שער 5 הוא קרנבל כתב:
וספורי זומן בגיל 17 וחצי לנבחרת ישראל הצעירה, מה שנאתכו עשה רק בגיל 19.
שלא יובן, אני לא מתכוון לעשות פה תחרות מי יותר מוכשר, נאתכו או ספורי, בטח לא שברקוביץ' השופט.
מה גם שלא משנה כמה כישרון יש לספורי, בשביל למנף את הקריירה כמו שנאתכו עשה צריך אופי מיוחד ובעיקר המון המון מזל.
אבל אי אפשר להתעלם מכמה מאפיינים מאוד דומים בין 2 המקרים (שחקן מוכשר, עולה לבוגרים בגיל צעיר, מאמן שמאמין בו למרות גינונים ותלונות רבות מהקהל), ולכן לא הייתי קובר מראש ניסיון לשלב את ספורי במשחק.
ספורי הוא לא הבעיה של הפועל, בטח שההוראה שלו זה להיות עוד אחד מ6 שחקנים שנמצאים במרכז המגרש, במחנה אימונים ראו גם איזה כישרון יש לו, אני מאמין שבתפקוד שונה (בנוער למשל ממה שראיתי הוא שיחק כמעט ורק על האגף, לא חתך לאמצע הרבה ופירפר שם שחקנים בקלילות (כמובן שאלו היו שחקני נוער בלבד)), אני גם מאמין שהוא יכול לממש חלק מהכישרון שלו.
עריכה - איך בדיוק דפקו את נאתכו מכל כיוון בצורה שלא עשו לספורי?
נאתכו היה כל הזמן קפטן הנבחרות הצעירות.
ההבדל בינהם הוא שנאתכו הראה ניצוצות כאשר שיחק בגילאים שלו שעלו על כל שחקן אחר. לטעמי גם על בן שהר לפני שנהרס בתקופתו אבל בטוח שלידו זהבי היה כלום בקבוצה. כל פעולה היתה חכמה וחלק מפעולותיו הובנו רק אחרי שהמשחק המשיך. ובודאי על מה שרמז הראה בנוער גם בהתחשב בגילו. לא משווה עם רמזי, אבל נמאס לקרוא על כל שחקן שגם נאתכו לא הצליח בהתחלה. כמו על כל מאמן כושל שגם פרגוסון לא הצליח בהתחלה.
איך דפקו את נאתכו בבוגרים ? וזה גם יענה על "מדוע כמעט מי שלא ראה אותו בקבוצת הגילאים שלו לא התפעל ממנו פרט למומחה ברמה של ברדייב".
1 שלב א - שנים הוא הרקיב על הספסל. זה יכול לגמור כל שחקן ובעיקר שחקן צעיר. ועוד יותר, שחקן צעיר כוכב שחלומו עומד להתנפץ (ההפך מזהבי שקיבל בברכה דקות ברמת השרון). ניזכר באומיט, בדואני ובסרור שרמתם ירדה פלאים בתוך זמן קצר.
2 שלב ב - גוטמן מביא את דה סילבה במקום אנסומבו. דה סילבה משחק בהגנה ואז נאתכו הצעיר והרך, מכל השחקנים בעולם, הופך לגרזן. גם בהמשך כאשר שיחק ליד ידין, המניאק לא שיתף אותו מספיק ולמעשה נאתכו אחראי לחלק גדול מההתפתחות של ידין כי שיחק טקטית והקל עליו. רק במשחקים האחרונים, אחרי שחתם בקאזאן, המנאיק נאות לשתף אותו ואז ציינו בפורום "נאתכו השתפר".
בסך הכל די הרסו את נאתכו. התפקיד הטבעי שלו הוא או מאחורי החלוץ (היה גם רצף של 10 משחקים בתחילת בעונה הראשונה של גוטמן בהם תופקד בעמד הזו וצטיים כולל הבעת שער אחד ל-2 משחקים). או 50/50. גם בנבחרת הרמה שלו שונה בהתאם לאחוזי הדפנסיביות /האופנסיביות של מיקומו במרכז המגרש. ככל שהוא יותר אופנסיבי כך הוא משחק טוב יותר, כאשר אחד מהשיאים שלו היה ב-3 המשחקים האחרונים המדהימים שלו בצעירה.
בסך הכל גוטמן די הרס אותו, למרות שמעריך אותו ואוהב אותו. גוטמן הכניס אותו למסלול של קשר דפנסיבי מדי שדבק בו. ברדייב הדפנסיבי במהותו המשיך במגמה אם כי איפשר לו לשחק מעט קדימה יותר. ואגב, אנס והכשיר את הגאון להיות גם דפנסיבי ברמה האירופית כנגד אופיו הרבה בזכות ראית והבנת המשחק שלו ורצינותו הנדירה. כל מה שאנחנו רואים , כולל הצטיינותו בליגה הרוסית, זה רסיסי הכישרון שלו שיכל להיות בכיוון של הברקוביץ'-בניון עצמו ובליגה בכירה יותר.