dino כתב:
האם התוצאה גרמה לכך שבלומפילד יהיה מלא(או כמעט מלא)?
לדעתי במחירים האלו אין סיכוי למלאות את בלומפילד.
כרגיל מדובר בחוסר יכולת שיווק מדהימה, מחירים של משחק אליפות.
חברי עמותה - חינם.
מנויים - חצי מחיר.
אוהדים מעוטי יכולת/שלא החליטו אם לעשות מנוי/שהצטרפו בשנים האחרונות למעגל האוהדים - 110 שקלים.
עכשיו יבואו ויגידו : שאין הטבות למנויים אתם לא מרוצים, שיש אתם מתלוננים.
אבל העניין הוא שבמשחקים כאלו צריכה להיות הטבה אחת למנויים על פני שאר הקהל וזה קדימות, כלומר אותו מחיר למשחק רק אפשרות ראשונה לקנייה לאלו שמנויים.
הנה החישוב הכלכלי שלי, כאן מהכיסא שלי בבית, אם המכירה הייתה מתנהלת בתנאים שאני הצגתי, במחיר של 30 לנוער, 60 למבוגר:
בהנחה ש-8000 בעלי מנוי מנצלים את ההטבה להיות ראשוני קנייה, וקונים כרטיס למשחק מדובר בהכנסה (נניח שכרטיס ממוצע עולה 50 שקלים) : 400 אלף שקלים.
בהנחה שבמחיר הזה, וזו רק הנחתי, אפשר למכור עוד 4000 כרטיסים מדובר בהכנסה נוספת של (שוב לפי 50 לכרטיס) : 200 אלף שקלים.
סך כל ההכנסה 600 אלף שקלים.
מה שיקרה בפועל לדעתי:
נניח שיש 1500 שזכאיים/משתמשים בהטבה של כרטיס חינם מתוך כלל המנויים שהם חברי עמותה.
אנחנו נשארים עם 6500 שמנצלים את ההטבה השנייה למנויים, שהיא כרטיס ב-50 שקלים, מדובר בהכנסה של: 325 אלף שקלים.
עכשיו כדי להגיע לתקרת הכנסה של 600 אלף שקלים(לפי החישוב הקודם שלי) המועדון צריך למכור כרטיסים בעלות כוללת של 275 אלף שקלים (שלפי המחירים העדכניים של 110-55, בהנחה שכרטיס ממוצע הוא בסביבות ה-90 שקלים), יצטרך למכור סך הכל טיפה יותר מ-3000 כרטיסים נוספים. מישהו חושב שימכרו 3000 כרטיסים נוספים במחירים האלו?
מישהו חושב לרגע שגם אם ימכרו אותם כרטיסים, הפועל יכלה להשיג את אותה הכנסה כשהיא מקרבת אליה קהל חדש וגם נותנת הטבה כללית למנויים שלה, בצורה כזו שאף אחד לא ירגיש שהוא נפגע?
ככה לא בונים משפחה אדומה גדולה, ככה שומרים על המשפחה שנמצאת. זו אולי טקטיקה שיווקית, אבל אני לא מבין את ההגיון שבה כשאתה מנהל קבוצת כדורגל שבנויה על כל אוהד פוטנציאלי.
נתראה בבלומפילד.