אינקוגניטו כתב:
ראצ'ו כתב:
יאיר אתה טועה ומגזים בענק בסכומים שרצים פה. וזה מבלי לדבר על הויכוח המקצועי לגבי יונתן שחקן חמישייה שמשחק 30 דקות.
ברקמפ - אפשר להשקיע 100 אלף דולר על זר אחד בלבד אבל זה כמובן יהיה על חשבון האחרים. גם אם לימונד לא היה מגיע ובמקומו היינו נשארים עם גל/בית יוסף כגארד ישראלי מוביל עדיין עוגת הזרים לא הייתה מתקרבת אפילו לרף של 400 אלף דולר ואפילו הרבה הרבה פחות מזה.
כשפנינו לגודס הוא ביקש 140 אלף דולר (לפני שהחתמנו את לימונד), ברור לי שהוא התגמש בסוף וירד בסכומים אבל לפי מה שבדקתי דרך העיתונאים הוא מרוויח יותר מ-100 אלף דולר לעונה.
ממש התאפקתי לא להתערב, ובסוף לא הצלחתי.
ע"פ החשבון שלי 400 אלף דולר זה טיפה פחות מ-1.5 מיליון שקל.
אם בקבוצת כדורסל שהתקציב שלה הוא מעל 6 מיליון שקל פחות מ-25% מהתקציב הולך לזרים (שכידוע המס עליהם גם לא קיים למעשה) אז הדבר הנכון לומר הוא לא "אין לנו כסף", צריך לומר "שחקנים זרים זה בתחתית סולם העדיפויות שלנו".
אפשר לבחור לחלק את עוגת התקציב לשחקנים ישראלים, מאמן, צוות המקצועי, לתשלום קנסות או למחלקת הנוער - אבל לומר "אין כסף"? זה פשוט לא מדויק.
קשה לי להאמין שאם היו עושים בדיקה של תקציבי כל הקבוצות האחרות היו מגיעים לעוגת תקציב עם אותן פרופורציות.
בעצם, לא קשה לי להאמין, אני בטוח.
קודם כל, כמו שכבר אמרתי זה פחות מ-400 אלף דולר.
ולעניין עצמו - אתה בהחלט צודק. אפשר היה לוותר על קיום מחלקת הנוער (דבר שאתה תומך בו), להמנע מהשקעה בתשתיות, באקדמיה, לא להביא צוות מקצועי איכותי ומוביל ולהקצות עוד 100 אלף דולר לזרים.
אבל הדרך שבה ההנהלה הזו בחרה (והיא לא מסתירה את זה) היא בניה לטווח הארוך - השקעה במחלקת הנוער, בניית מועדון שכמעט התרסק, קיום וחיזוק עמותת אוהדים והשקעה בצוות מקצועי שאנחנו מאמינים שהוא בין הטובים בארץ והמקצועניים ביותר שמתאים לסטנדרטים שמועדון כמו הפועל תל אביב שואף אליו.
עכשיו, יכול להיות שאנחנו לא גאונים גדולים, יכול להיות שהדרך שבחרנו היא לא נכונה, יש בחירות בעוד 7 חודשים ואפשר לבחור בדרך אחרת (ואני לא ציני).
ובלי קשר אינקוגנטיו - אין כסף, ואני זוכר מי היו הראשונים שהתנגדו להבאתו של דורון הרציקוביץ' בזמנו. אז זו קטנה גדולה מאוד להגיד "יש כסף" כשאין את האחריות לדאוג שיהיה את אותו הכסף.