romario כתב:
בני12 כתב:
הדת לא באה כדי לרסן אנשים הדת הוקמה כאמצעי שליטה בהמונים.
ומכיוון שהיא אמצעי שליטה הרי שההמונים התנהגו בהתאם למנהיג הדתי.
אם הוא היה שוחר שלום, ההמונים ברובם שחרו שלום
ואם המנהיג היה רצחני אזי ההמונים היו רצחנים בשם הדת.
האנטי לדת הוא לא בגלל האלימות שבה (למרות שנעשו הרבה דברים אלימים בשם הדת, כל הדתות, לאו דווקא היהודית)
אלא בגלל שאנשים חושבים רוצים לאפשר לאנשים אחרים את חופש המחשבה ולא לכבול
אותם באמצעי שליטה כאלו או אחרים.
האנטי לדת הוא בגלל שיש פער עצום בין ההבנה של מה זה תורה ומה זה בורא ומושגים כאלה גבוהים כאשר הם מדוברים ברמה מאוד שטחית אז מאוד קל לבוא ולבקר אותם.
אני לא אומר מי אשם בזה,אבל החילוניים צריכים להבין שיש פער עצום בין ההבנה שלהם לתורה ולבורא לאיך שהעניין הוא באמת.
התורה זה לא ספר היסטוריה ולא ספר חוקים כדי לרסן אדם מסויים,זה הרבה מעבר לדברים האלה, גם לכאורה הלומדי תורה לפעמים מפספסים את הנקודה ומתיחסים לבורא כאל דמות
שאולי היא מפחידה וגם הם רחוקים מהאמת,האמת היא בכלל ברובד אחר,רובד רוחני התורה מעלה את האדם לגבהים אחרים אך ורק אם הוא זוכה להבינה כראוי,מושגים כמו טוב ורשע בכלל ל אתופסים כאשר מדובר בבורא שהוא מעל כל הגדרים האלה בכלל.
הקב"ה שם אותנו אמנם בעולם גשמי,אך בן אדם שלא ישלב רוחניות ותורה בחייו יביא את האנושות למצב של תהו ובהו רגשי,האיזון מופר כאשר אדם עושה רק בחומר,אמונה בדרגתה הגבוהה מרימה את האדם לעשות פעולות ולצאת מגדרים שהוא מכיר בכלל,יש גם דרגת אמונה נמוכה שכביכול הקב"ה יעשה בשבילי הכל וכנגד זה באה הכפירה,אך הכפירה בעצמה היא הרבה יותר גרועה אפילו מהמצב של אמונה נמוכה ושגוייה.
בני ככל שאדם עולה במדרגות הרוח והתורה משתחררת מחשבתו ומתדבקת באין סוף
אף אחד לא כובל את המחשבה ואת העשייה,הרגלים רעים יש בכל הזרמים והם כובלים את האדם מי שבוחר להשתחרר מהן הוא האיש החופשי.
הרבה זמן נמנעתי מלהיכנס איתך לסוגיית החסידות, בעיקר בגלל שאין לי בעיה איתה. אבל בכל זאת, יש הגזמה מסויימת בעניין. לפני שאני אסביר אני אבהיר:
1. אני לא ברמה שאני יכול לחלוק עליך, כל מה שאני כותב נאמר ע"י תלמידי חכמים.
2. חסידות היא אמת מוחלטת.
3. אני אוהב אותך.
עכשיו לנושא, הרבה מהחוזרים בתשובה בעשרות שנים האחרונות קצת לא הודרכו נכון. הם קוראים ספר הזוהר ללא הכנה והדרכה, הם קוראים כתבים של אדמו"רים(כמו רבי נחמן), מפרשים לבד ומגיעים לתוצאות הזויות. לא הכל רוחניות ורוחניות ורוחניות, יש עולם גשמי. האדם הוא לא רק רוחני רוחני רוחני, הוא גם בהמי. אין רק יצר טוב, יש לו גם יצר הרע. בשום שלב יצר הטוב לא מהווה יותר מ-50% מהאדם, ותמיד הוא נשאר על האחוז הזה.
אני בטוח שאתה בקיא בגמרא, שים לב עד כמה היא מעשית ומתייחסת לעולם הזה. נכון, מכל מילה ואות יוצאת הרוחניות והקדושה, אבל התאכלס שלה הוא מאוד מעשי. האם אפשר להתפלל 18 על עץ זית, האם שליח לדבר עבירה הוא שליח והאם צריך שמע כששוכבים או כשהולכים בדרך. הכל מאוד מעשי והגיוני. כך היה הרמב"ם, כך היה הגר"א מווילנה. לא כל הזמן צריך לעסוק בעולמות הרוחניים ובספירות, לפעמים צריך להתעסק גם בעולם הזה ואיך לנהוג בו. ואם יש איסור ייחוד, זה כן כדי לרסן את האדם. ואם יש הפסקה בין בשר וחלב, זה גם כדי לרסן אותו. וגם לנטול ידיים ולברך, זה גם ריסון האדם והתאוות שלו.
ולסיום:
1. אני לא ברמה שאני יכול לחלוק עליך, כל מה שאני כותב נאמר ע"י תלמידי חכמים.
2. חסידות היא אמת מוחלטת.
3. אני אוהב אותך.