el dudernio כתב:
red_o כתב:
el dudernio כתב:
לא עקבתי אחרי כל הנאמר אבל....
אם הקבוצה מבבסדת כל שנה ב 240 שקל 2000-2500 מנויים, וזה בערך המספרים, זה אומר שהקבוצה מוותרת על חצי מליון מידי שנה מהכנסות מנויים. את החצי מליון הזה אפשר להשקיעה ב 5000 המנוייים לשערים 5-7 ולהוזיל את מנוי לכולם במאה שקל
א. זה לא 2000-2500 מנויים זה במקסימום 1000
ב. זה לא 240 שקל
ג. אני בטוח שאם באצת היה אפשר להוזיל היו מוזיךים
אם אתה לא יודע ראוי שלא תדבר
א. מדובר על 2000-3000 מנויים (כ-500 חבר, 500 הסתדרות 500 חברת חשמל 300 ארגון המורים ועוד (אל-על, עובדי מדינהה, עובדי שירות ביטחון ובטח שחכתי מישהו), ראצ'ו גם הזכיר את זה אחרי שכבתי.
ב. מחיר "אחרי"סיבסוד הוא 800 לפני סיבסוד הוא 1200, כלומר יש הבדל של 400 שקל, אם הקבוצה "מסבסדת" 60%, הרי האירגונים לא הסכימו לסבסד יותר מזה אצל מכבי אז למה שאצלינו הם יסכימו? מדובר ב240 שקל סבסוד של הקבוצה (לפחות).
ג. הוזלה היא תמיד על חשבון משהו, יכלו לא "להביא" את שכטר ואז המנויים היו "זולים" ב 8 אחוז (למשל), אני מדבר על הוזלה לכלל הציבור על חשבון הוזלה לציבור "מצומצם" שהוא לא כזה מצומצם אלא מהווה בין רבע לשליש מרוכשי המנויים.
מלבד כמות המנויים הנמכרת לארגונים, ההערכות שלך לדעתי מצחיקות.
א. כל החישוב במספרים הוא שגוי, יש גם מנויים לשערים יקרים יותר (מה שדווקא מגדיל את סה"כ סכום הסיבסוד), בכל מקרה במספרים עובדים באחוזים.
ב. בפשטות לפי מה שנאמר פה בנושא (סה"כ מנויים+מנויים ארגונים+ חלוקת סבסוד מועדון-ארגון) ההערכה שלי היא שהסיבסוד של המועדון עומד על 10%.
ג. 10% עבור כ 30-35% מכלל המנויים, תחשב לבד כמה זה יוצא עושים את המהלך הכלכלי הגאוני ומחלקים את סכום סבסוד המועדון לכוווולם.
ד. שוב אתם בוחרים להתעלם מהמשוואה הפשוטה שהעלמת מנויי הארגון תפחית באחוז כלשהוא (לדעתי לפחות 10-15%) את כמות המנויים, ואת זה צריך להוסיף לשקלול למעלה.
ואם ההשראה לכל הרעיון הגרוע הזה היא המהלך של הגרמנים,אז צאו מזה, הסיבה היחידה שהם מרשים את זה לעצמם זה האופוריית אוהדים שהם שרויים בה ואנחנו לא (רמת גן מלא במשחק אליפות, בלומפילד סולד אאוט במנויים עונה שעברה- בקיצר אליפות שהוציאה רבבות מהחורים שלהם)+ העובדה שיש להם גב כלכלי שכבר דובר עליו מספיק.