יובל כתב:
19 כתב:
ציטוט:
יש נפילות, כמו שיש מקרי בינגו הפוכים, אבל לאורך זמן הסטטיסטיקה לא משקרת.
אני לא בטוח כמה זה נכון, כי בוא נודה על האמת, אתה מתעסק בפול שחקנים ש90% ממנו זה סחלה ברמה האובייקטיבית. לדלות את ה10% הנותרים זה גם הרבה עניין של מזל.
באופן עקרוני בשביל להביא שחקן מליגה סבירה באירופה, שכבר יש לו רקורד מוכח, שאיכשהו אף קבוצה בליגה טובה יותר מאשר פה לא רוצה אותו, והוא לא בן 33, וזה לא כי הוא פצוע או האד קייס או לא יודע מה, אלא סתם ככה יצא, זה המון מזל וצירוף מקרים.
אני מסכים שעל הנייר אני מעדיף להביא את הרומני הזה שמדובר עליו כאן למשל על פני הברזילאי (למרות שתכלס, הבן אדם שיחק 45 דקות, עם בערך 16 שחקנים שונים על המגרש, ועוד המחליפים של המחליפים שבהם, יום אחרי שהוא הגיע לקבוצה), אבל לך תדע אם כמו שאתה יודע עליו, לא יודע עליו כל מועדון בבלגיה, שווייץ, או אפילו הולנד ומועדונים יותר קטנים מהטופ ברוסיה או באוקראינה. זה לא שגילית פה איזה סוד גרעיני, לכולם יש אינטרנט היום.
קשה מאד למשוך לפה שחקנים מה שנקרא "מוכחים". אתה צריך שכמה דברים יסתדרו לך בול.
אני לא חושב שזה עניין של מזל וצירוף מקרים,
לדעתי זה 90% כסף (ואם אני זוכר נכון אתה גם הסכמת איתי בקטע הזה). אתה חושב שלדעת בן-שמעון השחקן שחתם הוא השחקן הכי טוב שיש בעמדה הזאת? הרומני שהזכרת למשל עולה 300 אלף יורו (זה מה שהוא קיבל בסיון שבה הוא חתם וזה מה שהיו צריכים בשביל להביא אותו להפועל). ככה עולים שחקנים בקליבר הזה, שמככבים בליגות בסדר גודל שלנו או בליגות קצת יותר טובות. אני מניח שסאשה לא עולה יותר מחצי מזה. כנראה שהגישה בהפועל היא לא "להמר" על זר ב-300 אלף יורו (למרות שלדעתי זה לא הימור וצריך להיות די מטומטם כדי ליפול עם זר בעלות כזו) ומצד שני לחסוך בחלוץ שלישי יקר וללכת עם שחקן נוער, ובהחתמה מיותרת של אנטבי, ובניסיון למצוא מציאות בלאומית כמו צ'קול ומסיקה, אלא להמר על זר בחצי מזה, ובכסף שאתה חוסך אתה יכול להביא את כל הרכישות הנ"ל, שלטעמי הן מיותרות.
זו הגישה בהפועל כבר שנים, שלפיה אין כמעט השפעה של גובה ההשקעה בזרים על הסיכוי להצליח ולכן עדיף להשקיע מעט על כל שחקן ולבנות קבוצה לרוחב, או שפשוט מפחדים ליפול עם שחקן בהרבה כסף (ומה שקורה בפועל זה שבדר"כ נופלים עם הרבה שחקנים במעט כסף כ"א) ולדעתי הגישה הזאת מוטעית.
אני מסכים איתך שמאוד קשה למשוך לפה שחקנים שנקראים "מוכחים" וכדי למשוך אותם צריכים לא מעט כסף , השקעה שכרגע אין לקבוצה כמו הפועל .
לדעתי הרבה מאוד מתחיל מסקאוטינג נכון ומטרות עתידיות .
קבוצה לא צריכה לבנות את עצמה סביב שחקנים זרים אלא סביב שחקנים ישראלים עם עדיפות לשחקני בית ( לדוגמא מנצ'סטר יונייטד שרובם גדלו במועדון ) .
אם בהפועל בשנים האחרונות היום משקיעים בתשתית , מלטה ועד למעלה , בטיפוח דור העתיד והשחקנים מגיל נערים ועד נוער היותר בוגר אז הכל היה נראה אחרת .
כל קבוצה בעולם צריכה להתנהל ככה אלא אם כן אתה איזה ריאל מדירד או ברצלונה או הבעל בית שלך זה שיח קטארי שעל כל 100 מליון שהוא מבזבז בעונה הוא מרוויח 300 מהבאר נפט בחצר הבית שלו .
הפועל חייבים להשקיע בנוער כמה שיותר ולהתמקד בפרטים הכי קטנים .
לבנות אקדמיה , להביא נערים מגיל 13 ועד גיל 18 רגע לפני שהם "מתגייסים" . שכל היום הם יהיו סביב הכדורגל ובמקביל שילמדו ועשו בגרויות בעזרת הכדורגל . שיחנכו אותם לעשות 2-3 אימונים בשבוע
ולאכול נכון ולהבין באיזה מקצוע הם בחרו בחייהם ומה הם צריכים להקריב ולתת מעצמם . לגרום להבין שאם הם ישיקעו בכדורגל ובאימונים ובלימודים אז בסוף הדרך מחכה להם חוזה בקבוצה הכי גדולה במדינה !!!
ואז פשוט לבחור אותם בפינצטה מי מתאים ומי לא . זה נעשה כמעט בכל מועדון בעולם ואין סיבה שלא יקרה פה .
כשזה יקרה הפועל תוכל להשקיע יותר בזרים כי היא רובה בנויה סביב שחקני הבית שלה שגדלו אצלה ובאו מתוך הקבוצה והעלות שלהם לא תהיה אסטרונומית וככה גם יתפנה כסף להשקיע בזרים איכותיים ותותחים .
ככה גם הקבוצה תרוויח כסף על מעברים של שחקנים בין קבוצה ומכירה של שחקנים . ( מתי לאחרונה הפועל קיבלה דמי השבחה על מעבר של שחקן מקבוצה לקבוצה אחרת באירופה או בארץ ? )
באותו זמן גם כדי שמישהו בהפועל יעשה מהפכה במחלקת הסקאוטינג של המועדון וידאג שזה יראה כמו מחלקת סקאוטינג נורמלית ! הייתי שמח אם היה במחלקה הזו מישהו סטייל גורדי קרוייף שיודע בדיוק במי לבחור וכמה כל אחד שווה להשקיע בו מבחינת זרים !!!
המועדון שלנו עובד מהסוף להתחלה במקום מההתחלה לסוף .. אנחנו יורדים במדרגות במקום לעלות בהם וחבל מאוד !
שורה תחתונה : הפועל לא יכולה להשקיע על "זרים איכותיים , תותחים , מוכחים , מטורפים , פסיכים , אגדיים ומפחידים " לפני שהיא משקיע בתשתית ובונה את עצמה מחדש בסגנון שצריך להיבנות ולהתנהל כמו קבוצה אירופאית לכל דבר !