ערן כתב:
Eros Ramazzotti כתב:
ערן, בפעם המאה - סאשה לא הגיע על המשבצת של זהבי. המשבצת ההתקפית בשלישיית הקישור (המשבצת המכונה זהבי) שייכת לגורדנה/גילי. ואולי גם זגורי. סאשה הגיע לעמדה של אלמוג כהן.
יש כמה בעיות עם ההנחה הזו:
1. לגורדנה ובעיקר לגילי יש איכויות מסוימות שאני לא בטוח שחופפות את אלו של זהבי (זהבי כשם קוד גנרי לשחקן קישור התקפי שמשחק במרכז המגרש וליד הרחבה).
2. אם סאשה הגיע "לעמדה של אלמוג כהן", הרי שפה כל הבעיה וזה סופר מחזק את הטענה שלי. שחקנים ישראלים שהם "כמו אלמוג כהן" יש לא מעט. יותר טובים, פחות טובים - אבל יש. לעומת זאת, שחקנים ישראלים התקפיים עם יכולות לשחק באמצע ולעשות הגנה והתקפה - אין. בגלל זה אתה צריך להביא לתפקיד הזה שחקן זר. אבל אתה הלכת ובזבזת את המשבצת של הזר על שחקן שלפי הטענה שלך הוא בכלל "אלמוג כהן".
זה כמו לופ, המנטרות של חלק מהאנשים כאן הכניסו אתכם לסחרור.
בהפועל ת"א שלפני סאשה, היה שחקן קישור אחד שיודע לחלץ כדור. גרזיצ'יץ'.
מה עשה רב"ש? החליט להביא עוד שחקן כזה, אבל לא הגנתי מובהק כמו הראשון אלא אחד שגם יידע להצטרף קדימה, לאיים על השער ולהניע כדור. וכך עשה.
מבחינת אופי השחקן שהיה צריך להביא רן פגע בול. 50/50 (ובוא לא ניכנס לכיוונונים על הסקאלה 70/30 וכאלה, תחסוך ממני) פר אקלסנס.
אם היה אפשר וכדאי להביא טוב יותר לעמדה הזאת? אין לי ספק שכן. כבר בשלב הרזומה היה אפשר להבין את זה ואין לי ויכוח כאן. ציפיתי ליותר אבל בואו נזכור שיש להפועל כמו לכל ארגון נורמלי תקציב ולפיו מחלקים את העוגה.
לערן זהבי יש שני יתרונות על גילי ורמוט - 1. הוא יודע לחלץ כדורים 2. הוא חולה נפש
לעומת זאת, אם תסתכל על זה כשחקן כדורגל נטו - ורמוט בחמש רמות מעליו. לדעתי הוא הישראלי הטוב ביותר כיום. מה לעשות, עונת הדאבל והפלאשבקים שלו מסתובב במרכז המגרש של שאלקה כאילו הוא בליגת הנוער עדיין מכים בי. אין מקום לעוד שחקן התקפי ליד ורמוט בשלישיית הקישור. הביאו שחקן שיעבוד בשביל החלק הקדמי וזה מה שהיה צריך לעשות. בעת הצורך, נהיה על המגרש עם בריאן מאחור, גורדנה וורמוט במרכז, זגורי שכטר ודמארי למעלה. זה לא התקפי? זה לא יכול לפרוץ בונקר? אז מה כן?
עוד דבר שכדאי שתזכרו והוא המשך ישיר לתחילת ההודעה שלי. לגרזיצ'יץ' לא היה תחליף. שי אבוטבול הוא לא קשר אחורי, ואתה יודע את זה טוב יותר מכולם כאן כמו שאני זוכר. סאשה הוא גם עתודה להחליף את בריאן מאחורה בעת הצורך (ונקווה שלא יהיה צורך כזה).
בקיצור - אפשר היה להביא יותר טוב, אפשר היה להביא גם פחות טוב. הוא שחקן בסדר גמור, אני חושב שנאהב אותו. במסגרת התקציב ובהתחשב ברכש המאסיבי שנעשה כי שנה שעברה היינו קבוצת ליגה לאומית, אין לי טענות.
עריכה שקצת יותר מתייחסת למה שכתבת (

) : ישראלי ברמה היה עולה הון תועפות. דן אייבינדר למשל, שהוא שחקן יותר טוב מסאשה כמעט בוודאות והוא גם 50/50, עולה למכבי הרבה כסף.