KID A כתב:
Fez כתב:
נו באמת. הפוך, גוטה, הפוך. הרי הטיעון שלך סותר לחלוטין את המסקנה.
הסיבה שהחלפנו 14 שחקנים (או וואטאבר) היא בגלל שהם לא חתמו לחוזים ארוכים וחטפו לנו אותם מתחת לאף?? ממש לא. להפך. החוזים של רובם היו ארוכים מדי ועד עכשיו אתה מחפש קבוצה לאיזה חצי מהם. נתקעת עם חוזים ארוכים של כל מיני עבאסים וחוזים הזויים של תומר בן יוסף או ניר נחום (שאם כבר עשית את הטעות והחתמת אותם, לפחות שזה יהיה לעונה אחת בלבד אינעל רבאק). אין שום קשר בין ״חוסר ההמשכיות״ לאורך החוזים. ״המשכיות״ שאתה יוצר על ידי חתימה על חוזים לטווח ארוך היא המשכיות מלאכותית לחלוטין שלא קשורה לתפקוד על הדשא, ובכל מקרה ״המשכיות״ היא לא מטרה בפני עצמה (וגם לא משיגים אותה על ידי חוזים ארוכי טווח). כשהקבוצה גרועה אז עדיף שלא תהיה המשכיות (וזה בדיוק מה שקרה בקיץ). גם אם המאמן מאמין בעמוס, כמו שהרבה מאמנים בהפועל האמינו בהרבה שחקנים שכעבור שנה מאמן אחר ניסה להפטר מהם, זה ממש לא אומר שצריך להחתים כל עמוס או דגני או פדידה לחמש שנים.
השחקנים שאתה מחתים לחמש שנים זה מיעוט של שחקנים מאוד מסוימים וככה זה חייב להיות. ולהגיד שכל מועדון בעולם מתנהל כך ומחתים כל שחקן בסטטוס של דני עמוס לחמש שנים - סלח לי אבל פחחחח.
כל מה שכתבת עכשיו רק מוכיח את מה שאמרתי קודם על ההבדל בין הטענות שלנו.
גם אני חושב שצריך להחתים רק שחקנים מסוימים לחמש שנים,
רק שאתה שם את עמוס ב"סטטוס" של הימור ושחקן בינוני, ומבחינתך הוא לא עונה על הדרישות.
אני מקווה באמת שהמאמן לא חושב כמוך, אחרת הוא לא היה צריך להחתים אותו אפילו לשנה.
נכון, הרבה דברים יכולים לקרות בחמש שנים.
יכול להיות שהוא יכשל לגמרי ואז נגיד תודה לאלוהי הניהול על שהחתימו אותו לשנתיים,
יכול להיות שהוא יהיה סביר ועוד שנתיים זה יהיה תלוי בנו אם לשחרר אותו או להאריך לו את החוזה,
וגם יכול להיות שאחרי שאוואט פורש, ב"מאבק" עם אריאל הרוש, דני עמוס יהיה שוער הנבחרת. אבל אנחנו נהנה ממנו לעשר דקות לפני שהוא ילך לאיפה שבא לו.
ומה ש-19 אמר נכון מאוד, אבל להחתים לחמש שנים ולתת לו סעיף שחרור סביר (רק לאירופה כמובן) זה עדיף מלהחתים לשנתיים.
אתה חוזר על הדמגוגיה של "אם המאמן חשב שהוא הימור ושחקן בינוני שלא יחתים אותו", אבל זו כאמור, דמגוגיה.
זה לא לגבי מה שאני חושב ולא לגבי מה שמאמן חושב. עובדתית דני עמוס הוא "הימור" כמו שכל שחקן חדש בהפועל שאין לו איזה רקורד אדיר ויוצא דופן של מניה בטוחה הוא "הימור". כל עונה יש מאמן בהפועל שמביא שחקנים כי הוא חושב שהם שחקנים טובים. עובדתית רבים מהם נכשלים בסוף. להגיד שכל שחקן שהמאמן מביא צריך להחתים ל-5 שנים כי המאמן חושב שהוא טוב, ואם המאמן חושב שהוא טוב אז שיחתים אותו ל-5 שנים, ואם לא אז שלא יחתים אותו בכלל - זה פשוט היגיון כל כך עקום ורע שדי נגמרו לי המילים.
"למה אתה משקיע במניה הזאת רק אלף שקל? אם אתה מאמין בה תשקיע בה את כל הכסף שלך, ואם לא אל תשקיע בה בכלל" - זה פחות או יותר הרמה של הטיעון שלך.
שוב, לפי התיאוריה שלך כל שחקן צריך להחתים ל-5 שנים (אלא אם הוא מבוגר). לדעתי זה עובדתית רעיון גרוע ואידיוטי שיוביל אותנו לפשיטת רגל. לך אחורה כמה עונות בהפועל ותחשוב אם היינו מחתימים את השחקנים שהביאו בכל פגרה ל-5 שנים. רטרואקטיבית תחתים כל שחקן ב-10 שנים האחרונות ל-5 שנים (אלא אם הוא מבוגר), כל חוטבא וכל עבאס, כל שבחון וכל עטיה, כל אבו לאבן וכל יוסי רוזן, כל עובד וכל אסולין. את כולם רצו מאמנים שהאמינו בהם (ברמות כאלה או אחרות) וכמובן שזו רשימה חלקית ביותר.
העובדות בשטח הן שמעטים השחקנים בסטטוס הזה שעזבו אותנו כי "נגמר להם החוזה מוקדם מדי", שבאמת רצינו שימשיכו ושלא היו עוזבים בכל מקרה. לעומת זאת, רבים מאוד השחקנים שנתקענו עם חוזים מופקעים שלהם לתקופה ארוכה, ואם היינו הולכים לפי האסטרטגיה האיומה שלך, הם היו רבים כל כך שהיינו פושטים רגל מזמן.
אז שוב, יש שחקנים שראוי להחתים אותם לטווח ארוך (או צעירים עם פוטנציאל למכור לאירופה, או שחקנים ששילמנו עליהם דמי העברה גבוהים מאוד, או שחקנים שזו הדרך היחידה להביא אותם כמו גילי ואיתי). אבל הם מעטים. ודני עמוס (או דגני) לא אחד מהם.
חלאס, סיימתי עם הנושא הזה.