Eros Ramazzotti כתב:
סימרוטיץ', זה באמת מביך כל השטויות האלה שרשמת.
להגיד לקבוצה אחרת "קניתם את האליפות בכסף" זה הכי מביך שיש. חד משמעית.
היית מסרב לתקציב של 100 מיליון? היית מכנה אליפות שלנו בתקציב כזה בכינוי שהדבקת למכבי? מאיפה השטויות האלה?
עזוב את זה, לא תגיד שהם כמו מונאקו שעברו מ0 ל100 בשנייה.
הם אשכרה בנו קבוצה נורמלית, עם מועדון בריא ומסודר ולקחו אליפות בצדק.
מה הם עשו? הביאו את מסי ורונאלדו? קצת קוסמטיקה, אנשי מקצוע, כושר גופני, ציוד, נתנו לשחקנים להרגיש שהם חלק ממשהו גדול, גרמו להם להבין שהחולצה שהם לובשים היא לא עוד חולצה. ככה צריך להתנהל מועדון גדול וככה מגיעים להישגים. כשאלירן עטר, הילד הבעייתי עם התנועות ידיים מהשכונה, הפך להיות שחקן קבוצתי הבנתי שהם יצליחו הפעם.
לא הביאו שחקנים בשכר מטורף, לקחו אליפות עם מהראן ראדי, דור מיכה, יואב זיו ושרן ייני. לא מבין מה אתה רוצה.
כי הם הביאו את זהבי ופריצה בחורף? אם אנחנו היינו מביאים את זהבי ולוקחים אליפות, היינו קונים אותה בכסף? מאיפה הבולשיט הזה?
אם כבר, אז השנה הרכישה של טב"ח מעידה קצת על התנהלות של חזירים אבל עדיין הם לא עושים שום דבר מוזר וקיצוני ביחס לכסף. מתנהלים נכון לגמרי והלוואי עלינו.
תפסיקו לגמד קבוצות אחרות, תתחילו להתעסק בהפועל ואיך אפשר להפוך אותה למועדון רציני.
לגבי הקהל - אם הפועל תעשה עשור כמו של הגרמנים המצב לא יהיה שונה. במשחקי בית יהיו 5-6 אלף (בגלל המנויים שעשו בתחילת העונה כשהציפיות היו גבוהות ועכשיו סתם באים להעביר את השבת כי זה "חינם") ובמשחקי חוץ יהיו כמויות סבירות במשחקים רגילים וקטנות מאוד בק"ש, עכו וסכנין. אתה מדבר מנקודת מבט מאוד צרה. הקהל הרחב של הקבוצות הוא זהה לחלוטין. שער 2 שלנו ושער 13 שלהם זה בדיוק אותו דבר. שער 7 שלנו ושער 8 שלהם זה בדיוק אותו דבר. אין שום הבדל באהבה לקבוצה, בנאמנות. האוהד הממוצע משער 2 או 7 יבוא למשחק חוץ כשהקבוצה רצה בצמרת ולא יבוא כשהיא במקום 5.
לא יודע איך קרה שאני יוצא זה שמגן על מכבי.
אז אם אתם קוראים פה, גרמנים מסואבים, שיתרסק לכם המטוס לבאזל.
ובאמת אין לכם DNA.
קודם כל לא אני כתבתי את הביטוי קנו אליפות בכסף , אלא עזרא משום מה ציטט בעצמו מפרי דמיונו .
כל מה שאני טוען זה מה שאוגוסטוס רשם , אני לא מגמד אותם אני מכניס לפרופורציות וזה בכלל לא אומר שאני לא רוצה 100 מליון יורו תקציב אבל לא בכל מחיר .
5-6 אלף מנויים מתוך קהל אוהדים שהוא בערך חצי אם לא פחות מהקהל של מכבי זה מכובד, אבל כשקהל כמו של מכבי מביא כזו כמות זה אומר הכל על הקהל ,יש כאן עניין מתמטי פשוט איזה אחוז קהל מגיע כשקשה ?
ושחר אם רק מה שחשוב זה הכסף ??? אז מה זה משנה אם זה מכבי הפועל או ביתר ?
בפועל כשהפועל במצב קשה הקהל מתגייס לעזור ומרים את הקבוצה (ההצלחה המקצועית עוד תגיע ) מה קורה אצל מכבי שלא מצליחים ? חולצות שחורות טיטולים וכמות המנויים יורדת בצורה דרסטית
ואני במקומך לא הייתי מביא את הדוגמה של בית"ר כי נראה לי שהיא עושה רק נזק לתאוריה שלך , בוא נראה מה כמות המנויים שלהם העונה, בקהל הרבה יותר גדול מהפועל ובעניין גיוס הכספים נראה לי שאתה קצת מסלף את העובדות בית"ר גיסו ביותר זמן פחות כסף אם אינני טועה 1.5 מש"ח ואילו הפועל גיסו קרוב ל 2.5 מש"ח אם אינני טועה .
בכלל בנתונים שאני זוכר יותר אוהדים של הפועל תרמו סכום גדול יותר פר בן אדם מאשר העמותה של בית"ר ורובם אלו אוהדים שיש להם מנוי שיותר יקר ועוד עמותה לתמוך בה
לסיכום מה שאני מתאר פשוט קרה בעשור האחרון , מה כל כך שונה העשור הזה מבחינת הישגים בין הפועל למכבי ? בעניין הקהל הוא שונה בהחלט