נועם שחם כתב:
chimpfive כתב:
לא דיברתי רק על אלרואי כהן, אלא על שורה ארוכה של שחקנים.
מעגל הגועל מתחיל עם חשבון הבנק המנופח של שחקני כדורגל שעסוקים בהלשקיע את הזמן שלהם במדורי ריכלות דרינקים והימורים, את היחס ששחקני כדורגל מקבלים זה משהו בלתי נתפס לעומת ספורטאים אמיתיים. אז כן אני לא סובל שחקני כדורגל, ובטח שלא מחלק להם לבבות ופרחים ואין לי בעיה להודות שאין לי שום עניין בהתנהלות של ההנהלה כלפי שחקני כדורגל, כל עוד לא מפרים חוזים ומשלמים להם בזמן, ולטעמי זה לא המצב עם הרוש.
וכן ככה מערכות מתנהלות בכל מועדון כדורגל בעולם.
איזה שטויות. מי קבע ש"ככה מתנהלות מערכות בכל העולם"? על סמך מה בדיוק אתה אומר את זה?
כמו כל מקום, מוסד, מפעל או קבוצה, יש מקומות בהם הניהול הוא כזה שמתייחס בכבוד לעובדים ורואה בהם בני אדם, ויש ארגון שרואה בעובדים שלו עוד בורג במכונה ומתייחס אליהם בצורה כזו.
אני מעדיף את הארגונים מהסוג הראשון, בטח ובטח כשמדובר בקבוצת כדורגל, בה יש התאמה והשפעה ישירה בין המוראל של העובדים והשחקנים לבין הביצועים (זה נכון לכל מקום עבודה, אבל בספורט קבוצתי זה הרבה, הרבה יותר משמעותי).
ואתה חושב שאני מעדיף ארגונים מהסוג שמתעלל בעובדים ומתייחס אליו כמו בורג במערכת? אני מבטיח לך שלא. בוא לא ניכנס להשוואת של מועדון כדורגל לכל עסק רגיל, כבר היינו בדיונים האלה והם מאוד מעשירים אבל לא מקדמים את הדיון בדרך כלל.
אני אומר בכנות ששחקנים צריכים לקבל את כל התנאים לפי החוזה שלהם, לשלם להם בזמן וכן עד כמה שאפשר לקבל יחס טוב ולהתנהל באווירה טובה. לשחרר שחקנים כי הם לא מתאימים מקצועית, גם אם זה בשבוע האחרון של חלון ההעברות לא מרעיש אותי כל כך בתור אוהד אוהד קודם כל של קבוצה ואחר כך אם בכלל של השחקנים. והוספתי לכך גם את הצד של השחקנים שמקבלים תנאים מטורפים ביחס לכלום השקעה ומחויבות של 90 אחוז מהם.
וההתנהלות שדיברתי עליה היא במסגרת מועדון כדורגל בו משוחררים שחקנים או שהם מקבלים יחס מקצועי שלילי מהמאמן וכו'. אם זה חדש לך ששחקני כדורגל בכל העולם מקבלים הודעה שהמועדון לא מעוניין בהם ושהם מוזמנים לחפש קבוצה אחרת, אז אני מניח שכנראה אני מחדש לך משהו.