יובל כתב:
mbracha כתב:
יובל צודק בכך שאריק לא שחקן למרכז המגרש, מי שהסתכל עליו במשחקים האחרונים של פנדורי או בתקצירים רואה שהוא כמעט ולא רץ בהתקפות של היריב, לא יורד הרבה מעבר לקו מרכז המגרש. בתפקוד שלו הוא או קשר התקפי מתחת לחלוצים או שחקן בכנף שמאל (משתמש ברגל שמאל). ככה שבעולם מקביל בו הוא היה מגיע להפועל הוא יכול היה לקחת את מקומו של ורמוט במרכז המגרש ולאפשר את הצבתו באגף, או לקחת את העמדה של זגורי בשמאל. מבחינת המערכים שבהם שיחקנו עד עכשיו - כשרב"ש עלה עם סשה+גורדנה+בריאן סשה או גורדנה תופקדו קדמית יותר כקשרים התקפיים באמצע, את התפקיד הזה הוא כמובן יכול למלא.
אבל בניגוד ליובל אני דווקא חושב שהוא בדיוק מה שאנחנו צריכים, אחרי מגן שמאלי כמובן.
בדיוק, רק אני חושב שעם קישור אחורי מוגבל הרביעייה הקדמית תנוטרל. אני מעדיף את גורדנה עם אחד מהזרים מאחור, והזר החדש (אריק או מישהו אחר) יחד עם גורדנה או לפניו. הבעיה מבחינתי שציוות של סאשה וגרזיצ'יץ' פשוט לא מספיק טוב (אני לא מבין איך אפשר לטעון אחרת אחרי שזה לא עבד באף משחק עד עכשיו) וצריך אופציה חוץ מגורדנה לקשר מרכזי, פריירה לא אופציה למרכז המגרש וזה מה מלכתחילה.
אף אחד לא מתווכח על כך שבריאן לא היה טוב עד עכשיו, כל הדיון תלוי באם הוא יחזור לעצמו או לא - אני מאמין שכן, במונחים ישראליים מדובר בשחקן מוכח שסובל משלל קשיי התאקלמות, בעיני זה טבעי. מבחינת האופציות בסגל בריאן הוא גם סוג של באנקר, כי אין לנו שחקן שאמור להתחרות איתו על העמדה של הדפנסיבי, לכן הרבה יקום או יפול עליו. בעמדת הקשר המרכזי האופציות הן סאשה או גורדנה, שלדעתי שניהם מהווים אופציה סבירה פלוס לעמדה הזאת.
הבעיה של רב"ש עד עכשיו הייתה בקישור ההתקפי, כי ורמוט לא היה כשיר לפתוח והוא נאלץ להעלות גם עם סשה וגם את גורדנה/ספורי, כשבצד שמאל יש לו את זגורי שעדיין לא בשל לטעמי לקחת על עצמו את העבודה באגף (אם היה מגן שמאלי טוב זה יכול היה לשפר את העבודה שלו שם), כשהמטרה הייתה שספורי או גורדנה שהחליף אותו יגיעו מצד ימין, אבל שניהם לא שחקני אגף והם כל הזמן מנסים דרך האמצע, שנראה כמו איילון דרום אחה"צ.
אם אתה מביא שחקן כמו אריק, ויש לך ורמוט כשיר - גם ספורי וגם זגורי יעברו לספסל, ובאמצע תקבל בריאן + סשה/גורדנה. לדעתי זה דווקא הפתרון שיכול להוציא את המקסימום מהמוגבלות של הקישור שלנו. ברגע שיהיו לך בהרכב שני קשרים התקפיים שיכולים גם לשרוף את האגף ולא רק ללכת עם הראש בקיר דרך האמצע אתה תקבל משחק מרווח הרבה יותר, שאמור להקל על הקשרים האחוריים שלך להניע כדור קדימה, ואפילו להפחית את האיבודי כדור המפגרים האלו, שהיוו את רוב המצבים של פנדורי מולנו (ואיך לא יאבדו כדור אם כל המשחק של הפועל מרוכז באמצע ואין לך אף שחקן על הקו?). אני באמת מאמין שהמערכים שראינו מרב"ש עד כה הם פשוט פשרה שהוא לקח בהתחשב במגוון המוגבל של שחקנים שיש לו בקישור ההתקפי (ואני לא מאשים אותו בנייה לקוייה של הקבוצה, כי ורמוט פצוע מצד אחד וטב"ח צהוב בצד השני זה משהו שלא יכול היה לנבא כשתכנן את הסגל והביא את עמוד השדרה של הקבוצה). לכן זו גם בדיוק העמדה שבה אנחנו צריכים שחקן בנוסף למגן שמאלי, לעניות דעתי.