bergkamp כתב:
סעיף שלוש זה אכן הדעה שלי. להמר על דני עמוס שוער ראשון בקבוצה גדולה, ללא מחליף ראוי, זה חתיכת הימור. אני לא יודע כמה הוא חזק מנטלית להתמודד עם הסיטואציה ובנוסף לכל, אני חושש שהנתונים הטבעיים שלו (גובה, אתלטיות) יעמידו אותנו בחיסרון בעמדה הזו מול כל הגדולות (מכבי, חיפה, אפילו בני יהודה).
אגב, סתם בנושא ההגבהות, זה לא שרב"ש בונה פה איזו קו הגנה גבוה/בעל משחק ראש משובח כמו שהיה לו בקריית שמונה (צדק, חסארמה, טיבי, מאטוביץ', גרזיצ'יץ', אפילו גזל, בדש ואבוחצירה הם כוח בהתגוננות במצבים נייחים). חוץ מצמד הבלמים, שאין לי מושג מה איכותם ואולי גרזיצ'יץ', לא נראה שיהיו מספיק שחקנים שמתגוננים היטב במצבים הנייחים (נכון, זה משהו שאפשר לעבוד עליו, אבל בהרכב שכולל את שכטר, ורמוט, דמארי, בן חיים, הרוש ומלול (למשל) ועם דני עמוס בשער, אני רואה אותנו הופכים למן ארסנל כזו - קבוצה שיכולה לשלוט כל המשחק ולקבל שני גולים מקרנות/הרמות מקריות).
קודם כל, כמו שערן כתב, איינוגבה שוער חלש. כל עונה הוא מנצח בשבילנו לבד משחק-שניים. ואני עדיין טוען שהראש-בראש העיקרי, בטח נגד מכבי, הוא בקישור. יש להם את אלברמן, ראדי וזהבי, ומחליף אחד לפחות על כל משבצת בהרכב. בעומק המטורף שלהם אי אפשר להתחרות, אבל לפחות קשר מרכזי אחד ברמה גבוהה זה מאסט.
לגבי גובה, ארסנל משחקת בליגה האנגלית, חצי מהקבוצות שם חיות על משחק באוויר, זו תרבות הכדורגל שיש שם. הפועל תהיה נמוכה בין נמוכות, לאף קבוצה לא יהיה יתרון גובה משמעותי עלינו (אני זוכר את אשדוד של העונה יוצאת דופן בקטע הזה). קולין, איליץ', גרזיצ'יץ' ועוד קשר אחורי (גם שכטר ודמארי לא נמוכים לליגה הזאת) אמור לשים אותנו בקו אחד עם שאר הקבוצות. אם אני לוקח את מכבי וחיפה, אז למכבי חוץ משני בלמים גבוהים ופריצה אין שחקנים גבוהים במיוחד, וחיפה חוץ משני הבלמים הם קבוצה של גמדים.