kobster כתב:
mbracha כתב:
kobster כתב:
לא שהידיעה הזו אמיתית אבל אם אני מאמן, אביחי ידין זה השחקן הראשון שהייתי רוצה לראות אצלי בקבוצה.
לכל מי שחושב אחרת, מגיע לו דג'מבה או מנטש או כל זרשקר אחר שלא הגיע לו לקצה של האצבע.
שימו בצד את הספינים ואת הדה לגיטימציה שאנשים מסוימים ניסו לעשות לו, כשאביחי ידין בכושר (בעיקר כושר מנטלי) הוא הגרזן הישראלי מספר 1.
קובסטר יקירי, תזכיר לי מתי אביחי ידין היה בכושר? ולמשך כמה זמן? ומה הוא עשה בכל העונות לפני או אחרי העונה הבודדת המוצלחת שלו? זוכר את הקיץ שעשה שביתה איטלקית עם זהבי כדי לשדרג חוזה? זוכר קיץ שלא שמענו כותרות מכיוונו על רצון לעזוב? (ואני לא מזכיר את הספין האחרון של לובין בנושא מהקיץ הקודם, מחמת הספק).
לא צריך מנטש או דג'מבה, החתמנו את גרז'יצ'יץ', שחקן על אותה משבצת בדיוק שראיתי ממנו הרבה יותר ממה שראיתי מידין, בוודאי אם מסתכלים על ציר הזמן.
תופתע.
גם בעונת הצ'מפיונס הוא נתן כמה משחקים גדולים ואפילו בעונת טביב.
יודע מה, נלך הפוך.
אם נתעלם מהעונה הראשונה שלו בהפועל, בה רוב הזמן היה מחליף, ידין שיחק 3 עונות מלאות - דאבל,צ'מפיונס וטביב.
על עונת הדאבל מיותר להרחיב. ידין נעל את האמצע כמעט לבד, בטח לאחר העזיבה של ביבראס וההסטה של זהבי לאמצע, תפקיד שהיה חדש לו לחלוטין והרבה בזכות ידין הוא היה יכול לעלות למעלה ולנצל את התנועה המדהימה שלו בשביל להגיע לשער.
בעונת הצ'מפיונס הפסדנו את האליפות במשחק בקללה עם ההחלטה הנוראית של גוטמן לעלות עם שבחון בשמאל וזהבי יחד עם שי באמצע. למה זה קרה ? כי ידין היה מורחק בגלל השטות עם החולצה מול ביט"ר במקדש. למישהו יש ספק שאם אביחי היה עולה במשחק הזה היינו לוקחים אליפות ?
אפילו בעונת טביב, שכולם התעסקו עם הכל חוץ מכדורגל, החשיבות של ידין היתה מכרעת. אחרי ההרחקה בדרבי נראינו כמו כלום ושום דבר (למעט המשחק ההזוי בקללה שלא היה קשור לכלום), וכשהוא חזר הבטחנו את המקום השני וגם בגביע היה לו חלק מכריע כשהלחץ שלו גרם לקטן לאבד את הכדור לסלים שמסר את האסיסט לנוסא.
על איך נראינו בעונה האחרונה ללא גרזן נראה לי גם מיותר להרחיב.
לא נתחיל לנתח איך ידין השפיע על המשחק של היריבה ואיך עם הגנה שהיו בה שערוריות כמו פרנסמן ושולר הצלחנו להיות ההגנה הטובה בליגה, הרבה בזכות זה שאילצנו את היריבה לשחק על כדורים גבוהים וארוכים כי האמצע היה נעול, אבל בשורה התחתונה ידין (כשהיה מפוקס ובכושר טוב) היה האקס פקטור שלנו שבלעדיו נראינו כמו חצי קבוצה.
לא שזה משנה כי הידיעה הזו מצוצה מהאצבע ומתחרה במופרכות שלה רק בידיעה על אניימה, אבל אם היה אפשר אז ידין היה השחקן הראשון שהייתי מחזיר מאותה קבוצה מופלאה, עם או בלי קשר לגרזיצ'יץ'.
על עונת הדאבל אנחנו כמובן מסכימים, הוא נתן עונה ענקית. בשתי העונות שלאחר מכן אני לא זוכר ממנו כדורגל טוב. כן, היו לו כמה משחקים טובים (גם לפרנסמן היו, אם כבר הזכרת את שמו), אבל היו לו המון משחקים חושך. אני ממש זוכר את המשחק הראשון של ידין בעונה של אחרי הדאבל, כל מה שהוא ניסה לעשות במשחק הזה היה לשבור למישהו רגל, רק להרוג עם גליצ'ים מפגרים ולא תכליתיים, אפס כדורגל (ואני זוכר את זה טוב כי זה תפס אותי לא מוכן). ובעצם בשתי העונות שלאחר מכן, כשהוא שיחק, זה בעיקר מה שאני זוכר ממנו. ובעונות האלו הוא גם הוכיח כמה ערס קטן ומטומטם הוא, גורדנה הוא גיל ריבה לידו. התקרית עם החולצה הייתה מטומטמת, אבל רק שחקן אידיוט מוחלט יתקוף שופט (והוא תקף שופט, וחבל שלא קיבל הרחקה לשלוש שנים, כי אם אני הייתי דיין בבית הדין זה העונש שהייתי נותן לו).
אם תחזור אחורה לאשכולות בפורום מהעונות שאחרי הדאבל אתה תקרא שהפורום מתחלק לשניים: אלו שמתרפקים על זרי הנוסטלגיה וממשיכים לדמיין שידין הוא שחקן גדול בהתבסס על אותה עונה, ואלו שהתפכחו והבינו שמדובר בשחקן מאוד בינוני מבחינת יכולת ואישיות של עבריין קטן מהברזלים של השכונה. לא יודע מה הסיפור מאחורי המעבר של ידין לחיפה, אולי הוא תמים לחלוטין ואולי הוא טינופת (מאמין שהאמת איפושהוא באמצע), אבל גם במכבי חיפה ה"גדולה" לא ראיתי ממנו כלום ושום דבר. נכון, הוא היה פצוע לא מעט (וגם זה אומר משהו על שחקן), אבל גם כששיחק הראה בדיוק את מה שזכרתי ממנו בשנתיים לפני כן. ואל כל זה אפשר להוסיף את כל הסיפורים לאורך השנים על האופי של ידין בחדר ההלבשה והיחסים שלו עם חלק מהשחקנים, גם אם 10% מזה נכון זה מספיק כדי לא לרצות אותו כאן.
ואחרי הכל שוב לאותה נקודה - החתמנו את אחד השחקנים הכי טובים בארץ בעמדה של ידין, אין לנו צורך בו. בטח אין לנו מה לעשות בו על הספסל, שם יזיק יותר משיועיל.