופן טבעי נועד לאכול בשר כאוכל כל.

לפחות אם אתה בוחר להציג אותי כקומידיאן (איזה חתיאר אתה...מי משתמש במילה הזאת?) אל תצא אחד כזה בעצמך
האדם אכל בשר חי בעברו ועדיין מסוגל לאכול ולעכל בשר חי, הדיון על תועלת במהלך שכזה הוא אחר, אבל זה בסדר...אל תתן לעובדות לבלבל אותך.

והקומידיאן המבדר זה שוס! משהו כמו הזמר המזמר,לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 06:45 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
לא שאני חושב שזה משהו שצריך להשפיע על ההחלטה של מישהו אם להיות צמחוני (למרות שזה דיון מעניין בלי קשר).

אני לחלוטין מסכים איתך בעניין הזה. מאחר וכיום ללא ספק מדובר בעניין תרבותי יותר מאשר פיזיולוגי-הכרחי, ומאחר ותרבות היא גם פונקציה של מוסר, מערכת ערכים ומצפון - אזי אלו, לפי דעתי, צריכים להיות השיקולים של כל אחד מאיתנו אם לאכול בעלי חיים אחרים או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 09:25 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:

תיקון קטן - האדם יכול לעכל בשר נא וישנם אף כמה מאכלים בהם הבשר הוא נא כדוגמת סטייק טרטר וקרפצ'יו.
יש גם לא מעט אנשים שאוכלים את הסטייק שלהם בדרגת צלייה "רייר".

דווקא הוכחה לכך שהאדם אינו יצור צמחוני הוא אי היכולת שלנו לעכל תאית שהיא מרכיב עיקרי בצמחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 09:36 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
Frank Serpico כתב:

תיקון קטן - האדם יכול לעכל בשר נא וישנם אף כמה מאכלים בהם הבשר הוא נא כדוגמת סטייק טרטר וקרפצ'יו.
יש גם לא מעט אנשים שאוכלים את הסטייק שלהם בדרגת צלייה "רייר".

דווקא הוכחה לכך שהאדם אינו יצור צמחוני הוא אי היכולת שלנו לעכל תאית שהיא מרכיב עיקרי בצמחים.

בשר נא הוא לא בשר חי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 11:42 
סמל אישי של המשתמש
אני לא בטוח שההבדל הוא לא יותר מסמנטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
בקרפצ'יו זה בהחלט לא סמנטי, הלימון (או החומץ) מפרק את הבשר ועוזר לך עם העיכול, אותו סיפור בסביצ'ה (למרות שבשר של דגים חי אין לנו בגדול בעיות לאכול).
סטייק טרטר הוא הרבה יותר קרוב לאכילת בשר חי, אבל אם אי פעם ניסית לנגוס בסטייק לא מבושל אתה בטח מבין שאין לזלזל בזה שחסכו לשיניים וללסת שלך את המאמץ שבלעיסה של זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
בקרפצ'יו זה בהחלט לא סמנטי, הלימון (או החומץ) מפרק את הבשר ועוזר לך עם העיכול, אותו סיפור בסביצ'ה (למרות שבשר של דגים חי אין לנו בגדול בעיות לאכול).
סטייק טרטר הוא הרבה יותר קרוב לאכילת בשר חי, אבל אם אי פעם ניסית לנגוס בסטייק לא מבושל אתה בטח מבין שאין לזלזל בזה שחסכו לשיניים וללסת שלך את המאמץ שבלעיסה של זה.

אבל אנחנו מדברים על העיכול, לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
אני בהחלט מסכים איתך שלבני אדם יש יכולת לאכול בשר חי של חיות, אין לנו יותר מדי בעיה לעכל דגים חיים כמו גם חרקים, תולעים, לטאות וזוחלים.
עם עופות אנחנו יכולים לרוב להסתדר לא רע וגם בלחץ בשר של יונקים יכול לעזור לנו לא לגווע ברעב (יש חלקים שיותר קל לנו לאכול מאחרים), כל מה שהתכוונתי להגיד זה שהדוגמאות הספיצפיות שלך הן לא אידיאליות לחיזוק התזה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
כן, הדוגמא של הקרפצ'יו לא היתה הכי חזקה, על אף שמדובר במאכל שבבסיסו בשר חי/נא (מחק את המיותר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
אצלי הנקודה המרכזית שהטתה את הכף לטובת צמחונות היתה הכורח שבאכילת בשר.
לגיטימי בעיניי שבעולם השלישי יש קבוצות של אנשים שחייבים לצוד חיות כדי לשרוד.
אבל לדעתי בעולם השפע המערבי אין שום הצדקה להרוג חיה בשביל מאכל.
החלת מוסר אנושי על חיות וכל הנושאים שדובר בהם בנושא הזה הם מאוד מעניינים,
אבל השאלה הכי מעשית בעיניי בהקשר של צמחונות שאדם צריך לשאול את עצמו, היא האם זה סביר שחיה תקפח את חייה, פרימיטיבית וחסרת אינטליגנציה ככל שתהיה, למען בלוטות הטעם שלך.
אחרי שאני עניתי על השאלה הזאת לעצמי, זה היה בשבילי פתח להרחיב את השאלה הזאת לעוד כיוונים מעניינים, החל מנושאים סביבתיים יותר כמו האם זה סביר לזהם נחלים רק כדי שלמפעלים יהיה נוח וזול להפטר מפסולת, או סביבתיים קצת פחות כמו לישון עם מזגן על 16 מעלות ושמיכת פוך באוגוסט :SMOKE: , וכלה בנושאים מופשטים יותר כמו האם זה סביר להוציא על מכונית חצי מיליון שקל או שעון בעשרת אלפים שקל. בעיני השאלה הצמחונית היא חלק מהקשר רחב יותר, של יחסי אדם-סביבה וענייני מוסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 19:26 
סמל אישי של המשתמש
הכל טוב ויפה רק מה הקשר לשעון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 20:17 
למה השיח הוא רק מוסרי? זה הרבה יותר בריא והלוואי שאצליח להוריד חלב ובשר לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
אצלי הנקודה המרכזית שהטתה את הכף לטובת צמחונות היתה הכורח שבאכילת בשר.
לגיטימי בעיניי שבעולם השלישי יש קבוצות של אנשים שחייבים לצוד חיות כדי לשרוד.
אבל לדעתי בעולם השפע המערבי אין שום הצדקה להרוג חיה בשביל מאכל.
החלת מוסר אנושי על חיות וכל הנושאים שדובר בהם בנושא הזה הם מאוד מעניינים,
אבל השאלה הכי מעשית בעיניי בהקשר של צמחונות שאדם צריך לשאול את עצמו, היא האם זה סביר שחיה תקפח את חייה, פרימיטיבית וחסרת אינטליגנציה ככל שתהיה, למען בלוטות הטעם שלך.
אחרי שאני עניתי על השאלה הזאת לעצמי, זה היה בשבילי פתח להרחיב את השאלה הזאת לעוד כיוונים מעניינים, החל מנושאים סביבתיים יותר כמו האם זה סביר לזהם נחלים רק כדי שלמפעלים יהיה נוח וזול להפטר מפסולת, או סביבתיים קצת פחות כמו לישון עם מזגן על 16 מעלות ושמיכת פוך באוגוסט :SMOKE: , וכלה בנושאים מופשטים יותר כמו האם זה סביר להוציא על מכונית חצי מיליון שקל או שעון בעשרת אלפים שקל. בעיני השאלה הצמחונית היא חלק מהקשר רחב יותר, של יחסי אדם-סביבה וענייני מוסר.

:ROSE:

ובעיקר זה: "השאלה הכי מעשית בעיניי בהקשר של צמחונות שאדם צריך לשאול את עצמו, היא האם זה סביר שחיה תקפח את חייה, פרימיטיבית וחסרת אינטליגנציה ככל שתהיה, למען בלוטות הטעם שלך". זה הבסיס. זאת נקודת המוצא. מלבד זה שום דבר אחר איננו חשוב ולא באמת משנה. כל אחד צריך לשאול את עצמו את השאלה הזאת, לתת לעצמו דין וחשבון אישי, וללכת בעקבות מצפונו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2013, 00:50 
סמל אישי של המשתמש
אז מה לא ברור שהתשובה היא כן, וזה לא רק בשביל בלוטות הטעם שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2013, 09:02 
סמל אישי של המשתמש
מישהו ראה את ביל קלינטון לאחרונה? נראה שממש הזדקן. נראה לא בריא אפילו הייתי אומר. איש ענק, בלי קשר.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: טבעונים
הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2013, 13:13 
באמת שאין לי בעיה עם הפרופגנדה של הטבעוניים, אבל 269 אלה חבורת אנשים אגואיסטים עם כל הגרפיטי שלהם על קירות ובניינים בתל אביב, כי על הזין שלהם להשחית רכוש בשביל התעמולה שלהם וכשמעל הכל מרססים גרפיטי על מסעדות שמוכרות בשר.

יש 1001 דרכים להעביר את המסר ולא בדרך המטונפת הזאת של גרפיטי על מסעדות ובניינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2013, 14:16 
סמל אישי של המשתמש
לטבעוניות מותר לבלוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2013, 16:18 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:
באמת שאין לי בעיה עם הפרופגנדה של הטבעוניים, אבל 269 אלה חבורת אנשים אגואיסטים עם כל הגרפיטי שלהם על קירות ובניינים בתל אביב, כי על הזין שלהם להשחית רכוש בשביל התעמולה שלהם וכשמעל הכל מרססים גרפיטי על מסעדות שמוכרות בשר.

יש 1001 דרכים להעביר את המסר ולא בדרך המטונפת הזאת של גרפיטי על מסעדות ובניינים

אוי אוי אוי

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2013, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
אה, אולטאאס הפועל הוא הסטנדרט אליו ארגונים שואפים?
ואם כבר-הרבה יותר מרשים ויפה זה גראפיטי מושקע מאשר תמהונים שמרססים 3 ספרות בכל חור אפשרי.

לא עניתם, הבנות שם, בולעות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2013, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
ואם כבר-הרבה יותר מרשים ויפה זה גראפיטי מושקע מאשר תמהונים שמרססים 3 ספרות בכל חור אפשרי.

לא עניתם, הבנות שם, בולעות?

למה לא ?
לא מצריך עיכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2013, 19:05 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:

תמונה

גם זה "תמהונים שמרססים 3 ספרות בכל חור אפשרי"?

תסכים איתי שלא כל ילדון אולטראס בן 14 שמתלהב על הצבע ספריי שלו ומרסס UH99 מייצג בהכרח את "ארגון אולטראס הפועל", ממש כפי שלא כל מי שמרסס 269 מייצג ארגון מסודר ששואף לסטנדרטים כאלו או אחרים.

בקיצור, חלאס לזיין ת'שכל. יש לכם משהו ענייני לומר נגד טבעונות ובעד הרג חיות למאכל? שוט. לא אז גם לא נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2013, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
יפי נפש שנוח להם זה מצוין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 372 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: