איר קנדה כתב:
אדום מטלי כתב:
זהו, שאין לך ממש דרך לדעת אם אתה לא מכיר את התחום.
אני לא בטוח לגבי כוונתך במילה איכות. אם תאכל להגיד איזה אופניים אתה בודק, אוכל להגיד לך לגבי איכות השלדה והמערכות ״על הנייר״. אבל זה רק חלק קטן מהעניין, כי רוב הסיכויים שתמצא למכירה אופניים סבירים עם מערכות סבירות מבחינת הרמה שלהם, אבל השאלה היותר חשובה היא מה מצבם המכני כרגע, ובזה אין לי שום סיכוי לעזור לך.
אתה יכול לנסות לסמוך על המוכר.
אני מציע לך להתחיל בכל זאת מכמה חנויות אופניים, זה יתן לך כיוון נכון.
אגב, למטרות שציינת לא בטוח שאופניי כביש הן הכי מתאימות לך. בתור רכיבה עירונית ולא ממש ספורטיבית, הן לא ממש נוחות, התנוחה של הגוף לא מאד נעימה למי שלא רגיל לכך, השלדה קשיחה ולא סלחנית. אם אתה לא בכוון של להפוך את זה לספורט, אולי כדאי לחשוב על אופניים יותר נוחות.
אני בכיוון של לרכב הרבה ורוצה אופציה של שינוי פוזיציה, מה שאפשר לעשות עם אופני כביש. בנוסף, להבנתי, אופנוע כביש ייתנו תפוקה יותר טובה מאופניים רגילות.
הלכתי לשתי חנויות אופניים ששייכות חרותם בעלים. לשתיהן מבחר לא רע של אופניים אבל מספר יחסית מועט של אופניים יד שנייה.
הוא הציע לי את האופניים הבאות, יש שנייה שעלו במקור 1250 והוא עכשיו מוכר ב800. אבל אני מאמין שאוכל להוריד אותו עוד.
האופניים הם Marin Venezia, 2009
הנה המודעה שלו באתר יד שנייה:
http://vancouver.craigslist.ca/van/bid/3881793616.htmlהם טיפה גדולים - 55.5 אבל בסה"כ בסדר. הוא הסכים לשני טיפולים סה"כ. בניגוד לאופניים חדשות שאז מקבלים שנה.
יש לו שם בחנויות הרבה אביזרים, ואני אצטרך קסדה, אורות, מנעול, קובר לגלגלים לחסימה של מים. מנעול לגלגלים, מתקן מים ופעמון.
-עדיף לנסות לסגור אתו על איזה דיל קומבו או לקנות את האביזרים באינטרנט?
-מה אתה חושב על האופניים? שוות 800? אגב עשיתם עליהן סיבוב והם סבבה והם יעשו להם טיון אפ כמובן גם.
אני עדיין לא מבין לגמרי מה אתה מתכוון לעשות עם האופניים. תנסה הגדרות כמותיות ולא איכותיות. מה זה לרכב הרבה?
ולשנות פוזיציה זה טוב, אבל באופני כביש גם הפוזיציה הכי 'נוחה' היא לא מאד נוחה למי שלא רגיל אליה, ולא נוחה למי שרוצה לשוטט בעיר, נניח.
אלה אופני כניסה בסיסיות. לדעתי חדשות כאלה, עם המערכות שרואים כאן, אכן צריכות לעלות סביב 1200 דולר. אחרי אפילו שנה של רכיבה הערך שלהם צריך לרדת בהרבה. אם כל המערכות תקינות, לא היית משלם עליהם יותר מ-600, וזה גם מוגזם.
הייתי משלם 800 רק אם ממש בקושי רכבו עליהם והכל נראה לך ממש מבריק. אבל זה לא נראה כך בתמונות.
(לצורך ההשואה, תנסה לבקש אופני כניסה בסיסיות חדשות).
הכי חשוב: לא הגיוני שמידת האופניים הזו מתאימה לך, לפי הנתונים האישיים שלך. לא משחקים עם זה. אולי ברכיבות קלות של חצי שעה לא תרגיש את זה, אבל אם תיכנס לזה יותר לעומק, יכאב לך הגב, הצוואר, כפות ידיים וכו'. ואז תיאלץ לקנות אופניים אחרים. אגב, עדיף לקנות אופניים קטנות מדי מאשר גדולות מדי.
לגבי התוספות שעליהן כתבת: אפשר לקנות הכל באינטרנט, אבל את הקסדה הייתי קונה בחנות בכל זאת, כי צריך לבדוק שהיא יושבת עליך טוב ונוח. עם שאר הדברים אין בעיה.
מה שאתה עוד צריך לחשוב עליו ברצינות הן כפפות רכיבה, ומכנסי רכיבה עם פד. שוב, אם תגיד אם אתה הולך לעשות עם האופניים נוכל לחשוב עד כמה זה חשוב.
פחות או יותר כ20 ק"מ יומית. ושלושה ימים בשבוע כ50 ק"מ.
סבבה ירדתי מהאופניים, בקרוב אפרסם עוד אפשרויות ואנסה לספק לך לינק עם מבחר אפשרויות.