red in blood כתב:
האדס כתב:
לא יודע יותר או פחות מאחרים שרושמים פה או מכל מועמד שמבטיח הבטחות.
המושכים בחוטים הם יותר חזקים מ-20% שליטה במועדון הפועל ת"א.
לא יהיה שינוי במדיניות הכרטיסים כי הפועל ת"א כבולים לחוזי ענק עם לאן שימשיכו עוד שנים קדימה (כי כן יש בזה כדאיות כלכלית לבעלים).
לא יהיה שינוי במחירי המזנון כי הפועל רוצה לשחק בבלומפילד וזה התנאים שהאצטדיון מציב.
לא יהיה שינוי במחירי הכרטיסים כי הפועל ת"א זה מועדון שניזון מכרטיסים ומנויים ואין משקיע, אז גם את זה אתם רוצים לקחת?
לא יהיה שינוי ביחס לקהל מבחינת המשטרה והסדרי הביטחון, כי אלו חזקים יותר מ-20 אחוז, וגם מה-100 אחוז הכללי, גם אם ירצה.
לא יהיה שינוי בארגון הקהל, כי הוא איננו כזה, בעלי מנויים ירגישו מרומים כיוון שלא יקבלו יחס מיוחד, כי הם יהפכו לסוג ב', כיוון שאין ביכולתם להשקיע עוד 500 שקלים בשנה.
לא יהיה שינוי כי ביום שיבוא בעלים הוא לא ירצה שהיציע ינהל את המועדון, כי למעשה אין מה לנהל. כאשר יגיע איש מקצוע מסודר הוא ינהל את מדיניות הרכש ואת מחלקת הנוער, כאשר אלו יניבו הצלחה גם הקהל יחזור לתפקידו המקורי, קונה מנויים וכרטיסים, תומך ומקלל כשצריך.
אבל בסדר, אם רק תאמינו. בהצלחה.
יכול להיות שינויים במדיניות הכרטיסים. הפועל כבולים בחוזה ללאן, אבל זה לא אומר שאין מה לשפר בתוך מגבלות החוזה, לשבת על לאן שיקיימו כל פרט קטן בחוזה (לא ראיתי אותו, אבל יש לי הרגשה שהם לא מקיימים אותו במלואו), ולמצוא מתי הם מפרים חוזה ולנצל את זה כאפשרות להפר את החוזה. ואין בזה כדאיות כלכלית לטווח ארוך, אלא רק פחות הוצאות בטווח המיידי. תחשוב על זה ככה - אם זה עובר לידי המועדון, כבר יש אפשרות (ואני לא אומר שחובה לנצל את זה) להעלות את המחירים ב-10% והאוהדים לא ירגישו בהבדל.
יכול להיות שינוי במחירי המזנון. יש כאן מו"מ. למי אכפת שזה התנאים שהאיצטדיון מציב. מכבי רוצים לעזוב את בלומפילד. אם גם הפועל מאיימים, לבלומפילד אין זכות קיום. גם לנו יש תנאים, יש לנו הרבה כח במו"מ מול הנהלת האיצטדיון.
יכול להיות שינוי ביחס המשטרה. ראינו את זה ב-2 הדרבים האחרונים, שהמשטרה שינתה את אופן הפעילות הנורמאלי בהתאם לדרישת הנהלת מכבי. כנראה שזה אפשרי. יש גם לא מעט אופציות לשמור כאן על עמדת כח.
יכול להיות שינוי בארגון הקהל. כרגע אף אחד לא רגיל, ומן הסתם אנשים לא אוהבים שינויים. גם אני לא אהבתי בזמנו שהפכו את שער 5 לסגור למנויים בלבד והרגשתי שהופכים אותי לסוג ב' רק כי אין לי מספיק כסף בתחילת שנה למנוי, זה לא אומר שהצדק היה איתי. ולא מדובר כאן על 500 שקל בשנה, אלא ב-200 שקל בשנה (החל מהשנה השנייה). ואפשר לשלב את זה עם הנחה בקניית מנוי (לא יודע מה המשמעות הכלכלית של זה, או האם זה צעד נכון בכלל, אבל הוא בהחלט אפשרי), ואז זה השקעה קטנה בהרבה או אפילו בכלל לא.
יכול להיות שינוי. גם כרגע היציע לא מנהל את המועדון, ואף אחד לא רוצה שזה יקרה. רוצים שהקהל יקח אחריות על עתיד המועדון.
גם למי שיש לו 20% מהמועדון יש אופציה להשמיע את קולו בנעשה וגם להשפיע בפועל, באופן יחסי כמובן. אז הקול הזה יושמע בנושאים שחברי הוועד יפעלו אליו.
יושקעו 100% מאמץ בקיום המטרות הללו, ובערך-20% יוגשמו. מצויין בשבילי.
בקיצור, יכול בהחלט להיות שינוי.
מי שמונע שינוי זה אנשים כמוך שרק מחכים שהעמותה תכשל.
לא שאתה לא רוצה בטובת הפועל, אלא שבמציאות אתה מונע אותה.
אני לא בטוח כמה זה צעד כלכלי נכון להתנתק מלאן, ואני חושב שאילו זה היה כלכלי זה היה קורה ממזמן. אם אני מכיר את העסקה כפי שאני חושב שאני מכיר, היא נותנת להפועל באלנס כלכלי טוב גם אם מכירת המנויים לא מצליחה (מה שבהחלט יכול לקרות בשנה הבאה). בכל אופן לעלות מחירי כרטיסים זה הדבר האחרון שאני חושב שצריך לעשות, אלא להפך. אין לי מושג איפה נציגי העמותה בשעות האלו של הפלייאוף בהם הפועל צריכה את הקהל כדי להשיג כרטיס לאירופה, וכרטיסים נמכרים במחירים מופקעים ואין שום רצון לגרום לקהל להגיע לתמוך בקבוצה (וגם ליצור עוד סוג של הכנסה, אה ותחסוך ממני את זה שהם לא מעורבים, כי כשמכרו מנויים במחירים אטרקטיבים לאירופה-שאפו-הם כן לקחו חלק, ועכשיו הם ישנים?)
כן? להפועל יש יכולת לעשות מו"מ על בלומפילד? בלומפילד מחזיק בתוכו בני ערובה שנקראים אוהדי הפועל, כאלו שגם בעלי השליטה באצטדיון יודעים שישרפו את המועדון לפני שיתנו לקברניטי המועדון לעזוב אותו. מעניין מה יקרה אם מחר בבוקר חיים רמון יגיד שעוברים להרצליה כדי להוריד מחירי נקניקיות. בטוח הקהל יקבל את זה בהבנה. ובגלל שכבר הבנת שהדבר אינו נתון למו"מ, להתיימר לומר שדברים כאלו ישתנו או יכולים להשתנות זה בולשיט.
כשדיברתי על יחס המשטרה ממש לא דיברתי על סדרנים שמכניסים או לא מכניסים אוהדי מכבי לשער 8 ו-13, זה ממש לא העניין, אלא יותר העניין של התערבות במקרי אלימות כאלו או אחרים ולקיחת החוק לידיים.
לא הבנתי איך אפשר להתרגל לזה שאתה בתור מנוי מאבד את ההטבות שהיו לך בעבר, הנוסחה היא מאוד פשוטה, ברגע שהמנוי יאבד את הערך שלו, והפועל תהפוך לקבוצת אמצע טבלה בגלל אי קניית מנויים, אנשים ירשו לעצמם להגיע למשחקים המעניינים ואת השאר הם יקנו ב-40 שקלים לחודש על הספה בבית. זה מאוד קשה לבנות קהל גדול, אבל זה מאוד קל לאבד אותו. לדעתי אף אחד לא חושב על זה. חיים רמון וחברי העמותה בטוחים שכל שנה יהיו 8000 מנויים רק כי הם יבקשו. אז הנה WAKE UP CALL, זה לא יקרה במצב הנוכחי של הפועל. מישהו צריך להתחיל להביא כסף מהבית, וזה לא הקהל.
לא הצלחתי כל כך להבין מה זה להשפיע על עתיד המועדון, סוג של ביטוי אמורפי חסר משמעות? אם לא, אשמח שתסביר לי במה זה שונה מהדברים שאני רשמתי.
צריך מנכ"ל נקי מאינטרסים שינהל את המועדון, תחתיו איש מקצוע שינהל את מחלקת הנוער בשיתוף עם הצוות המקצועי שינהל את קבוצת הבוגרים ואת הרכש. כל השאר זה ברבורי מוח.
אני מחכה בצד שזה יכשל? ממש לא. אני מגיע לבלומפילד בשבת, מעודד את הקבוצה, על הדרך מקלל את אלירן דנין אם בא לי ולסיום הולך הביתה.
אתם אלו שנכשלים, אני לא עושה שום דבר בשביל להפריע לכם, ואם הביקורת שלי בפורום שקוראים בו ברגע השיא שלו 900 משתמשים היא זו שמערערת את יכולת העמותה אז זה אומר...