ציטוט:
לא מבין מה הקשר לעסקאות בתשלומים, יש לי כסף בבנק, אני רוצה להשתמש בו בשביל לשלם במסעדה, למה אני צריך לקחת הלוואה קצרת מועד בשביל זה ולמה בעל העסק צריך לשלם עמלה לבנק?
איך זה בדיוק מקטין את הסיכון שלו?
זה הרי פחות בטוח ממזומן (כי אם שילמתי בכרטיס אשראי גנוב, שזה הרבה יותר נפוץ מכסף מזוייף, כמעט בכל המקרים בעל העסק יאכל זין).
זה נכון, כסף מנייר לא הכי מתאים לשימושים שלנו במאה ה-21, ובדיוק זו הסיבה למה צריך לעדכן אותו.
אתה מדבר אך ורק על מקרים שבהם אנשים לוקחים הלוואה בשביל לקנות משהו שאין להם כסף בבנק להרשות לעצמם?
אפילו במקרה הזה (שאני ממש לא בטוח שאנחנו צריכים לעודד), כרטיסי אשראי הם חרא של פתרון כי הריביות שלהם מופרעות לחלוטין.
אם מדברים על עסקאות במזומן(בתשלום אחד), ברור שיש יתרון לכסף בנייר, כל בית עסק יגיד לך את זה. אבל בן אדם פרטי לא עושה רק עסקאות במזומן וההוצאות שלו לא מסתכמות רק בבילוי במסעדה.
עסקה בתשלומים מהותה היא שאין לה ריבית. אני מתנצל שלא הברתי את עצמי, עסקאות עם ריבית נקראות קרדיט, עדיף או כל מני ווריאציות של חברות כרטיסי האשראי. כך למשל אדם א קונה טלוויזיה שעלותה 5000 שקל ב-5 תשלומים. כל תשלום 1000 שקל, במקום לשלם במכה 5000, לא משלם ריבית. בית העסק יקבל 20% מהזיכויים על העסקה פעם בחודש עד שהיא תושלם. ל-99 אחוז מאיתנו יש לפחות 4 עסקאות תשלומים בכרטיס. גם במקרים שאנשים שמשלמים הוראות קבע יש סיכון לחברות הנותנות את האופציה הזאת. שני המקרים האלו ללא כרטיס אשראי יהיו יותר מסוכנים, ולכן יחייבו יותר פרמיה. אם היינו חיים בעולם שכולם משלמים את החובות שלהם בזמן, אתה צודק, זה היה מכשיר מיותר. אבל אנחנו לא. אם יעשו משהוא שלא יחייב עמלות סליקה ומצד שני ייתן גם את הביטחון והכי חשוב השירות העסקי לבתי העסק וגם לצרכנים, אחלה. אבל אין, לכן כרגע כרטיס אשראי זה פתרון אידאלי.
ציטוט:
אין לי מושג על אתה מדבר.
איזה עסקים שמקבלים כרטיסי אשראי לא משלמים עמלות?
לקוחות קמעונאיים=אנשים פרטיים בעלי כרטיס אשראי שמשלמים או לא משלמים עמלות דמי כרטיס. אני למשל קניתי במכולת לפני יום עם כרטיס האשראי שלי. אני לקוח קמעונאי. פעם בחודש חברת כרטיסי
האשראי אמורה לקחת ממני עמלה שנקראת דמי כרטיס, אבל הם לא. העמלה הזאתי היא עמלה שהצרכן משלם על השירות על הכרטיס(הביטוח אם נגנב לו הכרטיס והשירות על תפעול הכרטיס). אין קשר ללקוח עסקי/בעל עסק. זאת הייתה הערת אגב שפחות קשורה לדיון.
ציטוט:
הבעיה בכרטיסי אשראי היא בדיוק שהם כן מאשרים את העסקה גם אם אין לך כסף בחשבון, כל עוד שאתה מתחת למסגרת האשראי שלך (שעוד פעם, מדובר בהלוואה מהבנק).
אני מתנצל אבל לא הבנתי על מה אתה בידיוק מדבר.
אתה מדבר על מסגרת האשראי בכרטיס או בבנק? כי לכרטיס חיוב אין מסגרת אשראי, ואם העסקה מאושרת והבן אדם מתחת למסגרת האשראי בבנק, אז זה עובר והכל בסדר.
לרוב כרטיסי חיוב הם כרטיסים מבנק הדואר, ושם אין בכלל מסגרת אשראי בנקאית, ככה שגם זה בסדר.
בית העסק יקבל את הכסף שלו, לכן אני לא מבין למה זה מסוכן כל כך?