איל כתב:
שחר כתב:
איל כתב:
ערן כתב:
אחרי זה עוד רוצים שאוהדים יהיו קובעים בנושאים מקצועיים כולל מינויים של בעלי תפקידים.
אני מבין שגדולי הדור אמורים לנהל קבוצת כדורגל.
מה אנחנו האוהדים מבינים, עדיף שנתמקד בלשיר שירים.
אוהדים אמורים לשיר שירים ולעודד. לא לנהל קבוצת כדורגל.
אני אוהד שכותב בפורום לא יו"ר הקבוצה.
אני לא מציע דבר אלא רק כותב את דעתי.
זה מצחיק אותי עוד יותר כי מזכיר לי דברים שכתבתי לפני כמה שנים דברים דומים על גוטמן ונתקלתי בדיוק באותן תגובות.
אני מסכים עם
המסקנה אבל לא עם
הטענה שקדמה לה. כלומר, אינני מחפש מאמן "רעב" כי כל מאמן או ספורטאי באשר הוא, "רעב" להצלחות. במיוחד אם הוא מקבל בגינן פרמיות ומענקים...
אבל ה
חשש שלי מרב"ש הוא אחר - הציפיות ממנו ומהפועל אם הוא יחתום ירקיעו שחקים. מי שלא מכיר וייכנס לפורום עלול לחשוב שרב"ש מועמד להחליף את סר אלכס ביונייטד לפי הסופרלטיבים שקשרו לשמו. הוא עדיין מאמן צעיר בתחילת הדרך וצפויות לו גם עונות קשות וגרועות. לא דין ק"ש כדין אחת התל אביביות בכל דבר ועניין. זה משהו אחר לגמרי.
יכול להיות שהוא יהיה סיפור הצלחה אצלנו ויכול גם להיות שלא. אין לדעת.
פעמיים בשנים האחרונות הפועל הביאה מאמן צעיר כשברקע קיצוץ בתקציב והחלפת 10 שחקנים מהסגל בערך. גם ב-2005 וגם ב-2008 זה נגמר רע מאד. יש שיבואו ויגידו עכשיו שרב"ש הוא דרגה מעל לוזון או גילי אבל זו חוכמה בדיעבד. כשהם חתמו בהפועל אנשים חייכו וחשבו שהעתיד ייראה אחרת. גם המאמנים עצמם סברו כך. אבל זה נגמר בפיטורים.
ההבדל הוא שרב"ש הצליח לקחת אליפות עם קבוצה קטנה, דבר לא שכיח אצלנו שלא קרה יותר מ-20 שנה לפני כן. ללא ספק שאפו גדול. אבל מי שחושב שמעתה ואילך רב"ש רק ילך ויצליח עוד ועוד לא מבין בכדורגל. גם קשטן לקח אליפות עם קבוצה קטנה בתחילת הקריירה (כפ"ס) וירד איתה ליגה שנה אחרי... הוא מאמן גרוע? לא! הוא אחד הגדולים. וגם הוא סבל מעונות שחורות יותר (כמו בהפועל ר"ג בשעתו וכו').
אבל בניגוד לאחד כמו השריף, רב"ש ייצור ציפיות גבוהות שלאו דווקא משתלבות עם המצב המקצועי והפיננסי של הפועל. גם ככה יש באזז תקשורתי גדול סביב המועדון, יש קהל רב, יש עמותת אוהדים בהנהלה (והבעלים עצמו אוהד שאינו מבין בניהול) ולחץ גדול. אז יצפו מרב"ש לדברים שהוא לא יכול לספק. לא כי הוא מאמן גרוע, אלא כי בכלים שיש לו זה פשוט לא ריאלי.
נכון, יהיו כאלה שיבינו את המצב ולא יקללו אבל כולנו יודעים את מי שומעים בסופו של יום ומי הרוב הדומם....
השריף להבדיל זו אמירה
אחרת. זו אמירה של הנהלה שהיא מהמרת על מאמן ותיק שהוכיח את עצמו בבניית סגלים כמעט מאפס, בעבודה בקבוצות גדולות, בבחירת זרים ובקידום צעירים. הוא זול יותר ובעצם הוא הודעה של רמון שהעונה בונים קבוצה ויסודות עם מה שיש ומקווים לעתיד טוב יותר מקצועית וכלכלית בהמשך. הלחץ על השריף יהיה מופחת כי ממנו לא מצפים - חלק ניכר חושב שהוא "גמר את הסוס" וחלק אחר יפרש את מינויו בכך שהפועל "פורשת הצידה" לבנייתה מחדש (מה שנכון) ואין מה לפתח ציפיות מעבר.
לכן, לא בגלל "הרעב", אלא בגלל המצב - אני חושב שנכון למאי 2013 מוטב להפועל להחתים את השריף לעונה אחת, מאשר לקחת את רב"ש וליצור מעין מצג שווא יחזור אל כולנו בבומרנג.
אגב, גם אני רציתי את גוטמן ב-2008 וגם לי אמרו שהוא סוס מת, שהוא טיפוס מגעיל ובעייתי, שהוא טוב בבניית קבוצה אבל לא טוב בלקחת קבוצה באמצע העונה וכו'. טוב שמוני לא הקשיב לקולות האלה.