Frank Serpico כתב:
dr.avi כתב:
ישנוני - ההבחנה שלך מאוד מעניינת - לא ברור מאיפה הבאת אותה ועל מה היא מבוססת ("הורה שהילדים שלו חיים איתו חצי מהזמן לא ירצח אותם"),
חבל מאוד שאתה לא מתייחס גם לצד של האשה. גם היא, אתה יודע, לא מלקקת דבש ואפשר לחשוב כמה אפשר לעשות עם ה-1200 שקלים
שמקבלים מזונות לכל ילד. כל העומס נופל עליה, היא נאלצת לרדת ברמת החיים שלה וזה רק על קצה המזלג.
נסה כפול (במקרה של ילד אחד) או פי שש במקרה של שלושה ילדים.
המינימום היום זה 2,500 ש"ח לחודש לכל ילד. 7,500 לשלושה ילדים. בחודש. כל חודש.
ונסה את כל זה כשמונעים ממך לראות את הילדים שלך. לא שבוע, לא שבועות, לעיתים חודשים בגלל איזה צו הרחקה מטופש בעקבות תלונת שווא שהעו"ד של גרושתך יעץ לה להוציא כמנוף לחץ במאבק משפטי על משמורת.
לגבי האישה - אין ספק שהיא יורדת ברמת החיים שלה, אבל לפחות היא נותרת עם הילדים. לגבי הבעל - הוא הרבה פעמים מופשט מכל רמת חיים כלשהי (נסה להתקיים בכבוד כשאתה משלם כל חודש 7,500 ש"ח מזונות בגיל 35, וזה לפני משכנתא או שכר דירה עבור עצמך), וגם ניטלים ממנו הילדים שהוא חיתל עד לפני כמה שבועות.
אוקיי, לא הייתי מעודכן. אכן זה לא 1200 אבל גם לא 2500. בשנת 2012 סכום המינימום עמד על 1350 שקלים.
לגבי הרוצח השפל - הוא הביא את זה על עצמו. היתה לו ברירה לא להתאכזר לאשתו.
אני מסכים שיש נשים מנוולות שמתנקמות בבעליהן (עם או בלי עצת עו"ד) וזה אכן לא בסדר בכלל.
בכל מקרה, מצבה של האשה קשה כלכלית משום שלרוב היא מרוויחה הרבה פחות מהבעל,
שלא לדבר על נשים שהן עקרות בית/עובדות במשרה חלקית.
לא חסרות נשים שלא מתגרשות מבעליהן בגלל הסיבה הזו בדיוק כשהן סובלות סבל רב בנישואיהן האומללים
ואני אפילו לא מדבר על אלימות פיזית אלא על אלימות נפשית או כלכלית שהן חמורות לא פחות.