joshsoos כתב:
morrissey כתב:
זאת פשוט החלטה פופוליסטית מגעילה של ישראל כץ שרוצה להיות "כחלון" מספר 2. לאל על יש נתוני פתיחה הרבה פחות טובים ממול למתחרות שלה שיהיו בהסכם השמיים הפתוחים. אם באמת המדינה רוצה לבוא לקראת התושבים, שיסבסדו את הוצאות הביטחון של אל על ב-100 %, הוצאות דלק מיותרות על נסיעה בנתיבי אוויר עוקפי מדינות ערב, בלאי שנוצר למטוסים עקב כך ועוד הרבה אלמנטים שנובעים מכל נתוני הפתיחה הללו. בלי קשר, הבנתי שלחברות הישראליות אין אפשרות להגיע לכל שדה תעופה באירופה כפי שעכשיו תהיה אפשרות לכל חברה אירופית להגיע לבן גוריון. זאת גם אחת מהדרישות שלהם.
מה שכץ ומשרד התחבורה מסרבים להודות בו, זה שמדובר בסה"כ במוצר מותרות. מי שנוסע לחו"ל אלו אנשים שיכולים להרשות לעצמם. לא מדובר פה במוצר כמו דלק, חשמל, מזון או סלולר. בשביל מוצר מותרות הוא מוכן לגזור כליה על חברה שהיא נכס צאן ברזל של המדינה שמספקת מקום עבודה ל-10,000 איש באופן ישיר ובסה"כ 17,000 איש.
ממשלה של פופוליסטים...
מה שאתה מסרב להבין הוא שיותר טיסות =יותר תיירים =יותר מלונות =יותר עובדים בענף כולו ומי שמושפע ממנו ( מעובדי מלון, מדריכי נסיעות, אתרי תיירות, נהגי הסעות ועוד הרבה ) והרבה יותר כסף למדינה. ואם אתה קורא לחופשה מותרות, אתה חי כמה עשרות שנים אחורה. יותר מזה, המחירים הפסיכיים של המלונות בישראל גורמים להרבה אנשים לסע לחול במקום כי זה יותר זול, אז זה רק יגביר את התחרות ויוריד מחירים גם בשוק הפנימי.
אין לי ספק שככל הנראה ענף התיירות יצמח וישגשג בעקבות השינוי. אך הפגיעה שתיעשה בחברות התעופה מהותית עשרות מונים.
לגבי חופשות, אני ממש לא חי עשרות שנים אחורה. לקחת חופשה זה חלק אינטגרלי מהחיים. לקחת חופשה בחו"ל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו. אני לא יודע במה אתה עובד או איפה גדלת אבל לא כל אחד יכול. אני במקרה הייתי לאורך ילדותי ושנות נעוריי בחו"ל פעמים רבות, אבל נתקלתי בעשרות אנשים שעד גיל 18 שנסעו לנאפה או משהו כזה, לא היו בחיים שלהם בחו"ל. כאשר השכר הממוצע במשק הוא 9,000 ש"ח ברוטו, לא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה חופשה בחו"ל. כך שלגבי 6 העשירונים התחתונים בערך, המהלך הזה לא ישפיע. סליחה, חלקם יאבדו את מקור ההכנסה שלהם.
לגבי כך שיהיו יותר תיירים זה בגדר ספקולציה. צריך השקעה בשיווק התיירות לישראל (מה שהבנתי שנעשה באמצעות קמפיין משותף עם איזיג'ט). במידה ולא יהיה ביקוש לטיסות לישראל, לא יהיו יותר טיסות ולא יותר תיירות. מה שכן יהיה, זה פשוט כמה חברות שיכולות לעמוד במחירים נמוכים שיעשו קווים בין ישראל ליעדים שונים באירופה (כמו איזיג'ט), אל על לא יוכלו לעמוד כנראה במחירים שלהם וככל הנראה יפשטו את הרגל.