תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 13:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אני לא אכנס איתך לדיון הזה, כי הדעה שלי והדעה שלך לא שווה יותר מדי. אנחנו לא כלכלנים בעלי שם עולמי. זה שווה בערך לדעה שלנו בנושא כדורגל.
אני אשמח לראות אנשים עם רזומה מרשים כמו שלו שאומרים שלא צריך להקטין את הגירעון בישראל השנה. אפשר לקבל לינק?

כלכלנים בעלי שם עולמי אומרים דברים הפוכים כל הזמן, למה בחרת להקשיב לפישר ולא לקרוגמן?
רבאק, מקרו זה לא עניין כזה מסובך, אני יכול להסביר לך בפרטים למה אני חושב שהגרעון נכון לעכשיו הוא לא בעיה, אתה אפילו לא מסוגל לתאר לי מה הולך לקרות לדעתך אם לא נטפל בגרעון.
זה כמו אמונה דתית אצלך?

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אני אשמח לראות אנשים עם רזומה מרשים כמו שלו שאומרים שלא צריך להקטין את הגירעון בישראל השנה. אפשר לקבל לינק?

אני לא קורא יותר מדי כלכלנים שמדברים על כלכלת ישראל, שוק קטן בסופו של יום, אבל אנשים כמו פול קרוגמן ורוברט רייך (די עם בדיחות שואה!) טוענים שהגרעון במקומות כמו ארה"ב ואנגליה הוא לא גבוה מדי נכון לעכשיו, שתי מדינות שיחס החוב לתל"ג שלהן בערך כפול מישראל.
בכלכלה קלאסית (או אפילו ניאו-קלאסית, אבל כלכלה ניאו קלאסית פחות או יותר טעתה בכל הפרדיקציות שהיא הביאה, ככה שאני לא בטוח למה צריך להקשיב לה יותר מדי) מה שגרעון עושה זה אינפלציה, אין לנו אינפלציה עכשיו, אז מה הבעיה?
יש אנשים שטוענים שריביות של האג"ח הולכות לעלות בגלל זה, אבל זה לא קרה או קורה בשום מקום בעולם (וכל העולם נמצא בגרעון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 23:49 
סמל אישי של המשתמש
אמיר, אשמח אם תסביר לבור בכלכלה כמוני, אילו בעיות עלולות להיעצר מגירעון גבוה, חוץ מאינפלציה?
ועוד דבר, מה הסיבות שלישראל אין אינפלציה גדולה למרות הגירעון הגדול?

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 00:09 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אמיר, אשמח אם תסביר לבור בכלכלה כמוני, אילו בעיות עלולות להיעצר מגירעון גבוה, חוץ מאינפלציה?
אני לא יודע, תשאל את האנשים שאומרים שחייבים חייבים להקטין את הגרעון עכשיו עכשיו עכשיו כי אחרת יקרה משהו סודי שאסור לדבר עליו.
אני שאלתי את השאלה הזו בדיוק כבר לפחות שלוש פעמים באשכול.

שער 5 הוא קרנבל כתב:
גרעון גדול יחסית למה?
זה לא יחסית לשאר העולם המפותח, אנחנו מדברים על חצי מהממוצע באירופה וקרוב לשליש מבארה"ב.
וההסבר הכי משכנע שאני שמעתי זה מלכודת נזילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 01:30 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:

כלום.
אין לישראל גרעון גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 06:47 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1983347
ציטוט:
הוכפל שיעור המשפחות העניות עם 2 הורים מפרנסים
דו"ח בנק ישראל מצביע על גידול חד בשיעור העוני בקרב אוכלוסיית העובדים ועל הידרדרות בקרב העניים העובדים; פישר ללפיד: יש לטפל בהם

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 07:18 
teknoboy כתב:
ציטוט:
דו"ח בנק ישראל מצביע על גידול חד בשיעור העוני בקרב אוכלוסיית העובדים ועל הידרדרות בקרב העניים העובדים; פישר ללפיד: יש לטפל בהם

ביבי תותח על, עכשיו האש מופנת ללפיד ואפשר להתעלם מהכישלונות שלו.

:BOW: :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 07:26 
אמיר כתב:
עולמי אומרים דברים הפוכים כל הזמן, למה בחרת להקשיב לפישר ולא לקרוגמן?
רבאק, מקרו זה לא עניין כזה מסובך, אני יכול להסביר לך בפרטים למה אני חושב שהגרעון נכון לעכשיו הוא לא בעיה, אתה אפילו לא מסוגל לתאר לי מה הולך לקרות לדעתך אם לא נטפל בגרעון.
זה כמו אמונה דתית אצלך?

אני לא קורא יותר מדי כלכלנים שמדברים על כלכלת ישראל, שוק קטן בסופו של יום, אבל אנשים כמו פול קרוגמן ורוברט רייך (די עם בדיחות שואה!) טוענים שהגרעון במקומות כמו ארה"ב ואנגליה הוא לא גבוה מדי נכון לעכשיו, שתי מדינות שיחס החוב לתל"ג שלהן בערך כפול מישראל.
בכלכלה קלאסית (או אפילו ניאו-קלאסית, אבל כלכלה ניאו קלאסית פחות או יותר טעתה בכל הפרדיקציות שהיא הביאה, ככה שאני לא בטוח למה צריך להקשיב לה יותר מדי) מה שגרעון עושה זה אינפלציה, אין לנו אינפלציה עכשיו, אז מה הבעיה?
יש אנשים שטוענים שריביות של האג"ח הולכות לעלות בגלל זה, אבל זה לא קרה או קורה בשום מקום בעולם (וכל העולם נמצא בגרעון).

אני אענה לך למרות שלא רציתי להיכנס איתך לזה, כי זה חסר טעם. עם כל הכבוד לך, הדברים שאתה כותב מעידים על כך שאתה פשוט לא מבין בנושא.
על רגל אחת:

קודם כל, היחס חוב-תוצר של בריטניה וארה"ב הוא ממש לא כפול משל ישראל, מאיפה הבאת את השטות הזאת? היחס חוב-תוצר של ישראל הוא 74%, של ארה"ב הוא 73% ושל בריטניה 89%. ראה בלינק הבא:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ublic_debt

שנית, ישראל נבדלת מבריטניה וארה"ב בכך שאצל 2 האחרונות 99%-100% מהחוב הוא במטבע מקומי, ובישראל חלק גדול מהחוב הוא במט"ח. זה אומר שאם ביום מן הימים בריטניה וארה"ב יידרשו להחזיר את החובות, הן תמיד תוכלנה להדפיס פאונדים/דולרים ולשלם את כל החובות שלהן, וישראל לא.
ישראל גם נמצאת במצב שונה לחלוטין מבחינה גיאו-פוליטית, מה שמגדיל את פרמיית הסיכון שלה.

שלישית, אני לא יודע מאיפה הבאת את הקביעה שהנזק היחיד מהגדלת החוב הוא אינפלציה. פשוט לא נכון, ומעיד על חוסר הבנה בסיסי בתחום. גירעון יוצר הרבה בעיות, שהעיקרית שבהן היא שאתה מגדיל את החובות שהדורות הבאים יצטרכו לשלם, ובשלב מסוים המדינה מגיעה למצב שאין לה סיכוי לשלם את החובות ואז הכל מתפוצץ. לדוגמא: ארגנטינה. אתה באמת חושב שהנזק היחיד שנגרם להם לפני כמה שנים היה אינפלציה גבוהה? ממש לא. כל הכלכלה שלהם התמוטטה.
יש בעיות נוספות כמו עליה בפרמיית הסיכון, אבל לא ניכנס לזה.

לסיכום: כל הכלכלנים הבכירים שאני קראתי, אומרים שישראל צריכה לצמצם את הגירעון, ובטח שלא להגדיל אותו. תביא לי כלכלן בכיר שאמר אחרת, ונדבר. בינתיים לא הבאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 10:43 
סמל אישי של המשתמש
"את החובות שהדורות הבאים יצטרכו לשלם, ובשלב מסוים המדינה מגיעה למצב שאין לה סיכוי לשלם את החובות ואז הכל מתפוצץ"

זה אולי משפט נכון בתיאוריה, אבל אתה יודע, אז כל מדינה בעולם בסכנה גדולה וכל המערכת הכלכלית שלנו בסכנה (שאני אגב מסכים עם זה).

אבל בחשיבה פחות ארמגדונית, זה תלוי בצמיחה ובאמון הציבור, כל עוד אין משבר נוראי, פשוט מנפיקים יותר אג"ח וכו',
כמו שאנחנו עושים מהרגע שהתחלנו. (וישר התחלנו עם מינוס עצבני)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 11:52 
its-sick כתב:

אני מצטער אבל העליהום שעושים על כל שטות של לפיד זה פשוט הזוי. זה דרך מצוינת של גורמים מסוימים להסית את הדיון הכלכלי למישורים לא רלוונטים.
נניח ולפיד היה כותב בפייבוק במקום המספר "20,000" את המספר "10,000". זה היה משנה משהוא? כולם יודעים פחות או יותר שכולנו הולכים לאכול אותה, כולל ריקי כהן מחדרה, ללא קשר לכמה היא מרוויחה.
עד שלא יעודדו תחרות רחבה, יגבו יותר מס ממי שלא משלם מס או כמעט ולא משלם מס, אנחנו מקסימום דוחים את הבעיה למשבר הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
ציטוט:

ביבי תותח על, עכשיו האש מופנת ללפיד ואפשר להתעלם מהכישלונות שלו.

בדרך כלל אומרים שתפקיד שר האוצר זו מתנה שראש הממשלה נותן למי שהוא שונא יותר מאת השאר (או למי שהוא חושש ממנו, מן הסתם).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
נניח ולפיד היה כותב בפייבוק במקום המספר "20,000" את המספר "10,000". זה היה משנה משהוא?

כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 15:17 
הפועל כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
נניח ולפיד היה כותב בפייבוק במקום המספר "20,000" את המספר "10,000". זה היה משנה משהוא?

כן

חוץ מהתחושה שהוא מדבר גם אליך מה בידיוק היה משתנה בשטח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 15:25 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
הפועל כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

כן

מה זה מה היה משתנה בשטח? גם עכשיו לא השתנה כלום בשטח. הוא יומיים בתפקיד וחוץ מלקיים הרבה דיונים, לעשות קורס בזק בכלכלה ולכתוב כמה סטטוסים בפייסבוק הוא לא עשה עוד הרבה.
אבל בהנחה שהוא בבסיסו אדם הוגן (ואני דווקא מאמין שכן) המדיניות שהוא יתווה תהיה שונה למדי אם הוא מכוון אותה כדי להקל את חיי משקי הבית (שממצים פוטנציאל עבודה וכו') בהם ההכנסה ברוטו היא 10 אלף לחודש, מאשר מדיניות שנועדה להקל את חיי אלו עם הכנסה של 20 אלף ברוטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
הפועל כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

כן

שעוד כמה מאות אלפי אזרחים שמצבם קצת פחות טוב היו נכנסים לקבוצה של אלו שחושבים עליהם

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 15:36 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
הפועל כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

כן

שעוד כמה מאות אלפי אזרחים שמצבם קצת פחות טוב היו נכנסים לקבוצה של אלו שחושבים עליהם

הרבה מאות אלפים, לא קצת.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:18 
its-sick כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
הפועל כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

כן

על פי הפרסומים, סביר מאוד להניח שגם גברת כהן מחדרה שמרוויחה 20,000 ש''ח תזכה למקסימום מחשבות קצרות על ידי משרד האוצר, ככה שזה לא באמת חשוב.

ציטוט:
מה זה מה היה משתנה בשטח? גם עכשיו לא השתנה כלום בשטח. הוא יומיים בתפקיד וחוץ מלקיים הרבה דיונים, לעשות קורס בזק בכלכלה ולכתוב כמה סטטוסים בפייסבוק הוא לא עשה עוד הרבה.
אבל בהנחה שהוא בבסיסו אדם הוגן (ואני דווקא מאמין שכן) המדיניות שהוא יתווה תהיה שונה למדי אם הוא מכוון אותה כדי להקל את חיי משקי הבית (שממצים פוטנציאל עבודה וכו') בהם ההכנסה ברוטו היא 10 אלף לחודש, מאשר מדיניות שנועדה להקל את חיי אלו עם הכנסה של 20 אלף ברוטו.

המדיניות תהיה בסופו של דבר אותה מדיניות, ככה או ככה ה-20 אלף וה-10 אלף יפגעו. מקסימום ההוא יפגע קצת יותר מההיא מחדרה. אם לא יעשו שינויים ורפורמות משמעותיות במשק, זה יקוזז במרוצת השנים.
ההתמקדות באמירה המפגרת הזאת מוזרה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:32 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
המדיניות תהיה בסופו של דבר אותה מדיניות, ככה או ככה ה-20 אלף וה-10 אלף יפגעו.

אז אתה אומר שאין לנו למה לקוות ועדיף לקחת את הדברים ולעוף מפה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:33 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

חשבתי שהגעת למסקנה הזו מזמן ואתה כבר בשלב הביצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

חשבתי שהגעת למסקנה הזו מזמן ואתה כבר בשלב הביצוע.

צדקת.
זאת היתה שאלה רטורית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
מצבי האישי טוב ולי אין צורך בתקוות למיניהן. הדאגה שלי היא לאחרים שיקרים לי.
הייתי שמח לעזוב מסיבות אחרות, כולן לא קשורות לכלכלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:50 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
its-sick כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
הפועל כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

כן

על פי הפרסומים, סביר מאוד להניח שגם גברת כהן מחדרה שמרוויחה 20,000 ש''ח תזכה למקסימום מחשבות קצרות על ידי משרד האוצר, ככה שזה לא באמת חשוב.

ציטוט:

המדיניות תהיה בסופו של דבר אותה מדיניות, ככה או ככה ה-20 אלף וה-10 אלף יפגעו. מקסימום ההוא יפגע קצת יותר מההיא מחדרה. אם לא יעשו שינויים ורפורמות משמעותיות במשק, זה יקוזז במרוצת השנים.
ההתמקדות באמירה המפגרת הזאת מוזרה מאוד.

קודם כל לפיד באמת נישא על גלי הבטחות לשינויים משמעותיים. אבל נשים את זה בצד - גם בשולי התקציב אפשר לעשות הרבה. 5 מיליארד לפה או לשם, העלאת מסים במע"מ או במסי חברות - זה שינויים גדולים שיכולים להשפיע על מאות אלפים. זה לא סים סיטי פה. זה באמת משנה.|

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:50 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

לא מה שאמרתי, אבל אם לא התבדה ומה שהיה אתמול יהיה גם מחר, כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 17:00 
ציטוט:
קודם כל לפיד באמת נישא על גלי הבטחות לשינויים משמעותיים. אבל נשים את זה בצד - גם בשולי התקציב אפשר לעשות הרבה. 5 מיליארד לפה או לשם, העלאת מסים במע"מ או במסי חברות - זה שינויים גדולים שיכולים להשפיע על מאות אלפים. זה לא סים סיטי פה. זה באמת משנה.|

שמע שזורקים עליך פירורי לחם יכול להיות שזה עוזר, אפילו יהיה לך הרבה פירורי לחם, אבל בסוף היום אתה צריך כיכר לחם.
אתה מפספס את העיקר, התמקדות בכמה לפיד מחובר וכמה עכשיו הוא יקצץ בקצבאות ילדים או יעלה מע''מ או מס חברות(שזה אגב יפגע גם באנשים אחרים שלא גומרים את החודש ומרוויחים פחות מ-20 אלף),
זה לפספס את אי התחרות במשק, את אי גביית המס במשק, את ההתערבות הממשלתית במשק, את העבריינות הכלכלית, חוסר היעילות ובזבוזים במשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 17:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

קודם כל, היחס חוב-תוצר של בריטניה וארה"ב הוא ממש לא כפול משל ישראל, מאיפה הבאת את השטות הזאת? היחס חוב-תוצר של ישראל הוא 74%, של ארה"ב הוא 73% ושל בריטניה 89%. ראה בלינק הבא:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ublic_debt

ואללה לא יודע, נראה לי הסתכלתי על מספרים לא נכונים או משהו.
תמונה

עריכה: אני מפגר פעמיים, אני דיברתי על גרעון, אתה מדבר על חוב, שני דברים שונים.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
שנית, ישראל נבדלת מבריטניה וארה"ב בכך שאצל 2 האחרונות 99%-100% מהחוב הוא במטבע מקומי, ובישראל חלק גדול מהחוב הוא במט"ח. זה אומר שאם ביום מן הימים בריטניה וארה"ב יידרשו להחזיר את החובות, הן תמיד תוכלנה להדפיס פאונדים/דולרים ולשלם את כל החובות שלהן, וישראל לא.
ישראל גם נמצאת במצב שונה לחלוטין מבחינה גיאו-פוליטית, מה שמגדיל את פרמיית הסיכון שלה.

מה זה "יידרשו להחזיר את החובות"?
זה אג"ח, אתה לא יכול לדרוש כלום בדיוק כמו שהבנק לא יכול לדרוש ממני מחר לשלם את כל המשכתנא, וגם על אותו אחוז בודד מהחוב שאשכרה יושב בהלוואות, אני לא יודע בוודאות, אבל אני מוכן להתערב שישראל לא נתנה הלוואה שבתנאים שלה רשום "אבל אתם יכולים לקחת את כל הכסף בחזרה מתי שאתם רוצים".
מעבר לזה, אני לא לגמרי מבין למה העובדה שיש לישראל קצת (17% אני רואה) חוב במט"ח כזה משנה, הרי אתה יכול לקנות אג"ח בשקלים שאותם אתה יכול להדפיס, או שאתה חושש מסופר היפר דופר אינפלציה שבה אשכרה מדינות יפסיקו לקבל שקלים?
כי עוד פעם, אם זה היה משהו שאנחנו צריכים לדאוג ממנו במצב הנוכחי, למה האינפלציה כל כך נמוכה?
אני לא מכיר תיאוריה על היפראינפלציה שלא מתחילה באינפלציה רגילה.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
שלישית, אני לא יודע מאיפה הבאת את הקביעה שהנזק היחיד מהגדלת החוב הוא אינפלציה. פשוט לא נכון, ומעיד על חוסר הבנה בסיסי בתחום. גירעון יוצר הרבה בעיות, שהעיקרית שבהן היא שאתה מגדיל את החובות שהדורות הבאים יצטרכו לשלם, ובשלב מסוים המדינה מגיעה למצב שאין לה סיכוי לשלם את החובות ואז הכל מתפוצץ. לדוגמא: ארגנטינה. אתה באמת חושב שהנזק היחיד שנגרם להם לפני כמה שנים היה אינפלציה גבוהה? ממש לא. כל הכלכלה שלהם התמוטטה.
אני לא מבין מה זה אומר "מגדיל את החובות שהדורות הבאים יצטרכו לשלם" בהקשר הזה.
אתה אומר שזה שהמספר יהיה יותר גדול זו בעיה בפני עצמה?
זה כמו think of the children לכלכלנים?
וארגנטינה?
בארגנטינה היתה אינפלציה גבוה, בישראל אין.

ברצינות שניה, אתה הרי לא טוען שגרעון אוטומטית גורם לך להיות ארגנטינה, נכון?
כי אם כן אז כולנו ארגנטינה כל הזמן.
אז למה אתה לא יכול להסביר לי בפרטים למה גרעון גורם חוץ מאינפלציה?

ארגנטינה גם הקשיבה לאנשים שאמרו לה שחוב זה הדבר הכי הכי חשוב שחייבים לטפל בו עכשיו ומיד עם קיצוצים בתקציב דקה לפני שהכלכלה שלהם התפוצצה (יש מצב שאחד מהם אפילו היה סטנלי פישר) וכמו שקרה בספרד, יוון ואירלנד עשור אחרי זה, הקיצוצים האלו אפילו לא הצליחו להוריד את החוב.
וגם חשוב לזכור שלארגנטינה היה מטבע שהיה מקובע לדולר, ככה שאני באמת לא יודע עד כמה אתה יכול ללמוד משהו מהשוואות לישראל, במיוחד בהקשרים של גרעון ואינפלציה.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:

תמונה
זה חששות תיאורטיים?
כי נראה לי ששוק האג"ח לא בדיוק קונה את התיאוריות האלו.
תיאוריות שאני שומע לפחות מ 2008 - הנה הנה, אוטוטו שוק האג"ח בארה"ב ואירופה משתגע בגלל הגרעון והריביות הולכות להתפוצץ, אבל איכשהו, קרה בדיוק הפוך.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 04 אפריל 2013, 01:29, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 23:29 
http://www.adva.org/uploaded/roved%20be ... report.pdf

למי שיש סבלנות, מחקר של מרכז אדווה על המבנה וההתפתחות של מעמד הביניים בישראל ב 20 שנה האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:17 
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/457/ ... =1&cat=479
ניתוח יפה של נדב אייל

ציטוט:
לדעת מה לשאול
יאיר לפיד מדבר על היכולת של ריקי כהן לקנות דירה לילדיה. אבל הוא צריך לשאול שאלה אחרת – מתי גב' כהן תאבד את דירתה?

נדב איל | 3/4/2013 7:11
Share on facebook
Share on twitter

אין ספק ששר האוצר החדש הוא בעל כוונות טובות. כשקוראים את הפוסט המפורסם הזה בפייסבוק, אפשר לחוש את ידו של כותב התסריט. ישיבה אפרורית. המון פקידים דורשי טוב אך מעורפלים ממספרים, מנתונים. בראש השולחן המנהיג הצעיר. הוא מעיר אותם מתנומתם המנטלית; מה עם ריקי כהן, הוא תוהה.

מי זו ריקי כהן, שואל מישהו. נכנסת מוזיקה, כמו ב"בית הלבן" של סורקין. ריקי כהן היא מי שצריך לחשוב עליה, עונה השר הצעיר; אולי לא בקיא בהבלי המקרו-כלכלה אבל מבין את נפש עמו. המוזיקה יורדת. נכנס נאום מנהיגותי. הפקידים מביטים משתאים. עידן חדש החל. פייד אאוט.

לפיד רוצה בטוב. אין ספק בכך. מאחורי הפשטנות וההתנסחות הרשלנית משהו של "ריקי כהן" מסתתרת שאלה ענקית: איך הממשלה יכולה להשפיע באמת, ולטובה, על חיי אזרחים. ביומיום, ומהר. התחושה במדינת ישראל היא שדי מעט, בסך הכל. אלא אם החרב על הצוואר, הממשלה אף פעם לא ממש מבצעת תוכנית כזו, בממדים לאומיים, שמותירה אותך משתאה. איפה זה קורה, אתם תוהים?בכל העולם, כל הזמן.

בבריטניה יש תוכנית משכנתאות לאומית מסובסדת שנועדה לסייע לזוגות צעירים (משכנתה עד 100 אחוז, אם אתם שואלים). בארה"ב מקבלת כל משפחה במעמד הביניים מתנה של אלפי דולרים מהממשלה, ניסיון להמריץ את הכלכלה, ובאתונה בנו תוך שנים ספורות רכבת תחתית (בתל אביב עוד מתקוטטים איפה יעבור הקו האדום כשיהיו לנו נכדים).

אה, זה קרה גם אצלנו: מאות אלפי בני אדם יצאו לרחובות ותוך כמה חודשים קיבלנו חינוך חינם מגיל 3. כשירושלים רועדת, היא יודעת לפעול במהירות אדירה.
אין מספיק ריקי כהן
שרים ישראלים מגיעים למשרדיהם חדורים כוונות טובות בדרך כלל. הם נתקלים בפקידות; לאור הממשל המתחלף אצלנו, הפקידות חושבת, וגם יודעת בעצם, שהיא מנהלת את העסק. ראש וראשון להם הוא משרד האוצר. ההנחה הסמויה: עדיף שאנחנו, הפקידים, ננהל פה עניינים. אחרת מי יודע מה הפוליטיקאים שלכם יעשו. בחלק מהמקרים זה נכון. בחלק ממש לא.

הבעיה עם ריקי כהן היא שלפיד שאל את השאלה הלא נכונה. הבעיה עם ריקי כהן היא שאין מספיק ממנה. השכר החציוני במשק לפי נתוני רשות המסים (המדויקים יותר מהלמ"ס) עומד על פחות מ-6000 שקל ברוטו לחודש. במילים פשוטות: אחד משני ישראלים מרוויח פחות מהסכום הזה. מעמד הביניים כולו הוא רק 27 אחוז מהמשק לפי נתוני בנק ישראל.

בגרמניה, לשם השוואה, הוא 58 אחוז. זה לא שמעמד הביניים התכווץ כאן כי כולנו התעשרנו; רבים זלגו ממנו למטה, אל השכבות המוחלשות.

לפיד מדבר על היכולת של ריקי כהן לקנות דירה לילדיה. הוא צריך לשאול שאלה חריפה: מתי ריקי כהן תאבד את הדירה שלה. הוא צריך לשאול מדוע ילדיה לא יכולים לקנות דירה בעצמם, הרי הם עובדים. ישראל זקוקה למרשם תקיף של שינוי. מרשם שלא חושש למסות כיסי שומן של חוסר שוויון, כולל הטלת מס ירושה, מיסוי רווחי הון רחב יותר, יצירת דיור בר השגה אמיתי, פרויקטים גדולים של תשתית ומאבק עיקש במונופולים ובקרטלים. לפיד יכול לספק את הסחורה. הוא רק צריך לדעת מה לשאול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 22:30 
הועלה לפני שנתיים, עדיין רלוונטי. קצת ארוך, אבל נכון.

http://www.themarker.com/markerweek/1.671932

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 11:57 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 12:05 
נראה לי שהבעיה העיקרית של אנשים זה להבין שאולי הם לא כל כך מעמד הביניים כמו שהם חשבו :/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 12:08 
זה מילא
אבל הבעייה של שר האוצר זה שהוא מקשקש על דברים שאין לו מושג בהם, ויכול היה להיות לו, אם הוא היה טיפה משקיע בחיפוש.
קצת כמו הטורים שלו עם הטעויות העובדתיות.

אותה יהירות וזלזול בקהל הקוראים שלו, בשינוי אדרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: