תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 19:55

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עדכוני הפועל | יום ג'
הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 00:01 
אוגוסטוס, קראתי את הטור שיובל הביא. עכשיו אני יכול להסכים עוד יותר עם מה שנועם תירוש כתב.
מה שערן לאור מפספס, גם בדיונים איתו כאן, זאת העובדה שהמחאה נגד טביב (וגם ההפגנות נגד סגול) לא הייתה רק מחאה כנגד ניהול לקוי. היא הייתה מחאה כללית נגד התפיסה של אלי טביב ושל אלו שלפניו לגבי תפקידם של האוהדים בקבוצה. היא הייתה מחאה שהסתיימה בניצחון מוחץ לא רק בגלל שטביב עזב בזכותה את המועדון, אלא כי היא שינתה מהיסוד את תפיסותיהם של הרבה אנשים בנוגע למה זה בכלל הפועל תל אביב. וכן, אני מבין שערן טוען שהפועל זה לא האוהדים שלה, והוא מנהל מחאה משלו נגד התפיסה הזו. אבל אשמח אם יגיד לי מה היא כן.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 00:04 
סמל אישי של המשתמש
מדהים הניתוק של אנשים מהמציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: עדכוני הפועל | יום ג'
הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 00:06 
אוגוסטוס היל כתב:
chimpfive כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
זה המשפט שהוא "ציטט":
ציטוט:
הגדיל ועשה אוהד מוכר ומוביל דעה שכינה את תהליך הבחירות שהתנהל בעמותת "האדומים" כ"אשליה דמוקרטית" שמסתירה "תהליך זוחל של טשטוש היררכיות" בקבוצה

מתוך כך הוא הסיק:
ציטוט:
אולם ברמה המהותית יותר, הבעייתיות בהאשמות שנשמעות נגד עמותת האוהדים נובעת מעצם ניסיונם של המאשימים להשליך על עולם הכדורגל את תפיסת העולם הניאו ליברלית מבית מדרשה של מרגרט תאצ'ר המנוחה. תפיסה זו מבקשת "להמית" מושגים מופשטים כמו מועדון, קהילה, תרבות וזהות קולקטיבית. כמיטב המסורת התאצ'ריסטית, על פי תפיסה זו אין אוהדים, אלא רק פרטים הבוחרים לצאת מן הבית והופכים עצמם לצרכנים – במקרה זה צרכני חוויית כדורגל. הטענה שעמותת האדומים היא "אשלייה דמוקרטית" חמורה עוד יותר דווקא כי היא נשמעת במרחב תרבותי – עולם הספורט - הנהנה בשנים האחרונות מהתפתחותן ופריחתן היחסית של תפיסות שונות ומנוגדות לאותו הגיון כלכלי-חברתי מיושן ודורסני.

עזוב רגע מסכים או לא. טיעון הזוי, אישוש הזוי, וכתיבה נוראית.
חוץ מזה הכל בסדר.

דווקא זה ציטוט ממש לא הזוי ואתה מוזמן להתייחס אליו במקום הביטול הרגיל שלך, בכלל אני לא זוכר כתבה אחת שלא ביקרת כ"כתיבה נוראית" יש מצב שאתה פובלציסט ממורמר במגירה, אני דווקא התייחסתי לעניין האידאליזם שלדעתי הוא מנותק ממועדון ששואף להישגים כמו הפועל.

כרגיל, לא התייחסתי לשטויות שלך אלא לאחרים. תמשיך

אאוץ׳

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 00:10 
האדום הצורר כתב:
אוגוסטוס, קראתי את הטור שיובל הביא. עכשיו אני יכול להסכים עוד יותר עם מה שנועם תירוש כתב.
מה שערן לאור מפספס, גם בדיונים איתו כאן, זאת העובדה שהמחאה נגד טביב (וגם ההפגנות נגד סגול) לא הייתה רק מחאה כנגד ניהול לקוי. היא הייתה מחאה כללית נגד התפיסה של אלי טביב ושל אלו שלפניו לגבי תפקידם של האוהדים בקבוצה. היא הייתה מחאה שהסתיימה בניצחון מוחץ לא רק בגלל שטביב עזב בזכותה את המועדון, אלא כי היא שינתה מהיסוד את תפיסותיהם של הרבה אנשים בנוגע למה זה בכלל הפועל תל אביב. וכן, אני מבין שערן טוען שהפועל זה לא האוהדים שלה, והוא מנהל מחאה משלו נגד התפיסה הזו. אבל אשמח אם יגיד לי מה היא כן.

קראתי שוב ואין לי מושג ירוק על מה אתה מדבר. סתם בקטנה:
ערן לאור כתב:
טוב שטביב אינו בעלי הפועל תל אביב. אובדן הדרך של המועדון - כלכלית, ניהולית, מקצועית - החל לפניו, אך הועצם בימיו, כשכל האינדיקציות לעתיד הקבוצה תחתיו בהמשך היו גרועות אף יותר מהמצב הנוכחי.

ובסוף הוא מעלה שאלה לגמרי לגיטימית:
ציטוט:
למעשה, אוהדי הפועל הפכו להיות חזות הכל במועדון. באין בעלים או מנהלים, נותרו האוהדים. הם אלו שמנהלים (או לפחות מכתיבים את ההתנהלות), הם שולטים בהלך הרוח במועדון והם אפילו שותפים במהלכי משא ומתן מול שחקנים בערוצים רשמיים יותר ורשמיים פחות. גם אם הדברים נעשים מתוך אהבה ודאגה כנות לקבוצה, התהליך הזוחל של טשטוש ההיררכיות בהפועל תל אביב - שהואץ בשנה האחרונה - פגע בה לא פחות מהכישלון על הדשא. אפשר גם לתהות אם הוא לא תרם לו.

מה הבעיה עם זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: עדכוני הפועל | יום ג'
הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 00:11 
יובל כתב:
chimpfive כתב:
טור אידאיליסטי מנותק מאוד שדי מחזק את הטענות של ערן שאני מניח שאליו הוא התייחס בתור האוהד המוכר (?)

זה הטור אליו הכותב התייחס:
http://www.haaretz.co.il/mobile/.premium-1.2000693

כן לטור הזה של ערן התכוונתי, חותם על כל מילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 00:17 
ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 00:18 
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/465/ ... 620&loc=23

הקישור באותו נושא.

אוגסטוס, הבעיה בזה היא שהכותב יוצא מנקודת הנחה שההיררכיה הטבעית של קבוצת כדורגל היא בעל הון כשולט יחיד בקבוצה, ללא התערבות ניהולית של האוהדים. עדיין לא הצלחתי להבין למה לדעתו אדם שההסמכה היחידה שלו לניהול היא כמות הכסף שיש לו הוא בעל יכולות ניהוליות טובות יותר מאלו של הנהלה שנבחרה על ידי אלפי אוהדים שלהם אינטרס ברור בהצלחת הקבוצה.
וכך, דרך אגב, אנחנו חוזרים שוב לטיעון של נועם תירוש - התפיסה של ערן לאור את מעורבות האוהדים כהתערבות ההמון שהופך את המועדון ל"שכונתי" בהכרח, במקום להתייחס לאוהדים כקהילה שמהווה את עמוד התווך של הקבוצה, היא הבעייתית בעיניי, והיא מתקשרת לתפיסות קפיטלסטיות מצויות אודות מקומם הטבעי של העניים והעשירים בחברה והכוח המגיע לכל אחד מהם.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 02:56 
סמל אישי של המשתמש
טור מצוין,נכון וכואב של ערן לאור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 07:50 
גם אם אני מסכים לחלק מהדברים שערן רושם בטורו , והלוואי שנוכל להגיע למצב אופטימלי כמו שרבים רואים לנגד עיניהם ,שבו האוהדים מתווים חזון וערכים אך לא מדיניות/ ניהול .
אבל לא ייתכן ששוב מה שישלוט בדעה זו המאניה דיפרסיה הקבועה של המועדון הזה שבה אנשים כמו טביב יכולים להתקבל כמלכים , כל עוד יהיה טוב .
ישנם תהליכים אובייקטיביים שלוקחים זמן , לא ברגע הכל יהיה בסדר אך התהליך נראה בכיוון הנכון, גם אם כולם כרגע סוגדים לאנקל מיץ ויכול להיות שהוא הדוגמה האידאלית לבעלות פרטית שעובדת , אין זה משליך כהוא זה על בעלות לא פרטית ,ואין להסיק מכך כלפיה .
במקום לכתוב ביקורת שכל מטרתה לנגח , מוטב שאנשים ירשמו ביקורת בונה .
חוסר הסובלנות וחוסר היכולת לראייה ארוכת טווח זו הבעיה העיקרית במועדון או באוהדי הפועל .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2013, 08:02 
לייצר דיון סוער שכולל סביב טורים מאתרים כאלה, שנכתבים על ידי אנשים שכותבים גם בפורומים ושממילא רוב האוהדים לא קוראים אותם, נראה לי די מצחיק. אז נועם תירוש כתב משהו בתגובה לערן לאור, נו, גם ככה לא חסרים נושאים בהם צ'ימפ יעקוץ את אוגוסטוס ובחזרה...
בשורה התחתונה המאבק האידיאולוגי על העמותה באיזה פלטפורמה שלא תהיה לא רלוונטי כמו המציאות הפשוטה: לובין הביתה, הוצאת השכונה מחודורוב, בעלים חדשים. על זה אני בספק עד כמה אוהדים יכולים להשפיע, רק לקוות שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: