טוב הגיע הזמן לסיכום ריצה..
הגענו ב5:20 לחניון של הדר יוסף, היה ריק. עדיין חשוך מאוד. מתחילים ללכת לכיוון נקודת הכינוס, רצי ה50 קילומטר כבר רצים מעל שעה וחצי. לוקח שני ג'לים מעמדת החלוקה של GU, חימום חפיפניקי, כדור מגנזיום ולעמדת הזינוק.
6:00 בדיוק הוזנקנו. 100 רצים ב50, 150 ל25. טרם הריצה כיוונתי את השעון על לאפים של 5 ק"מ ותיכננתי להתחיל על 5:20, לרדת ל5:10 ולפי התחושה לנסות להגיע בסופו של דבר לקצב של 4:40 ב5 קילומטרים האחרונים.
מתחילים את הריצה, התמקמתי יחסית באמצע אז בהתחלה בעיקר ניסיתי לעקוף בלי ליפול לאחד מני הרבה חורים שהיו בשביל ("שביל" זו מילה יפה למסלול שטח שבחלקו אדמה קשה ובחלקו אבנים גדולות או חול ים רך). התייצבתי כבר מההתחלה על קצב נפלא של 5:12 דק"מ בלי יותר מדי בעיה. תחנת מים ראשונה בק"מ ה4, מנסה לשתות איזוטוני מכוס תוך כדי ריצה-לא הולך אז עברתי רגע להליכה ונפטרתי מהכוס. לאורך כל המסלול היו תחנות הזנה שכללו תמרים, קולה, קרח, מים ואיזוטוני. חבל רק שלא היו בקבוקים קטנים אלא רק כוסות קפה שלחלקן היה מכסה ולחלקן לא ותחנות השתייה היו מאויישות ב2-3 מתנדבים, מה שיצר עומס רב מאוד על התחנה ולא איפשר חלוקה נורמלית של המים. בכל התחנות נאלצתי לעצור/לעבור להליכה כדי לשתות כמו בן אדם.
מצוייד בשני ג'לים (שוקולד ואוכמניות) ותמר, בקילומטר השמיני בתחנת המים החלטתי שזה זמן טוב לתמר שגרם לי לצמא קצת כי לא באמת הצלחתי לשתות כפי שרציתי, אבל לא נורא. ממשיכים.
לאט לאט עוקפים את רצי האולטרה ואיתן קריאות העידוד ו"כל הכבוד!". רק לחשוב שהם רצים שעתיים יותר מאיתנו, מרחק כפול מאיתנו! טירוף!
יום רביעי אספתי את הערכה וניצלתי את הזמן כדי להתייעץ עם אחד המארגנים באיזו נעל הוא ממליץ לרוץ: הגוסט 6 המהירות או הקסקדיה הכבדות. הוא המליץ על הקסקדיה, ותודה לאל, כי היה מסלול באמת לא קל והגוסט היו טובעות בחול או נהרסות באבנים.
לקראת קילומטר 10 אני מבין שהסימונים במסלול והגארמין שלי לא משדרים על אותו גל, הגארמין מורה על 10.3 ק"מ כשאני חולף על פני הסימון ל10. כשגארמין מורה על 11 קילומטר אני רואה את שני המובילים (שהיו צמודים בשלב הזה) כבר בדרכם חזרה. טוב לראות שאני לא כזה רחוק מהמובילים..
מהרגע שבו עברנו את נקודת הסיבוב פתחתי מבערים ואת קילומטרים 10-20 עשיתי על קצב של 4:45 בערך ועקפתי הרבה רצים. אנחנו כבר בקילומטר ה17 ומתחילים לראות את רצי ה15 וה8 מגיעים לקראתנו או חוזרים יחד איתנו. מהשלב הזה, שכל המקצים רצו יחד (50,25,15,8-כולם היו בשלב מסויים בזמן הריצה) למדתי לזהות מי שייך למקצה שלי ומי לא: מתוך הנחה שמי שרץ לפניי במקצה 25 כנראה רץ מאוד מאוד מהר, הבנתי שחבורות שרצות בקצב נוח ומדברות ביניהן, לא שייכות למקצה שלי וככה הרגעתי את עצמי-אחרת הייתי עסוק כל הזמן בלרדוף אחרי אחרים. את ה5 קילומטרים האחרונים כבר עשיתי על 4:38 בממוצע (בסוף אעלה לגארמין קונקט ואגיד לכם במדוייק), סיימתי על 25.4 קילומטרים ובזמן משוער של 2:03, לא ברור באיזה מיקום..היה קשה מאוד ושני הקילומטרים האחרונים היו מאוד עצימים ועם תחושה של "יאללה שייגמר כבר". ניכר היה חוסר עידוד. לא היה עידוד בכלל, זה קשור לזה שרצנו בחור נידח וגם לכך שבתחנות למתנדבים לא היה זמן לעשות משהו אחר חוץ מלנסות לעמוד בעומס, אבל ציפיתי שבסוף יהיו אנשים (מהמירוץ או שלא) שיעודדו ולפחות מוזיקה קצבית-לא היה. חבל, אלה הדברים הקטנים שזוכרים..
עוד לא עלו התוצאות הרשמיות, אני מניח שאני איפשהו ב20 הראשונים, מקום 6 עשה תוצאה של 1:50 אז אני מניח שהראשונים סיימו על 1:40+- שזה הזמן שלי בחצי מרתון כביש-פסיכי!
תכף אעלה את הריצה לגארמין ואעדכן קצבים מדוייקים.
0-5 ק"מ: 5:10 דק"מ | 5-10 ק"מ: 5:05 דק"מ | 10-15 ק"מ: 4:45 דק"מ | 15-20 ק"מ: 4:36 דק"מ | 20-25 ק"מ: 4:40 דק"מ, 480 מטר אחרונים על 4:15
1:04:08/59:11 נגטיב ספליט של 5 דקות!
http://connect.garmin.com/activity/378371586http://srv2.jpg.co.il/1/523c1f349661c.jpgצילום המסלול (הלוך חזור)
עריכה:
מקום 15 מתוך 125, 2:03:33
http://yarkon.sportweb.co.il/%D7%AA%D7% ... 7%A7%D7%9Eלא רע, לא רע בכלל...!
המירוץ הבא שאני מתכנן הוא..וואלה לא יודע, אבל שבוע הבא אני משתתף לראשונה במשחה בים פתוח, 1.8 קילומטר. החלטתי לוותר על חצי מרתון עמק המעיינות כי לפי התוצאות של שנה שעברה אין לי סיכוי ממשי לפודיום קטגוריה אז במקום זה אלך כנראה לאיירפורט סיטי.