romario כתב:
yeho11 הרבה שמחה אושר וזוגיות טובה.

זה הדרך הנורמאלית של בן אדם מאמין לקבל בן אדם ברוצה להתחתן קצת אחרת ממנו, לא חייבים לדחוף להם מול העיניים כמה הם רשעים ולא-יהודים (מה גם, שלמרות שהוא לא אדם מאמין, yeho11 בכל זאת עושה משהו שיש בו זיקה ליהדות, גם אם הוא לא לטעמך).
עכשיו אם נעזוב את הכיבוד/חוסר כיבוד למשתמש שפתח את האשכול:
Officer Barbrady כתב:
גביזון, התנועה הרפורמית היא התנועה הכי מתועבת בעיני עלי אדמות. החרדים מייצגים את היהדות האמיתית ואין לי שום סיבה לחשוב ככה פרט לאידיאולוגיה ולרגש הדתי שלי. לא גדלתי בבית חרדי או דתי, לא פעיל במפלגה חרדית או דתית ואני גם לא מקבל כסף על הפצת אידיאולוגיה אוהדת כלפי המגזר הזה. תבדיל בין התרבות החרדית למהות החרדית. התרבות החרדית היא משהו בן 200-300 שנה, זה כולל את הלבוש, המוזיקה, השפה וההגייה. המהות החרדית היא המהות היהודית עוד מימי בית המקדש, בין אם זה בתפילה, לימוד תורה, מצוות עשה ואל תעשה, צומות, שבתות וחגים. כל אחד רואה לפי העין שלו, אתה רואה את החרדים בעין אחת כי אתה בוחר ואני רואה אותם בעין אחרת כי אני בוחר. אין, לא היה ולא יהיה אפילו שמץ של לגיטימציה לתנועה הזאת.
נראה לי לא הבנת את מהות התנועה הרפורמית, המטרה שלה היא לקחת את המהות היהודית, שהרבה פעמים המצוות שלה מיושנות, לא תואמות את התקופה (כמו דיני עבדים ושפחות, איסור משכב זכר וכדומה), ומעוותות על ידי שנים של חקיקה רבנית שמרנית, ולקחת ממנה את הכוונה הטובה והטהורה של היהדות (אגב, למרות שאני אדם לא-מאמין, אני מאוד אוהב את התכלית של האמונה היהודית), ולעדכן אותה לימינו.
כי אם פעם היית צריך לשחרר עבד יהודי אחרי ככה וככה שנות עבודה, היום אפשר לעדכן את המצווה ולנתינת תנאים יותר הוגנים לעובדים.
כי אם פעם היה אסור משכב זכר, כי זה מנע את מצוות פרו ורבו, היום יש גם לזוג חד-מיני את האופציה לקיים את מצוות פרו ורבו, אז אין סיבה לאסור את זה.