נועם שחם כתב:
יובל, אין ספק שארז יהיה חייב להביא זרים עם יד טובה מבחוץ, אבל אני רק מזכיר לך שחוץ מגודס, החזקת בשנה שעברה 3 גארדים - דמונטז, בר וגל איתן, ששלושתם לא קלעים גדולים, ולדעתי לימונד אפילו עולה עליהם קצת בתחום הזה. כרגע לימונד הוא הראשון (נדמה לי) מתוך 4 גארדים שהקבוצה תצטרך, כך שיש מקום לפחות לעוד שניים, שבשאיפה יהיו קלעים טובים.
אגב - יש בכלל גארד ישראלי פנוי עם יכולת קליעה, שהיה יכול להיות עדיף על לימונד?
נו, ועד שגודס הגיע היינו על 26% אחוז מהשלוש שזה נתון מזעזע, ובגלל זה גם קלענו כל כך מעט והפסדנו המון משחקים שיכולנו לקחת. ללימונד היו בעונה האחרונה אחוזים הרבה פחות טובים מהשלוש מאשר בר טימור ואותם אחוזים כמו דמונטז. לא יהיו ארבעה גארדים (לפחות לא ברוטציה), יהיו שלושה והשניים הנוספים יהיו חייבים להיות קלעים יותר מטובים.
לגבי האלטרנטיבה, לא היה ישראלי שמשחק בעמדה 2 עם קליעה יותר טובה בכסף שלנו. הייתה אופציה אולי של להביא רכז ישראלי ואז להביא לחמישייה קלעי, אבל כנראה גם זה לא התאפשר בכסף שלנו. אבל הייתה גם את האלטרנטיבה של לוותר על גארד ישראלי בחמישייה ולהביא שני גארדים זרים ביותר כסף (ושוב, אני לא בקיא בסכומים אז אני לא יודע אם היא הייתה עדיפה).
הפועל כתב:
מי אמר שלימונד לא קלעי טוב? יש לו ממוצעים דו ספרתיים רוב הקריירה, ובמרבית העונות שלו יש לו אחוזים סבירים ומעלה לשלוש
בשתי העונות הוא מגרד את ה-30% משלוש, וזה כשהוא זורק מעט.
Fez כתב:
יובל, דוקא רביב לימונד הוא אחד הישראלים הבודדים שהם סקוררים אמיתיים (סגנון המשחק שלו יותר דומה לזרים מאשר ישראלים אחרים שהם בדרך כלל רול פליירס) ולקבוצה חסרת כישרון התקפי (במיוחד ליד מתן שיכולת יצירת מצבי קליעה היא בעיה הרבה יותר קשה אצלו מהקליעה מבחוץ שהיא סבירה) זה הרבה יותר חשוב משחקן בסגנון יהוא אורלנד (שהוא שחקן מצוין אבל קלעי נטו). דוקא בעיני לימונד משלים את מתן בצורה טובה, כי לימונד חזק בחלק החלש של מתן (חדירה, יצירת מצבי קליעה) ומתן חזק בחלק החלש של לימונד (חכמת משחק). בסה״כ בקליעה שניהם סבירים. אני לא יודע אם הם שילוב אידיאלי אבל הוא בטח מהפחות בעיתיים שיכלנו למצוא.
הוא אמנם אחד היחידים שהם סקוררים, אבל מצד שני הוא לא יכול לשחק 1 כמו רוב הגארדים הישראלים אז הוא לא מאפשר לך להביא שחקן התקפה בסגנון של גודס לידו וליד מתן, בניגוד לשחקנים כמו חג'ג', ברקוביץ' וכו' (ואני לא בא בטענות שהיה אפשר להחתים אותם). אבל הטענה ששניהם קלעים סבירים לא נכונה, שניהם בשתי העונות האחרונות שלהם בליגת העל היו על 30% או קצת פחות וכשאלה השחקנים הבכירים בעמדות 2 ו-3 אז להפועל יהיה קשה מאוד להעמיד אחוזים נסבלים משלוש. אנחנו נצטרך שלרכז שיבוא תהיה קליעה מצוינת מחוץ לקשת וגם לגארד השני. אם ארז יצליח למצוא שני זרים כאלה בתקציב שנשאר (שאני משער שהוא נמוך) אז באמת הרווחנו אבל אני פסימי לגבי האפשרות שזה יקרה.