סימרוטיץ כתב:
its-sick כתב:
סימרוטיץ כתב:
כן כן התכוונתי למק"מ כמובן.
יש עוד דרכים ?
קרן נאמנות נשמע נחמד , איך יודעים מהי קרן טובה יותר או פחות , או מסוכנת יותר או פחות ?
אי אפשר לדעת מה יהיה. אפשר לדעת מה היה עד עכשיו, אבל אי אפשר ללמוד ממנו מה יהיה הלאה.
אנשים לרוב משוים תשואות עבר, אבל הקשר בין זה לבין תשואות עתידיות מאד רופף.
כדאי בהשוואה בין קרנות להסתכל על פיזור הנכסים שלהם באחוזים (הן משתמשות במניות להעלאת תשואה וסיכון, באג"חים ממשלתיים להורדת סיכון ותשואה, ובאג"ח חברות בתור סוג של אמצע).
בנוסף כדאי לשים לב לעמלות (אם כי בטווח של שנתיים זה פחות חשוב).
תודה על המידע, הכוונה שלי היתה יותר למה נחשב יותר ופחות אמין/ מבוקש אם נגדיר את זה ככה .
כמובן שאני יעשה את כל ההתאמות הנדרשות לאחר מכן.
אני לא חושב שאני מומחה בתחום, למרות שלמדתי אותו, קיבלתי תעודות ואסמכתאות, וגם עבדתי בו בתפקיד בכיר למדי. אז אנסה, על קצה המזלג, ואני חוזר קצת על דברי איציק:
קרן נאמנות היא "מוצר מדף" שמייצר בית השקעות.
אתה קונה את המוצר לפי המרכיבים שקיימים בו.
לא כל כך משנה איזה בית השקעות הוא היצרן. אין כיום הבדלים מהותיים ביניהם, במישור הזה.
אתה צריך לבדוק את המרכיבים של "המוצר", כאשר שמו של המוצר מעיד על המרכיבים שלו. למשל: קרן נאמנות מנייתית - היא קרן נאמנות שמכילה בעיקר מניות, קרן אג"חית - איגרות חוב וכן הלאה.
מניות נחשבות כמרכיב המסוכן ביותר.
סיכון בשוק ההון בא לידי ביטוי ברמת אי הוודאות של המוצר. ככל שאי-הוודאות גדולה יותר - המוצר נחשב מסוכן יותר.
מצד שני - מוצר מסוכן יכול להניב תשואה גבוהה יותר, וממול - מוצר "בטוח" יותר (שיש בו יותר ודאות) יכול להניב פחות תשואה.
כלומר: סיכון = סיכוי.
איגרות חוב שמנפיקות חברות מסחריות (למשל: חברת החשמל) נחשבות כמסוכנות פחות ממניות (בשפה מקצועית הן נקראות "אג"ח קונצרני"), אך פחות בטוחות מאיגרות חוב שמנפיקות מדינות ("אג"ח ממשלתי").
היצרן של קרן הנאמנות ("מנהל הקרן") גובה דמי ניהול עבור ניהול הקרן. יש הבדל בין היצרנים בשיעור דמי הניהול.
חשוב לבדוק את גובה דמי הניהול לפני הקנייה.
בעת קניית הקרן ניגבה מהקונה תשלום חד-פעמי שנקרא "שיעור הוספה". לא תמיד גובים אותו. צריך לבדוק אם יש "שיעור הוספה".
לסיכום: בבואך לקנות קרן נאמנות אתה קודם כל צריך להחליט איזה סוג של מוצר אתה רוצה (רמת הסיכון שאתה מוכן ויכול לקחת, ולפיה - מינון המרכיבים בתוך המוצר).
אחרי שהחלטת על המוצר המתאים לך, חפש את היצרן שגובה את דמי הניהול הנמוכים ביותר (דמי ניהול + שיעור הוספה).
אגב, אופציה נוספת, ובדרך כלל זולה יותר מבחינת העמלות, היא 'תעודת סל'. אבל זה להרצאה אחרת