תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 13:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גלעד קריב
הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 21:44 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
(וכתוצאה מזה מחרב לו אשכולות).

איך זה מחרב לו את האשכול?

זה מונע ממישהו לשלוח לו בפרטי את הטלפון של גלעד קריב כמו שהוא ביקש בהודעה הפותחת?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 22:18 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
yeho11 הרבה שמחה אושר וזוגיות טובה.

:ROSE:
זה הדרך הנורמאלית של בן אדם מאמין לקבל בן אדם ברוצה להתחתן קצת אחרת ממנו, לא חייבים לדחוף להם מול העיניים כמה הם רשעים ולא-יהודים (מה גם, שלמרות שהוא לא אדם מאמין, yeho11 בכל זאת עושה משהו שיש בו זיקה ליהדות, גם אם הוא לא לטעמך).

עכשיו אם נעזוב את הכיבוד/חוסר כיבוד למשתמש שפתח את האשכול:
Officer Barbrady כתב:
גביזון, התנועה הרפורמית היא התנועה הכי מתועבת בעיני עלי אדמות. החרדים מייצגים את היהדות האמיתית ואין לי שום סיבה לחשוב ככה פרט לאידיאולוגיה ולרגש הדתי שלי. לא גדלתי בבית חרדי או דתי, לא פעיל במפלגה חרדית או דתית ואני גם לא מקבל כסף על הפצת אידיאולוגיה אוהדת כלפי המגזר הזה. תבדיל בין התרבות החרדית למהות החרדית. התרבות החרדית היא משהו בן 200-300 שנה, זה כולל את הלבוש, המוזיקה, השפה וההגייה. המהות החרדית היא המהות היהודית עוד מימי בית המקדש, בין אם זה בתפילה, לימוד תורה, מצוות עשה ואל תעשה, צומות, שבתות וחגים. כל אחד רואה לפי העין שלו, אתה רואה את החרדים בעין אחת כי אתה בוחר ואני רואה אותם בעין אחרת כי אני בוחר. אין, לא היה ולא יהיה אפילו שמץ של לגיטימציה לתנועה הזאת.

נראה לי לא הבנת את מהות התנועה הרפורמית, המטרה שלה היא לקחת את המהות היהודית, שהרבה פעמים המצוות שלה מיושנות, לא תואמות את התקופה (כמו דיני עבדים ושפחות, איסור משכב זכר וכדומה), ומעוותות על ידי שנים של חקיקה רבנית שמרנית, ולקחת ממנה את הכוונה הטובה והטהורה של היהדות (אגב, למרות שאני אדם לא-מאמין, אני מאוד אוהב את התכלית של האמונה היהודית), ולעדכן אותה לימינו.
כי אם פעם היית צריך לשחרר עבד יהודי אחרי ככה וככה שנות עבודה, היום אפשר לעדכן את המצווה ולנתינת תנאים יותר הוגנים לעובדים.
כי אם פעם היה אסור משכב זכר, כי זה מנע את מצוות פרו ורבו, היום יש גם לזוג חד-מיני את האופציה לקיים את מצוות פרו ורבו, אז אין סיבה לאסור את זה.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
אין דבר כזה יהדות אמיתית כי זה הכל מצוץ מהאצבע.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 23:22 
סמל אישי של המשתמש
רד אין בלאד, זה בדיוק העניין, שאתה הוצאת מפרופורציות את המעשה שלי. הרי לא הלכתי לחתונה שלו והפרעתי לו, לא איימתי עליו באלימות פיזית ולא השתמשתי באלימות מילולית. רשמתי הודעה בפורום פתוח, בתת פורום שבכותרת המשנית שלו רשום שהפורום נועד לדיונים שלא קשורים לכדורגל. לא חציתי גבולות ובעצם לא עשיתי שום דבר שהוא לא לגיטימי ואיכשהו אתה ניסית להפוך אותו לחציית גבול.

ערן, אני באמת מצטער שנפלתי למקלדת שלך. רשמת שלא התבגרתי וכל הזין למי שפעם שיבח אותי. אתה פשוט דיבייטר ברמות שלא נראו כאן. כבר ביקשתי ממך פעם להוסיף אותי לנודניקים על מנת שאני לא אחווה שוב את הלשון ה-הו כה חדה שלך.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 23:24 
סמל אישי של המשתמש
ואני עניתי לך שרשימת נודניקים זה פיצ'ר ללוזרים שיש להם בעיית הדחקה קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 23:28 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
romario כתב:
yeho11 הרבה שמחה אושר וזוגיות טובה.

:ROSE:
זה הדרך הנורמאלית של בן אדם מאמין לקבל בן אדם ברוצה להתחתן קצת אחרת ממנו, לא חייבים לדחוף להם מול העיניים כמה הם רשעים ולא-יהודים (מה גם, שלמרות שהוא לא אדם מאמין, yeho11 בכל זאת עושה משהו שיש בו זיקה ליהדות, גם אם הוא לא לטעמך).

עכשיו אם נעזוב את הכיבוד/חוסר כיבוד למשתמש שפתח את האשכול:
Officer Barbrady כתב:
גביזון, התנועה הרפורמית היא התנועה הכי מתועבת בעיני עלי אדמות. החרדים מייצגים את היהדות האמיתית ואין לי שום סיבה לחשוב ככה פרט לאידיאולוגיה ולרגש הדתי שלי. לא גדלתי בבית חרדי או דתי, לא פעיל במפלגה חרדית או דתית ואני גם לא מקבל כסף על הפצת אידיאולוגיה אוהדת כלפי המגזר הזה. תבדיל בין התרבות החרדית למהות החרדית. התרבות החרדית היא משהו בן 200-300 שנה, זה כולל את הלבוש, המוזיקה, השפה וההגייה. המהות החרדית היא המהות היהודית עוד מימי בית המקדש, בין אם זה בתפילה, לימוד תורה, מצוות עשה ואל תעשה, צומות, שבתות וחגים. כל אחד רואה לפי העין שלו, אתה רואה את החרדים בעין אחת כי אתה בוחר ואני רואה אותם בעין אחרת כי אני בוחר. אין, לא היה ולא יהיה אפילו שמץ של לגיטימציה לתנועה הזאת.

נראה לי לא הבנת את מהות התנועה הרפורמית, המטרה שלה היא לקחת את המהות היהודית, שהרבה פעמים המצוות שלה מיושנות, לא תואמות את התקופה (כמו דיני עבדים ושפחות, איסור משכב זכר וכדומה), ומעוותות על ידי שנים של חקיקה רבנית שמרנית, ולקחת ממנה את הכוונה הטובה והטהורה של היהדות (אגב, למרות שאני אדם לא-מאמין, אני מאוד אוהב את התכלית של האמונה היהודית), ולעדכן אותה לימינו.
כי אם פעם היית צריך לשחרר עבד יהודי אחרי ככה וככה שנות עבודה, היום אפשר לעדכן את המצווה ולנתינת תנאים יותר הוגנים לעובדים.
כי אם פעם היה אסור משכב זכר, כי זה מנע את מצוות פרו ורבו, היום יש גם לזוג חד-מיני את האופציה לקיים את מצוות פרו ורבו, אז אין סיבה לאסור את זה.
אני ככה מבין שאתה כנראה לא מבין את מהות היהדות. החרדים חיים גם ב2013 בצורה נורמלית ורגילה, וזה בלי חוקי העבדות שהם לא צריכים ליישם. זה בדיוק ההבדל במהות בין יהדות לבין מי שחושב שהוא מבין את המהות של היהדות. התורה וחוקיה הם דברי אלוהים חיים ואין לשנות אותם. כמו שלא קובעים את יום הקודש והמנוחה ליום ראשון רק כי בתור מדינה אנחנו יכולים ליישם את זה בחוק(ואפילו להרוויח כלכלית), כך אנחנט לא מתירים משכב זכר כי יש חוק שמתיר להם לאמץ ילדים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 23:37 
אני אסביר לך מאוד בקלות למה מתייחסים אליך ככה, אתה פשיסט.
לבטל זרם ביהדות, לתעב אותו תיעוב כל כך עמוק משיק למשל לביטול זכות הקיום של אידאולגיה פוליטית מסוימת רק בגלל שהיא מנוגדת לשלך.
אם היית אדם נאור היית מסוגל לקבל (ואולי לכבד) את זכותו של האחר לבחור את דרכו ואת פעולותיו, אפילו אפילו אם הן שונות או מנוגדות משלך.
מאחל לך שתתמתן, תקבל את השונה כמו שמלמדים בגן חובה, ובזה תפגין תכונות בוגרות שכרגע אין לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 23:56 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני ככה מבין שאתה כנראה לא מבין את מהות היהדות. החרדים חיים גם ב2013 בצורה נורמלית ורגילה, וזה בלי חוקי העבדות שהם לא צריכים ליישם. זה בדיוק ההבדל במהות בין יהדות לבין מי שחושב שהוא מבין את המהות של היהדות. התורה וחוקיה הם דברי אלוהים חיים ואין לשנות אותם. כמו שלא קובעים את יום הקודש והמנוחה ליום ראשון רק כי בתור מדינה אנחנו יכולים ליישם את זה בחוק(ואפילו להרוויח כלכלית), כך אנחנט לא מתירים משכב זכר כי יש חוק שמתיר להם לאמץ ילדים.

א. חוקי העבדות אמנם לא, אבל חוקים אחרים (כמו למשל איסור לאכול עוף עם חלב, כי פעם היה קשה להבדיל בין בשר בקר לבשר עוף, כשהיום על כל חתיכת בשר שיוצאת מהקצבייה רשום מה יש בתוכה), הם בהחלט מקיימים למרות שאין צורך בהם.
ב. אני מסכים שמבחינת היהדות האורתודוקסית דברי אלהים חיים אסור לשנות אבל:
א.לא דיברתי בהכרח על דברי אלוהים, אלא על פרשנויות הזויות של רבנים שלא קשורות למציאות, בטח לא למציאות של היום. (עוד דוגמא על בסיס אותו חוק, לפי הפרשנות האישית שלי (שאף אחד לא חייב להסכים איתה, כן) "אל תוכל גדי בחלב אימו", הכוונה במשפט, היא שאם פגעת במישהו, אפילו אם זה לא בכוונה, אל תזרע לו מלח על הפצעים, כמו שאם אתה שוחט גדי אתה לא תחגוג ותוכל את זה עם החלב של אימו, היום אפשר להקביל את זה לדוגמא לאם זכית במשרה נחשקת, אל תחגוג מול הקולגה שלך שלא קיבל את המשרה).
ב. גם במקרה ומדובר בתורה, לכל דבר יש תכלית בתורה, ובאופן עקרוני היא לא נועדה לעשות רע, אבל הבעיה זה שהרבנים האורתודוקסים הרבה פעמים מתייחסים לדברים פשוטם ומשמעם מתי שרוצים, ומתעמקים בהם מתי שרוצים אחרת.

אגב, מה שהכי מדהים, זה שדווקא היהדות שבשביל לשרוד שינתה את פניה כל כך הרבה פעמים מעדיפה היום להתחפר בתוך הדעות של עצמה, וככה לערער את מעמדה ולאבד המון מאמינים, במקום לעשות רפורמה ולאפשר חיים יהודיים לצד חיים מודרניים.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 00:13 
סמל אישי של המשתמש
ברביידי, אני אוהב אותך, זה בכלל לא קשור.
אני אגיד לך מה שאני אומר כל הזמן לרומאריו, בגלל המתווה החרדי, ועצם העניין שהוא רק יחמיר (כמו שאתה אומר, תהיה פה מדינת הלכה, גם אני מאמין בזה, יחד עם מדינה מוסלמית), אני בעד מלחמת אזרחים, או פשוט הרבה יותר, להפריד בין 2 מדינות: אנשים שיחיו בצורה חרדית, עם כל המשתמע מכך, בטחון, מיסים, מדינת הלכה למעשה, חוקי דת,צניעות, זרמים חרדיים שונים, חסידויות, כתות, רבנים, משיחים, מנהיגי הלכות, אוכפי חוקים, ומדינה אחרת של חופש מדת, כל אחד יבחר מה שהוא עושה מבחינה דתית, עם חוקי מדינה חילונית. במידה וזה היה קורה לא היה לי שום פיפס כנגד החרדים, כלום, נאדה, אני לא רואה בהם שום חלק שקשור אלי, לחברים הגויים שלי (שרובם התגיירו, מפורטוגל, רוסיה,דרוזים, ערבים) יש הרבה יותר קשר מהותי איתי מאשר החרדים.
גם אתה יודע שמדינה חרדית כזאת תחזיק מעמד בדיוק חודש, אבל זה ממש לא העניין.
מכיוון שאני יודע שלא תוקם מדינה חרדית, והמצב הולך ומחמיר, אני בעד מלחמת אזרחים, הסטטוס קוו זויין מספיק ואי אפשר להשיב אלף צעדים אחורה.
אם המצב ימשיך במתכון הקיים, המדינה הזאת תתמוטט ואז כולם ילכו לקיבינימאט, גם החרדים וגם החילוניים. עדיף להקדים תרופה למכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 05:58 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
גביזון, התנועה הרפורמית היא התנועה הכי מתועבת בעיני עלי אדמות. החרדים מייצגים את היהדות האמיתית ואין לי שום סיבה לחשוב ככה פרט לאידיאולוגיה ולרגש הדתי שלי. לא גדלתי בבית חרדי או דתי, לא פעיל במפלגה חרדית או דתית ואני גם לא מקבל כסף על הפצת אידיאולוגיה אוהדת כלפי המגזר הזה. תבדיל בין התרבות החרדית למהות החרדית. התרבות החרדית היא משהו בן 200-300 שנה, זה כולל את הלבוש, המוזיקה, השפה וההגייה. המהות החרדית היא המהות היהודית עוד מימי בית המקדש , בין אם זה בתפילה, לימוד תורה, מצוות עשה ואל תעשה, צומות, שבתות וחגים.

כמה בורות, לא יאומן. וזה עוד ממישהו שמתיימר לייצג את החרדים ולהגן עליהם.
חבל שאתה לא יודע עליהם (או על יהדות בכלל) דבר וחצי דבר.
לידיעתך, בימי בית המקדש לא היתה יהדות רבנית ולא היתה חברת לומדי תורה.
המהות העיקר והמרכז של החיים הדתיים אז היתה עליה לרגל בשלושת הרגלים, הקרבת קורבנות בבית המקדש וכו' וכו'.
בנוסף, לא כל היהודים היו מאמינים אדוקים או למדנים גדולים, ועל כך יצא קצפם של המנהיגים הדתיים של עמישראל.
אתה יכול לקרוא בעצמך בתנ"ך אם אתה לא מאמין לי (ר' בעיקר ספרי נביאים אחרונים).
היהדות הרבנית שמתרכזת בלימוד היא תוצר של חיי הגולה, וכמו שבעצמך היטבת לתאר היא לא קיימת בצורת הנוכחית מאז שחר ימי היהדות אלא משהו כמו 200-300 שנה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 07:24 
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
גביזון, התנועה הרפורמית היא התנועה הכי מתועבת בעיני עלי אדמות. החרדים מייצגים את היהדות האמיתית ואין לי שום סיבה לחשוב ככה פרט לאידיאולוגיה ולרגש הדתי שלי. לא גדלתי בבית חרדי או דתי, לא פעיל במפלגה חרדית או דתית ואני גם לא מקבל כסף על הפצת אידיאולוגיה אוהדת כלפי המגזר הזה. תבדיל בין התרבות החרדית למהות החרדית. התרבות החרדית היא משהו בן 200-300 שנה, זה כולל את הלבוש, המוזיקה, השפה וההגייה. המהות החרדית היא המהות היהודית עוד מימי בית המקדש , בין אם זה בתפילה, לימוד תורה, מצוות עשה ואל תעשה, צומות, שבתות וחגים.

המהות העיקר והמרכז של החיים הדתיים אז היתה עליה לרגל בשלושת הרגלים, הקרבת קורבנות בבית המקדש וכו' וכו'.
בנוסף, לא כל היהודים היו מאמינים אדוקים או למדנים גדולים, ועל כך יצא קצפם של המנהיגים הדתיים של עמישראל.
היהדות הרבנית שמתרכזת בלימוד היא תוצר של חיי הגולה, וכמו שבעצמך היטבת לתאר היא לא קיימת בצורת הנוכחית מאז שחר ימי היהדות אלא משהו כמו 200-300 שנה.

ימי הגולה לא התחילו לפני 300 שנה אלא לפני 2000 שנה בבבל,שמה כבר מושג "רב" נכנס לתוקף ראה ערך רבי יהודה הנשיא,רבה,רב הונא,רב אשי וכ'ו.צורת הלימוד הקיימת היום מבוססת על צורת הלימוד בבל ובארץ ישראל שם היה התלמוד הירושלמי.
לפני 200-300 שנה התחדש משהו מדהים בעם ישראל,כאשר תנועת ההשכלה רצתה לכרסם בכל חלקה טובה של קדושה
אז התגלתה תורת החסידות שמגיעה היום לשיאה ומפריחה את השממה בניחוח נפלא של פנימיות התורה ורוממות הרוח בכתבים שלא חוברו כמוהם אף פעם,בהגות נפלאה והגדיל לעשות הרב קוק שכתב את תורת ארץ ישראל לעומת התורה שלמדו בגולה ובכך נסיר את המחיצות(בעיקר בינינו) ונגיע לגאולה השלמה טהורים מניחוח תורה שנשמר עוד מאותו יום קדוש בהר סיני.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 07:25 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

אגב המהות החרדית היא זו שהביאה לחורבן בית המקדש ולסיום המדינה העצמאית בימי בית שני
תשאל את בר כוכבא ורבן גמליאל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 07:29 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

ימי הגולה לא התחילו לפני 300 שנה אלא לפני 2000 שנה בבבל,שמה כבר מושג "רב" נכנס לתוקף ראה ערך רבי יהודה הנשיא,רבה,רב הונא,רב אשי וכ'ו.צורת הלימוד הקיימת היום מבוססת על צורת הלימוד בבל ובארץ ישראל שם היה התלמוד הירושלמי.
לפני 200-300 שנה התחדש משהו מדהים בעם ישראל,כאשר תנועת ההשכלה רצתה לכרסם בכל חלקה טובה של קדושה
אז התגלתה תורת החסידות שמגיעה היום לשיאה ומפריחה את השממה בניחוח נפלא של פנימיות התורה ורוממות הרוח בכתבים שלא חוברו כמוהם אף פעם,בהגות נפלאה והגדיל לעשות הרב קוק שכתב את תורת ארץ ישראל לעומת התורה שלמדו בגולה ובכך נסיר את המחיצות(בעיקר בינינו) ונגיע לגאולה השלמה טהורים מניחוח תורה שנשמר עוד מאותו יום קדוש בהר סיני.

כמו שכתבתי, וכמו שאתה מאשר פה, היהדות של הגולה הגיעה לשיאה לפני כמאתיים שנה עם הולדת החרדים כמו שאנחנו מכירים אותם היום פחות או יותר.
החרדים זה דבר חדש, ובטח שהחרדיות אינה מהות היהדות.
הרמב"ם ורש"י לא היו חרדים.
שלא לדבר על זה שנביאי ישראל היו נחרדים אם היו יודעים שהיהדות תהפוך לחרדיות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 07:42 
teknoboy כתב:
romario כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

כמו שכתבתי, וכמו שאתה מאשר פה, היהדות של הגולה הגיעה לשיאה לפני כמאתיים שנה עם הולדת החרדים כמו שאנחנו מכירים אותם היום פחות או יותר.

הרמב"ם היה חרדי של תקופתו.
הרמב"ם היחיד שפסק על הלכות משיח.
הרמב"ם היה משיחיסט שרוף וגם רופא כמובן.
כל כך יפה לראות את שלשלת הדורות ואיך היהדות נשמרת בצורה כל כך יפה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 10:24 
באופן אישי, אני בהחלט מאמין שיהודים בארץ צריכים להתחתן כדת משה וישראל, על כל המשתמע מכך.
איש איש באמונתו יחיה מבחינתי זה הכי קלאסי לעניין הויכוח הטיפשי שנוצר פה.
אני מצטער שאני נותר דוגמאות אישיות אבל זה מתבקש,
אני לא שומר שבת, אני לא שומר כשרות ואני לא מניח תפילין, ועדיין אני מאמין באלוהים, צם ביום כיפור והתחתנתי עם רב דתי כדת משה וישראל.
מי שצריך הסברים ל"איך זה מסתדר עם זה" יכול פשוט ללכת ולחפש את חבריו.
כל המטיפים למיניהם שרוצים לשנות את העולם, לעניות דעתי, הם הדוגמה הטבעית למה זה קטן אמונה ושוב, לדעתי הם עושים בדיוק ההיפך.
אמונה זה בפנים, אתה ועצמך ומה שעושה לך טוב. כל אחד וסיבותיו האישיות.
ההבדל בינינו לבין ערב הסעודית היא שאנחנו יכולים לבחור במה להאמין וכיצד לפעול בהתאם לכך. מי שעדיין לא הבין את זה, יש לו בעיה חמורה מאוד.

לפותח האשכול,
אני בטוח שלא צריך להגיד לך את זה, אבל באמת תעשה מה שטוב לך ולאשתך לעתיד ושכולם יזדיינו.
אני משוכנע שתהיה לכם חתונה שמחה ואני מאחל לכם חיים טובים, מאושרים ובריאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 10:32 
סמל אישי של המשתמש
עידן, מה זה "אנחנו יכולים לבחור"? למה אני הייתי צריך לטוס לקפריסין? למה רק חתונות דתיות מותרות פה?
עשרה אחוזים מהאוכלוסיה כלל לא יכולים להתחתן בארץ.
זכותו של כל מי שמופלה להתלונן.
זה שאותך לא הפלו כי עשית מה שמתאים לך לא אומר שיש בחירה. להיפך. זה רק אומר שבגלל שאותך לא הפלו אז אתה לא שם על אלו שמפלים אותם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 10:38 
its-sick כתב:
עידן, מה זה "אנחנו יכולים לבחור"? למה אני הייתי צריך לטוס לקפריסין? זכותי להתחתן פה בלי לקבל עלי את עולם של בתי משפט דתיים.

לא היית חייב לטוס לקפריסין.
אתה ואשתך יכולתם להתחתן בארץ נישואים אזרחיים.
ראה קישור.

http://www.newfamily.org.il/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
idan כתב:
its-sick כתב:
עידן, מה זה "אנחנו יכולים לבחור"? למה אני הייתי צריך לטוס לקפריסין? זכותי להתחתן פה בלי לקבל עלי את עולם של בתי משפט דתיים.

לא היית חייב לטוס לקפריסין.
אתה ואשתך יכולתם להתחתן בארץ נישואים אזרחיים.
ראה קישור.

http://www.newfamily.org.il/
ביררתי זאת לעומק בזמנו, ולפי הייעוץ שקיבלתי אי אפשר להירשם במשרד הפנים כנשואים עם חוזים אלו, חייבים להינשא דרך מדינה אחרת.
מאז שבית המשפט פסל את נישואי פרגוואי בדואר, חייבים לנסוע ולהינשא בחו"ל.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 11:27 
סמל אישי של המשתמש
חייבים: קפריסין, פראג, ניו יורק או כל מקום אחר (למרות שאין הרבה) שיספק תעודת נישואין מתורגמת עם חותמת אפוסטיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
אם כבר פורום פתוח וזה,
אופיסר אתת טינופת אנטישמית....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 12:22 
ערן כתב:
חייבים: קפריסין, פראג, ניו יורק או כל מקום אחר (למרות שאין הרבה) שיספק תעודת נישואין מתורגמת עם חותמת אפוסטיל.

וגם אז, למרבה הצער, אם הזוג מעוניין להתגרש, למעט מקרים חריגים מאד, הוא נתון לחסדי בית הדין הרבני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 13:22 
Guri כתב:
אם כבר פורום פתוח וזה,
אופיסר אתת טינופת אנטישמית....

הלוואי עלייך להיות כמוהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

התנועה הרפורמית היא התנועה הכי מתועבת בעיני עלי אדמות.

באמת? אפילו יותר מהתנועה הנאצית?
אתה איש מס(ו)כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 14:08 
romario כתב:
teknoboy כתב:
romario כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

הרמב"ם היה חרדי של תקופתו.
הרמב"ם היחיד שפסק על הלכות משיח.
הרמב"ם היה משיחיסט שרוף וגם רופא כמובן.
כל כך יפה לראות את שלשלת הדורות ואיך היהדות נשמרת בצורה כל כך יפה.

הרמב"ם חידש בעצמו כ"כ הרבה דברים שלא היו מקובלים אז (הגשמת האל, עניינים מיסטיים שמופיעים בתורה{!} ובקיצור- כל העניין הזה של רציונליזם), ככה שלהעמיד אותו עם החרדיות המתאבנת זה מגוחך.
למרות גדולתו וידיעותיו העצומות החרימו אותו ושרפו את ספריו, ולולא גדולתו וידיעותיו כנראה שהוא לא היה מקובל עד היום.
באמת שלא הבנתי מה אתה מסיק משני המשפטים האמצעיים שלך (ונניח כרגע לביטוי 'משיחיסט שרוף').
אפשר להגיד שהבעיה המרכזית בחרדיות זה שהיא הפכה את ה'הלכה ההיבשה' למהות כל היהדות, בעוד שהיהדות כוללת בתוכה עוד הרבה דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 16:44 
מה לא הבנת ידידי?
הרמב"ם בהלכות מלכים פסק את דמותו של מלך המשיח...
הרמב"ם שהיה רציונאלי והיה לו הרבה מחלוקות עם מקובלים כמו הרמב"ן
פסק על הלכות משיח.
יש הרה יהודים לא דתיים כרגע שאומרים שהוא היה גאון ורופא ונהנים לקרוא את כתביו
אך כאשר מספרים להם את העובדה על הלכות מלך המשיח,אז פה זה נגמר הם לא יכולים להכיל את זה.

מנדלה
אל תספר לי מה הבעיה של החרדים...תעשה לי טובה.
זה שהם שומרים על ההלכה היבשה או הרטובה.....
יש מציאות כאן של יהודי חרדי שתפקידו זה ללמוד תורה,ואין לקב"ה מאז חורבן הבית אלא ד' אמות של הלכה שהם רצונו הפנימי עלי אדמות.
בחרדיות יש הרבה זרמים,יש את הזרמים שהולכים עם תורת הנגלה ועם ההלכה,יש זרמים יותר חסידיים שלומדים חוץ מהלכה וגמרא גם את פנימיות התורה שבעצם זה העניין בדורנו
היום בדור האחרון של הגלות ,בגלות הרביעית הלא היא גלות אדום כאשר התרבות המערבית תופסת ומכרסמת בעם אז ה' וריד תורה נפלאה לעולם,שהתגלתה ממקום רוחני עמוק שנקרא עתיק יומין והתורה הזאת זה הפנימיות של עם ישראל וזה מה שמחבר ומאחד אותנו כעם
כי זה מראה את השורש שלנו שהכל זה אחד!
העולם מאס בטכנולוגיות שמתחדשות שניה על גבי שניה,היום אנשים נמצאים בחיפוש מתמיד של רוחניות של משהו שהוא מעבר וזה מקיף את כל התחומים...היום זה התקופה של אנשי הרוח....בניין הארץ בצורתו החיצונית הסתיים ונשאר למלא אותו בתוכן פנימי ונשמתי עד שלמות התיקון ביאת משיח צדקנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 16:45 
"תפקידו" הוא ללמוד תורה?
לא סתם היהדות הגיעה אחרי ההינדואיזם, היא גם לוקחת ממנו דברים.
זה נקרא דהארמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 16:48 
19 כתב:
"תפקידו" הוא ללמוד תורה?
זה נקרא דהארמה.

שום דבר לא סתם הכל בהשגחה פרטית.

סטגדיייייייייישששש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
"תפקידו" הוא ללמוד תורה?
זה נקרא דהארמה.

יש הרבה דימיון בין היהדות להינדואיזם נושא הדהארמה והמקבילה היהודית שלה, תרי"ג מצוות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
Officer Barbrady כתב:

א. חוקי העבדות אמנם לא, אבל חוקים אחרים (כמו למשל איסור לאכול עוף עם חלב, כי פעם היה קשה להבדיל בין בשר בקר לבשר עוף, כשהיום על כל חתיכת בשר שיוצאת מהקצבייה רשום מה יש בתוכה), הם בהחלט מקיימים למרות שאין צורך בהם.
ב. אני מסכים שמבחינת היהדות האורתודוקסית דברי אלהים חיים אסור לשנות אבל:
א.לא דיברתי בהכרח על דברי אלוהים, אלא על פרשנויות הזויות של רבנים שלא קשורות למציאות, בטח לא למציאות של היום. (עוד דוגמא על בסיס אותו חוק, לפי הפרשנות האישית שלי (שאף אחד לא חייב להסכים איתה, כן) "אל תוכל גדי בחלב אימו", הכוונה במשפט, היא שאם פגעת במישהו, אפילו אם זה לא בכוונה, אל תזרע לו מלח על הפצעים, כמו שאם אתה שוחט גדי אתה לא תחגוג ותוכל את זה עם החלב של אימו, היום אפשר להקביל את זה לדוגמא לאם זכית במשרה נחשקת, אל תחגוג מול הקולגה שלך שלא קיבל את המשרה).
ב. גם במקרה ומדובר בתורה, לכל דבר יש תכלית בתורה, ובאופן עקרוני היא לא נועדה לעשות רע, אבל הבעיה זה שהרבנים האורתודוקסים הרבה פעמים מתייחסים לדברים פשוטם ומשמעם מתי שרוצים, ומתעמקים בהם מתי שרוצים אחרת.

אגב, מה שהכי מדהים, זה שדווקא היהדות שבשביל לשרוד שינתה את פניה כל כך הרבה פעמים מעדיפה היום להתחפר בתוך הדעות של עצמה, וככה לערער את מעמדה ולאבד המון מאמינים, במקום לעשות רפורמה ולאפשר חיים יהודיים לצד חיים מודרניים.
במקום "גדי בחלב אימו", אולי התכוונת ל"רצחת וגם ירשת"?
והראש הדתי בכלל לא חושב על לא לתת דקירה שנייה עם סכין לחבר שלך, אם תלך בראש הדתי לא תתן אפילו דקירה ראשונה.
צריך להבין שהיהדות לא נסמכת על התורה בכתב בלבד אלא גם על זאת שבע"פ. אין סיבה ליהודים להמציא סט חוקים דמיוני שיקשה עליהם את החיים. יותר קל לאסור לאכול גדי בחלב אימו מאשר לאכול בשר וחלב ביחד.

טכנובוי וגביזון, המהות של החרדי היא שמירה באדיקות על חוקי התורה. לא הריקודים, המוזיקה, הלבוש או הדיבור הם המהות. ואין בכלל ספק שגדולי ישראל עוד מלפני 2000 שנה שמרו באדיקות על חוקי התורה, הרבה יותר מאשר החרדים בדורנו. בעניין לימוד התורה אני בכלל לא ארחיב, לטעון שלימוד תורה התחיל לפני 200 שנה זאת טענה שאני לא הולך להתייחס אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 19:19 
אופיסר, אפשר בבקשה הגדרה ל'חרדי' .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: