תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 15:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עזרה לאסף אייל - אוהד הפועל, להתאחד עם משפחתו
הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 09:30 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
bloodbrother כתב:
אדום אופטימי כתב:
bloodbrother כתב:
מפלצת 4 כתב:
מאחל לאסף כל ההצלחה שבעולם ושהכל יסתדר.

אנחנו, מרגע שהתחלנו בתהליך לגרין קארד, ולמרות שהיינו על ויזת עבודה חוקית ולא תייר, לא העזנו לצאת מארה"ב עד שהתהליך הושלם.
העו"ד שלנו הזהירה אותנו מסיפורים כאלה. וגם באינטרנט קל למצוא אלפי סיפורים דומים, בלי קשר לישראלים או לא.

יצאתי ונכנסתי לארה"ב מספר רב של פעמים על ויזת עבודה, לפני תהליך גרין קארד ותוך כדי. לא מבין את ההזהרה של עורכת הדין שלכם. לא נראה לי שמישהו ימנע ממך להכנס לארה"ב כשברשותך ויזת עבודה תקפה. (מקסימום ישאלו אותך אם אתה עדין עובד באותו מקום).
בעיקר אני לא מבין למה שיהיה הבדל אחרי שהתחלת תהליך גרין קארד, לעומת לפני. אתה נכנס עם אותה ויזת עבודה.

ויזת תייר כמובן זה סיפור אחר לגמרי.

יקירי,
יש אנשים זהירים יותר ויש כאלה שפחות. עו"ד שלך בחר להיות פחות. רובם משתדלים להיות יותר זהירים כדי שלקוחותיהם לא יצטרכו לפתוח אשכול מהסוג הזה שבו אנו כותבים. יש כאלה שמנסים להיות צודקים וזה בסדר, ויש כאלה שמנסים להיות גם חכמים.

ידידי, התשובה שלך כללית מידי. לא הסברת לי למה זה חכם לא לצאת ולהכנס על ויזת עבודה מארה"ב, כל עוד אתה עובד בחברה שהוציאה לך את הויזה.

אולי אתה יודע? אשמח גם לתשובה של מפלצת 4, אולי עו"ד שלו הסבירה לו. (מצד שני, אולי לא).

מן הסתם יתכן שיש דברים שאיני יודע.

כי אז אתה תלוי בגחמה של פקיד הגירה הספציפי שעליו נפלת.
נכון שעם ויזת עבודה אתה יותר "בטוח" מאשר עם ויזת תייר ועדיין יש המעדיפים לא לקחת סיכונים.

אני לא רואה באיזה טיעון (והם צריכים טיעון) פקיד הגירה יכול למנוע ממך לחזור לארה"ב כשברשותך ויזת עבודה ואתה עדין עובד באותה חברה שהוציאה לך אותו. יש הבדל עצום בין זה לבין ויזת תייר.

לפי מה שאתה אומר, ברגע שנכנסת לארה"ב, על כל ויזה, ובלי קשר לתהליך גרין קארד, לא כדאי לך לצאת. ולא נראה לי שזה נכון.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 18:19 
סמל אישי של המשתמש
התשובה שלי מספיק ברורה.
יש נהלים ומשאירים לפקיד שיקול דעת כי אחרת התפקש שלו היה רק לזהות את מבקש הכניסה והמחשב היה אומר לו מה לעשות. מאחר וזה לא כך , ולמרות שאולי הסיכון לא גדול מעדיפים להמליץ גם במקרה של ויזת עבודה שלא לעזוב את גבולות ארה"ב. זו גם ההמלצה שקיבל חבר טוב שלי שהיגר עם משפחתו לארה"ב, ונאלץ לעזוב לכמה שבועות בגלל מחלת אביו. הוא לקח סיכון מסויים. במקרה שלו לא היו בעיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 20:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
התשובה שלי מספיק ברורה.
יש נהלים ומשאירים לפקיד שיקול דעת כי אחרת התפקש שלו היה רק לזהות את מבקש הכניסה והמחשב היה אומר לו מה לעשות. מאחר וזה לא כך , ולמרות שאולי הסיכון לא גדול מעדיפים להמליץ גם במקרה של ויזת עבודה שלא לעזוב את גבולות ארה"ב. זו גם ההמלצה שקיבל חבר טוב שלי שהיגר עם משפחתו לארה"ב, ונאלץ לעזוב לכמה שבועות בגלל מחלת אביו. הוא לקח סיכון מסויים. במקרה שלו לא היו בעיות.

הוא היה בתהליך בקשת גרין קארד?

כי על זה מפלצת 4 מדבר.

בכל אופן שאלתי מומחית שעובדת שנים כעוזרת עו"ד במשרד עו"ד של הגירה, ואם הויזה היא L או H אין שום בעיה לעזוב ולחזור. בטח אין הזהרה כללית, יתכן שיש כל מיני מקרים מיוחדים, כמו תיק פלילי או שאתה מעיראק. בכללי, אין שום בעיה. אישית, יצאתי ונכנסתי על ויזת עבודה מלא פעמים ומעולם לא חששתי. אף עו"ד לא רמז אפילו שיכולה להיות בעיה. כנ"ל מלא עובדים שעובדים או עבדו איתי, יצאו ונכנסו בלי בעיות ובלי פחד.

יש כל מיני ויזות אחרות שאולי יש מגבלות, כמו J-1 שלפעמים יש איזה חוק של שנתיים שאין לי מושג מה הוא אומר.

בנוסף, לגבי H או L, אין בעיה לצאת מארה"ב ולהכנס גם כשאתה בתהליך גרין קארד, כי אלו ויזות שיש להן double intent. עם ויזות אחרות צריך להגיש משהו שנקרא advance parole ואז אפשר לעוזב ולחזור.

אני לא יודע על איזו ויזה חבר שלך היה כשעזב לכמה שבועות. יתכן שהיה שם משהו ספציפי שדורש הזהרה.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 21:09 
סמל אישי של המשתמש
השערתך שגויה.
זה לא משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
השערתך שגויה.
זה לא משנה.

איזו השערה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 21:20 
סמל אישי של המשתמש
היתה לו ויזת עבודה. הוא היה בתהליך גרינכרד.
בינתיים סיים את התהליך ולפני כשנה הפך לאזרח..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
היתה לו ויזת עבודה. הוא היה בתהליך גרינכרד.
בינתיים סיים את התהליך ולפני כשנה הפך לאזרח..

יכול להיות שהיתה לו ויזת עבודה שאינה H או L או משהו יחודי לקייס שלו. צריך את כל הפרטים.

בכללי, עם ויזת H או L, גם בתהליך גרין קארד, אין שום פחד לעזוב את ארה"ב ולחזור (אלא אם כן עוזבים למספר חודשים, ואז מומלץ לבקש advance parole לפני שיוצאים).

אני מדבר מהנסיון שלי, של קולגות, מעורך הדין שהיה לי, ומעוזרת עו"ד הגירה עם נסיון של שנים רבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 21:37 
סמל אישי של המשתמש
טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2013, 23:51 
סמל אישי של המשתמש
נראה שבאמת תוך כדי תהליך הגרין קארד (אולי רק בשלב האחרון, של adjustment of status) יש מצבים רגישים, תלוי בסוג הויזה שעדין יש לך, כל מקרה לגופו.

במקרים מסויימים מומלץ להשיג משהו שנקרא advance parole לפני היציאה ואז לא צריכה להיות בעיה להכנס. אישית לא נזקקתי לזה.

בכל אופן לפי משרד עורכי הדין שידידה שלי עובדת בו, אם אתה על H1-b או L-1 אתה חופשי לטייל גם בשלב האג'סטמנט אוף סטטוס.

זה מורכב, ובאמת רצוי להתייעץ עם עורך דין, כל מקרה לגופו. עיקר הפגיעה אם בכלל, יכולה להיות באפליקציה לגרין קארד. לא שלא יתנו לך להכנס, כל עוד אתה על ויזת עבודה בתוקף ועובד באותו מקום. (אלא אם כן יש לך תיק פלילי או נשארת מעבר לסטטוס של ויזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/ShimonPeresInt ... 7535825289

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
לא מבין למה בן אדם ללא אזרחות אמריקאית / ויזה ללא תוקף (כניראה) עובר שם בגבולות וכו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 22:46 
אין לתאר!
יש פה תגובות מטומטמות!
רוצים לעזור, תעזרו לא רוצים, תסתמו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 22:52 
סמל אישי של המשתמש
אסף צריך לעזור לעצמו, הוא נקלע לצרה והוא היחיד שבאמת יכול להוציא אותו ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:31 
סמל אישי של המשתמש
Iris D כתב:
אין לתאר!
יש פה תגובות מטומטמות!

יש פה שניים שנוטרים לו טינה על שהעיף אותם רחמנא ליצלן מהפורום השני בזמנו,וכמו עורבים מריחים דם ורוקדים עליו.
רק דביל לא ישים לב לזה.
(כמובן שעדיף לקרוא את כל האשכול בשביל להבין טוב יותר.)

נערך לאחרונה על ידי עזרא בתאריך 16 אפריל 2013, 23:38, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:38 
סמל אישי של המשתמש
אסף, עם כל הכבוד בפניות לנשיא ולמי לא, עושה קצת זילות של צרות של אנשים. מצטער.

רבאק, הוא תקוע בישראל, מדינה חופשית, הוא לא פליט ולא במדינת עולם שלישי. ואשתו בארה"ב, גם מדינה חופשית. היא יכולה לבקר אותו. היא יכולה לחזור לישראל לכמה חודשים להסדיר את זה.

הם עשו טעות, יכלו בקלות לקבל בשבילו גרין קארד זמני אחרי החתונה ולפני המעבר לארה"ב ולא עשו את זה אז, ואפילו לא בחודשיים ששהו בארה"ב לפני הטיול לקנדה.
ֿ
למה שיטפלו בו לפני אחרים עם צרות לא פחות גדולות שלא עשו שיתופים בפייסבוק או קבלו אור זרקורים בתכנית בוקר או פנו לנשיא המדינה? יש תור בשגרירות האמריקאית. מה יחשבו כל אלו שמחכים בתור, וגם לחוצים אש? הוא צריך להכנס לפניהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:44 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
Iris D כתב:
אין לתאר!
יש פה תגובות מטומטמות!

יש פה שניים שנוטרים לו טינה על שהעיף אותם רחמנא ליצלן מהפורום השני בזמנו,וכמו עורבים מריחים דם ורוקדים עליו.
רק דביל לא ישים לב לזה.

אם אתה מדבר עלי, באמת שאני לא נוטר לו טינה. באמת. הוא איש טוב, והושפע ממך :), ובכל מקרה זה בעבר וביג דיל, העיף אותי מפורום מעפן בכל מקרה. גרזן והבת של גרזן ואחות של גרזן או מה שזה לא היה.

אני פה מגיב עניינית לעניין הזה. אתה לא חייב להאמין. הוא לא חבר שלי, אבל אני גם לא שונא אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
עזרא כתב:
Iris D כתב:
אין לתאר!
יש פה תגובות מטומטמות!

רק דביל לא ישים לב לזה.

אם אתה מדבר עלי, באמת שאני לא נוטר לו טינה. באמת. הוא איש טוב, והושפע ממך :), ובכל מקרה זה בעבר וביג דיל, העיף אותי מפורום מעפן בכל מקרה. גרזן והבת של גרזן ואחות של גרזן או מה שזה לא היה.

אני פה מגיב עניינית לעניין הזה. אתה לא חייב להאמין. הוא לא חבר שלי, אבל אני גם לא שונא אותו.

אתה ועוד איך נוטר לו טינה.
מעבר לזה לא אוסיף כי זה ביננו.
שאחרים ישפטו.
*פורום מעפן? מעיפים אותך מפה ונראה לי אתה מתאבד.אל תשחק אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:47 
סמל אישי של המשתמש
מצטער בשבילך אסף שגם אשכול שחשוב לך, למשפחתך, ולילדך נחטף ע"י חוטף האשכולות חסר המעצורים, גם במקרים הומנים הוא לא מודע לאחד מלבד עצמו.
מאחל לך מכל הלב למצוא פתרון למצב, ומי ייתן ותתאחדו והילד ישוב לראות את אמו.
מי יודע, אולי יום אחד תוכל להשוויץ במשכורתך התפוחה ובמדינה המושלמת כפי שעשה ועושה חוטף האשכולות.
אמשיך לשתף בפייסבוק והיכן שאוכל, בהצלחה! :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:52 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
bloodbrother כתב:
עזרא כתב:
Iris D כתב:
אין לתאר!
יש פה תגובות מטומטמות!

רק דביל לא ישים לב לזה.

אתה ועוד איך נוטר לו טינה.
מעבר לזה לא אוסיף כי זה ביננו.
שאחרים ישפטו.
*פורום מעפן? מעיפים אותך מפה ונראה לי אתה מתאבד.אל תשחק אותה.

הפורום ההוא היה מעפן. :D זה פחות. והעיפו אותי מפה הרבה פעמים, ולא התאבדתי עדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:57 
מס' דברים:

1. השאלה היא איך נכנסת לארה"ב. האם נכנסת עם ויזת תייר רגילה שהוצאת בארץ? האם נשארת בארה"ב מעבר לזמן שהוקצא לך בהגירה בכניסה לארה"ב?
2. האם אתה נשוי בארה"ב? נשוי בארץ?
3. במידה ואתה נשוי בארה"ב, מגיע לך להגיש בקשה לקרין קארד, וזאת - אני ממליץ בחום - יש לבצע דרך עורך דין המתמחה בהגירה.
4. במידה והתחלת את תהליך הגרין קארד ויצאת מהארה"ב - זו טעות חמורה. אסור לצאת מארה"ב במידה שהתחלת את התהליך אז אשר אתה מקבל את הגרין קארד ב-י-ד.
5. במידה ופיצלו אתכם, שאני מבין שזה מה שקרה, לא יעזור לך בדין לפנות אליהם. אתה צריך לפנות לעורך דין שמתמחה בהגירה (ועדיף מישהו מתוך ההגירה שהפך להיות עורך דין, לא חסרים כאלה - חיפוש קצר בגוגל יתן לך את שמות האנשים הרלוונטיים).
6. באיזו מדינה דנה חיה בארה"ב? ובמידה והיא חיה בחוף המערבי, אוכל לעזור לך לאתר עו"ד טוב בנושאי הגירה. צור איתי קשר בפרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2013, 07:00 
למרות שגם אני הועפתי מהפורום השני :SMOKE: , אני דואג להביא לכאן כתבה שפורסמה הבוקר בעיתון סופהשבוע:

"לפני החוק עומד שומר סף. אל השומר הזה בא בן כפר ומבקש רשות להכנס אל החוק. אבל שומר הסף אומר שעכשיו אין הוא יכול להרשות לו להיכנס. האיש חושב רגע ושואל אם יורשה לו להיכנס אחר כך. "אולי", אומר השומר, "אבל עכשיו לא"...קשיים כאלה לא צפה בן הכפר: החוק הרי חייב להיות פתוח לפני כל ובכל עת, הוא אומר בליבו, אבל עכשיו, כשהוא בוחן ביתר עיון את שומר הסף במעיל הפרווה שלו, את אפו המחודד והגדול, את זקנו הטאטרי השחור, הארוך והקלוש, הוא מחליט בכל זאת שמוטב לו לחכות עד שירשה לו להיכנס". (פרנץ קפקא, "לפני החוק").

סיפור קפקאי הוא תיאור מצב של עמידה חסרת אונים מול מערכת בירוקרטית אטומה, אבל אפילו פרנץ קפקא לא תיאר לעצמו כאשר כתב את הקטע שלמעלה לפני כמאה שנה, כי אסף איל יצליח לשחזר את הסיפור הזה כמעט אחד לאחד, בליווי מוטיבים מעולמנו הצר, שרק מעצימים את הדמיון. אלא שהסיפור של אסף אייל הוא מציאותי להחריד – הרבה פחות הוליוודי מהסיפור של ויקטור נבורסקי ב'טרמינל' של ספילברג- והוא רחוק מסיום.
ה-2 באוקטובר 2012 היה יום קצת סגרירי במפגש הגבולות בין קוויבק לניו יורק, בין קנדה לארצות הברית, במקום שבו כביש 15 הקנדי נעצר בתחנת הגבול של צ'אמפליין – סט.ברנאר דה לאקול - או בשמה הקודם, הקודר והידוע: תחנת הגבול של בלקפול - וממשיך ממנה בכביש 87 האמריקני לאלבני ומשם לעיר ניו יורק.
אסף איל הוא ישראלי בן 36, שהחליט באוגוסט אשתקד לנטוש את חייו בישראל, עבודה עם נוער בסיכון, ולהגר בעקבות אהבתו לדנה אגמון, ישראלית אזרחית ארה"ב. השניים הכירו זה את זו באותה שכונה במערב הישן בראשון לציון, והאינטרנט חיבר אותם מחדש. העובדה כי על פי חוקי ארה"ב, היא זו שמשלמת לבעלה לשעבר מזונות, חייבה אותה בביסוס חייה כעובדת בכירה בבית השקעות בוול סטריט. הולדת בנם המשותף כבר שלח את המשפחה חזרה לארצות הברית. הפעם לצמיתות. "הסכמתי לוותר על הכל", סיפר השבוע.
ב-5 באוגוסט נחתה המשפחה המאושרת, דנה אגמון וילדיה סופי, מקס וניקו – כולם אזרחי ארצות הברית כחוק – והבעל אסף, עדיין אזרח ישראלי. פקיד ההגירה שאל את איל למטרת ביקורו וזה לא היסס לומר: "באתי לגור פה עם המשפחה שלי". פקיד ההגירה הביט במשפחה, חתם על הדרכון והודיע לאיל: "יש לך חצי שנה לסדר את הניירות". איל היה בטוח שהכל בסדר: "אמרתי את האמת. יכולתי גם לומר שאני מטייל".
גם אם הינך נשוי לאזרח אמריקני, תהליך קבלת האזרחות אורך שלוש שנים. גרין קארד מקבלים מייד, בהליך שמחייב אותך על פי ההמלצות כמה חודשי המתנה ואז בן או בת זוגך מגישים את הבקשה עבורך. עד אז, אומרת ההמלצה, לא לזוז. אם הגשת את הטפסים, לא תוכל לצאת מגבולות ארצות הברית ולחזור בחזרה. איל לא הגיש עדיין טפסים.
בני המשפחה בחרו דירה ברוזוולט איילנד, אי צר וארוך על האיסט ריבר, בין קווינס למנהטן, מקום בו התגורר איל בילדותו, כבן לסגן אלוף בחיל האוויר שעשה בשליחות בניו יורק. איל החליט בינתיים להתנדב עם נוער בסיכון, השתתף במפגש אחד מתוך שלושה.
לאחר פחות מחודשיים הגיעו הוריה של דנה לביקור. אביה הוא תא"ל (במיל.) דוד אגמון, לשעבר קצין חיל רגלים ראשי, מפקד היק"ל ומנהל לשכת ראש הממשלה בתקופת כהונתו הראשונה של בנימין נתניהו. המשפחה המורחבת, סבא וסבתא, שלוש נכדים ובני הזוג איל-אגמון, החליטו לשכור ואן ולנסוע ליומיים למונטריאול, מרחק שבע שעות נסיעה. הבחירה במכונית ולא בטיסה בת שעה, התבררה כקריטית.
אי אפשר לפספס ממרחק את הבלקפול בורדר קרוסינג. בלב איזור מיוער מתנוסס לו שלט ענק: "ארצות הברית של אמריקה". 8 מעברונים, 8 אשנבים ולידם מבנה אפור בן קומה אחת. לשם הופנתה המשפחה בהגעתה למעבר הגבול ביום שלישי ההוא, בשעות אחר הצהריים המתקדמות. "לא חשבתי לרגע שיש פה משהו לא בסדר", שיחזר איל.
בתחנת הגבול היו שלושה פקידים במשמרת: אישה, אפרו אמריקאי מבוגר וס.ש, מהגר מהפזורה הארית עם מבטא פרוסי כבד, אדם בן 38 תושב מסצ'וסטס, גבה קומה ובהיר שיער שבשעות הפנאי שלו הוא ניצב, ספק שחקן. הוא כבר השתתף בתפקידים זעירים בשישה סרטים וסדרות טלוויזיה, בין השאר לצידם של מתיו מקונוהי וג'ניפר גארנר בלטינית ראשי התיבות של שמו יוצרים קונוטציה מצמררת – S.S.
איל היה הראשון שניגש אליו והושיט את מסמכיו. ס.ש שאל אותו היכן הוא גר ואיל, כמו בשדה התעופה חודשיים קודם לכן, ענה בשיא הטבעיות: "ניו יורק". בדיעבד, התברר שזו הייתה טעות. "אם הייתי אומר משפט אחר, כל זה לא היה קורה. הייתי צריך להגיד שאני רק מטייל, אבל לא חשבתי להגיד משהו אחר כי הייתי בטוח שהכל בסדר".
ש. התעקש: "מה זאת אומרת אתה גר בניו יורק ויש לך ויזת תייר?" וכשאיל הסביר לו, השתנתה התמונה. "אתה משקר", הטיח בו ש., "אולי אתה סובל מפיגור שכלי".
תוך שתי דקות הידרדר המצב.
איל הוא קר רוח. יש לו רעמת שיער שאסופה בקוקיה, זקן דק, מראה בהחלט מצודד. הוא היה המום. כמה מטרים משם המשפחה, מתקשה לאבחן בשלב הזה את הדרמה המתחוללת, והוא עצמו, אחראי למשפחתו, מסרב להסלים את ההתרחשות. השתיקה שלו הרגיזה את ש. עוד יותר, והוא קרא לו לחדר צדדי.
חדר קטן, נראה כמו חדר חקירות, בפתחו שומר מצוייד באלה. מאיל נלקחו טביעות אצבע והוא צולם. ש. החל בחקירה. הוא ניסה להוכיח כי נישואיו של איל לאגמון הם פיקטיביים. כשאיל ענה שהוא מכיר את אגמון מגיל 8, גיחך ש.: "ספר את הסיפורים האלה לאנשים אחרים". איל דיבר ישראלית, דיבור בליווי תנועות ידיים. "אם לא תפסיק לדבר עם הידיים, הוא ירביץ לך", אמר לו ש. כשהוא רומז על שומר הסף. כשהתבונן לתוך עיניו של ש., הורה לו הפקיד להשפיל את עיניו.
איל המשיך לדבוק באמת לכל אורך החקירה, ואז עבר ש. לשאול אותו על שירותו הצבאי. איל ענה כי שירת בצנחנים. "אני מבין שהיית מעורב בפשעים נגד האנושות", הטיח בו פקיד ההגירה.
- נקודת שבירה?
"עמד לי על קצה הלשון לדבר על הפשעים נגד האנושות שעושה ארצות הברית, אבל עצרתי את עצמי כי לא רציתי להתעסק איתו. רציתי ללכת". ש. ריכך את עמדתו: "אני לא יודע אם הרגת, אבל אין לי ספק כי עינית עצירים". איל היה בהלם: "ברגע הזה הבנתי שאני לא אכנס חזרה לארצות הברית".
- לא דיגדג לך לסנוט בו בחזרה?
"ברגע שאתה עושה משהו נגד פקיד הגירה, אתה נכנס לבית סוהר. ויש לי שם ילדים קטנים במשרדים. כל מה שאני רוצה באותו רגע זה לחזור לדירתי בניו יורק. מאותו רגע בו הואשמתי בפשעי מלחמה, לא רציתי להסתבך איתו, ופשוט עניתי ב'כן' ו'לא'".
שלוש שעות נמשכה הסאגה. ש. יצא ובא, חזר עם טפסים ממפקד התחנה, בדק כל דבר. הילדים כבר היו עייפים, ועבור דנה אגמון התנפצה תדמית שנבנתה אצלה ב-11 שנות חייה כאזרחית אמריקנית. איל עצר אותה מלהתפרץ לעברו של ש. מי שלא התאפק היה דוד אגמון שהציג בפני ש. את תעודת הגנרל בדימוס שלו והציע לו לעצור אותו על פשעי מלחמה. ש. הודיע לאיל: "אתה לא נכנס. אתה נוסע חזרה לקנדה. היתר ממשיכים לניו יורק". איל ניגש למפקד התחנה שאמר לו כי לא יערער על סמכותו של ש וכי עדיף לאיל להשיג ויזת הגירה. ויזה כזו מושגת רק לאחר שמונה עד עשרה חודשים וכדי לקבל אותה, אתה חייב להגיש אותה מארצות הברית ולא ממדינה אחרת. מפקד התחנה גם אמר לאיל כי לא סימן דבר בדרכון. "אני לא יודע אם הוא לא רמז לי לנסות ולהיכנס ממקום אחר", שיחזר איל השבוע.
המשפחה עזבה את התחנה בצ'אמפליין ושבה למונטריאול. בקונסוליה האמריקנית במונטריאול היו המומים "אבל נאמר לנו כי אין אדם שיוכל לערער על סמכויותיה של רשות ההגירה, אפילו לא הנשיא אובמה".
סצינת הפרידה הייתה קשה, בעיקר מבכורתה של אגמון, סופי, שנקשרה לאביה החורג. "ידעתי שלא אראה אותם לפחות חצי שנה. יום קודם היינו כולם יחד, ופתאום אנחנו נפרדים לפרק זמן לא ידוע, בגלל משהו שאין לנו מושג איך הוא קרה".
איל מצא את עצמו למחרת משרך דרכו ברחובות ראשון לציון ההבילה, עם בגדים שצרר ליומיים הקרירה, ללא דירה, ללא רכב, ללא עבודה, עם עתיד לא ברור ותינוק בן שנה שהגיע למחרת לארץ.
- אתה אוהד מאוד פעיל של הפועל ת"א. חבר של תנועות שמאל ברחבי אירופה, גם גרמניות. זה שינה את הדעות שלך?
"אני מסתכל על ש. כאדם בודד. אני מוכרח להודות שמבטא גרמני פלוס התנהגות רעה יצרה אצלי רושם של נאצי".
איל חי כרגע בתנאים הזויים. הוא ישן בבית אימו, יוצא בבוקר לעבודה במאפיה כנהג משאית, לוקח את ניקו מהגן וכן הלאה. כשהגיע ארצה פנה מיידית לשגרירות ארה"ב בתל אביב וקיבל תשובה מכאנית לפיה התהליך כולו יארך בין שמונה לעשרה חודשים. חמו, תא"ל דוד אגמון, שלח מכתב מפורט לשגריר דן שפירו, ולא זכה כלל לתגובה. גם מכתב לרשות ההגירה לא זכה למענה.
בפסח הגיעה אגמון לביקור יחד עם ילדיה. המשפחה התאחדה לשבועיים וחצי מאושרים. אגמון לא זכתה לראות את בנם המשותף, ניקו, בצעדיו הראשונים. הלילה שאחרי נסיעתם חזרה, היה לאיל קשה. "זה היה הערב הראשון שלי לבד. היה בית מלא חיים ופתאום הכל נעלם בערב אחד. זה חזר והכה בי. לך תדע מתי אראה אותם שוב. החלטתי שדי, שאני לא יכול להיות תלוי כל הזמן בעורכי דין. החלטתי להלחם בזה".
איל חיבר סטטוס בפייסבוק והסיפור צבר תאוצה. למחרת כבר זכה לטלפון מהקונסוליה האמריקנית בישראל. הצעות מכל העולם זרמו אליו. אמהות הציעו לו שירותי בייבי סיטר, עורכי דין פרשו את משנתם. היה אף אדם שהציע לו את דרכונו האמריקני כדי שייכנס באמצעותו דרך מכסיקו. ההודעה הכי מרגשת הייתה דווקא מארגון 'לה פמיליה' המזוהה עם אוהדי בית"ר ירושלים. "שמע אסף", נכתב שם, "אמנם אני בית"ר ואתה הפועל, אני ימין ואתה שמאל, קצוות שונים, דעות סותרות, אבל בשם כל הארגון שלנו מקווים ומתפללים שיהיו בשורות טובות והמשפחה שלך תתאחד".
התהודה מתחילה לעשות את שלה. איל מפנטז כי בקיץ יוכל להתאחד עם משפחתו ועדיין לא מבין איך נקלע לסיפור קפקאי שכזה. בתחנת בלקפול, כשהעלטה כבר עטפה את הכל, הוא לא שכח לגשת לש. ולומר לו: "אני אחזור לפה ואגיע אליך ואתה תיענש על מה שעשית". מאז הוא אוסף עליו כל פרט.
- מפחיד.
"ממש לא. אני לא נוהג באלימות ולא אנהג כלפיו באלימות. יש דרכים אחרות. חוץ מזה, למה זה בכלל הגיע לי, כי אמרתי את האמת?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2013, 07:42 
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2013, 07:56 
בהצלחה לאסף, :ROSE:
אמריקאים הם עם מטומטם רובוטי שבזכות הרובוטיות היו פעם אימפריה, היום הם עדר של מטומטמים מרוששים. כאחד שנפל פעם עם פקיד אטום אחרי 9.11 אני יודע מקרוב איזה חלאות הם, אבל בסופו של דבר זה יסתדר, ואני מקווה שתחזור לקצין אס אס ההוא ותמרר לו את החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2013, 12:31 
עפר דגמי לעולם כתב:
למרות שגם אני הועפתי מהפורום השני :SMOKE: , אני דואג להביא לכאן כתבה שפורסמה הבוקר בעיתון סופהשבוע:

"לפני החוק עומד שומר סף. אל השומר הזה בא בן כפר ומבקש רשות להכנס אל החוק. אבל שומר הסף אומר שעכשיו אין הוא יכול להרשות לו להיכנס. האיש חושב רגע ושואל אם יורשה לו להיכנס אחר כך. "אולי", אומר השומר, "אבל עכשיו לא"...קשיים כאלה לא צפה בן הכפר: החוק הרי חייב להיות פתוח לפני כל ובכל עת, הוא אומר בליבו, אבל עכשיו, כשהוא בוחן ביתר עיון את שומר הסף במעיל הפרווה שלו, את אפו המחודד והגדול, את זקנו הטאטרי השחור, הארוך והקלוש, הוא מחליט בכל זאת שמוטב לו לחכות עד שירשה לו להיכנס". (פרנץ קפקא, "לפני החוק").

סיפור קפקאי הוא תיאור מצב של עמידה חסרת אונים מול מערכת בירוקרטית אטומה, אבל אפילו פרנץ קפקא לא תיאר לעצמו כאשר כתב את הקטע שלמעלה לפני כמאה שנה, כי אסף איל יצליח לשחזר את הסיפור הזה כמעט אחד לאחד, בליווי מוטיבים מעולמנו הצר, שרק מעצימים את הדמיון. אלא שהסיפור של אסף אייל הוא מציאותי להחריד – הרבה פחות הוליוודי מהסיפור של ויקטור נבורסקי ב'טרמינל' של ספילברג- והוא רחוק מסיום.
ה-2 באוקטובר 2012 היה יום קצת סגרירי במפגש הגבולות בין קוויבק לניו יורק, בין קנדה לארצות הברית, במקום שבו כביש 15 הקנדי נעצר בתחנת הגבול של צ'אמפליין – סט.ברנאר דה לאקול - או בשמה הקודם, הקודר והידוע: תחנת הגבול של בלקפול - וממשיך ממנה בכביש 87 האמריקני לאלבני ומשם לעיר ניו יורק.
אסף איל הוא ישראלי בן 36, שהחליט באוגוסט אשתקד לנטוש את חייו בישראל, עבודה עם נוער בסיכון, ולהגר בעקבות אהבתו לדנה אגמון, ישראלית אזרחית ארה"ב. השניים הכירו זה את זו באותה שכונה במערב הישן בראשון לציון, והאינטרנט חיבר אותם מחדש. העובדה כי על פי חוקי ארה"ב, היא זו שמשלמת לבעלה לשעבר מזונות, חייבה אותה בביסוס חייה כעובדת בכירה בבית השקעות בוול סטריט. הולדת בנם המשותף כבר שלח את המשפחה חזרה לארצות הברית. הפעם לצמיתות. "הסכמתי לוותר על הכל", סיפר השבוע.
ב-5 באוגוסט נחתה המשפחה המאושרת, דנה אגמון וילדיה סופי, מקס וניקו – כולם אזרחי ארצות הברית כחוק – והבעל אסף, עדיין אזרח ישראלי. פקיד ההגירה שאל את איל למטרת ביקורו וזה לא היסס לומר: "באתי לגור פה עם המשפחה שלי". פקיד ההגירה הביט במשפחה, חתם על הדרכון והודיע לאיל: "יש לך חצי שנה לסדר את הניירות". איל היה בטוח שהכל בסדר: "אמרתי את האמת. יכולתי גם לומר שאני מטייל".
גם אם הינך נשוי לאזרח אמריקני, תהליך קבלת האזרחות אורך שלוש שנים. גרין קארד מקבלים מייד, בהליך שמחייב אותך על פי ההמלצות כמה חודשי המתנה ואז בן או בת זוגך מגישים את הבקשה עבורך. עד אז, אומרת ההמלצה, לא לזוז. אם הגשת את הטפסים, לא תוכל לצאת מגבולות ארצות הברית ולחזור בחזרה. איל לא הגיש עדיין טפסים.
בני המשפחה בחרו דירה ברוזוולט איילנד, אי צר וארוך על האיסט ריבר, בין קווינס למנהטן, מקום בו התגורר איל בילדותו, כבן לסגן אלוף בחיל האוויר שעשה בשליחות בניו יורק. איל החליט בינתיים להתנדב עם נוער בסיכון, השתתף במפגש אחד מתוך שלושה.
לאחר פחות מחודשיים הגיעו הוריה של דנה לביקור. אביה הוא תא"ל (במיל.) דוד אגמון, לשעבר קצין חיל רגלים ראשי, מפקד היק"ל ומנהל לשכת ראש הממשלה בתקופת כהונתו הראשונה של בנימין נתניהו. המשפחה המורחבת, סבא וסבתא, שלוש נכדים ובני הזוג איל-אגמון, החליטו לשכור ואן ולנסוע ליומיים למונטריאול, מרחק שבע שעות נסיעה. הבחירה במכונית ולא בטיסה בת שעה, התבררה כקריטית.
אי אפשר לפספס ממרחק את הבלקפול בורדר קרוסינג. בלב איזור מיוער מתנוסס לו שלט ענק: "ארצות הברית של אמריקה". 8 מעברונים, 8 אשנבים ולידם מבנה אפור בן קומה אחת. לשם הופנתה המשפחה בהגעתה למעבר הגבול ביום שלישי ההוא, בשעות אחר הצהריים המתקדמות. "לא חשבתי לרגע שיש פה משהו לא בסדר", שיחזר איל.
בתחנת הגבול היו שלושה פקידים במשמרת: אישה, אפרו אמריקאי מבוגר וס.ש, מהגר מהפזורה הארית עם מבטא פרוסי כבד, אדם בן 38 תושב מסצ'וסטס, גבה קומה ובהיר שיער שבשעות הפנאי שלו הוא ניצב, ספק שחקן. הוא כבר השתתף בתפקידים זעירים בשישה סרטים וסדרות טלוויזיה, בין השאר לצידם של מתיו מקונוהי וג'ניפר גארנר בלטינית ראשי התיבות של שמו יוצרים קונוטציה מצמררת – S.S.
איל היה הראשון שניגש אליו והושיט את מסמכיו. ס.ש שאל אותו היכן הוא גר ואיל, כמו בשדה התעופה חודשיים קודם לכן, ענה בשיא הטבעיות: "ניו יורק". בדיעבד, התברר שזו הייתה טעות. "אם הייתי אומר משפט אחר, כל זה לא היה קורה. הייתי צריך להגיד שאני רק מטייל, אבל לא חשבתי להגיד משהו אחר כי הייתי בטוח שהכל בסדר".
ש. התעקש: "מה זאת אומרת אתה גר בניו יורק ויש לך ויזת תייר?" וכשאיל הסביר לו, השתנתה התמונה. "אתה משקר", הטיח בו ש., "אולי אתה סובל מפיגור שכלי".
תוך שתי דקות הידרדר המצב.
איל הוא קר רוח. יש לו רעמת שיער שאסופה בקוקיה, זקן דק, מראה בהחלט מצודד. הוא היה המום. כמה מטרים משם המשפחה, מתקשה לאבחן בשלב הזה את הדרמה המתחוללת, והוא עצמו, אחראי למשפחתו, מסרב להסלים את ההתרחשות. השתיקה שלו הרגיזה את ש. עוד יותר, והוא קרא לו לחדר צדדי.
חדר קטן, נראה כמו חדר חקירות, בפתחו שומר מצוייד באלה. מאיל נלקחו טביעות אצבע והוא צולם. ש. החל בחקירה. הוא ניסה להוכיח כי נישואיו של איל לאגמון הם פיקטיביים. כשאיל ענה שהוא מכיר את אגמון מגיל 8, גיחך ש.: "ספר את הסיפורים האלה לאנשים אחרים". איל דיבר ישראלית, דיבור בליווי תנועות ידיים. "אם לא תפסיק לדבר עם הידיים, הוא ירביץ לך", אמר לו ש. כשהוא רומז על שומר הסף. כשהתבונן לתוך עיניו של ש., הורה לו הפקיד להשפיל את עיניו.
איל המשיך לדבוק באמת לכל אורך החקירה, ואז עבר ש. לשאול אותו על שירותו הצבאי. איל ענה כי שירת בצנחנים. "אני מבין שהיית מעורב בפשעים נגד האנושות", הטיח בו פקיד ההגירה.
- נקודת שבירה?
"עמד לי על קצה הלשון לדבר על הפשעים נגד האנושות שעושה ארצות הברית, אבל עצרתי את עצמי כי לא רציתי להתעסק איתו. רציתי ללכת". ש. ריכך את עמדתו: "אני לא יודע אם הרגת, אבל אין לי ספק כי עינית עצירים". איל היה בהלם: "ברגע הזה הבנתי שאני לא אכנס חזרה לארצות הברית".
- לא דיגדג לך לסנוט בו בחזרה?
"ברגע שאתה עושה משהו נגד פקיד הגירה, אתה נכנס לבית סוהר. ויש לי שם ילדים קטנים במשרדים. כל מה שאני רוצה באותו רגע זה לחזור לדירתי בניו יורק. מאותו רגע בו הואשמתי בפשעי מלחמה, לא רציתי להסתבך איתו, ופשוט עניתי ב'כן' ו'לא'".
שלוש שעות נמשכה הסאגה. ש. יצא ובא, חזר עם טפסים ממפקד התחנה, בדק כל דבר. הילדים כבר היו עייפים, ועבור דנה אגמון התנפצה תדמית שנבנתה אצלה ב-11 שנות חייה כאזרחית אמריקנית. איל עצר אותה מלהתפרץ לעברו של ש. מי שלא התאפק היה דוד אגמון שהציג בפני ש. את תעודת הגנרל בדימוס שלו והציע לו לעצור אותו על פשעי מלחמה. ש. הודיע לאיל: "אתה לא נכנס. אתה נוסע חזרה לקנדה. היתר ממשיכים לניו יורק". איל ניגש למפקד התחנה שאמר לו כי לא יערער על סמכותו של ש וכי עדיף לאיל להשיג ויזת הגירה. ויזה כזו מושגת רק לאחר שמונה עד עשרה חודשים וכדי לקבל אותה, אתה חייב להגיש אותה מארצות הברית ולא ממדינה אחרת. מפקד התחנה גם אמר לאיל כי לא סימן דבר בדרכון. "אני לא יודע אם הוא לא רמז לי לנסות ולהיכנס ממקום אחר", שיחזר איל השבוע.
המשפחה עזבה את התחנה בצ'אמפליין ושבה למונטריאול. בקונסוליה האמריקנית במונטריאול היו המומים "אבל נאמר לנו כי אין אדם שיוכל לערער על סמכויותיה של רשות ההגירה, אפילו לא הנשיא אובמה".
סצינת הפרידה הייתה קשה, בעיקר מבכורתה של אגמון, סופי, שנקשרה לאביה החורג. "ידעתי שלא אראה אותם לפחות חצי שנה. יום קודם היינו כולם יחד, ופתאום אנחנו נפרדים לפרק זמן לא ידוע, בגלל משהו שאין לנו מושג איך הוא קרה".
איל מצא את עצמו למחרת משרך דרכו ברחובות ראשון לציון ההבילה, עם בגדים שצרר ליומיים הקרירה, ללא דירה, ללא רכב, ללא עבודה, עם עתיד לא ברור ותינוק בן שנה שהגיע למחרת לארץ.
- אתה אוהד מאוד פעיל של הפועל ת"א. חבר של תנועות שמאל ברחבי אירופה, גם גרמניות. זה שינה את הדעות שלך?
"אני מסתכל על ש. כאדם בודד. אני מוכרח להודות שמבטא גרמני פלוס התנהגות רעה יצרה אצלי רושם של נאצי".
איל חי כרגע בתנאים הזויים. הוא ישן בבית אימו, יוצא בבוקר לעבודה במאפיה כנהג משאית, לוקח את ניקו מהגן וכן הלאה. כשהגיע ארצה פנה מיידית לשגרירות ארה"ב בתל אביב וקיבל תשובה מכאנית לפיה התהליך כולו יארך בין שמונה לעשרה חודשים. חמו, תא"ל דוד אגמון, שלח מכתב מפורט לשגריר דן שפירו, ולא זכה כלל לתגובה. גם מכתב לרשות ההגירה לא זכה למענה.
בפסח הגיעה אגמון לביקור יחד עם ילדיה. המשפחה התאחדה לשבועיים וחצי מאושרים. אגמון לא זכתה לראות את בנם המשותף, ניקו, בצעדיו הראשונים. הלילה שאחרי נסיעתם חזרה, היה לאיל קשה. "זה היה הערב הראשון שלי לבד. היה בית מלא חיים ופתאום הכל נעלם בערב אחד. זה חזר והכה בי. לך תדע מתי אראה אותם שוב. החלטתי שדי, שאני לא יכול להיות תלוי כל הזמן בעורכי דין. החלטתי להלחם בזה".
איל חיבר סטטוס בפייסבוק והסיפור צבר תאוצה. למחרת כבר זכה לטלפון מהקונסוליה האמריקנית בישראל. הצעות מכל העולם זרמו אליו. אמהות הציעו לו שירותי בייבי סיטר, עורכי דין פרשו את משנתם. היה אף אדם שהציע לו את דרכונו האמריקני כדי שייכנס באמצעותו דרך מכסיקו. ההודעה הכי מרגשת הייתה דווקא מארגון 'לה פמיליה' המזוהה עם אוהדי בית"ר ירושלים. "שמע אסף", נכתב שם, "אמנם אני בית"ר ואתה הפועל, אני ימין ואתה שמאל, קצוות שונים, דעות סותרות, אבל בשם כל הארגון שלנו מקווים ומתפללים שיהיו בשורות טובות והמשפחה שלך תתאחד".
התהודה מתחילה לעשות את שלה. איל מפנטז כי בקיץ יוכל להתאחד עם משפחתו ועדיין לא מבין איך נקלע לסיפור קפקאי שכזה. בתחנת בלקפול, כשהעלטה כבר עטפה את הכל, הוא לא שכח לגשת לש. ולומר לו: "אני אחזור לפה ואגיע אליך ואתה תיענש על מה שעשית". מאז הוא אוסף עליו כל פרט.
- מפחיד.
"ממש לא. אני לא נוהג באלימות ולא אנהג כלפיו באלימות. יש דרכים אחרות. חוץ מזה, למה זה בכלל הגיע לי, כי אמרתי את האמת?"

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2013, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע מי כתב את הכתבה הזו ומה היתה כוונתו, אבל אני די בטוח שפרסום פומבי של איומים כלפי פקידי הרשויות הפדרליות לא ממש מקדם את המטרה של אסף ומשפחתו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2013, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
חלאס כבר יאללה קרציות תעשו לייק-שיתוף או איך שלא קוראים לזה וזהו..
אוהד הפועל, אדם שעזר ועוזר לנזקקים ומסכנים שנים ועזר לאוהדי הפועל..
ורבים כאן על לייק... :bang: :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2013, 16:33 
סמל אישי של המשתמש
סליחה על ההקפצה,
אבל נזכרתי בסיפור הזה היום בעקבות נסיונות של ידידה שלי להתחתן בחו"ל ורציתי לדעת עם יש התקדמות לאיחוד המשפחה?
אני מקווה מאוד שכן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2013, 17:01 
wikiwiki כתב:
סליחה על ההקפצה,
אבל נזכרתי בסיפור הזה היום בעקבות נסיונות של ידידה שלי להתחתן בחו"ל ורציתי לדעת עם יש התקדמות לאיחוד המשפחה?
אני מקווה מאוד שכן...

יש כל כך הרבה דברים לא בסדר עם ההודעה הזו אבל נתחיל מזה שזה "אם יש התקדמות" ולא מה שאתה כתבת.
דבר שני, אם כבר אתה מדבר על ידידה, עד כמה שאני יודע חוקי הפורום קובעים שצריכה להיות מצורפת תמונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: