אוגוסטוס היל כתב:
איך תעודות סל?
* אני שם חלק מהכסף ב"מעוף בריבוע". זה גם בעייתי (חוץ מהסיכון שלא מזיז לי)
עוד פעם ה"איך" הזה?
תעודת סל זה מוצר.
זה הכל.
יש יתרונות ויש חסרונות.
הדבר היחידי שאני יכול להגיד על תעודת סל שהוא מוצר יחסית יותר פשט.
dr.avi כתב:
זו בדיוק הסיבה מדוע אנשים רוכשים דירות להשקעה.
בכפוף לאזור בו אתה רוכש אתה מקבל תשואה של 5-8% לשנה, שזה משהו אתה יכול לחלום שיתנו לך בבנק.
עם כל הכבוד לנגיד הנכבד הורדת הריבית לרמה כזו הייתה אחת הטעויות הקשות שלו.
1.אנשים רוכשים דירות (אגב, לא משקיעים, רכישת דירה (לא להשכרה) היא לא השקעה), כי הם חושבים שזה רעיון טוב,
הם לא יודעים למה, אבל הם שמעו שזה ככה.
2. יש אנשים שהערך עלה בX, חלק בY, זה לא חד משמעי, בכל מקרה, מה שבטוח, שזה לא מעיד על העתיד.
3. אני לא בדיוק מת על סטנלי, אבל הורדת הריבית היא צעד קצת יותר מורכב מהשפעה על שוק הדירות,
וצריך טיעונים יותר רציניים מזה, להסביר למה הוא טעה.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אפשרות א':
1. 50% אג"ח ממשלה לא צמודות לטווח קצר-בינוני (עד 6 שנים).
2. 50% תעודת סל על מדד תל אביב 25 (אפשר גם 30% תעודת סל על מדד ת"א 25 + 20% תעודת סל על מדד ת"א 75).
אפשרות ב':
1. 33% אג"ח ממשלה לא צמודות לטווח קצר-בינוני.
2. 33% תעודת סל תל בונד 20 או תל בונד 40 או תל בונד 60 או שילוב שלהן.
3. 33% תעודת סל על מדד תל אביב 25 (או שילוב של ת"א 25 + ת"א 75).
אני אישית הייתי מעדיף את אפשרות א' אבל זה לא קריטי.
קח בחשבון שבכל אחת מהאפשרויות הבאות אתה עלול להפסיד עד כ-20% מההשקעה. בתרחישים קיצוניים ביותר (אם לדוגמא ממשלת ישראל מתמוטטת, כמו ממשלות יוון וקפריסין) אתה עלול להפסיד גם יותר, אך הסיכויים לכך נמוכים מאוד.
1. בשיא הרצינות, אתה עושה לי מיגרנה.
איך יש לך את התעוזה לתת לו המלצה כזאת?
אין לך מושג מי הבן אדם.
כשאתה יושב עם בן אדם, הכי אישי, הכי פתוח, הכי מקצועי, במשך שעה,
עושה לו את האיפיון הכי טוב שאפשר, מקבל כל נתון, לומד כל מידע,
עדיין רוב הסיכויים שתפספס.
אז על הודעה וחצי בפורום אתה נותן לו המלצות?
2. גם ברמה המקצועית,
סתם לשם המשחק,
למה לא קרן נאמנות כספית?
למה לא קונצרני בדירוג מאוד גבוה?
איר קנדה כתב:
( באופן עקרוני לא צריך להיות הבדל לא? כל ישראלי יכול להשקיע בכל מקום בעולם ולהפך לא כך?)
הוא יכול,
אבל ההבדל הוא עצום.
רק על קצה המזלג:
1. הכרה של השוק, אני שם כסף שאף אחד בפורום ורוב מכריע של מנהלי התיקים והיועצים שיש בארץ לא מכירים את השוק הקנדי טוב.
2. לשוק הקנדי יש מוצרים משלו, חוקים משלו, התנהגות משלו וכו'
3. אתה גם באופן עקיף הופך להיות שחקן מט"ח.
זה מזכיר לי סיפור על חבר שלי שנתן לברוקרים ובתי השקעות לנהל לו את הכסף בארה"ב (הוא חי כאן),
ואז הוא הביא לי דוח"ות להראות איזה תותח הוא, איך הוא בחר מדהים, ואיך הוא עשה 15% (נדמה לי בשנה, כבר לא זוכר),
רק הסברתי לו שחבל שהדולר ירד ב20% אז הוא למעשה הפסיד 5%.
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:
מאשר את הדברים.אני בקרוב גם צפוי לקבל אזרחות אם זה משנה משהו
( באופן עקרוני לא צריך להיות הבדל לא? כל ישראלי יכול להשקיע בכל מקום בעולם ולהפך לא כך?)
בקנדה יש אג"ח מיוחד שהממשלה מנפיקה לאזרחים שלה, אני לא מומחה גדול בתחום אבל נדמה לי שהוא נותן לך תנאים טובים, שווה לברר עם מישהו שמכיר את הפרטים. ובאופן כללי, אם אתה בקנדה, לא הייתי מתחיל בלחפש עצות מישראלים, אני בטוח שאנחנו לא מכירים את המערכת בקנדה בשיט, וכשאתה לא מכיר את המערכת, יש מצב שאתה נותן עצות מחורבנות, וכן, זה בהחלט תופס גם להודעה הזו.
מעבר לזה, אם אתה מוכן להפסיד 20%, שים הכל בקרן אינדקס, הדאו ג'ונס (ככה בתור דוגמא) לא נופל ב 20 אחוז ביום, 3 פעמים בהיסטוריה הוא נפל ביותר מ-10%, ופעמיים היו בשנות ה-20.
אבל נראה לי שאתה לא ממש מוכן להפסיד 20%, 20% זה המון (וזה לא משהו שאתה יכול לקבל מאג"חים, או משום דבר לצורך העניין).
אתה בטוח שחשבת עד הסוף על המשמעות של זה?
אוקיי, עכשיו אני רואה את ההודעה הזאת, קצת חופף.
בכל מקרה, כל אות וכל פסיק.
ואני גם אענה בשמו,
לא חשבת על זה.
תחשוב יותר.