סימרוטיץ כתב:
מועדון צריך אסטרטגיה, גם אם זה המאמן שכולנו פיללנו אליו (במיוחד אני) אי אפשר לקבל את כל מה שהוא אומר כאורים ותומים.
קליימן הוא שוער העתיד של מדינת ישראל, הוא פוטנציאל בסדר גודל שכבר הרבה זמן לא היה פה ולא חסרים מאמנים שטעו פה ושם לגבי שחקנים, דוגמאות לא חסר מהארץ ומהעולם.
חיפה של שנה שעברה קיבלה את המאמן שכלכך חיכו לו, נתנו לו את כל מה שהוא רוצה והוא גם שחרר את כל מי שבא לו, בפועל ראינו איך זה נגמר.
אם במקרה טב"ח לא הייתה לו בררה ואכן נחלשנו בעמדה הזו, אז גם בשער נחלשנו במידה ועמוס מגיע, מי שראה את העונה האחרונה שלו ראה שוער בינוני בלי שום ערך מוסף.
וגם אף אחד פה לא מדבר על כך שיש לך שוער עם חוזה ביד ומקום זה אתה מביא שוער חדש שצריך לשלם עליו דמי השבחה ושכר גבוה יותר משל קליימן, לא עדיף להשקיע את הכסף הזה בשדרוג היכולת להביא קשר זר ?
אני קובע אקסיומה, לעניות דעתי העונה הזו לא תקום ותיפול על קליימן או עמוס בשער ואין הבדל משמעותי ביניהם, היא כן תיפול על היכולת להביא שני קשרים טובים להרכב אחד ליד גרזיץ ואחד לקישור ההתקפי.
כל העניין של הקשר ההתקפי לא היה קורה בכלל בלעדי התרגיל של טב"ח, אבל צריך לדעת להתמודד גם עם זה.
לסיכום : התחלנו את הרכש יפה, אני מאמין מאוד בשיטה של איכות על כמות (כולנו ראינו מה קרה כאן שנה שעברה), אבל נראה שחוזרים לכמות שוב, רן יצחק לא יתן ערך מוסף על שרם,עמוס לא יתן ערך מוסף על קליימן וזגורי לא ייתן ערך מוסף על טב"ח (אילוץ)
זו דעתי והניתוח שלי למצב, זו לא בכיינות או ממרור (כי מי ששוכח איפה היינו אתמול שיקרא את הכתבה בוואלה על טביב) אלא ניתוח רציונלי למצב.
מסכים כמעט עם כל מה שאתה כותב למעט הקישור ההתקפי.
גם אם טב"ח היה נשאר לדעתי בשביל ללכת עד הסוף היית חייב עוד קשר התקפי בגלל שטב"ח אמנם משחק באגף אבל הוא לא קשר יצירתי על כל המשתמע מכך. הוא לא גילי (לא ברמה, בצורת המשחק), לא נמה, לא זנדברג (בשיאו).
כרגע בעיניי, להפועל יש בעיה בקישור ההתקפי. בהנחה שזגורי מגיע, יש שם את גילי, זגורי, ספורי, סלים. בוא נניח שיביאו גם פדידה כזה.
מדובר על שחקן אחד ראוי להרכב של קבוצה אלופה ועוד כל מיני הימורים.
זגורי, עם כל הכבוד, כרגע עוד לא בשל להיות שחקן הרכב.
מספורי אני דווקא מחזיק, אבל שוב, עוד לא מבושל ולא קרוב לזה.
סלים שחקן שיכול לתת איזו בעיטה חופשי או הגבהה טובה פעם בשלושה משחקים. בטח שאי אפשר לבנות עליו.
הפועל חייבים עוד עומק ואיכות בקישור ההתקפי. אני את סלים הייתי משחרר ומשאיר את אלרואי (אולי רב"ש יכול להוציא משהו מהגולם הזה) ואז, אם יש עוד מקום לזר וכסף משקיע שם או לחילופין בוזגלו כזה. כרגע, אתה בונה על גילי. חס ושלום אם הוא שוב נפצע או סתם לא טוב, אתה בבעיה גדולה.
כמובן שאם תפגע בקשר אמצע שהולך קדימה או פתאום גורדנה ימציא את עצמו מחדש או שספורי/זגורי/פדידה יתגלו כעילויים, המצב יהיה טוב יותר.